Muusikoiden.net
26.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mutku kissa söi nuotit.
1
KanttoriPiiparinen
12.02.2010 12:20:44 (muokattu 12.02.2010 12:26:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Avataanpa uusi säie hieman lempeämmissä merkeissä:
Soittajat ja soiton opiskelijat ovat selittytaidon mestareita, tämähän tiedetään. Näitä selityksiä keikoilta myöhästymistä, väärinsoitetuista äänistä ja kännitilan syvyydestä muistaa meistä jokainen. Kaiken jälkeen me kuitenkin muistamme näitä törmäilijöitä lähes lämmöllä. minä ainakin. Tarkoitus onkin muistella parhaat selitykset niille tilanteille kun jotain meni pahasti pieleen.
 
Opettajana muistan erityisellä lämmöllä erästä lahjakasta Heidiä. Läksyt tehtynä poikkeuksetta aina. Vilkas karjalaistyttö ja verbaalikko jo kuusivuotiaana. Kerran Heidi kuitenkin ilmestyi tunnille n.s. tyhjäkäynnillä. Ei mitään tietoa siitä missä piti mennä.
 
Kysyessäni Heidiltä syytä moiseen urvelointiin sain vastaukseksi:
 
-Kuule ope. Miun iskä on kova pilkkimies. Hää lähti pilkille keskiviikkona ja vei muin koulurepun mukanaa. Ja tiijätsie ope? Hää oli koko viikon siel pilkillä. Ja ne miu nuotit oli häne kanssaa siel avannol. Sillee mien päässy harjottelemaa.
 
Toivon syvää muisteloa asian ympäriltä.
 
sepo 60v
 
Ei tämä tästä enää pahemmaksi voi muuttua.
KoskPaavo
12.02.2010 13:55:15 (muokattu 12.02.2010 13:55:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ollessani keikalla M/s Kristina Reginalla löysin Matin ja Tepon "Vastaus"- valssin käsinkirjoitetun nuotin esiintymis"lavan"takaa seinänrakoon tungettuna ja vielä verhon takaa. Myöhemmät tutkimukset ovat osoittaneet sen olleen muinaisen nimim. "Sertzo" tekemä.
Asia jostain syystä palautui mieleeni juuri nyt.
 
Tuo toteutettavuushan riippuu ihan siitä, miten filsun envelope triggautuu...
Tankero
12.02.2010 20:55:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Ollessani keikalla M/s Kristina Reginalla löysin Matin ja Tepon "Vastaus"- valssin käsinkirjoitetun nuotin esiintymis"lavan"takaa seinänrakoon tungettuna ja vielä verhon takaa. Myöhemmät tutkimukset ovat osoittaneet sen olleen muinaisen nimim. "Sertzo" tekemä.
Asia jostain syystä palautui mieleeni juuri nyt.

 
Meillä on se kansiossa.
 
Humppajyrä
EP
12.02.2010 22:44:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KanttoriPiiparinen: Avataanpa uusi säie hieman lempeämmissä merkeissä:
Soittajat ja soiton opiskelijat ovat selittytaidon mestareita, tämähän tiedetään. Näitä selityksiä keikoilta myöhästymistä, väärinsoitetuista äänistä ja kännitilan syvyydestä muistaa meistä jokainen. Kaiken jälkeen me kuitenkin muistamme näitä törmäilijöitä lähes lämmöllä. minä ainakin. Tarkoitus onkin muistella parhaat selitykset niille tilanteille kun jotain meni pahasti pieleen..

 
Itsellä tulee mieleen taas se muutaman vuoden takainen juttu eräästä pändikaverista joka lähetti minulle tekstarin keikkapäivänä, siinä puolen päivän jälkeen: "olenkin loppuviikon Turussa!" ..he he
 
hvinnamo
13.02.2010 01:08:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olimme menossa duo-keikalle n.9 vuotta sitten ja kitaristi ilmoitteli keikkapäivänä että jospa hän ei tänään lähtiskään kun tyttökaveri tulee etelän reissulta ja hän ajatteli viedä sen syömään pizzaa....
 
sutikomppi
14.02.2010 17:32:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rumpuoppilaani ei ollutkaan opetellut viikolla läksyään. Kun asiasta huomautin seuraavalla tunnilla, hän sanoi: Sä opetit väärin !!
 
Ersä isä ei hyväksynyt selitystä, kun poika halusi lopettaa rumpujensoiton. Ettekö te voi vaikka vain leikkiä jotakin ???!!!
 
No politiikkani on nykyään seuraavanlainen. Tunnit loppuvat lyhyeen, jos läksyjä ei opetella. Ainut selitys voi olla murtunut käsi tai jalka. kaksi kymmenestä treenaa, se on mun kokemukseni näistä nuorista lahjakkuuksista.
 
Rumpujensoitto on yksinkertaisten rytmikuvioiden toistoa, erilaisilla nopeuksilla.
Thefish
15.02.2010 12:50:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keikalla väärään rakoon osuessa ainoa vedenpitävä selitys on "Paska biisi."
 
Aina menee läpi.
 
"Rapuja piti uittaa todella pitkään noin haaleassa vedessä, eivätkä ne meinanneet edes kuolla. Lopputulos oli maultaan vetinen ja jotenkin stressihormooninomainen."-Jäärä
lotjauuno
15.02.2010 13:40:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oppilaiden (nyk.erityisesti kundien)ensimmäinen lause alkaa treenaamattomuteen,lappujen katoamiseen jne...lähes kaikkeen:
"mutku äiti..."
 
En lainkaan lausutaan: "vähän"
jos jokin menee hieman pieleen,vastaus kuuluu :"ehkä"
ja se kaiken kuittaava:"aivan sama"
 
Yksi selitys lappujen puuttumiseen: isä sytytti vahingossa takan......
 
Myös meitä viisaammat nuoret koittavat kusettaa vihkojen katoamisella,että siirryttäisiin "mukavampiin"treeneihin.Koska vaikea biisi on paska biisi ja ehkä joku tutuista kavereista on edempänä treeneissä kuin itse.
 
Mun oppilaista treenaavien suhde about 5/50
 
mack the knife
15.02.2010 13:43:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thefish: Keikalla väärään rakoon osuessa ainoa vedenpitävä selitys on "Paska biisi."
 
Aina menee läpi.

 
Sitähän sä oot yrittäny. Mutta läpimeno ei ole niinkään varma.
 
COVS n:o 1.
Thefish
15.02.2010 14:02:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Sitähän sä oot yrittäny. Mutta läpimeno ei ole niinkään varma.
 
Meidän keikat on poikkeus. Niillä ei mitkään selitykset auta.
 
"Rapuja piti uittaa todella pitkään noin haaleassa vedessä, eivätkä ne meinanneet edes kuolla. Lopputulos oli maultaan vetinen ja jotenkin stressihormooninomainen."-Jäärä
jon lord
15.02.2010 14:17:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vertaus muista lajeista, mitä tekee jääkiekkoilija kun kova lämäri menee ohi ( kolme,neljä metriä ja pamahtaa päätypleksiin), hän katsoo mailaansa ja pudistelee päätään. Mitä hän tekee kun kaatuu, alkaa tarkastella luistimiaan arvostelevan näköisenä. Syyhän ei ole koskaan itsessä.
Huvittavaa on se kun joku keikalla soittaa väärin niin koko bändin katse kääntyy väärinsoittajaan päin. Keikkojen perumisista on kokemusta paljonkin ja syitä on mitä omituisimpia, alkaen siitä että aletaan selitellä jotain " siinä oli jotain vääntöä ja sen sellaista". Nopeimmat peruutukset ovat tulleet niin että olen mennyt keikalle ja vasta kavereiden kotona kuullut että keikka on peruttu. Ehkä paras selitys oli se että piti olla keikalla eräässä paikassa ja samana päivänä kuulin ettei mennäkään. Oli vääränlainen mainos lehdessä ja siksi ei menty paikalle. Tosin ymmärsin tämän koska mainostettiin vanhalla nimellä ja ei meillä ollut niitä biisejä ohjelmistossa joita ihmiset kenties olisivat tulleet kuuntelemaan. Mutta huvitti tuo peruutussyy.
 
COVS jäsen N.o 3
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti