Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sooloskaba 249 Äänestys
1
Anonymous-jazz
25.11.2012 07:26:28 (muokattu 25.11.2012 07:26:41)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänestys Su 01.12.2012 mennessä.
14 osallistujaa: 6 pistettä.

ÄÄNESTYS
Osallistujat voivat halutessaan kommentoida antamansa pisteet.
Myös muut äänestämiään sooloja kommentoivat voivat äänestää, vaatii kirjautumisen Mnettiin.
 
PISTEET
Äänestyksessä jokaisella äänestäjällä on jaettavanaan pisteitä seuraavasti:
alle 15 osallistujaa: 6 pistettä
15 - 25 osallistujaa: 8 pistettä
yli 25 osallistujaa: 10 pistettä
Pisteet voi jakaa niin kuin itse haluaa, kuitenkin niin, että yhdelle kilpailijalle voit antaa max 3 pistettä. Vain kokonaisia pisteitä saa antaa!
 
ÄÄNESTYSAIKA JA MUUT EHDOT
Äänestys on voimassa 5 - 7 päivää.
Itseään ei saa äänestää.
Osallistuminen skabaan velvoittaa myös äänestämään.
Jos osallistuja ei äänestä hänen mahdollisesti saamiaan pisteitä ei lasketa.
 
SOOLOTIEDOSTON NIMEÄMINEN
Nimeä soolotiedostosi siten, että käyttäjätunnuksesi on siitä selvästi havaittavissa.
 
SOOLOSKABAN KOMMENTIT
Kaikki äänestysketjuun kuulumattomat kommentit Sooloskabojen jälkipyykki -ketjuun, ei äänestysketjuun.

VOITTAJALLE
Skaban voittaja valitsee seuraavan taustan ja vie seuraavan kisan läpi.
(Skaban aloitusthread, äänestysthread, voittajan ilmoittaminen sekä pikaviestin lähettäminen, jossa pyydetään aloittamaan seuraava skaba.)
Jos sama kilpailija voittaa kaksi kertaa peräkkäin, toiseksi sijoittunut saa päättää seuraavan taustan. Tällä rajoitetaan mahdollisia "taustan tekijän" voittoputkia.
 
Nämä säännöt tulee laittaa jokaisen sooloskaban aloitusketjuun.

--------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

Osallistujat:

Norppa78 http://maihinnousu.net/s/18198
Anselmi83 http://maihinnousu.net/s/18209
Vesa423 http://maihinnousu.net/s/18214
UnBrain http://maihinnousu.net/s/18220
tjj2000 http://maihinnousu.net/s/18226
VILLE. http://maihinnousu.net/s/18228
Vladi http://maihinnousu.net/s/18229
Yuha http://maihinnousu.net/s/18241
Swan http://koti.phnet.fi/swan/sooloskaba249.mp3
Anonymous-jazz http://maihinnousu.net/s/18252
korvaoo http://maihinnousu.net/s/18255
Urmas Potkuri http://shamaani.org/Temp/Soolo249_UP.mp3
Chunga http://jane.kapsi.fi/Chunga_soolo249.mp3
WanhaWetäjä http://maihinnousu.net/s/18281
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
Swan
25.11.2012 13:45:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Norppa78 - Kivan letkeä meininki, ja blues-/soul-henkisistä nuottivalinnoista plussaa. Torvet on siisti idea myös, harmi vaan kun on samplerista.
 
Anselmi83 - Samaistun ajatukseen, että näin pitkän taustan on kanssa hankala pitää flow'ta yllä vetämättä liian aikaista kliimaksia. Kokeilemalla eri juttuja, ja vetämällä useampia ottoa pääsee vähän meininkiin enemmän sisälle. Vähemmän olisin ehkä käyttänyt itse chorusta.
 
Vesa423 - Ajatusta soitossa on, joskin johdonmukaisessa pentantonisuudessaan ehkä hieman liian turvallisen oloinen soolo. Bendeihin ja vibratoon tarkuutta.
 
UnBrain - Näin ässää vetoa oli ilo kuunnella: materiaalia sen kun tippuu, eikä flow katkea missään välissä. Saundi ja soitto toimii, vaikka snadi epävire yhdellä kielellä onkin.
 
tjj2000 - Blues on päivän sana, mutta varmuutta kaipaisi soitto enemmän. Soita enemmän ulospäin vaan, äläkä pelkää antaa kitaralle enemmän runtua silloin, kun sitä kaivataan.
 
VILLE. - Hyvää ja varmaa settiä putoilee, en juurikaan keksi paljoa moitittavaa. Ehkä siirtymiä noihin tilulikkeihin voisi miettiä enemmän, ettei niitä ennen olisi yhtä selkeää saumakohtaa. Kirkkautta saundiin saa laittaa myös, että sointuu ilmavan taustan kanssa paremmin.
 
Vladi - Mistä biisistä toi eka fraasi on nyysitty? Ihan on tutun kuuloinen. Hyvä idea oli valkata joku teema, jota kehitellä alkuun ennen isompia revittelyjä, että jatkuvuus pysyy helpommin yllä.
 
yuha - Siistejä likkejä putoilee lähes kautta linjan, joskin tapping-kohta tuntui rytmisesti vähän irtonaiselta tähän taustaan, ja saundista leikkaisin EQ:lla vähän tuota yläpääsirinää pois. Kannustuspiste myös kotipaikkakunnan suuntaan.
 
Anonymous-jazz - Lyhyemmällä taustalla olisi toiminut kenties paremmin, sillä soolo alkaa myöhemmillä kierroilla toistaa itseään. Saundissa oli myös muiden vetoihin nähden ehkä jopa liikaakin tilaa, kun dilsa meinaa paikoin jyrätä taustan alleen. Paikoin hyvää sointujen lisäsävelien merkkausta tässä, ja ostinatojen käytöstä tykkäsin pääosin.
 
korvaoo - Samaa sanoisin kuin tjj2000:llekin, eli varmuutta saisi olla lisää, ja ihan kunnolla survoa kieliä etenkin loppua kohden. Biisin pulssiin kannattaa improamisen lomassa kiinnittää huomiota taimin parantamiseksi, ja vibratoa sekä bendejä kannattaa reenata vireisemmiksi.
 
Urmas Potkuri - Taimi pysyy hyvin yllä, siitä plussaa. Kitaran alavireys vähän häiritsee, mutta meiningistä tykkäsin kyllä. Kasvattamisen varaa jäi tosin vielä loppuun, nyt energiamäärä pysyi aika samana koko soolon ajan.
 
Chunga - Älyttömän siistejä melodioita ja kehittelyä, mutta kitaran epävire syö tehoa ikävästi. Puolivälin tienoilla hävisi reverb yhtäkkiä hetkeksi, mitä kummaa?
 
WanhaWetäjä - Saundi oli kenties skaban paras. Soittokin sen kun virtaa vaan, ja välillä lentää bebopintynkääkin yllättämään. Niistä olisi varmaan riittänyt lopun alt-soinnuillekin, mutta menihän tuo noinkin.
 
Pisteitä ropisee seuraavanlaisesti:
 
2p. UnBrain
2p. WanhaWetäjä
1p. VILLE.
1p. yuha
 
Ihan kintereillä:
 
Vladi
Norppa78
 
"Once Lady Yuna fixes her hair, we leave!"
>-)))>
S.M.A.K.
Chunga
27.11.2012 12:45:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäsen Swan sanoi paljon sellaista, johon on vaikea keksiä enää mitään lisää. Katotaan jos löydän jotain uutta. Tässä arviot:
 
Norppa78 - alku erittäin hyvä. Ensimmäiset kitara/fonikierrot oli ihan huippuja, mutta jotain kasvua/kliimaksia jäin odottamaan. Lopun rytminen kuvio groovaa kyl hyvin, mutta siihen päälle olisi voinut vielä lisätä yhden "kerroksen" sooloilua, esim..?
 
Anselmi83 - Hyvää ja tietäväisen kuuloista soittoa kuten aina, tällä kertaa se joku huomion herättävä tekijä jäi pois... Siihen nähden että tämä lienee "kerralla purkkiin"-tyyppinen improvisointi, niin siitä plussaa!
 
Vesa423 - hyviä ajatuksia ja toistoilla pelaamista. Kuten edellinen äänestäjä totesi, ehkä vähän turhankin varman päälle
 
UnBrain - varmaa soittoa, tulee joiltain osin hyvinkin lukathermainen olo, joka tätä taustaa ajatellen ei varmastikaan liene huono asia. vibrakammen käyttö, tarkat bendit, tietoisuus siitä missä kohtaa taustaa ollaan menossa, tai siis sointujen seuraaminen, ou jee! +++
 
tjj2000 - kuten edellinen äänestäjä. älä pelkää antaa kepille kyytiä, ei sitä soittamalla rikki saa :)
 
VILLE. - Toimii, tykkään todella paljon! Soitossa on samankaltaista räjähtävyyttä kuin jäsen UnBrainilla, tosin on siistiä että aina välillä rauhoitat tilanteen. Alt-soinnun tiedostaminenkin kuuluu joissain paikoin. jeah!
 
Vladi - Kisan paras saundi! Hyviä melodisia fraaseja varmalla otteella. Näin soittaisin itse ..jos osaisin. Lopun harmoniakitarointi yllätti! Melko samanlainen kuin Norppa78:lla, aika hauska että kaks osallistujaa keksii samankuulosen jutun :)
 
yuha - siistejä juttuja valuu kuin hunajatynnyristä, ainoat moitittava jota keksin on vibraton puute pitkissä äänissä. Mutta muuten ihan kärkikastia!
 
Swan - näppärää soittoa, siistejä bendailuita kautta linjan. Tilutkin näytti rapsuvan ja jotain musiikki-activiaakin tai muuta linjoille hyvää tehnyttä on nautittu ;-)
 
Anonymous-jazz - Aika ranggaa saundia korville, joissain kohti kielten kolina jyrää ihan kaiken. soitossa paljon hyviä juttuja. Vähän ehkä lisää punaista lankaa juttujen välille, ja avot.
 
korvaoo - Kitaran käsittely on selkeää, ja paikoin oikealla tavalla kovakouraista. Työtä kaipaavat seuraavaksi rytmiikka ja vire.

Urmas Potkuri - Näin pitkiin taustoihin on erittäin haastava improvisoimalla kannattaa punainen lanka loppuun asti. Pienellä sävellystyöllä tämän olisi voinut kasvattaa melko helposti aika isoksi sooloksi. Perussoitanta kuitenkin kuulosti hyvinkin vankalta!
 
WW - paikoitellen erittäin maukkaita juttuja, ja WW:lle tuttua, vankkaa soitantaa. joku pieni kokonaisuuden sitova elementti olisi ollut todella maukas lisä tähän.
 
Pisteet:
 
2p Swan
2p Vladi
1p Ville.
1p UnBrain
 
miten hiljennetään sähkökitaristi? -annetaan sille nuotti.
Vladi
27.11.2012 19:36:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipas kyllä komea sooloskaba. Paljon hienoja vetoja ja erilaisia sellaisia. Taas kerran voitaneen todeta, että hyvät taustat löytää kyllä soittajakuntansa.
 
Pahoittelen, mutta näin flunssan kourissa päädyn kommentoimaan vain pisteitä saavat vedot.
 
UnBrain - Hyvä soundi, tosin voisi kaivata vähän lisää runkoa ympärilleen. Soitto soljuvaa ja mielenkiintoista. Monet ratkaisut yllättävät positiivisella tavalla. Hieno veto kertakaikkiaan! Ja juu, onhan siellä pientä epävirettä havaittavissa. :) 1P
 
VILLE. - Tässäkin hyvä soundi, soljuvaa soittoa ja mainiota dynamiikan vaihtelua. Kaipaisi ehkä korkeintaan parin likin kohdalla parempia siirtymiä seuraavaan asiaan ja ehkä jotain teemaa, mitä voisi toistaa ja varioida. Mutta vahva veto näinkin! 1P
 
Swan - Herkullinen soundi suorastaan ja komeaa vibratoa parissa venytyksessä. Ehkä kokonaisuuden kannalta voisi miettiä suurempaa draaman kaarta. Soitat ns. "soolo-osioita" mainiosti, jos mukaan toisi vaikka jotain selkeitä melodioita ja laulunomaisempia juttuja paikoittain, niin saisi lisää dynamiikkaa kokonaisuuteen. Ehkä kisan paras veto tästä huolimatta. 2p
 
WanhaWetäjä - Todella kova soittotatsi, ilo kuunnella moista instrumentin hallintaa. Hienosti osaat rahoittaa joihinkin kohtiin ja toisissa taas lisätä intensiteettiä niin sävelten määrällä, kuin räyhäkkäämmällä soitollakin. 2p
 
Pisteet menivät siis näin:
 
Swan 2p
WanhaWetäjä 2p
UnBrain 1P
VILLE. 1P
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Vesa423
27.11.2012 21:16:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piste seuraaville:
 
Swan
WanhaWetäjä
Vladi
VILLE
Anonymous-jazz
Norppa78
 
yuha
29.11.2012 15:48:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Norppa 2p - Kitaraan olis toivonu ehkä lisää "sitä jotain". Foni voitti mut puolelleen. Hienoo.
 
Unbrain 2p - Hauskoja juttuja. Pientä epävirettä jossain. Lämpes tosi kivasti loppua kohden.
 
Swan 2p - Oikein solidia sooloamista. hyvä pikkaaja! hauskoja "outside the box" - juttuja.
 
Hieno tausta oli kyllä. Kiitoksia!
 
tjj2000
30.11.2012 09:47:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

unbrain ++
Ville +
vladi +
swan +
chunga +
wanha wetäjä +
 
Kun en soittele, niin olen varmaan lenkillä http://www.movescount.com/members/tjj2000
WanhaWetäjä
30.11.2012 14:42:52 (muokattu 30.11.2012 14:43:23)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Norppa78 - varsinkin nuo loppupuolen sävelletyt brassi+kitara -unishommat olivat parasta tässä, toki muutenkin varsin mallikasta soittoa, ehkä enempi legato/särö -tyyppinen /soitto/soundi ois istunut taustaan paremmmin, sehän oli oletuksenakin kun Totosta puhutaan joten varsin persoonallinen valinta noin peruscleani soundi ja vaivaa on nähty, varsin toimiva veto
 
Anselmi83 - alussa yks vähän outo ääni otti korvaan...kokonaisuutena paljon hyviä yksittäisiä juttuja, runsaasti efektoitu soundi sopii taustaan, oisko skitta vähän alavireessä, tai joku kieli, hyvää soitantaa tässäkin kautta linjan vaikka se "toto" ei ihan toteutunutkaan, ei sillä että ois pitänytkään ;-)
 
Vesa423 - harmoniapuoli toteutettu ihan toimivasti peruspalikoilla,
fraseerauksessa pientä kulmaa, skitta vois olla taustaan nähden hitusen hiljempaa, sinänsä aika persoonallinen chorus/nopea delay tms soundi istuu taustaan oikeen hyvin
 
UnBrain - nyt alkaa olla Totoa, joku tossa efektipuolessa (liian voimakas delay?) saa skitan kuulostaan hieman epävireiseltä jossain kohtaa, mutta hienoa, tarkkaa soittoa kaikin puolin, hienoja harmonioita, oikeen mallikas kokonaisuus tämäkin
 
tjj2000 - perusasioiden ääressä ollaan noin harmonisesti mutta oikeen hyvin se osasto istuu taustaan, time ja fraseeraus vois olla
tarkempaa/pyöreämpää, soundi toimii, skitta ehkä hieman liian lujalla
 
VILLE - hyviä harmonioita ja tasokasta soitantaa, ite wanhan liiton miehenä en ihan aina jaksa innostua tappingeista yms "hevikliseista" (seli seli, kateutta kun en ite osaa ) joten toi pätkä oli tossa ehkä vähän irrallisen olonen, soundi ois voinut olla vielä "märempi" eli jotain laajentavaa reverbia tms , mutta hyvä veto näinkin
 
Vladi - selkee teema ja maltillisen rauhallista meininkiä alkupuolella,
homma kasvaa hyvin loppua kohti, mallikkaat stemmaskitat, hyvä soundi, hyvä kokonaisuus
 
Yuha - hevimpää meininkiä, hyvät harmoniat tässäkin, tuo arpeggio kuulosti vähän sormiharjoitukselta mutta varsin uskottava veto kokonaisuutena, soundi kireähkö mutta toimiva kun balanssi on kohillaan
 
Swan - monipuolista, taitavaa soittoa, sekä fraseeraus että harmoniat varsin maukkaita, ehkä toi yks tilu oli vähän nokillaan, taustan tyyliin erittäin hyvin istuva soundi, sellanen lievä "honotus" tossa oli matalammalta soitettuna mutta ei haitaksi asti, loistoveto
 
Anonymus-jazz - efektejä löytyy nyt Lukatherin malliin kyllä, kenties jopa liikaakin, ylimääräset häröäänet häiritsee kuuntelua paikka paikoin, pääosin oikeen hyvin taustaan istuvaa maltillista soittoa, soundipuoli vois olla tosiaankin vähän selkeempi ja noi tilut oli vähän turhia tossa loppupuolella
 
korvaoo - perusjutuin etenevä harmoniapuoli on ihan toimivaa, time/fraseeraus vois olla tarkempaa/pyörämpää tässäkin, soundi hieman suttunen ja skitta himpun liian kovalla, jousikaiun(?) tilalla ois voinut olla jotain selkeempää, reverbia tms
 
Urmas Potkuri - erilainen mutta toimiva lähestymistapa soundin osalta, harmonisesti melko peruspalikoilla menoa mutta kyllähän tuo oikeen hyvin istui taustaan, ehkä jotakin soittoa värittävää sormivibraa tms ois voinut olla enempi
 
Chunga - skitan lievä epis vähän häiritsee, noissa alun sointujutissa varsinkin, kivasti rakennettu teema ja sen jälkeinen vapaaosuus toimivat hyvin pienestä ylävireestä huolimatta, soundipuoli/miksaus/panorointi yms ainakin luureilla kuunnellen varsin mielenkiintoisesti rakennettu, ehkä jotain laajentavaa reverbia hiukka lisää niin ois ollu vielä paree kokonaisuus.
 
Nää oli mun makuun selkeet kärkivedot...
 
Swan 2p
Norppa78 1p
Vladi 1p
Anselmi83 1p
UnBrain 1p
 
...liki pisteille Yuha, Chunga, Urmas Potkuri, VILLE...
 
Norppa78
01.12.2012 20:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UnBrain - Hienolla tatsilla vedetty, varsinkin loppupuoliskolla tulee todella kivaa melodiaa. Aika raju delay :)
 
VILLE - Hyvin rullaa alusta loppuun ja oikein toimivia nuottivalintoja. Soundikin istui nätisti taustaan.
 
Yuha - Hienoa soitantaa! Soundi vähän laski fiilistä, mutta muuten oli toimiva paketti.
 
Swan - Bendit oli tosi maukkaita ja muutenkin rullas hyvin! Hauskan "ontto" soundi :)
 
WanhaWetäjä - No sehän lähtee selkärangasta! Soundi oli todella sopiva. Oon kyl aina digannut WW:n tyylitajusta, ja ei tämäkään soolo ollut poikkeus.
 
UnBrain - 1p
VILLE - 1p
Yuha - 1p
Swan - 1p
WanhaWetäjä - 2p
 
UnBrain
01.12.2012 21:08:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä - 2p
Swan - 2p
VILLE. - 1p
Norppa78 - 1p
 
ljöö..
Anonymous-jazz
02.12.2012 15:01:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä - 2 p
VILLE 2 p
Yuha 1 p
UnBrain 1 p
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
Urmas Potkuri
02.12.2012 15:59:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä on ollut niin hyviä kommentteja, että en osaa niihin näillä kyvyilläni mitään lisätä. Kiitokset kommentoineille noin henkilökohtaisella tasolla. Arvostan.
 
2p - WanhaWetäjä
1p - UnBrain
1p - Swan
1p - Anselmi83
1p - Norppa78
 
Olisi noita pisteitä mielellään jakanut enemmänkin, sen verran kovatasoista porukkaa täällä on...
 
En mie... Kuitenkaan.
Anselmi83
02.12.2012 20:02:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pisteet:
 
VILLE 3p - Varsin asiallista soittoa, pienet tilut väliin piristi mukavasti. Soittaja ymmärtää hyvin taustan harmonian sekä symmetriset lickit loi yhteneväisyyttä soittoon.
 
WanhaWetäjä 2p - Hyvä saundi, toimivia ja selkeitä fraaseja. Erittäin jees! Muutama
random ääni joukossa.
 
Unbrain 1p - Vähän liikaa delayta mutta soittossa hienoa musiikillisuutta. Pidemmät tauot johonkin väliin toisi lisäarvoa soitolle ja nostaisi yksittäiset fraasit paremmin esille.
 
VILLE.
03.12.2012 00:52:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä 2p
Swan 2p
Unbrain 1p
Anselmi83 1p
 
Anonymous-jazz
03.12.2012 15:35:17 (muokattu 03.12.2012 15:35:25)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulokset:
 
Norppa78: 6p
Anselmi83: 3p
Vesa423:
UnBrain: 14p
tjj2000:
VILLE. 12p
Vladi: 5p
Yuha: 3p
Swan: 16p
Anonymous-jazz: 1p
korvaoo:
Urmas:
Chunga: 1p
WanhaWetäjä: 18p
 
Kiitokset kaikille osallistujille, ja onnittelut voittajille.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti