Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tanssilavat kiinnostaa myös nuoria
1
EP
28.04.2020 16:36:14 (muokattu 28.04.2020 16:38:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.finlit.fi/fi/ajankohtai … xbKtUYB-euMjcgvTD_YIJ8#.XqgwkCkzbIV
 
"Marraskuussa 2017 lavatanssit valittiin kansalliseen elävän kulttuuriperinnön luetteloon saunomisen, pesäpallon ja muiden suomalaisten kulttuurisesti merkittävien ilmiöiden rinnalla."
 
On vain yksi genre: Musiikki!
WanhaWetäjä
28.04.2020 18:32:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: https://www.finlit.fi/fi/ajankohtai … xbKtUYB-euMjcgvTD_YIJ8#.XqgwkCkzbIV
 
"Marraskuussa 2017 lavatanssit valittiin kansalliseen elävän kulttuuriperinnön luetteloon saunomisen, pesäpallon ja muiden suomalaisten kulttuurisesti merkittävien ilmiöiden rinnalla."

 
Joopas joo....näin olivat asiat jo vuonna 2015 https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/ … 1/tanssilavojen-viimeinen-sukupolvi
 
Mikä tilanne on koronan jälkeen, sitähän ei pysty kukaan ennustamaan.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
riff
28.04.2020 21:30:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheesta näkee jotain lehtijuttuja n kerran vuodessa aina jossain. Satuin taannoin lukemaan (vaimoni omistaman) kirjan, Henna Karppinen-Kummunmäen kirjottaman kirjan Lavatanssien hurma. Siinäkin varovaisen toiveikkaasti oli mainittu nuorten uusien tanssijoiden innostus. Varmasti näin on mutta koko alaa koskeva kuningaskysymys onkin se tanssijoitten määrä. Sehän ei päätä huimaa. Jokainen tietää suunnilleen paljonko paikkoja on lopettanut viimeisen 10 vuoden aikana, kenties kauemminkin.
Maailma muuttuu, sille ei voi mitään. Tanssi varmasti kiinnostaa monia mutta voisiko olla niin että tansseissa kävijöiden määrän vähyys johtuisikin itse musasta??? Wanhemmat ns edellisen sukupolven perusfoksaajat kyllä tykkäävät kusenpolttamista ikkunprinsessoista mutta mitenköhän on kun parikymppinen beibe pistää playerit jalkaan ja suuntaa lavalle ni kumpi vie voiton? Jätkän humppa vai esim Hurman esittämä tanssittava sovitus jostain tutusta mutta täysin tansseissa ennenkuulemattomasta pop/rock/tms biiseistä? (Kyseinen esiintyjärinnastus oli vain esimerkki).
 
Eiku tuli vaan mieleen.
 
Kyynisyys on realismia.
WanhaWetäjä
29.04.2020 13:06:11 (muokattu 29.04.2020 13:08:02)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

riff: Aiheesta näkee jotain lehtijuttuja n kerran vuodessa aina jossain.
Jo 2000-luvun alussa tästä puhuttiin kuin myös siitä miten ns jivejalat pilaavat tavallisten topien tunnelman pyörimisellään ja sisäpiirikäytöksellään, näitä juttuja saa lukea edelleen. Turkulaisen tanssipaikan vetäjän kommentti näistä tanssikerholaisista joskus 2000-luvun alkupuolelta jäi mieleen "painuisivat vttuun täältä, eivät osta mitään ja karkottavat kunnon asiakkaat".
 
Satuin taannoin lukemaan (vaimoni omistaman) kirjan, Henna Karppinen-Kummunmäen kirjottaman kirjan Lavatanssien hurma. Siinäkin varovaisen toiveikkaasti oli mainittu nuorten uusien tanssijoiden innostus.
Käsittäkseeni ja myös joskus asian itse paikanpäällä nähneenä nuoret miehet loistavat poissaolollaan, nuoria/nuorehkoja naisia ja nuoria pareja sen sijaan on jonkin verran mutta pieni vähemistö. Takavuosilta muistan Valasrannan ja Auran Nuortentalon poikkeuksena valtavirrasta, nuoria aikuisia oli paljon, miten lie tänä päivänä.
 
Varmasti näin on mutta koko alaa koskeva kuningaskysymys onkin se tanssijoitten määrä. Sehän ei päätä huimaa. Jokainen tietää suunnilleen paljonko paikkoja on lopettanut viimeisen 10 vuoden aikana, kenties kauemminkin.
Eiköhän tuo kato alkanut rinta rinnan samoilla vuosilla kuin tanssikapakoiden kato, osin jo 90-luvun lopulla. Jos pienissä mestoissa käy 50-100 henkeä ja keskitason bandi/solisti kustantaa 1200-1500€ niin ei ihme että mestoja kuolee tasasesti joka vuosi. Joku jaksaa yrittää herättää näitä henkiin mutta laihoin tuloksin koska jotain pitää jäädä viivan päälle vaikka talkoista olisikin kyse.
 
Maailma muuttuu, sille ei voi mitään. Tanssi varmasti kiinnostaa monia mutta voisiko olla niin että tansseissa kävijöiden määrän vähyys johtuisikin itse musasta???
Mietin tuota joskus omalta kantilta ja omista lähtökohdista miksi minusta ei voisi koskaan tulla tanssilavoilla kävijää, syitä on monia, 1. lienee se että tanssimusa on sellasta jota en vapaaehtoisesti kotona kuuntele kuin myös suvussa ei ole tanssikansaa eli oma kosketuspinta alueeseen on vain soittamisen kautta.
Mitä tulee itse tanssimiseen...kun on seurannut lauteilta sitä sekalaista poukkoilua niin kävelyhumppa telemark ontumisineen saa aikaan eniten selittämätöntä myötähäpeää, vieläkin.
 
Wanhemmat ns edellisen sukupolven perusfoksaajat kyllä tykkäävät kusenpolttamista ikkunprinsessoista mutta mitenköhän on kun parikymppinen beibe pistää playerit jalkaan ja suuntaa lavalle ni kumpi vie voiton? Jätkän humppa vai esim Hurman esittämä tanssittava sovitus jostain tutusta mutta täysin tansseissa ennenkuulemattomasta pop/rock/tms biiseistä? (Kyseinen esiintyjärinnastus oli vain esimerkki).
Heh...joo, Hurman kaa on ollut ilo olla samalla keikalla pari kertaa, se että heidän viimeisellä setillä oli YKSI pariskunta kertoo jotain ns tavallisten, keski-ikäisten topien tajusta hyvän ja monipuolisen musan suhtee. Miten sitten tavallinen jotain nykypoppia kuunteleva ja mahdollisesti tanssia harrastava kokee lavojen aika perinteisen musatarjonnan, sitä pitäisi kysyä heiltä.
Mitä tulee Hurmaan, kyseessä oli Lappi ja jengi lähti varmaankin dokaamaan ja karaoketansseihin baarin puolelle kun valomerkkiin oli enää puoli tuntia, aivan sama kuka siellä lauteilla oli, poikkeuksena Souvarit ;-)
 
Eiku tuli vaan mieleen.
Kaikenmoista tulee mieleen kun on nähnyt tätä kuviota kohta 45 vuotta. Ihan ensimmäisenä se että aikansa kutakin eli maailma todellakin muuttuu.
 
Osa paritanssin tulevaisuutta on jo se että se isoissa kaupungeissa on yksi tanssikeskus tai tanssiseuran tila jossa seuran jäsenet tanssivat keskenään mp3 musan tahdissa.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
rintapek
29.04.2020 22:05:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiinnostaa ja kiinnostaa mutta kaikki on suhteellista.
Voidaan sanoa, että vinyylilevytkin kiinnostavat enemmän ja enemmän mutta suosion kasvusta huolimatta vinyylejä myytiin viime vuonna yhteensä vähemmän kuin roadrunneria tai ruusuja hopeamaljassa aikanaan yksin.
 
Ihmisten vapaa-ajasta on kova kilpailu eikä se lauantaitanssit ole enää ainoa viikon ajanviete tai parinhakukeino. Tuskin elävän musan tanssit koskaan kokonaan loppuu mutta ei niistä elantoa kovin monelle riitä.
Ei se ole kenenkään eikä minkään vika tai syy. Viiskyt vuotta sitten lämmitettiin puilla ja käytiin ulkohuussissa. Aika vaan on ajanut niistä ohi vaikka periaatteessa trenditietoiset käyttävät uusiutuvaa energiaa ja kompostoivat mutta ei niiden aika palaa ilman kolmatta maailmansotaa.
 
Päivää ennen kuolemaani sävellän niin hyvän laulun, että se elättää minut koko loppuikäni.
Pula-Aho
30.04.2020 14:33:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siitä onkin aikaa, kun olen tällä palstalla käynyt. Ilo huomata, että aiheet ovat pysyneet samoina kuin 20 vuotta sitten ja muutama sinnikäs täällä pitää keskustelua yllä. Mutta joo, suhteellista on, ja ajat muuttuu. Sama kehitys pätee useisiin harrastuksiin. Murtomaahiihtokin kuulema kiinnostaa taas nuoria. Aika vähän niitä kuitenkin tulee laduilla vastaan. Ja mitä olen keskustellut metsästäjien kanssa, niin monessa seurassa viisikymppinen on nuori mies.
 
-G-
 
Perskele, kun humppa alkaa soida, niin johan tulee hyvä mieli.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti