Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kun sähköt sammui, päättäri kärähti ja muut keikkojen kirot
1 2
KanttoriPiiparinen
07.09.2012 13:30:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittaessamme maalaishäitä riihessä Musta-Kulkkulassa, (Tämmöinen kylä tosiaan löytyy Ruokolahdelta) olimme koko trio yhden vaivaisen 10A:n sulakkeen varassa roikan perässä. Tietäähän sen miten siinä käy: Sähköt veks puolilta öin. Mikä etteen? kynttilöitä ja öljylamppuja pöytiin ja haitarpeli esille. Nytkyteltyäni venäläisellä, hirveän hajuisella turistikurtulla nuoruusmuistot ja metsäkukkaset, oli sulakekin saatu vaihdettua hieman järeämpään yksilöön. (Tosimiehet käyttävät 10mm:n pulttia) Yleisö kehui alkuperäistä kylähäät-fiilistä koko loppu-illan.
 
Kerran Siljan vanhalla pikkukipolla hyytyi konehuoneessa generaattori ja virrat tippuivat pikkuhiljaa. Hammondin säveltaso laski samassa suhteessa, kunnes soitto kävi mahdottomaksi. -Silloin ei ollut mitään tehtävissä. Oli vain odoteltava virtojen palaamista.
 
Odotan arv. muusikoiden muisteluita tämmöisistä hieman erikoisemmista black-out tilanteista.
 
Nuotin vieressä on aina tilaa...
Jii-Gee
07.09.2012 21:11:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun pomo soitti aikoinaan tanssibändissä, niille tuli sit oikein ohjelmatoimiston keikka johkin saaristoon.
Jäbät meni sovittuun paikkaan odottamaan venekuljetusta ko saareen missä joku tanssilavan tapainen ja tanssit siis illan agenda.
Noh, mestoille päästyään jäbät roudaa kamat paatista lavalle, ja alkaa ihmetteleen et 'mis tääl on virrat' ??
Siihen kyseinen paikallinen venekuski hoonolla soomilla et 'tässä saaressa ei ole sähkö..'
 
Äijärokkia; WHOLE LOTTA 70's
baron
07.09.2012 22:54:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olin kerran keikalla paikassa jossa jostain syystä se pistorasia josta bändi otti virtansa oli joteskin kytketty salin valaistukseen ja vähän väliä joku sai päähänsä vähentää valoja ja meiltä virrat loppui ja aina vei aikansa ennen kuin digilaitteiden asetukset oli saatu taas kohdalleen.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Sir Henry
07.09.2012 22:54:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noin 1982 normaalilla lavakeikalla Monsterin päättärin sulake hyytyi. Silloisen bändin kosketin/haitarivelho korjaili Tampereella Sähkötasossa työkseen vahvistimia ja sähkökiippareita.
 
Järkkäriltä taitaja sai naulanpätkän, ja se sulakepesään, ja harras toivomus kaikilta, että päätevahvarissa ei muuta vikaa kuin sulakkeen kypsyminen. Toive totetutui, ja jatkossa Monsteriin oli aina varasulakkeet mukana.
 
Noin 1998-99 hääkeikalla kesällä Sääksmäellä ukkonen vei sähköt tossa 23.00, ja puoli yhteen ventattiin, josko edes viimeisen valssin voisi vetää. Vetämättä jäi, fyrkat tuli mutta keikka siis helvetin pitkäveteinen ja lopetus yhtä myöhään, jos ja kun olisi ollut virtasta tarjolla.
 
Olin etulinjassa noin 1974-87, ja näitä sähkökatkoja ja kamojen hajoamisia oli siihen aikaan todella vähän. Laitteet oli kestäviä, mitä nyt pakkasilla kaikulaitteet joskus äköili. Soittajat kyllä välillä levis, mutta sehän on jo eri aihe.
 
mack the knife
08.09.2012 01:54:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SAATANA!!
Tuli yhtäkkiä mieleen, että 90 -luvulla anto hovi Mäntymotellissa pääkatkaisijasta valomerkkiä ja räpsytti monta kertaa. Huusin niin että se meinas paskantaa housuun. Vittu eihän noin järjetöntä ole olemassakaan.
 
COVS n:o 1.
Hannu Y.T
08.09.2012 05:17:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KanttoriPiiparinen: Odotan arv. muusikoiden muisteluita tämmöisistä hieman erikoisemmista black-out tilanteista.
 
Oli yks hääkeikka muutama vuosi sitten... Pual tuntii hääparin saapumisen jlk koko kyläst lähti sähköt... Ruuan olivat saaneet valmiiks, joten äkkiä käsky, et kaikki syömään. Pienen ihmetyksen vallassa jengi lähti syömään, ja meikäläinen mietti, et mitä ny oikeen tekis. Syksy oli ja hämärä valtasi maan kohtuullisen ajoissa. Taskulaskin käteen ja laskelmia, et mitä kaikkea bussin invertterillä saataisiin toimimaan. Jatkojohtoa hiukan pitemmälti ja bussista virtaa saliin, muutama ledikannu käännettiin salinvalaisuun, tiskiin virta, mp3 pyörimään rumpalin aktiivikulman kautta, että saadaan tunnelmaa nousemaan. Ei kylässä sähköä vieläkään, lisätään ledien määrää, kytketään voxit ja monitorit päälle, ja todetaan, että invertterin aiheuttama pirinä ei ole sietämätön, joten häävalssien myötä eka setti käyntiin, edelleen rumpalin aktiivikulma pa:na. Jollain tauolla bestman on saanut selvitettyä, että läheisellä koululla on sähköä, joten pitopalvelu suuntaa sinne kaffeenkeittoon. Juhlakansa saa kaffetta ja kakkua, ja kaikilla on riemu meininki. Jossain vaiheessa juhlapaikalle myös sähköt palautuu, ja saadaan päätteet päälle, ja valot kans. Todetaan, että no nyt sitten laitetaan oikeen jalalla koreasti! No siitä sitte alkaa normaali hääkeikka... Soittakaa sitä, soittakaa tätä... ei tääl pysty keskustelemaan.... Voisikste soitta viel yhen setin... Loppu hyvin, tai siis normaalisti...
 
Louskis!!!
Jone the Bone
08.09.2012 08:55:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: SAATANA!!
Tuli yhtäkkiä mieleen, että 90 -luvulla anto hovi Mäntymotellissa pääkatkaisijasta valomerkkiä ja räpsytti monta kertaa. Huusin niin että se meinas paskantaa housuun. Vittu eihän noin järjetöntä ole olemassakaan.

 
Näin oli noihin aikoihin myös Saarijärvellä, hotelli/ravintola Summassaaressa, että valomerkki oli pääkytkimen takana, jolloin myös bändiltä katkesi sähköt aina kun valomerkki annettiin. Kamat paukkui ja soittajat kirosivat.
 
Joskus tuntui, että henkilökunta tahallaan katkoi sähköjä monta kertaa peräkkäin soittajien ja laitteiden sietokyvyn testaamiseksi.
 
Asiasta toki mainittiin henkilökunnalle useaan otteeseen, joka ei kuitenkaan muuttanut tapojaan asian suhteen. Niinpä rupesimme lopettamaan viimeisen setin aina hyvissä ajoin ennen valomerkkejä, jotta ennätimme sammuttamaan kaikki laitteet turvallisesti.
 
Onneksi kuitenkin laitteet kestivät nämä "testit", ja ainoiksi "vaurioiksi" jäivät vain soittajien henkiset traumat, kun yleisölle tarjoamamme taidepläjäys katkesi sähkökatkojen aiheuttamaan paukkeeseen kesken tunteikkaamman soolon.
:)
 
Se on sama millä sitä paskaa lapioi, kunhan paska lentää (Albert Järvinen, kysyttäessä käyttämiensä kitaroiden merkkiä).
vesku.ka
08.09.2012 09:59:00 (muokattu 08.09.2012 09:59:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpalilla jäi kerran pellit himaan ku mentiin Ylläkselle. Portsari tiesi että paikalliselta koululta löytyy setti ja sieltä voisi kysyä lainaan. No ei muuta kuin soittoa(puhelimella) talonmiehelle, joka sattui olemaan vielä portsarin tuttu, vastaus oli että : En mä tästä nyt ehdi mitään peltejä lainaileen ku sauna on kuumana. Noh soitto talonmiehen vaimolle ja pellit tuli toimitettuna hotellille talonmiehen toimesta :)
 
Sivutoiminen harrastelija ja tanssimusiikinsoittaja. COVS nro. 9(vieläkään en ole saanut paitaa).
baron
08.09.2012 10:32:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jollain keikalla oli unohdettu kaiuttimet treenikämpälle ja silloisessa kokoonpanossa basisti ja kitaristikin soitti PA:n kautta.
 
Oltiin tultu tuttavan pakulla paikalle ja se oli lähtenyt ja kun yritettiin soittaa sille niin sillä oli känny varattuna.
Saatiin joltain osallistujalta lainattua auto ja joku lähti hakemaan kaiuttimia.
Soiton piti kuiteskin alkaa ja paikalla oli epävireinen akustinen piano ja aloitettiin triona piano, rummut ja trumpetti.
Selitettiin että meillä on tapana soittaa eka setti akustisena. Yleisö piti sitä hyvänä ideana ja toisen setin alkuun saatiinkin kamat paikalle.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
mack the knife
08.09.2012 10:43:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hannu Y.T: Oli yks hääkeikka muutama vuosi sitten... Pual tuntii hääparin saapumisen jlk koko kyläst lähti sähköt... Ruuan olivat saaneet valmiiks, joten äkkiä käsky, et kaikki syömään. Pienen ihmetyksen vallassa jengi lähti syömään, ja meikäläinen mietti, et mitä ny oikeen tekis. Syksy oli ja hämärä valtasi maan kohtuullisen ajoissa. Taskulaskin käteen ja laskelmia, et mitä kaikkea bussin invertterillä saataisiin toimimaan...
 
Tosi hyvä tarina!
Hyvä fiilis ja tuo loppu vielä, että rupes tulemaan normaaleja repliikkejä (ei täällä pysty keskustelemaan) ja yleisö unohti saman tien, minkä duunin bändi teki alkuillasta saadakseen valssit soimaan.
 
COVS n:o 1.
rintapek
08.09.2012 12:06:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Tosi hyvä tarina!
Hyvä fiilis ja tuo loppu vielä, että rupes tulemaan normaaleja repliikkejä (ei täällä pysty keskustelemaan) ja yleisö unohti saman tien, minkä duunin bändi teki alkuillasta saadakseen valssit soimaan.

 
Tämä.
 
Tommoinen on hatunnoston arvoinen suoritus. Liiteristä sähköt poikki ja siit huolimatta bändi toimittaa valot saliin ja jytän raikaamaan. 99% yleisöstä ei edes hoksaa, et asiassa olis mitn ongelmaa.
 
Mä en tohon pystyisi, koska stressiklubin kalustoon ei vakiona kuulu aggrekaattia.
 
Mut asiaan. Aikanaan keikalla soundtsekissä näennäisesti ehjä kajaripiuha olikin oikosulussa. Virta päälle vahvistimeen, ni savu nousi ja kipinät sinkoili. Ja äkkiä virta pois. Sit piuhan ja kolvin kanssa takahuoneeseen.
 
Korjauksen jälkeen hämmästys oli suuri, ko kaikki vehkeet pelasivat kuin ennenkin. No, se yks kajaripiuha oli tietty parikytä senttiä lyhyempi.
 
One kind of music only - the good kind
okabass
08.09.2012 20:50:07 (muokattu 08.09.2012 20:51:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut oltua muutamallakin keikalla, joilla olisi sähköjen katkeaminen ollut hartain toiveeni. ;)
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
isojussi
09.09.2012 04:09:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: SAATANA!!
Tuli yhtäkkiä mieleen, että 90 -luvulla anto hovi Mäntymotellissa pääkatkaisijasta valomerkkiä ...

 
Ja tästä muistin minä, että Valkeakoskella entisessä UPM:n virkailijakerhossa (nykyään jo myyty) oli sama shöy. Triolla kun kerrankin oltiin siä keikalla, niin pänti väheni hetkessä valomerkistä pelkkää kitaraan ja viulumattoon, kun koitti valomerkin aika ja pc kaatu sähkönpuutteessa. Annoin kanssa"hieman" palautetta. Siihen aikaan ei kovalevyt oikein noista katkoksista tykänneet.
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
rintapek
11.09.2012 18:03:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: Mä olin kerran keikalla paikassa jossa jostain syystä se pistorasia josta bändi otti virtansa oli joteskin kytketty salin valaistukseen ja vähän väliä joku sai päähänsä vähentää valoja ja meiltä virrat loppui ja aina vei aikansa ennen kuin digilaitteiden asetukset oli saatu taas kohdalleen.
 
Järkkäri meni sähkökaapille sammuttelemaan salista valoja. Onnistui lyömään bändisähköt poikki. Silloin käytössä ollut Behkun digimikseri ei tykänny asiasta lainkaan hyvää. Säädöt ei jääneet muistiin ja vehje ei varttituntiin suostunut edes käynnistymään. No, kumminkin loppu hyvin kaikki hyvin, eli vehje starttasi ja tuoreen tsekin säädöt oli mulla päänupissa.
 
Pappilan hätävarana mulla oli kyl toi stressiklubin pikkumikseri, jonka läpi bändin pystyy hätätilassa vetämään.
 
One kind of music only - the good kind
MatRa
07.10.2012 14:45:06 (muokattu 07.10.2012 14:54:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Järkkäri meni sähkökaapille sammuttelemaan salista valoja. Onnistui lyömään bändisähköt poikki. Silloin käytössä ollut Behkun digimikseri ei tykänny asiasta lainkaan hyvää. Säädöt ei jääneet muistiin ja vehje ei varttituntiin suostunut edes käynnistymään. No, kumminkin loppu hyvin kaikki hyvin, eli vehje starttasi ja tuoreen tsekin säädöt oli mulla päänupissa.
 
Pappilan hätävarana mulla oli kyl toi stressiklubin pikkumikseri, jonka läpi bändin pystyy hätätilassa vetämään.

 
No kerran piivin kombomixerin sulake meni, ja varasulake oli kaupassa. No, North State- musiikkimerkin tupakkaosaston mainoksenakin toimivan päällimmäisen biohajoavan suojakuoren alla oleva paremmin sähköä johtava sisempi metalliseospaperi päälle sulakkeeseen, ja taas mentiin! Onneksi siis sulake meni vanhuuttaan, ei tullut isompaa varamaa sillä keikalla.
Toisella keikalla rumpali napsas tanssipaikan vieressä olevasta kuusiaidasta "rumpukapulat", saundi ja soitettavuus oli persoonalliset, mutta eivät ainakaan lipsahtaneet kädestä (pihkan vuoksi) hukkaan, niinkuin alkuperäisille oli käynyt.
No, samaisesta piivin kombosta hajosi kerran transistori. No, bassovahvistimesta sitten urut ja pianot, laulaa ei sinne sitten kyllä enää kehdannut...
Että pitää koputtaa puuta. Aikas pienellä on mennyt vauriot, no toki hiase välillä pakkasella on tielle jättänyt, mutta onneksi paluumatkalle, eihän sillon o enää kiirus mihinkään..
 
pekkajau
07.10.2012 23:58:19 (muokattu 08.10.2012 00:05:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okabass: On tullut oltua muutamallakin keikalla, joilla olisi sähköjen katkeaminen ollut hartain toiveeni. ;)
 
Samoin! Kerran tilattiin tuuraamaan basistia ja kerrottiin ettei tarvihe ottaa omia kamoja mukaan. Siellä oli vastassa viiskielinen vääräkätinen basso (vasuri) ja kaikki piti periaatteessa vetää hatusta. Tulin viime hetkellä paikalle! Lappuja ei ollut. Teki mieli jossain vaiheessa pistää bensat basson ja palamaan. No olin niin "mulkku" että vaihdoin kielet eka tauolla "oikeinpäin" ja viritin... ja jätin ne sitten silleen!
 
markus16
08.10.2012 01:04:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pienimuotoinen spinal tap tuli eilisellä keikalla.
Huomasin kesken ensimmäisen biisin, että toinen kitara tipahti linjoilta. Laulu jatkui ja oma soitto kuului edelleen, joten jatkoin rämpyttelyä ja vilkaisin kysyvästi laulajakitaristin suuntaan. Lievän hämmentynyt ilme kasvoillaan hää hoilasi menemään ja näpräsi jotain keppinsä kanssa. Biisin loputtua selvisi, että paitansa hihansuunappi oli jäänyt nalkkiin kielten väliin. Se oli mallia neppari, jonka vastakappale oli sellainen jännä.. Ikäänkuin 6-kulmio, jonka kärjet oli taitettu kaksinkerroin, eli siihen pieneen metallilätyskään jäi sellaisia "taskuja". Vaikea selittää. Joka tapauksessa kieli oli hyvinkin huolellisesti niittaantunut jumiin sen napin rakoon. Ohikiitävän hetken ajan sitä koitettiin ihan yksissä tuumin irrotella, mutta nalkissa oli.
Yleisö oli lähtenyt runsaslukuisesti tanssilattialle heti ekan biisin aikana, ja vaati soittoa jatkumaan. Eipä siinä mikään auttanut, polkaisin seuraavan biisin käyntiin. Laulaja lauleskeli naama helakan punaisena ja nyhräsi paitaansa irti kitarasta. Lopulta viimeisen kertosäkeen kohdalla rivakka riuhtaisu tuotti tulosta, ja ihme kyllä kielikään ei katkennut.
Oli se ihan vähän yllättävä tilanne. Pokassa oli pitelemistä, mutta uskoakseni onnistuin kohtalaisesti.
 
Kirka saatana!
rintapek
08.10.2012 01:23:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En muista olenko enneki laittanu, mut souwhat.
 
Aikanaan yhellä keikalla liideri ihmetteli, et kuka häntä koko ajan nykii takinliepeestä? Syyllinen oli hanuristi. Lava oli niin ahdas, et liiderin pikkutakki oli jatkuvasti hanurin palkeiden välissä. Samalla keikalla kitaristi veti koko keikan istuen strato sylissä takahuoneen penkillä. Lauteille ei kunnolla mahtunu neljää äijää viidennestä puhumattakaan.
Oli oikeesti noloa, ko sähkissoolo pölähtää ilmoille ja lauteilla ei sähkistä näy.
 
One kind of music only - the good kind
MatRa
08.10.2012 08:44:43 (muokattu 08.10.2012 08:58:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Pienimuotoinen spinal tap tuli eilisellä keikalla.
Huomasin kesken ensimmäisen biisin, että toinen kitara tipahti linjoilta. Laulu jatkui ja oma soitto kuului edelleen, joten jatkoin rämpyttelyä ja vilkaisin kysyvästi laulajakitaristin suuntaan. Lievän hämmentynyt ilme kasvoillaan hää hoilasi menemään ja näpräsi jotain keppinsä kanssa. Biisin loputtua selvisi, että paitansa hihansuunappi oli jäänyt nalkkiin kielten väliin. Se oli mallia neppari, jonka vastakappale oli sellainen jännä.. Ikäänkuin 6-kulmio, jonka kärjet oli taitettu kaksinkerroin, eli siihen pieneen metallilätyskään jäi sellaisia "taskuja". Vaikea selittää. Joka tapauksessa kieli oli hyvinkin huolellisesti niittaantunut jumiin sen napin rakoon. Ohikiitävän hetken ajan sitä koitettiin ihan yksissä tuumin irrotella, mutta nalkissa oli.
Yleisö oli lähtenyt runsaslukuisesti tanssilattialle heti ekan biisin aikana, ja vaati soittoa jatkumaan. Eipä siinä mikään auttanut, polkaisin seuraavan biisin käyntiin. Laulaja lauleskeli naama helakan punaisena ja nyhräsi paitaansa irti kitarasta. Lopulta viimeisen kertosäkeen kohdalla rivakka riuhtaisu tuotti tulosta, ja ihme kyllä kielikään ei katkennut.
Oli se ihan vähän yllättävä tilanne. Pokassa oli pitelemistä, mutta uskoakseni onnistuin kohtalaisesti.

Hheh! Vähän samanlainen tuli mieleen jostain kesältä 83-84. Oltiin ihan jannuina eräällä museomäellä kotiseutujuhlissa kitaristi jä mää uruissa. Alkoi kitaristilla tulla outoa komppisynkooppia väliin, noin pari tahtia biisin alkuun. No, kun kyselin biisin jälkeen että mitä, hän totes tyynesti että " pisti amppari mahaan", ja kaivo kauluspaidan alta pökränneen ampparin. Ja eiku jatkamaan. Ja jatkettu on...
 
KMT
08.10.2012 23:03:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa unohtaa kiippareiden muuntaja kotio. Onneks oli kitaransoittokelpoinen kiipparisti ja yks ylimääräinen kitara.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti