Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: sanoja kaivataan..
1
aleksanteri
14.12.2011 12:45:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaipaisin joskus -60 luvun puolenvälin tai lopunvuodesta soitetusta kappaleesta sanoja . SINISILMÄINEN TYTTÖNI..ja myös esittäjä ??
 
uusiipe
14.12.2011 12:57:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jelppikerho on tuolla ylläällä.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
Komppia ikä kaikki
16.12.2011 13:13:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt ollaan jo äärimmäisen kovuuden äärellä, sano! Ensi kuussa 80 vuotta (!) täyttävä Martti Huuhaa Innanen on Taiteilija isolla Teellä, oikea monitoimimies. Tämä on kunnostautunut niin kirjailijana, kuvataitelijana kuin levyttäneenä muusikkonakin. Tämä M.A. Nummiseen helposti verrattava ukko on tosin nyttemmin jäänyt vähäisemmälle huomiolle, varsinkin sen takia kun tämä ura hiipui 70-luvulle tultaessa. Itselleni Innanen tuli tutuksi lähinnä kahden enoni myötä. Nämä kun ovat Innanen suurehkoja faneja, ja näiltä hemmoilta sain luettavakseni Seikkailun viitakossa teoksen ja Joe Smith Rasilian satemetsässä kuunnelman kuultavakseni. Nyt nousee hattu sekä Innasen että enojeni suuntaan, kun isken tämän 20 suosikkia sarjan kokoelmalevyn soittimeen.
 
19:32
Elsa, kohtalon lapsi. Siitä onkin vuosia, kun olen tämän tangon edellisen kerran kuullut. Haikeaa, niin haikeaa!
 
19:34
Aavehiihtäjä. Täysin erilainen kappale kuin Elsa. Tangoahan tämäkin vielä on, mutta kyllä tästäkin selviää Innasen kyky tehdä mielenkiintoisia ja kieroja lyriikoita hämärien laulujensa tueksi. Mainittakoon, että 60-luvun suomi-iskelmälle epätyypillisesti vain harvat Innasen levyttämät kappaleet ovat lainakappaleita!
 
19:38
Urjalan taikayö. Enpä ole koskaan ollut Urjalassa, mutta isäni on kaiketi pöhissyt siellä enemmänkin. Eipä niistä reissuista ole kaiketi jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa.
 
19:42
Tangokuningas. Tästä paistaa jo terve itseironia. Kuvitelkaa viiksekäs Innanen villitsemässä tangokansaa. Naminami! Vituttaako?
 
19:45
Kilpauinti kuunsillalla. Tämä biisi houkuttelee uimataidottomatkin vedenvaraan! Kerttuuu ja Uoleeeviiii
 
19:52
Se oli ilmaa vaan. Tähän väliin tuli keskeytys, eli Innasen biisit eivät oikeasti niin pitkiä kuin tästä välistä voisi kuvitella. Tämä biisi on jo hieman hilpeämpi.
 
19:56
Jurban Leddu. Joo, kappaleen nimestä ei saa tolkkua. Kaunis biisi, ja Innanen höpisee jollain eksoottisella siansaksalla jotakin. En siis tiedä mistä laulu kertoo, mutta arvelen Innasen laulavan lapsuudestaan tai kesäisestä Äänislinnasta. Onkohan tämä kirjoitettu meroniaksi? Vai onko tämä jotain oikeaa, suomalaisugrilaista kieltä?
 
20:00
Suurin ja puhtain. Tästä kappaleesta selviää, että Innasen ääni on ärsyttävän mieluinen, vaikka tämä ei olekaan teknisesti kovinkaan hyvä laulaja.
 
20:06
Gunnar vierasmaalainen. Oijoi, taas mennään lujaa! Ruotsalaista syntyperää oleva Gunnar valssaa suomalaisessa kesäyössä, ja jäyhät suomalaismiehet eivät voi kuin kadehtia Gunnaria, vaikka se onkin pässi. Tämä on mahdollisesti kovin biisi koko levyllä!
 
20:09
Yö Turengissa. Turenki on kyllä sellainen mesta, jossa olen viettänyt verraten vähän aikaa mutta silti aivan riittävästi. Kertaherääminen kaameassa kanuunassa riitti.
 
20:13
Hiljaista on Kuin huopatossutehtaassa.
 
20:17
Kumiteräsaappaat. Innanen tekee siis tangoa/valssia ja nyt vielä sotilasmusiikkiakin? Tätähän voisi soittaa jopa Goat Borzoikin!
 
20:25
Koiravaljakko. Nyt pitää tunnustaa, että tämän kokoelman kuuntelu alkaa jo tökkimään. Innanen on kova äijä, mutta 20 biisiä alkaa olemaan jo hieman liikaa. Eipä sillä, onhan tämäkin hyvä biisi.
 
20:29
Muistatko Tiltun. En muista.
 
20:31
Viruvalge-bossanova. Huomasin juuri, ettei levyllä ole Marduusialaista kissantervauslaulua. Itse asiassa levyllä on vain yksi biisi, joka ei ole levytetty 60-luvulla. Se on tämä kokoelman viimeinen biisi, joka on äänitetty vuonna 1978. Kyllähän Innasella muutakin tuotantoa 70- ja 80-luvuilla oli?
 
Sirmakka-ukko
16.12.2011 13:33:33 (muokattu 16.12.2011 13:34:35)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppia ikä kaikki-nimimerkki, on perehtynyt Martti-sedän tuotantoon aika perusteellisesti.
 
isojussi
16.12.2011 14:13:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppia ikä kaikki: ...Aavehiihtäjä. ...Tangoahan tämäkin vielä on
 
Mitä v...ua????
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti