Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ne omat mokat
1 2 3 4 5 6
KanttoriPiiparinen
05.01.2010 09:50:24 (muokattu 05.01.2010 09:51:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikillehan näitä sattuu. Ja on sattunut. Ja tulee sattumaankin. Kuulee biisin nimen/sävellajin väärin ja lähtee rumpalin tikityksestä kovalla paatoksella menemään täyttä tuubaa. Kaksi biisiä sekaantuu pääkopassa. A-osa ok. mutta b-osa kokonaan toisesta rallista. Väärät soinnut. Kromaattinen puudutus vika paikassa.
 
Itselleni on käynyt kaikki nämä ja paljon muitakin vastaaviä kämmäyksiä. Sinne meni, eikä takaisin tullut. Pankaapa paremmaksi seuraava:
 
Sunnuntain aamu-Jumalanpalvelus Sallan kirkossa. Oli vähän outo kaava ja tulin vastanneeksi vuorotervehdykseen aamenella. Tilaisuuden jälkeen kirkkoherra kyllä valisti minua: Yleensä kanttori vastaa seurakunnan kanssa "Niin myös sinun henkesi kanssa".
 
Tunnustuksia arvoisat kollegat, mikäli kantti kestää..
 
Ei tämä tästä enää pahemmaksi voi muuttua.
jon lord
05.01.2010 10:44:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

COVS jäsenyys jo suorastaan velvoittaa otsikon mukaisiin suorituksiin. Niitä on niin paljon. Bändisaralta löytyy vaikka mitä. Kanttorin saralta myös, itsenäisyys päivänä sairaalan hartaudessa soitettiin ja laulettiin viimeisenä virtenä 577 sun kätes .... Minulla oli vain sointukirja mukana ja siinä tuo virsi on H-mollissa ( doorinen). Ajattelin kuitenkin soittaa sen Ceestä. Harvoin olen soittanut niin päin persettä kuin silloin, mutta lauloin kuitenkin oikein. En tiedä mikä oikosulku tuli mutta väärin se meni ja kunnolla. Tämä vain yksi tapaus.
Viime bändikeikalla Shadowsin Atlantis sai kohdaltani COVS jäsenyyden aiheuttaman kohtelun. En ikinä muista sitä yksinkertaista sointukulkua keikalla. Kun kotona katsoin miten se menee, muistin sen ihan oikein.
Eräs huvittavimmista, joka ei kuitenkaan ollut oma moka oli aikoinaan kun kompattiin Keijo Markoa. Hän sanoi että seuraava biisi on Tähti ja meripoika c-mollista. Ajattelin että ei se kyllä ole mollibiisi, mutta kun solisti niin haluaa lähdin soittamaan introa mollista. Veivattiin aikamme introa ja solisti ei saanut mistään kiinni joten hän katosi lavalta yhtäkkiä. Ilmestyi vasta vähän ajan kuluttua lavalle takaisin. Onhan näitä paljonkin vuosien mittaan sattunut.
 
COVS jäsen N.o 3
pekkajau
05.01.2010 10:58:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksissä häissä aikoinaan vedettiin triolla. Oli treenattu häävalssi viimesen päälle. Stemmat ja kaikki. Kamat oli kanssa laitettu jo hyvissä ajoin ja säädetty kunnolla. Basso vireessä ja kaiken piti olla ok. Käytiin vielä autolla ennen aloittamista kaljat juomassa. Ja sitten vaan esiintymään. Valssi käyntiin... ja basso oli niin vitun epävireessä kun olla voi. Oli joku häävieraiden kersa käynyt ruuvailemassa sillä aikaa basson nuppeja kun oltiin autolla. Oli aika työ hakea edes muutama oikea ääni sillä "sitarin" virityksellä jonka se pentu oli ruuvannut siihen lapioon+laulaa stemmaa varsin vaativaan monisointuisen ulkomaalaisperäisen vallssisävelmään. Mukavasti mulkoilivat rumpali ja keyboard-velho meikäläiseen valssin aikana. Onneksi siihen aikaan ei vielä ollut näitä videokameroita ihan jokaisella joten tämä taide-elämys ilmeisesti ei tallentunut jälkipolville mitenkään.
 
http://www.youtube.com/watch?v=MwHWbsvgQUE
Mesa/Boogie
05.01.2010 11:03:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KanttoriPiiparinen: Kaksi biisiä sekaantuu pääkopassa. A-osa ok. mutta b-osa kokonaan toisesta rallista.
 
Väsyneellä Isabellan päiväsetillä otettiin ensin Que Sera, Sera ja sille pariksi Kultainen Nuoruus. Joka kerta, kun Kultaisen Nuoruuden intro/väliosa alkoi, niin mulla alkoi soimaan päässä ...que sera sera... Enkä helvetti päässy millään kiinni oikeeseen biisiin sillä kertaa.
 
tarmo
05.01.2010 11:15:31 (muokattu 05.01.2010 11:19:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän liian monta kertaa on tuurauskeikoilla tullut eteen perustilanne: ei lappuja, ei äänitteitä... Jostain syystä juuri tanssikeikoilla on käynyt sitten niin, etten oikein tahdo teemat pysyä päässä, jos biisin on edellisen kerran soittanut 5 vuotta sitten. Aika moneen otteeseen on biisi sitten lähtenyt mukailemaan sitä aiemmin soitettua paria. Liekö syy siinä, että 50 % soitetuimmista valsseista ja humpista kiertää suht samaa sointukiertoa.
 
Perusmeininkiä on myös biisit, joissa joku antaa sävellajin lennosta sen ensimmäisen soinnun, eikä sen sävellajin, mukaan. Syvää kroolia, niin monet kerrat, ettei oikein yksityiskohdat tahdo pysyä päässä.
 
Ainiin, ja tietysti väärä soundivalinta on tapahtunut vastaavissa tilanteissa. Tuuraava kiipparisti kun ei oikein pysty mukautumaan aina niihin ex tempore -ideoihin, joita solisti saa päähänsä noin nanosekuntti ennen biisin käyntiinlaskua. Siinä sitten nopeasti soundipankit selaukseen (joka ei etenkään nykysynissa oo mitenkään nopeeta, kun tiedostot on niin isoja) ja nimen perusteella sitten joku maailmanlopun paska attackiton soundi päälle ja jotain torvi-introa mukailemaan. Aijai... on se herkullisen kuuloista.
 
Mut hei, kaikesta soittamiseen liittyvästä mokailusta pitää selvitä ns. kahden minuutin häpeällä :) Etenkin, jos on tsekannut etukäteen ne biisit, joita piti vetää.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
artope
05.01.2010 12:11:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesa/Boogie: Väsyneellä Isabellan päiväsetillä otettiin ensin Que Sera, Sera ja sille pariksi Kultainen Nuoruus. Joka kerta, kun Kultaisen Nuoruuden intro/väliosa alkoi, niin mulla alkoi soimaan päässä ...que sera sera... Enkä helvetti päässy millään kiinni oikeeseen biisiin sillä kertaa.
 
Muutama vuosi sitten oli oli yhen rantalavan "vihkimistilaisuus".Puheiden jälkeen ekana vedettin Suvivalssi ja toisena Kesällä keinussa kerran. Suvivalssi meni tietenkin peruskaurana ok, mutta jälkimmäiseessä en saanut intron jälkeen laulusta kiinni kun Suvivalssi oli jäänyt nalkkiin korvien väliin. Vasta kolmas säkeistö meni oikein. Kyllä silloin nolotti!
 
"Pelimanni kolmannessa polvessa. Toisessa polvessa kuluma"
walttoni
05.01.2010 12:17:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

COVS-2 arvonimi velvoittaa. Väärä sävellaji, väärä intro, väärä välisoitto, väärät sanat, täysin väärät sanat, ei sanoja ollenkaan, aivan pihalla, väärä stemma,urut kiinni, nämä nyt tulee ensimmäisinä esille omista mokista. Niitä on riittänyt ja tulee riittämään.
 
Säestyskuvioista vois kirjoittaa tiiliskiven paksuisen kirjan. -5 + 4, eiku, jne.
 
COVS2.
mack the knife
05.01.2010 12:51:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kelle on tehty tämä:
Yölinnussa just ennen duuriosaa joku käy laulamassa korvaan, että Hei kuuultaiiinen nuoooruuuus. Mun osalta se oli siinä, en saanu mitenkään enää kaaliin sitä oikeaa melodiaa.
 
COVS n:o 1.
vesku.ka
05.01.2010 13:03:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No onhan noita sattunut kaikenlaista. Mutt ekana tuli mieleen ku mackin kans viimeksi oltiin keikalla niin joku urkutaiteilijan soolobiisi nousi jossain vaiheessa kvartin ja mä tipahdin täysin. Aiemmin 4 iltaa oli mennyt ilman ongelmia. Siinä tuli totaalinen black out. Ei tainnu tulla yhtään oikeaa ääntä modiksen jälkeen :) No pääsipä arvostettuun kerhoon.
 
Sivutoiminen harrastelija tanssimuusikko. COVS nro. 9.
KanttoriPiiparinen
05.01.2010 13:25:28 (muokattu 05.01.2010 13:26:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanha Silja-Star joskus 80-luvulla. Sähköt väheni hiipumalla ennen täydellistä black-outtia. Hammondin generaattorin kierrokset väheni hiljalleen ja kaapista tuli ihan muuta kuin olin tilannut. Sävellaji tippui ja tippui ja luulin hetken aikaa että nyt iski hulluus.
 
-D?
-Joo. On.
-Eikä oo.
-On se.
-Eikä perkele oo.
 
Jne. Vasta kun sähvöt sammui totaalisesti ymmärsimme missä syy.
 
Ei tämä tästä enää pahemmaksi voi muuttua.
Pete V.
05.01.2010 14:05:06 (muokattu 05.01.2010 14:07:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, kiva kun joku lennossa kertoo ensimmäisen soinnun, kertomatta että se on ens. sointu ... no, kyllä se siitä sitten kohta oikenee kvarttiin/kvinttiin tai silleen, huomioiden trp erityispiirteen, että pitää se tuolla "prosessorissa" sitten vielä ajatuksellisesti jotenkin transponoidakin sävelaskeleella, ja biisi kulkee jo lujaa ja pitkällä ...
 
Toinen kiva tulee siitä, kun lennossa heitetään vaikka c-molli, ja kappale on ihan selvästi duurissa, siis, lähteäkö mukaan c-duurilla vai es-duurilla, ja taas "lisäprosessointi" vaihdon yhteydessä lennossa ... ja, sitten vielä ne kappaleet, jotka liikkuvat duurin ja mollin "välimaastossa" tai kummassakin vuorotellen tms. ... selviää ehkä kiertäen kaartaen 10-15 sek.:ssa, mutta epävarmuus jää päälle lisärasitteeksi "prosessoriin" ...
 
Pete V.
05.01.2010 14:16:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, on niitä melodioitakin lennossa hukkunut/vaihtunut/unohtunut ...
 
Vaikkapa Suvivalssiin "Juna vislas' jo pois Kouvolasta" tms., plagiointien kohdalla ...
 
Mm. vanhemman jazzin saralla on kyllä useita samankaltaisia kappaleita, joissa muiden "pitkiä" impro-sooloja kuunnellessa voi kyllä helposti unohtua mikähän kappale nyt olikaan menossa ...
 
Juupe
05.01.2010 14:40:51 (muokattu 05.01.2010 14:42:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole oma moka, mutta muistui mieleen, kun erään trumpetistin piti laulaa Tango damore, mutta päässä pyöri Kun Ilta Ehtii melodia. Ei saanut koko biisin aikana oikeasta melodiasta kiinni. Toimi ihan hyvin, paitsi että meidän soitosta ei meinannut tulla mitään, kun naurettiin kippurassa. Suurin osa yleisöstä ei huomannut mitään, muutamalla oli hieman hämmästynyt ilme.
 
mack the knife
05.01.2010 14:58:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vesku.ka: No onhan noita sattunut kaikenlaista. Mutt ekana tuli mieleen ku mackin kans viimeksi oltiin keikalla niin joku urkutaiteilijan soolobiisi nousi jossain vaiheessa kvartin ja mä tipahdin täysin. Aiemmin 4 iltaa oli mennyt ilman ongelmia. Siinä tuli totaalinen black out. Ei tainnu tulla yhtään oikeaa ääntä modiksen jälkeen :) No pääsipä arvostettuun kerhoon.
 
Muistatko mikä se oli? Ei tule nyt mieleen.
 
COVS n:o 1.
vesku.ka
05.01.2010 16:22:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Muistatko mikä se oli? Ei tule nyt mieleen.
 
Muistaakseni joku cha cha, siitä ei ollu lappuja vaan katottiin se suunnilleen ekan päivän sound checkissä.
 
Sivutoiminen harrastelija tanssimuusikko. COVS nro. 9.
Kukko
05.01.2010 16:30:01 (muokattu 05.01.2010 16:31:26)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Kelle on tehty tämä:
Yölinnussa just ennen duuriosaa joku käy laulamassa korvaan, että Hei kuuultaiiinen nuoooruuuus. Mun osalta se oli siinä, en saanu mitenkään enää kaaliin sitä oikeaa melodiaa.

 
Tän yölinnun kanssa kroolattiin kerran ja oikein sitten kunnolla. Joku yleisöstä huikkasi kun saatiin jotenkin maaliin; "taisi tuo lintu lentää seinään?!?"
 
Ja kun ei opi niin sama biisi munattiin viime kesänä häissä kun morsiamen eno tms. halusi laulaa sen. (sopii hyvin hääbiisiksi tekstin pualesta:) Kiipparisti sekoili aikansa sen duuriosan kanssa ja sanoin itsevarmuudella ja rauhalisesti että - anna ku vedän; ja arvaahan sen ettei sen yhtä ainutta oikeaa ääntä.huh, huh..
 
"Kitarakoulu viisivuotiseksi" -Minä-
KoskPaavo
05.01.2010 17:24:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli mieleen tuommoinen että laivalla Kotialhon kanssa säestettiin tätä Hartolan tangoprinssiä (nimi ei nyt tule mieleen) , oli jotkin sekavammat laput , pari promillea ja sitten sekosin nuotin maalimerkeissä. Kotialho katteli samoista pahveista ja kysyin sormella nuottia osoittaen että missä ollaan? niin hää vastas että "Laivassa!".
 
Humppamuseon intendentti
walttoni
05.01.2010 17:27:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Tuli mieleen tuommoinen että laivalla Kotialhon kanssa säestettiin tätä Hartolan tangoprinssiä (nimi ei nyt tule mieleen) , oli jotkin sekavammat laput , pari promillea ja sitten sekosin nuotin maalimerkeissä. Kotialho katteli samoista pahveista ja kysyin sormella nuottia osoittaen että missä ollaan? niin hää vastas että "Laivassa!".
 
Tais olla Juha Hilden.
 
COVS2.
KoskPaavo
05.01.2010 17:27:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

walttoni: Tais olla Juha Hilden.
 
Sehän se oli, juu.
 
Humppamuseon intendentti
mack the knife
05.01.2010 17:59:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitä en saanu Cinderellassa juomaan jallua. Kossu se piti olla.
 
COVS n:o 1.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti