Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Juopottelu keikoilla ja keikkojen jälkeen.
1 2 3 4 5
hvinnamo
27.11.2009 00:18:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän voi laittaa hupaisia tai vähemmän hupaisia sattumuksia vuosien varrelta joissa alkoholilla oli osuutta asiaan.Vaikka tarinoita ja juttuja(nimet muutettu) ym.
 
Itse voin avata pelin kertomalla Erkki-basistista(nimi muutettu) ja vuosi oli 1999.Olimme maalaiskapakassa keikalla ja oli pe ilta.La aamuna piti olla treenit uuden rumpalin kanssa ja olimme siellä yötä.No, sinne jäi muitakin jatkoille kun paikka oli jo kiinni ja omistajat asuivat samassa rakennuksessa.No, Erkki se veteli siinä viinaa kuin linnun maitoa ja kännihän se paukahti päälle.Erkillä oli huonosti polttava maksa ja epäilin että se ei selviä la treeneihin.No, niinhän siinä kävi ja uus rumpali tuli klo 11 treenaamaan sinne.No erkki-basisti oli vielä niin kännissä että ei siitä soitosta mitään tullu se kyseli vaan että:" missä tässä bassossa on A?" mä sanoin että ei kannata oikein treenata kun ei toi kuitenkaan muista mitä on soitettu.No, jotain siin kai kateltiin.
No, sitten paikan omistajakin oli herännyt ja kyseli meiltä: -kukas tonne meidän olohuoneen lattialle on kussut?? -mä tiesin että Erkkihän se oli mutta en vielä sanonut mitään.No, Erkki itse sitten tunnusti että hänhän se taisi olla.. No, paikan pitäjä kysy sitten että koskas tuutte seuraavaks?? :)
Samana iltana olimme sitten itsenäisyyspäivän kekkereillä Hesassa ja Erkki(huonosti polttava maksa) ei tuntunut selviävän sitten millään.Se oli siinä samassa kännissä iltaan saakka vaikka ei juonut päivän mittaan juuri mitään.Kamat kasaan ja basistille helvetin moinen krapula sitten yht'äkkiä. Porukat seisoi puvut päällä ja odotti.Sanottiin basistille että laita edes noi aurinkolasit päähäs että et o niin vitun krapulaisen näkönen. No, just kun piti alkaa niin basisti ryntäs vessaan oksentamaan. Meinattiin että tästä tulee katastrofi tai jotain..Basisti tulee takas kotvan kuluttua ja sano meille että on se ihme ainetta toi kalja! Sillä se lähtee millä on tullutkin.(oli pari isoo siin tempassu vessareissun jälkeen) Me oltiin et ei jumalauta nyt pitäis alkaa.Basisti tulee lavalle ja avaa nuottimapin..Joka lappu irtoo kansiosta ja leviää pitkin stagee.Yleisö odottaa vaan ja ihmettelee touhuamme.Kitaristi rupeaa keräilemään lappuja basistille joka on ollut aika riippuvainen niistä.Tuskanhiki tulee jo otsalle et ei saakeli.Basisti tarttuu nuottikasaan kourallaan ja heittää koko kerätyn nipun rumpalin taakse lattialle ja sanoo:"luulettekste et mä mä en muka osaa soittaa..HÄ?" No, siin vaihees oli pakko aloittaa ja basisti otti sellasen tukevan takanojan ja sanoi et koska alkaa?? no, se soitti kun enkeli eikä ole sen koommin nuotteja keikalla tarvinu. Sil jotenkin aukes se homma. Lisää juttuja basistin toilailuista kännissä myöhemmin.
 
Tankero
27.11.2009 02:37:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juopottelu keikoilla ja keikkojen jälkeen kuuluu olennaisena osan humpanlyöjän arkeen.
 
Humppajyrä
jakeni
27.11.2009 07:05:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tankero: Juopottelu keikoilla ja keikkojen jälkeen kuuluu olennaisena osan humpanlyöjän arkeen.
 
Ja tuo on taivahan TOSI,,,komp,komp!
 
Teimme LM-kiertueen ja se ei tässä tapauksessa tarkoita savuke merkkiä! (Klabbi) Milloin syödään? (Topi)
mack the knife
27.11.2009 07:52:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä jätkät!
 
COVS n:o 1.
jon lord
27.11.2009 09:48:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kertonut tämän jossain ennenkin mutta menköön. Oltiin laivalla päiväbändinä ja rumpali sekä basisti innostuivat ottamaan keikan jälkeen hieman hapanta. Basisti tuli sentään nukkumaan parin tunnit unet ennen keikan alkua. Keikka alkoi kymmeneneltä aamulla. Rumpalia ei näkynyt missään ja menin hakemaan häntä hytistään. Siellä se riisui juuri vaatteita kun oli menossa nukkumaan. Sanoin että keikka alkaa juuri. Rumpali tuli perässä pitkin käytävää ja sellaisessa 60 asteen kumarassa että tiesin heti ettei tästä hyvää sauraa. Tanssisali oli täynnä porukkaa ja odottivat tanssien alkua. Aloitettiin valssilla ja rumpalilla ei yhtään iskua kohdalleen. Basisti alkoi kuiskata kovaa rumpalille että;TÄÄ ON VALSSI!!!!VALSSI!!!! Rumpali luuli että basisti vittuilee hänelle ja ryntäsi rumpujen äärestä suoraan basistin kurkkuun ja alkoi kuristaa häntä. Yleisö salissa alkoi taputtaa kuuluvasti meille ja minä yritin vajota niin alas jakkaralla kuin ikinä kykenin. Lopulta rumpali lähti lavalta ja saimme pikahälytyksellä uuden rumpalin hoitamaan päiväsetit pois. Silloin ei naurattanut mutta jälkeen päin kyllä.
Lisää samanlaisia kommelluksia myöhemmin.
 
COVS jäsen N.o 3
Sessio
27.11.2009 10:04:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taannoin erään naissolistin kanssa oltiin menossa Enontekiölle keikalle ja koukattiin Rovaniemeltä tu(u)raajabasisti kyytiin. Innokkaasti kaveri tutki lappuja menomatkalla ja tuumaili, että helppo homma, kaikki taittuu. Alkoholia ei ennen keikkaa (jostain syystä) hirveästi nautittu, hyvä niin, koska basistin basso sisälsi pelkkiä vääriä ääniä. Oli varmaan joku maanantaikappale, kun joka biisi meni päin **ttua. Keikan jälkeen tilattiin pöytä koreaksi ja basisti tuumaili, että menipä hyvin. Hän oli tilannut muutaman tuopin A-ta, jotka veti naamaan shottivauhdilla, eli alle kymmeneen sekuntiin per tuoppi. Menee kuulemma mukavammin hattuun. No kiipparistilla oli pirut mielessä ja pontikkapullo mukana, josta hyvin auliisti tarjoili basistille. Itse kyllästyin kuivaan seuraan ja kävin nukkumaan.
Aamulla roudatessa solistirouvan mies kyseli, että kuka saat**a oli yöllä tullut heidän huoneeseensa reuhaamaan. No basistihan se. Oli vähän erehtynyt huoneesta ja käynyt äänekkäästi solistin huoneessa kusella.
Paluumatka meni sitten kuunnellessa, kun vielä kännissä ollut basisti soitti kaikki kaverinsa läpi ja kertoi, että olinpas tuossa senjasen bändissä tuuraamassa ja oli hyvä keikka. Olihan se.
 
half
27.11.2009 10:13:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, kerran hääkeikalla, jossa olimme kootuilla teoksilla skitta, basso, rummut ja kiipparit. Kitaristi oli koollekutsuja ja lauloi minkä boolin vetämiseltään ehti. Keikka oli näitä, joissa odotusaikaa on liikaa. Kaikki sujui kuitenkin viimeiseen settiin asti ihan ok. Seisoimme setin alkaessa lauteilla triona eikä kitaristia missään. Menimme kiipparistin kanssa nopeasti taukotilaan katsomaan ja siellä mestari nuokkui ja ilmoitti: Ei mennä mihinkään, kyllä ne sieltä kohta häipyy. Palasimme nopeasti lauteille ja aloimme vetää triona. Kohta mestari kuitenkin tuli lauteille ja ilmoitti Mantsurian beat, hik. Tietysti hänen piti ruveta prassailemaan virityskoneistolla dundu dundu dun eikä takaisin kohdalleen millään. Biisin jälkeen hän poistui suurieleisesti ja me jatkoimme vielä setin loppuun triona. Sattuuhan noita.
 
COVS jäsen N:o 5
hvinnamo
27.11.2009 10:17:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olimme tossa n.3-4 vuotta sitten eräällä tanssilavalla keikalla ja basisti oli tuuraaja,jonka tunsin ja tiesin vetomieheks.No, roudatessamme kamoja tuli taksi pihaan ja ko.basisti pyyhkäs pihaan helvetinmoisessa kännissä.Takahuoneeseen tuli paikan pitäjä jolla oli sellaset hapsuhousut jalassa.Tää Basisti sano sille ekana et:"mikäs vitun vihtahousu tääl on, painu vittuun täältä,tää on soittomiesten aluetta" .Samainen "vihtahousu" tuli ekan setin jälkeen ihmettemään että kuinka toi teidän basisti soittaa noin hyvin, vaikka on tuhannen kännissä?? No, ei olla kuitenkaan sen jälkeen oltu ko.paikassa.
 
ron.aiden
27.11.2009 12:10:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä, hyvä!! Lisää näitä! Tästä tulee vielä loputon ketju.
 
does anybody knows?
KoskPaavo
27.11.2009 12:15:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on yks kiipparistikaveri joka vetää yleensä 8 kk putkeen ja sitten on taas puolen vuoden tauko ( siis viinanjuonnista on kyse). Kerran oli ollut Turengissa keikan hirveässä hiivassa ja keikan päätyttyä soitintaan kasatessa oli huutanut viimeiselle ravintolasta lähtevälle tuikituntemattomalle pariskunnalle : " Irmeli, nyt teet virheen!"
 
Humppamuseon intendentti
leprechaun
27.11.2009 13:25:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Mulla on yks kiipparistikaveri joka vetää yleensä 8 kk putkeen ja sitten on taas puolen vuoden tauko ( siis viinanjuonnista on kyse). Kerran oli ollut Turengissa keikan hirveässä hiivassa ja keikan päätyttyä soitintaan kasatessa oli huutanut viimeiselle ravintolasta lähtevälle tuikituntemattomalle pariskunnalle : " Irmeli, nyt teet virheen!"
 
Toinen paita kahvinrähmässä jo tällä viikolla...
 
jon lord
27.11.2009 14:07:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuorena miehenä ollessani keikalla Kymenkartanossa Kouvolassa, juttelin portsarin kanssa ja kuultuaan nimeni hän kysyi, että onko se ja se mitään sukua minulle. Vastasin että kyllä, hän on vanhempi veljeni. Silloin portsarinilme muuttui ja hän sanoi melkeinpä vihaisesti että se kaveri ei tule enää KOSKAAN keikalle tänne. Kysyin syytä ja hän sanoi että joka ilta oli jollain soittajalla joku tuuraamassa ja jonain iltana ei tuuraajaa ollenkaan. Viimeisenä iltana ei sitten enää löytynyt bassoon tuuraajaa ja se ilta oli vedetty kuulemma duona. Keikan jälkeen basisti oli herännyt huoneestaan tai jostain ja tullut lavalle kun muut roudasivat kamojaan. Basisti oli istunut vahvistimen päälle ottanut basson käteensä ja kysynyt ihan tosissaan että mikä biisi??
 
COVS jäsen N.o 3
Qsine
27.11.2009 14:30:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuonpa hiukan vähemmän hupaisaa aspectia.
 
Aiheen ongelma on se ihmistyyppi, jolle ei voi sanoa yhtään mitään, ja joka luulee hoitavansa hommat juomisesta huolimatta, muttei hoida. Tämä "Tyyppi AA" on myös täydellisen kykenemätön alkeellisimpiinkin anteeksipyynnön eleisiin. Eikä itsessä ole KOSKAAN vika. Kerrankin oli juovuspäissä unohtunut eräältä laulutaiteilijalta virren numero: "Ei se tää virsi ollut... se oli varmaan vanha virsikirja". Välillä tilittävät nämä artistit myös sitä, miten ovat irtisanoutuneet työpaikastaan, kun "eivät enää jaksaneet". Paskan marjat: irtisanoTTU ne sääliöt on, viinan vuoksi. Näiden ihmisten parissa oppii rivien välistä lukemisen jalon taidon!
 
Pahimmillaan rumpalia täytyi takavuosina pitää pystyssä. Aina äijä otti takahuoneessa näyttävästi esille sen yhden lonkerotölkin, että kattokaa kaikki, mul on tää yks! Jossain salaa sitten tissutti itsensä pikkuhiljaa tolkuttomaan tilaan. Em. pystyssäpitokeikan jälkimainingeissa koitin varovasti udella, että onko kaikki nyt ok, meinaatko ajaa jne. Mutta ei näiltä kavereilta mitään "varovasti udella"! Pitäisi pystyä sanomaan kovaa ja suoraan, ei se muuten tajua! Nytkin vaan ihmetteli, että juu, mitenniin, mitässänytkyselet. Ajoi kotiin.
 
Tilanne 2000-luvulla kvartetissamme on ollut kontrolloitu. Keikkakaljat pitää aina olla. Ei ole kenelläkään livennyt. Mutta se on karmeaa se säälin, vitutuksen ja auttamishalun samaritaaninen ristisiitos, joka valtaa mielen, kun ongelmatapaus sattuu mukaan kokoonpanoon. Kun saa jännittää ja pelätä juopon pellen puolesta. Pellen, joka ei kuitenkaan koskaan klowneriaansa hallitsemaan opi.
 
"Ja miksi Kari Heiskanen vetää bingoa!"
jon lord
27.11.2009 16:00:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Qsine: Tuonpa hiukan vähemmän hupaisaa aspectia.
 

 
Nyt oikaistaan hieman, tuskin ne kenellekään on tekohetkellä olleet hupaisia tilanteita, luulisin että päinvastoin. Jälkeenpäin sitten on löytynyt tilanteeseen se hupaisampi puoli tai tilanteen absurdius. Jälkeenpäin on ihan hyvä joskus nauraa tilanteille ja siten laukaista sitä tunnetta mikä tapahtumahetkellä on ollut päällä.
Tämä ammatti on kuitenkin niin raskas ja kova että se vaatii myös melko raskaan huumorin ja raskaan huumorin kestämisen.
 
COVS jäsen N.o 3
Timi
27.11.2009 16:08:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep!Pari kolme kaljaa saa keikoillamme ottaa.Juoppojen kanssa en lähtis mihinkään.Helppoa ja yksiselitteistä.Eikö totta?
 
Vaikea.Mutta varma!
half
27.11.2009 16:20:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timi: Jep!Pari kolme kaljaa saa keikoillamme ottaa.Juoppojen kanssa en lähtis mihinkään.Helppoa ja yksiselitteistä.Eikö totta?
 
ÖÖ, per tauko? Lisää kännimokailuja kehiin otsikon mukaisesti.
 
COVS jäsen N:o 5
half
27.11.2009 17:15:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä oliko se niin hauskaa, kun säestettävä pystö pavilla esitteli itsensä eka setillä joka biisin jälkeen vedettyään puolikkaan kossua huikalla ennen settiä. Kappaleen Sinun silmiesi tähden pitkän soolon aikana tämä meni sinne takakämppään mikki mukana ja veti toisen puolen. Soolo loppui ja laulu alkoi, mutta artisti veti takakämpästä käsin biisi loppuun.
 
COVS jäsen N:o 5
KoskPaavo
27.11.2009 17:41:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

half: En tiedä oliko se niin hauskaa, kun säestettävä pystö pavilla esitteli itsensä eka setillä joka biisin jälkeen vedettyään puolikkaan kossua huikalla ennen settiä. Kappaleen Sinun silmiesi tähden pitkän soolon aikana tämä meni sinne takakämppään mikki mukana ja veti toisen puolen. Soolo loppui ja laulu alkoi, mutta artisti veti takakämpästä käsin biisi loppuun.
 
Kuulostaa tutulta tyypiltä.
 
Humppamuseon intendentti
Ukko
27.11.2009 17:51:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole soittaja mutta duunitoveri sai tänään kenkää raksatyömaalta kun tuli aamulla jo kolmatta kertaa vajaan kolmen kuukauden aikana tolkuttomassa kännissä töihin. Ei herunut säälipisteitä. Jos se heiluu kuin heinämies moottorisahan tms. työkalun kanssa lähistöllä niin siinä voi mennä meikältäkin pahassa tapauksessa henki.
 
COVS jäsen nro 6
baron
27.11.2009 18:28:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Mä tykkään soittamisesta ja ryyppäämisestä. Vaikka voisi kuvitella että kun kaksi kivaa yhdistää olisi tuplat kivampaa mutta ei mee näin, mulla menee viina sormiin ja alkaa itseäkin vituttaa kun simppelitkin piisit menee poskelleen.
2. Mun bändikaverit on yleensä siedettäviä mutta kun/jos ovat kännissä se vähäkin mitä osaavat häviää.
3. Oon kuullut tosi kovien projätkien vetävän kännissä niin että täydestä menee. Suotakoon niille se vaikka kyllä ne selvin päin ovat vielä parempia.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti