Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tanssimusiikin ylijohtaja on puhunut
1 2 3 4 59 10 11 12 13
Mikko T.
08.10.2009 13:26:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro ja terveiset Itämereltä, oon tuuraamassa AV-teknikkoa Amorellalla!
 
Miksaan parhaillaan Korsuorkesteria, eka setti oli äsken. Heidän settinsä puolivälissä yksi visuaaliselta habitukseltaan persoonallinen, n. 60-v ilmeisesti mieshenkilö antamassa Korsun solistille kirjeen, joka suoraan lainattuna seuraavassa. Sain alkuperäisen kirjeen omakseni, joten dokumentti on olemassa. Tämänhetkinen mielentilani on, ettei tällaista voi oikeasti olla olemassa.
 
En tiedä miten te tähän reagoitte, mut mä tipahdin ihan täysin.
 
Asiaan:
 
"Tanssimusiikkikulttuuria ei ole vielä syntynytkään
 
Tanssimusiikissa tarkoitus ja toteutus pahoin ristiriidassa
 
Jos bändinne solisti antaa kantapäällä, kädellä tai kyynärpäällä merkin soiton nopeudesta jollekin kappaleelle, lähtekää ystävällisesti pois tanssilavoilta, älkääkä tulko lainkaan tilaisuuksiin, jotka ovat tarkoitettu millään tavalla tanssin tai sitä vastaavan rytmimusiikin esittämistä varten. Samat ehdottomuudetpätevät tanssimusiikissa kaikkien muidenkin bändin jäsenten kohdalla. Pysykää silloin ehdottomasti pois tanssilavoilta, ellette noudata tanssimusiikin esittämisen välttämättömiä sääntöjä, silloin ette kuulu näille estradeille, vaan jonnekin muualle, esim. kirkkoon.
 
Oheinen kovin yleinen käytäntö on hyvä esimerkki siitä, kuinka musiikin esittämisen toteutus tanssilavoilla on pahoin eri teillä siitä tarkoituksesta jossa ollaan ja johon on tultu täysin tietämättä ja tunnistamatta todellisuutta, sokeana, kuurona ja synkeän ymmärtämättömänä. Todellisuus näissä on tanssi-ilmoituksen mukaista tanssia ja tanssimusiikkia tanssipaikalla mutta bändien jäsenet, varsinkin solistit ja niiksi heittäytyvät toteuttavat itseään aivan muissa tarkoituksissa kuin tanssimusiikin esittämisessä. On korkea aika tunnistaa tanssikulttuurin minimivaatimukset.
 
Rumpali on tanssiorkesterin ehdoton ykkössoittaja ja rumpali pitää koossa koko kappaleen ja orkan, tarkalla, korostan hyvin tarkalla rytmillä ja oikeilla tempoilla. Tanssimusiikissa ei tunneta hidastuksia tai nopeutuksia tai mahdollisesti muita rytmin nopeuteen vaikuttavia asioita. Kuvitelkaa kuten nykyisin, kun koko tanssiyleisö joutuu seuraamaan jonkun itseään hyvin paljon enemmän tärkeänä pitävän, kuin on edellytyksiä ja tanssirytmiä vähääkään kunnioittamatonta solistia tai jotain muuta soittajaa, joskus jopa basistia ja rumpaliakin aivan mahdottomin rytmikuvioin ja tilanteeseen vähääkään sopimattomin paussein. Jos joku bändin jäsen, myös rumpali, ryhtyy solistiksi, niin kuin joskus käy, on homma ehdottomasti pilalla. Hyvin tavallista on, että ainakin jokainen säe ja joskus jopa jokainen tahti ja jopa soittaja soittavat eri nopeuksilla ja perusrytmistä poikkeavasti, eri aikaisesti. Noita bändejä on surullisen paljon.Tuosta seuraa, että koko tanssiyleisö, ja sen jokainen jäsen omalla kehollaan joutuu tanssimaan tarkoitetun rytmin sijasta solistin tyystyin mielettömien äimistysten tahdissa. On hyvin, hyvin surullista ja kovin usein näin joutuu toteamaan, että näissä tilanteissa rumpali iskee lyöntinsä vasta sen jälkeen kun solisti on suvainnut avata suunsa tai joku bändin jäsenistä terrorisoi sekä bändiä että tanssiyleisöä omilla mielettömillä pmetkuillaan. Hoon tuuttiin tällaiset porukat tanssilavoilta. Rumpali pitää tanssiorkesterissa rytmin koossa ja toiset soittajat soittavat osuutensa tähän rytmiin, ehdottomasti ja tarkasti. Muita vaihtoehtoja ei ole, tanssimusiikissa.
 
Tähän on pakko tunnustaa, että nuo solistit ovat kyllä joskus "hajulla" asiasta mutta he sijoittaessaan tauon säkeen eteen vikapaikkaan, ovat jättäneet huomioimatta musiikin luonteen ja esitysvaatimukset ja esityspaikan tarkoitukset. Teeskentelemätön aitous ja intuitio olisivat tässä hommassa poikaa. On sitten kokonaan eri asia niiden solistien kohdalla, jotka kykenevät ratkaisemaan rytmin ja legaton ristiriidan vanhojen italialaisten tenorien tavoin. Heitä lienee tällä hetkellä maailmassa vain Hvorostovski ja Villazonkin jonkun verran. Tuo ristiriitahan ratkaistaan säkeen alun painostusta myöhästämällä ja loppua aikaistamalla.
 
Myös koko bändin, tanssinjärjestäjän ja tietysti rumpalin on aina tiedettävä ne seitsemän lukua, joilla eri tanssirytmien nopeus, tempo määritellään. Älä ryhdy soittajaksi, tanssinjärjestäjäksi tai vielä vähemmän rumpaliksi, ellet ensin tunne noita lukuja, jotka ovat: Rumba 28, Engl. valssi ja Cha Cha 30, Tango 33, Jive 44, Jenkka (4/4) 48, Samba (kilpatansseissa 50) ja Fusku 55, Humppa, Polkka ja Wienin valssi 60. Ammattimerkintöjen mukaan tahteina minuutissa.
 
Tähän on pakko lisätä vielä kysymys, miksi melutasojen rajoja ei noudateta."
 
Sillä lailla. Lähetys Itämereltä päättyy.
 
Pieru naurattaa aina. www.viihdepianisti.com
Marshall83
08.10.2009 13:38:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoista, tulee mieleen yks vastavan oloinen tyyppi yheltä keikalta (Pavilta yllättäen). Kysäseppäs keikan jälkeen siltä ukolta miten meni setit, että kannattaako kyseisen orkesterin siirtyä kirkkoon..ja muista ne desibelit!
 
-Aaaschja kunnossa.
TiVe
08.10.2009 13:44:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän täytyy olla vitsi?!
 
En laita tikkuaristiin ku soitan rideen.
Mikko T.
08.10.2009 13:48:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TiVe: Tämän täytyy olla vitsi?!
 
Mä en koskaan, ikinä, milloinkaan laske työasioistani leikkiä. Tämä on ihan totisinta totta. Tuolla se sama äijä painaa just nyt rumbaa kädet kohti kattoa.
 
Pieru naurattaa aina. www.viihdepianisti.com
Marshall83
08.10.2009 13:49:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TiVe: Tämän täytyy olla vitsi?!
 
Niinhän sitä luulis, tai haluais luulla. Pariviikkoa sitten tuli joku mies pyytämään laastaria tanssipaikan järkkäreiltä (naapurinvaaralla) koska oli edellisissä tansseissa satuttanut itseään kyseisen paikan vessassa ja joutunut kotona käyttämään omia laastareitaan. Eli halusi 3cm laastaria takaisin. Eikä ollut vitsi.
 
-Aaaschja kunnossa.
jon lord
08.10.2009 13:54:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TiVe: Tämän täytyy olla vitsi?!
 
Niin paljon, niin surullisen ja surrealistisen paljon näitä näkee ja on nähty. Älkää luulko ettei tuollaiset ole totta. Ihminen on ihmeellinen "eläin".
 
COVS jäsen N.o 3
jeppeq
08.10.2009 13:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, vastaavanlainen lappu tuli joskus pavilla, silloin tuuranneelle rumpalille (Hietala Aki) johon A totesi "tämä se pitääkin säilyttää" ja hymyili leveästi.
 
En hämmästynyt muusta kun kirjotusvirheiden määrästä, joka taas osoittaa lapun antaneen henkilön järkevyystason hyvin selkeästi.
 
Hauskaa kelluntaa muutoin :)
 
Painava, mutta kevytmielinen.
R.Syke
08.10.2009 14:27:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokos se Pete V. on tuonne kerenny?
 
hvinnamo
08.10.2009 14:30:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei saakeli! Sanon minä.Toihan on kaikkien humppapoliisien ylipäällikkö.Ihanko käsin oli kirjoittanut laivan pöydässä tollasen sepostuksen? Kaikenlaisii sit on mutta toi on kyllä paras.Ja toi volyymihomma: Yleensä sellaset jotka meuhkaavat soiton volyymista sen vuoksi että ei voi keskustella, eivät sitten kuitenkaan puhu mitään siellä pöydässä,kun ei ole kavereita joille puhua tai yleensä mitään sanottavaa.
 
mack the knife
08.10.2009 14:56:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen mykistynyt.
 
Mä odottelen nyt ajatusten selkiämistä ennen kuin sanon mitään.
 
COVS n:o 1.
tarmo
08.10.2009 15:46:51 (muokattu 08.10.2009 15:47:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Olen mykistynyt.
 
Mä odottelen nyt ajatusten selkiämistä ennen kuin sanon mitään.

 
Yhdyn tähän.
 
Nyt ei oikeasti tiedä, pitäiskö itkeä vai nauraa.
 
EDIT: Mykistävä hullu.
 
Ihan sama.
sutikomppi
08.10.2009 15:48:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulihan tuossa kuitenkin totuus esille. Rumpali on bändin tärkein soittaja. Kyllä hivelee, kyllä hivelee. Mutta kun mä laulan myös. Kuinkas nyt suu pannaan ?
 
Rumpujensoitto on yksinkertaisten rytmikuvioiden toistoa, erilaisilla nopeuksilla.
rintapek
08.10.2009 16:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sutikomppi: Tulihan tuossa kuitenkin totuus esille. Rumpali on bändin tärkein soittaja. Kyllä hivelee, kyllä hivelee. Mutta kun mä laulan myös. Kuinkas nyt suu pannaan ?
 
Onhan asia tossa todettu. "Homma on ehdottomasti pilalla." Siis jos solistilaulantaa meinaat. Saakohan runpujen takaa edes stemmoja pöläytellä?
 
Melko mykäksi menee meikäläisenkin stressiklubi.
 
One kind of music only - the good kind
JanneI
08.10.2009 16:08:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olis kyllä kiva tietää minkälainen kultakorva tuo henkilö todellisuudessa on. Mä pystyn allekirjoittamaan tota osittain, varsinkin nuo taimiin viittaavat asiat. Tuskinpa kukaan voi väittää etteikö olisi omassa taimissa skarpattavaa tai sitä etteikö maasta löydy solisteja joiden mielestä on ihan ok aloittaa fraasi 2-3 tahtia myöhässä.
 
Mutta tuo kärkevä sävy tuossa kirjoituksessa ei viittaa mihinkään muuhun kuin siihen ettei ko. henkilöllä ole kuitenkaan todellisuudessa osaamista riittävästi alkaakseen kyykyttämään meitä soittajia.
 
...pääasia että annetaan palautetta, _negatiivista palautetta_, ja näytetään miten kiukustuneena osataan poistua takavasemmalle, prkl. NIH.
 
rintapek
08.10.2009 16:28:28 (muokattu 08.10.2009 16:29:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tota muuten paljoa tarttenu muokata tai lyhennellä, niin saihan sieltä ton asiapohjankin esiin:
 
"Tanssimusiikkikulttuuria ei ole vielä syntynytkään"

Jos solisti/järjestysmies/partnerisi antaa kantapäällä, kädellä, kyynärpäällä tai kengänpohjalla merkin, lähtekää ystävällisesti pois tanssilavoilta, älkääkä tulko lainkaan tilaisuuksiin, jotka ovat tarkoitettu millään tavalla tanssin tai sitä vastaavan rytmimusiikin esittämistä varten. Samat ehdottomuudet pätevät tanssimusiikissa kaikkien muidenkin kohdalla. Pysykää silloin ehdottomasti pois tanssilavoilta, ellette noudata tanssimusiikin välttämättömiä sääntöjä, silloin ette kuulu näille estradeille, vaan jonnekin muualle, esim. kirkkoon.

Yleinen käytäntö on hyvä esimerkki siitä, kuinka toteutus tanssilavoilla on pahoin eri teillä siitä tarkoituksesta jossa ollaan ja johon on tultu täysin tietämättä ja tunnistamatta todellisuutta, sokeana, kuurona ja synkeän ymmärtämättömänä. Todellisuus näissä on tanssi-ilmoituksen mukaista tanssia ja tanssimusiikkia tanssipaikalla, mutta jotkut toteuttavat itseään aivan muissa tarkoituksissa. On korkea aika tunnistaa tanssikulttuurin minimivaatimukset:

Koko tanssiyleisö, ja sen jokainen jäsen omalla kehollaan joutuu tanssimaan mielettömien äimistysten tahdissa. Teeskentelemätön aitous ja intuitio olisivat tässä hommassa poikaa.
 
On sitten kokonaan eri asia, että rumpali on tanssiorkesterin ehdoton ykkössoittaja.
 
One kind of music only - the good kind
Timi
08.10.2009 16:37:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hihii!Ota kuva siitä hemmosta ja naulaa sen ja sepustuksen kanssa siihen taululle missä on bändien mainokset:)
Hmm.Onks mä ny Amorellalla?
 
Vaikea.Mutta varma!
Mesa/Boogie
08.10.2009 17:02:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huh huh. Onneks pääsin sieltä maihin jo aamulla...
 
Soittakaa pojat tango - vaikka sitten joku huonompi tango...
riff
08.10.2009 17:51:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoho! Ajatelkaa miten tylsää elämä olis ilman noita puusta pudonneita vesipäitä!! On kaveri nähny vaivaa moisen kirjeen kirjottamiseen. Kannattais sen kuitenkin pysyä kotona jos elämä on noin vaikeeta. Molemmin puolinen hyöty.
 
Kyynisyys on realismia.
Epämuusikko
08.10.2009 18:18:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi isäkissan vittu.
 
"Greetings from Niger". Kesy animaali #1
Mase
08.10.2009 18:25:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olispa joskus hianoo itekkin saada tuollainen todistus, niin vois laittaa kotona raameihin paraatipaikalle siihen vihkikuvan viereen ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 59 10 11 12 13

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti