Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Tanssimusiikki »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Historiaa Oulun seudulta
1 2 3 4 59 10 11 12 13
Carde
30.07.2009 17:55:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A.Vanne: Meni vähän yv-puolelle tuon Walttonin kanssa. Mutta jatketaan; Erik Lahden yhtye, ketä mukana? Seppo Sarlin ja Olli-boy: Elektrohanuristi Seppo Sarlin ja vissiin Makkos-Olli, varsinainen show-ryhmä. Otetaanpas vähän vaikeampaa; tangoherttua Juhani Kotajärvi ( kouluili aikoinaan Oulun seudulla, oliko oululainen?)
ja helpotetaan; Bamperos, historiaa löytyy netistä, onko lisättävää? Vaselan Alpon bändi, mukana taisi olla popin soittajiakin. Vähän asioiden nakkelua, mutta joku ( Katsoo anovasti Walttoniin..) vois täydentää.

 
Tangoherttua J.K. on nykyisen Pirkanmaan seuduilta kotoisin, 5 km meiltä... Mun sisko oli sillä piikomassa kai 60-luvun lopulla Tampereella.
 
"Lumen alla on polkuni harmaa", jonka joku väänsi muotoon "Lumen alla ne sammakot pomppii".
 
jape2
30.07.2009 18:12:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Carde: Tangoherttua J.K. on nykyisen Pirkanmaan seuduilta kotoisin, 5 km meiltä... Mun sisko oli sillä piikomassa kai 60-luvun lopulla Tampereella.
 
"Lumen alla on polkuni harmaa", jonka joku väänsi muotoon "Lumen alla ne sammakot pomppii".

 
"Monta jäänyt on taakseni sarkaa, jotka kyntämättäkin lie!"
Puoltoista vuotta.
 
Tää on niin tätä.
PasiB
30.07.2009 22:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jape2: "Monta jäänyt on taakseni sarkaa, jotka kyntämättäkin lie!"
Puoltoista vuotta.

 
Kyntämisestä tuli mieleeni eräs pystö jonka kanssa joskus tuli käytyä usseempikin keikka, oli kohtuu kyntömies hänkin. Ja venytti laulaessa niin maan perskeleesti.
 
Mitä, minäkö tyhmä? Nyt en oikein ymmärrä.
A.Vanne
02.08.2009 09:30:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo tässä on pikkuisen käsitelty oululaista tanssimusiikin historiaa. Jos vielä joku muistaa lisää niin ei muuta kun kirjoittelemaaan. Omalta kohdaltani olen jättänyt tässä vaiheessa tahallani pois esim Jampan osuuden. Jamppa Tuominen on yksi merkittävimpiä oululaisia muusikoita, joten suosittelen Tuunaisen ja Veikko Tiiton kirjaa Jampasta luettavaksi. Joten jatketaan. PasiB ja Walttoni ovat kunnostautuneet ja kahavensa ( kahvit) ansainneet. Vielä puuttuu kuitenkin nimiä ja soittajia esim. Juhani Halmetojan yhtye ( koulukaverini Mane Nygård oli tiettävästi mukana), Esko Eklund, CB-quintet ( Juntusen Vetsan ja Tuppuraisen Allun bändi). Yritetään pistää tämä historia sitten tuonne oululaisen tanssimusiikin historian sivuille, jotka tällä hetkellä ovat enemmän kuin puuttelliset.
 
Begemoth
02.08.2009 10:34:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertoisko joku Valde Jakusta lisää. Vieläkö soittaa ja mikä show?
 
aasinhattu päähän ja selkä suorana kohti uusia nöyryytyksiä.
A.Vanne
02.08.2009 11:12:54 (muokattu 02.08.2009 11:13:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valde Jakku on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Valde oli kotoisin Iistä tai Yli-Iistä. Valde soitteli bassoa ja lauleli. Tekaisipa yhden singlelevynkin "rakkaudesta kertovan". Oli muistaakseni Heinäpään ( oululainen kaupunginosa) poikien Matti Eskon ja kumppaneiden bändissä joskus, myöhemmin soitteli oman bändin kanssa ja Haapaniemen Reijon kanssa. Reijo on unohdettu oululainen kaunisääninen laulaja.
 
walttoni
02.08.2009 18:26:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A.Vanne: Joo tässä on pikkuisen käsitelty oululaista tanssimusiikin historiaa. Jos vielä joku muistaa lisää niin ei muuta kun kirjoittelemaaan. Omalta kohdaltani olen jättänyt tässä vaiheessa tahallani pois esim Jampan osuuden. Jamppa Tuominen on yksi merkittävimpiä oululaisia muusikoita, joten suosittelen Tuunaisen ja Veikko Tiiton kirjaa Jampasta luettavaksi. Joten jatketaan. PasiB ja Walttoni ovat kunnostautuneet ja kahavensa ( kahvit) ansainneet. Vielä puuttuu kuitenkin nimiä ja soittajia esim. Juhani Halmetojan yhtye ( koulukaverini Mane Nygård oli tiettävästi mukana), Esko Eklund, CB-quintet ( Juntusen Vetsan ja Tuppuraisen Allun bändi). Yritetään pistää tämä historia sitten tuonne oululaisen tanssimusiikin historian sivuille, jotka tällä hetkellä ovat enemmän kuin puuttelliset.
 
Juhani Halmetojan yhtye menee myöhemmälle, kuin 60-luvun bändit. 70-luvun lopulla tai jopa 80-luvulle. Monen muun oululaismuusikon tavoin Juhani yritteli rockkuvioita, mutta suuntautui sitten paremmin hänelle luonnistuneelle scenelle. Sen rockibändin nimi oli Orcus, ja se toimi tuossa 70-luvun puolenvälin jälkeen.
Kiertotähti oli Juhanin bändin nimi. Tämmöset herrat tulee siitä esille ku Allan Taskila basso ja Sakari Mannermaa rummut. Juhani ja Allu on jo edesmenneitä. Mä tunnen Allun jälkeen basistiksi menneen kaverin...en just nyt muista nimeä, asui meidän naapurissa Kaijonrannassa.
 
CB--quintetissa oli kitaristina Raimo Huoponen ja rumparina Moisala,,,mutta etunimi, olisko ollu Jouko.
 
COVS2.
A.Vanne
03.08.2009 08:36:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moisala saattoi olla Eerokin (?), Huoposen Raimo on pitkän linjan kaveri , oli vissiin Jampankin bändissä joskus. CB-quintetin laulusolistina oli Allan Tuppurainen, pikku hitti "Rentukkaojan Aatu".
Jatkuu... Kari "Komppa" Alenius , basisti ja keikkamyyjä soitteli jazzia ja tanssimusiikkia. Missä kaikissa bändeissä mahtoikaan soittaa? Kuviakin saattaisi olla Kompan perheessä. Granrotheilla oli GMG-kvartetti ( Olli-boy Makkonen rummuissa). Oulussa tanssibändit esiintyi talvisin Järjestötalolla ja kesäisin Hietasaaressa. Meille nuoremmille oli Kuuska ja Tetra sekä joskus Vennun vinttikin. Aikaisemmin myös Pyrkkä eli Oulun Pyrinnön urheilutalo. Olikohan se vuonna -65 tai -66 kun syyskuun alussa Pyrkkä mainosti:
"Koulujen alkajaiset THE BACHELORS" ( enpä enää muistakkaan oliko se tosiaan näin...)Bachelors kotisivut: http://pekka.tiainen.info.
 
walttoni
03.08.2009 11:53:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppa oli siirtynyt jo liimataiseksi, kun siihen tutustuin.
 
60/70-luvun keikkapaikkoja oli jokaisessa kunnassa monta monta. Haukiputaalla Osakunta, Martinniemen Rengas ja Töpäri, Kellon Ns ja Työväentalo, Alakosken lava jne. Iissä ainakin Rysä,Järjestötalo, Karhusaari ja Työväentalo.
 
Oululaiset bändit kävivät (jotkut uskaliammat) peräti sadan kilometrin päässä keikoilla jopa kuutena iltana viikossa. Oulussa oli ainakin 3 sellaista kaveria, jotka tekivät ammatikseen ns. roudarin hommia. Eli niillä oli vanha iso henkilöauto ja siinä perävaunu.
 
Oulussa noiden mainitsemiesi lisäksi Oulussa toimi kohtuullisen aktiivisesti ainakin Toppilan Nuorisoseurantalo, Honkapirtti, Pateniemen Ns, Korvenkylän Ns, Oulunlahden Ns, Oulunsuun Pirtti ja Koskelankylän Walo. Ainakin minä olen noissa jokaisessa käynyt keikalla ainakin 10 kertaa per paikka. En siis ihan allekirjoita näkemystäsi, että täällä olisi ollut vain nuo muutama keikkapaikka. Lisäksi kouluhippoja järjestettiin kolmenakin iltana viikossa.
 
60-luvun lopulla alkoi oululaismuusikoiden invaasio Helsingin seudulle iskelmatähtien taustabändeihin, ilmiö, jota enää ei juurikaan ole.
 
COVS2.
A.Vanne
03.08.2009 15:13:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Walttoni muisti hyvin muutaman paikan lisää. Limingan Ns. talo oli myös lähiseudun paikkoja , samoin Tyrnävä. Kesällä keikat suuntautuivat mm. Ylikiiminkiin, Ruokolahdelle ( Paavola) ja Vihantiin Mäntylammelle.
Heinärieha oli heinäkuussa yleinen tapahtuma lavoilla. Joku kansallinen kuuluisuus oli tähtenä ja paikalliset bändit oli mukana muuten vaan. Useampi bändi ja useampi genre. Kortesluoman bändin ja Beni Siltalan muistan tällaisista yhteyksistä.Elettiin kuitenkin tangon kulta-aikaa ( joskin loppupuolta), suosittuja yhtyeitä tuli myös Pohjanmaalta esim. Landola.
Kouluhippoissa Oulussa soitteli mm. Connection, Taugs , Porkkanas Unlimited ja myöhemmin Day Off, Strontium ym. Kouluhippoissa saksfonistille pistettiin joskus magnesiumia( liitujauhon näköistä) pilliin. Oli aika pölinää...Toppilan Nuorisoseuralla ( vaiko -talolla) soitteli mm. Pasi Törmälän (Accutron-laitevalmistaja) Selection. Vielä sopii historiaa mukaan... Pitäis käydä Kalevassa(oululainen Hesari) katselemassa joskus mikrofilmiltä vanhoja ilmoituksia.
 
A.Vanne
03.08.2009 15:13:10 (muokattu 03.08.2009 15:14:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tuplana.....
 
walttoni
03.08.2009 18:26:48 (muokattu 03.08.2009 18:29:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaupunginlainastossa on mikrofilimillä vanhat Kalevat. Kannattaa käydä. Samoin Oulu-lehdet löytyy. Pophistorya rakennellessa piti muuankin tiima siellä viettää. 60luvun tanssibändeihin en ole vielä perehtynyt. Pitänee syssymmällä tutustua. Nuo tulee ihan muistista mitä olen tuohon kirjoitellut, eivät ole siis dokumentoituja.
 
Kovinta suosiota niittivät jo 60-luvulla kouluhipoissa Express, Atlantic ja varsinkin Wilds. Kovimman suosion takana oli varman paras soittotaitokin. Connectionissa oli samoja kasvoja ku Atlanticissa. Express oli ammattibändi jo tuolloin. Wildsin hurmos kesti kolmisen vuotta ja loppui rumparin vakavaan loukkaantumiseen keikkamatkalla.
 
COVS2.
clave
04.08.2009 20:44:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mihinkäs poijaat on Ami Jaaran unhoittaneet? Sentään ihan huippulaulaja ja käytetty köörimies Helsingissä. Jaksaa rundata vieläkin. Kai se Amikin siellä Oulussa uransa alotti
 
Begemoth
04.08.2009 21:02:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ami on erittäin kova ja kunnossa vieläkin.
 
aasinhattu päähän ja selkä suorana kohti uusia nöyryytyksiä.
mack the knife
04.08.2009 21:05:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Begemoth: Ami on erittäin kova ja kunnossa vieläkin.
 
Mutta kun sitä vituttaa niin kauheasti.
 
COVS n:o 1.
walttoni
04.08.2009 21:23:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole unohdettu Aimoa mihinkään. Express oli bändi, jossa Aimo oli.
 
Tuossa mun viimesimmäsä postauksessa on jo vihjaus niihin muusikoihin, jotka olivat taitavimpia ja värvättiin Helsingin seudulle taustabändeihin.
 
Ami lähti aika varhaisessa vaiheessa. Haurun Tomi, Fältin Pertti (Calle), Rajalan Lyly, Tynin Matti, Lemisen Pekka, Heikkisen Lauri, Vesamäen Risto (Hepe), Vesterisen Esko, jne. Näistähän riittäisi tarinaa vaikka viikon.
 
COVS2.
clave
04.08.2009 21:32:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mack the knife: Mutta kun sitä vituttaa niin kauheasti.
 
No mikäs se Amin sielua nyt niin jomottaa?
 
Martso
04.08.2009 21:39:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

walttoni: Kovinta suosiota niittivät jo 60-luvulla kouluhipoissa Express, Atlantic ja varsinkin Wilds. Kovimman suosion takana oli varman paras soittotaitokin.
 
Näinhän se on nykyäänki. Varsinki nykyään.
 
A.Vanne
04.08.2009 21:51:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valonpojatkin alkaa hahmottumaan; Eino Pikkarainen, Pekka Juntunen, Mauri Leviäkangas, Pauli Kemppainen...Tuo Walttoni on niin nopea, että minä en kerkiä loistamaan tiedoillani ollenkaan. Kyselkääpä lisää!
 
Ikkunan luo käy lapsi, sylissään äiti nuori laulaen...
palle3
06.08.2009 00:37:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wildseista tuli mieleen, että eikös siinä soittanut Bäffin Seppo ja jo edesmennyt Laurilan Artsi... En millään muista sen rumpalin nimeä. Kuka oli bändin neljäs hemmo? Olihan niitä neljä?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 59 10 11 12 13

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «