Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassosooloskaba 2 - Äänestys
1
jaakonam
29.08.2011 23:59:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bassosooloskabaan numero 2 osallistui yhtä paljon rohkelikkoja viikossa kuin tuoreimpaan linjaskabaan kolmessa! Anti yllätti jälleen, tulkintaa oli laidasta laitaan. Hieno homma - mutta seuraavaksi dumataan.
 
Pisteitä jakoon 7 hyvän maun puitteissa, takaraja klausjärvisille olisi maanantai 5.9.2011 klo 23.59 ja tavan mukaan myös sivurajalta saa äänestää, vaikkei olisi ollutkaan tällä kertaa pelailemassa.
 
1) poppamies: http://maihinnousu.net/s/13485
2) JudeJude: http://dl.dropbox.com/u/280035/Musa/bassosooloskaba%202.mp3
3) mtnen: http://maihinnousu.net/s/13493
4) Teijo K.: http://maihinnousu.net/s/13495
5) 2541: http://maihinnousu.net/s/13498
6) J.Hollström: http://maihinnousu.net/s/13518
7) omarklah: http://maihinnousu.net/s/13519
8) Esa H: http://maihinnousu.net/s/13566
9) Tietynlainen: http://maihinnousu.net/s/13569
10) Rytmiblueskosmonautti: http://maihinnousu.net/s/13585
11) _teemu_: http://maihinnousu.net/s/13587
12) hollstro: http://dl.dropbox.com/u/2835701/Bassosooloskaba%202%20MH.mp3
 
Saa ampua.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
hollstro
30.08.2011 12:38:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1) poppamies: Suurin osa sävelistä tippuu kohdalleen. Rauhallista maalailua ja tunnelmointia.
 
2) JudeJude: Onks tää tehty jollain synalla? Eiku kontrahan se taitaa olla. Sävelasteikossa jonkun verran eksotismia. Idea hyvä.
 
3) mtnen: Francis Goyalla sujuu siis bassonsoittokin. Hienoja legatoja. Saundi selkeä ja taimi kohillaan.
 
4) Teijo K.: tästä ei voi erehtyä. Kotra röhkii alhalta ja möyrii ajoitain vähän turhankin lujaa luoden uhkaava tunnelmaa.
 
5) 2541: No tää on taas taattua Pekkaa. Heinot saudit. Hieno idea soitossa ja se on toteutettu tyylillä. Ainut miinus on se että basso on kovin pinnassa. Kunkkuveto.
 
6) J.Hollström: Juki laittaa ääniä peräkkäin hyvään järjestykseen, hyvällä taimilla. Tähän asti eka jossa on käytetty päällekkäisäänitystä. Sopi hyvin tähän.
 
7) omarklah: Hyvä saundi. Tollasta ajattelin itellenikin, en vaan osannu. Toi hieno teema toistuu vähän turhan paljon. Tässä ois kerenny kehittelemään toisenkin. Silti pro-veto.
 
8) Esa H: Hyvin soitettu, mutta vähän irtoaa tosta taustasta. Ehkä turhan kovalla oleva basso luo sen vaikutelman. Sävelet ovat oikeassa sävellajissa mutta ajatus ei yllä parhaiden tasolle tässä kovassa seurassa.
 
9) Tietynlainen: Aivan mainio veto niin saundin, soiton kuin sävelvalinnan puolesta. Tässä on ehkä eniten sitä soolobasismia, mutta sielua ja musiikillista magiaa voisi annostella isommalla suuttimella.
 
10) Rytmiblueskosmonautti: Äänitysteknisesti haasteellinen. Ihmeellistä värinää, särö ja suttua äänessä. Soitto on sitten parempaa teknisesti. Melodisesti kuitenkin vähemmän ideaa kuin parhaissa.
 
11) _teemu_: Saundi on hieno ja sellanen Jacomainen. Toinen soolobasisimiveto tässä joukossa, kärsii jonkin verran myös johtoajatuksen puutteesta
 
Tää oli selvä peli:
 
3p 2541
2p Juki
1p Omarklah
1p mtnen
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
mtnen
30.08.2011 23:12:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Alakuloisen surumielistä soittelua. Taustan kanssa hyvin tasapainossa eikä yksikään nuotti särähtänyt korvaan. Taustalle ilmestynyt äänityskohinakin sopii tämänhetkiseen mielialaani hyvin; vettä sataa, kaurat itää laossa sateessa, pitäisköhän myydä pellot pois ja muuttaa ihmisten ilmoille asumaan?
 
JudeJude: Todella hienolta kuulosti kontra, mutta jotenkin se ei vain sopinut taustaan. Tässä olisi saanut olla korkeintaan poljettava urkuharmooni säestämässä.
 
Teijo K: Sama juttu. Ahdasmielisyydessäni en osaa sijoittaa kontraa tähän biisiin. Kunnioitan kyllä suuresti näitä kavereita jotka sitä osaavat soittaa.
 
2541: Eka kuuntelulla jäi hämmentynyt olo, mitä siinä oikein tapahtui? Toisella, kolmannella ja neljännellä kuuntelukerralla alkoivat hienot detaljit aueta koko ajan paremmin. Jumalattoman kaunis pläjäys!
 
J.Hollström: Hieno johdonmukainen teema, sopivasti taitavaa lurittelua pieninä annoksina, soundi ei ole liian päällekäyvä vaikka onkin selkeä. Oikein hyvä.
 
omarklah: Tästä tykkäsin myös kovasti. Tausta on niin hyvä, että melodian pitää tukea tunnelmaa eikä pelkkä tekninen osaaminen nyt riitä. Tästä jäi hyvä fiilinki.
 
Esa H: Pääsääntöisesti olen tykännyt Esan soundeista, mutta nyt olisin muuten hyvästä soolosta jättänyt choruksen pois. Melodia oli hieno ja herkkä, siinä tapahtui koko ajan ja se vei tarinaa eteenpäin. Luomusoundilla olisi ehdottomasti ollut kärkipäässä.
 
Tietynlainen: Taitavasti ja tarkasti soitettu. Jäin jotenkin kaipaamaan jotain mieleen jäävää teemaa. Nyt se pelkästään kuulosti hyvältä. Taso on niin kova että saa nähdä riittääkö pisteet.
 
Rytmiblueskosmonautti: Soitto rullaa hienosti ja tarkasti. Jotakin äänitysteknistä häslinkiä siinä on, ja jos basso olis paremmin taustan tasolla eikä noin erillään pinnassa niin olis vielä parempi.
 
_teemu_: Bassosoolona jatsikas ja hienovivahteinen. Mun mielestä on vain niin, että jaakonamin bassosoolotausta ei ole hyvä tausta tällaiselle ns. perinteiselle hyvälle soololle. Ennemminkin se vaatii jonkinlaisen tarinan kerrottavaksi. Soundi oli hyvä ja soitto kulki.
 
hollstro: Tämä oli poppiksen ohella toinen, joka sai aikaan jonkinlaisen tunnetilan. Jos poppis oli alakuloinen sateineen, niin tässä aurinko jo vähän alkaa pilkistää. Soitto on alkupuolella aivan kuin himpun verran myöhässä, ja loppua kohti time terävöityy. Tästä tulee sellainen heräämisen henki.
 
hollstro: 2p
2541: 2p
poppamies 1p
J.Hollström 1p
omarklah 1p
 
JudeJude
31.08.2011 10:30:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mtnen:JudeJude: Todella hienolta kuulosti kontra, mutta jotenkin se ei vain sopinut taustaan. Tässä olisi saanut olla korkeintaan poljettava urkuharmooni säestämässä.
 
Tänks! Se on tän kansanmusiikkiorientoituneisuuden huono puoli :)
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta
JudeJude
31.08.2011 11:56:21 (muokattu 31.08.2011 11:57:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppis - Miellyttävä lyyrinen soolo hyvällä saundilla.
 
judejude - Studioviikon päälle teki mieli minimalismia.
 
mtnen - Samaa henkeä kuin ensimmäisessä soolossa. Simppeliä rytmiikkaa tunteella.
 
Teijo - Soitto on vähän päämäärättömän kuuloista, mutta puun saundi ja tila tulee hyvin esiin.
 
2541 - Eikös tämä ollut bassosooloskaba? :) Tunnelma on kyllä mahtava. Vähän semmoinen syvänmerensukellusdokkarihenkinen.
 
J. Hollström - Tässä on tosi hyvä solistinen ja päämäärätietoinen ote.
 
omarklah - Tämä ei ole pelkkä soolo, tämähän on biisi! Mehukas meno.
 
Esa H - Hauska saundi ja hyviä ideoita - voisit rohkeammin mennä kauemmas pohjaäänistä.
 
tietynlainen - Hyvä pitkälle ajatellun kuuloinen kaari. Saundikin toimii. Vautsi!
 
rytmiblueskosmonautti - Alun varovaisen viilistelyn ja ylhäältä groovailun välin olisi voinut ehkä rakentaa jotenkin yhteen? Nyt mun huomio meni jotenkin siihen vaihdokseen, ja loppupään meiningit menivät ihmetellessä.
 
_teemu_ - Jaco-saundin ja jotenkin anteeksipyytelevän linjan välissä on iso kuilu. Peruksemmalla saundilla olisi voinut toimiakin, mutta itse olen sen verran ehdollistunut, että nauhattoman naukunan kuullessaan odottaa jotain isompaa.
 
hollstro - Rytmisesti hitusen epämääräisyyttä. Muuten hyvä fiilis ja saundi.
 
Pisteet, yksi per soolo:
 
j. hollström
2541 1p
omarklah
poppis
mtnen
tietynlainen
 
edit saman tien: kirjoitusasun korjaaminen
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta
poppamies
03.09.2011 23:35:40 (muokattu 04.09.2011 10:02:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jude jude: Erikoismaininta jousiammunnasta. Ok. Ei kuitenkaan herättänyt sen kummempi fiiliksiä
 
mtnen: Hyvää soittoa kaikenkaikkiaan. Jos pitää jotain kritisoida niin ne tiputukset ei minun mielestä istu oikein hyvin.
 
Teijo.K: Aika paljon huteja. Ihan niin kuin olisin itse soittanut. All over the place.
 
2541: Millähän oskiloskoopilla tämäkin on soitettu? Pisteen arvoinen kuitenkin. Ois enkä ollut useammankin pelleilemättä. 1p
 
Jukki: Melodisesti hallinnassa. Mitäpä tätä tämän enempää kehumaan. 1p
 
Omarklah: Flangeri vaimikäsenyon sopii OK tähän. Melodisesti vähän ykstoikkonen mutta piteen arvoinen. 1p
 
Esa.H: Taitaa olla joku muotiilmiö tää "flangeri". En saa oikein tueta meliodiaa sopimaan ilman väkivaltaa.
 
Tietynlainen: Miellyttävää soittoa. Hyvä melodisa hallintaa. 1p
 
Rytmiblueskosmonautti: Harmi että on jäänyt basso vain toiseen kanavaan. Jää vähän aneemiseksi sen takia. Vikkelää soittoa. 1p
 
teemu: Mielikuvituksellista soittoa. Musikaalinen veto kaiken kaikkiaan. 1p
 
Hollstro: Ok veto mut pisteet loppui. Puhtaasti äänestystekninen ongelma.Ai jaa. Sai antaa mielä yhden pisteen joten 1p
 
2541; 1p
Jukki; 1p
Omarklah; 1p
Tietynlainen; 1p
R&b; 1p
Teemu; 1p
Hollstro; 1p
 
G strings are for strippers
Tietynlainen
04.09.2011 14:10:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Soitto on hyvin rauhallista. Tämä koituu hieman ongelmaksi, sillä soolo ei juurikaan kehity, vaan samaa teemaa toistetaan paljon. Olisi sopinut paremmin melodiaksi, kuin sooloksi.
 
JudeJude: Tämä toimiikin jo soolona paremmin. Joukossa on hieman parempia sekä epämääräisempiä fraaseja. Kontra sopii taustaan ihan hyvin, vaikka välillä onkin havaittavasi pientä epävireisyyttä, mutta mitäpä siitä nipottamaan, kun en itse parempaan pystyisi. ++
 
mtnen: Melko tasapaksu soolo, joka leijailee ympäriinsä. Kaarta olisi saanut miettiä enemmän. Näin hitaassa ja rauhallisessa soolossa sointuja uhmaavat diatoniset ovat hieman karuja. Soundi ei ole ihan mieleeni, mutta mikäpä siinä, kun mielipidekysymyksestä on kyse.
 
Teijo K.: Soitosta ei saa oikein otetta, sillä se on turhan epämääräistä. Olisi auttanut, jos sooloa olisi hieman miettinyt vaikkapa etukäteen, eikä vaan sohinut kaikenlaista. Myös soundi olisi saanut olla selkeämpi, mutta tästä jää tosiaan sellainen päällesoitettu fiilis
 
2541: Oikeastaan varsin hyvä. Efektejä on hyödynnetty kivasti. Ainoa mitä jäin toivomaan oli hieman lisää dynamiikkaa. Tuossa olisi ollut vielä varaa pikku ilotulitteluun. Kokonaisuus kuitenkin hyvin toimiva. ++
 
J.Hollström: Tässä lähdetään heti asiaan. Mutta siihen se sitten jääkin. Soitto on varsin hyvää, mutta samaa teemaa toistetaan liikaa, ja soolo muistuttaakin enemmän melodiaa. Jos soolon kaartakin olisi mietitty, eikä jääty vain junnaamaan paikalla, olisi lopputulos ollut varmasti ollut hyvä, mutta tämä jää vain ihan kivaksi soitteluksi. +
 
omarklah: Tässäkin samaa teemaa toistetaan liikaa, vaikka pientä kehittelyn ja irroittelun makua onkin huomattavissa. Soundi ihan kiva. +
 
Esa H: Soundi ei ihan toimi minulle. Turhan ennalta arvattaa soittoa läpi soolon. Soitto ei etene kauhean pitkälle.
 
Rytmiblueskosmonautti: Soittoon on hankala keskittyä sen tullessa vain toiselta puolelta. Basso on hieman turhan pinnassa. Alun maalailut eivät toimi niin hyvin, mutta sen jälkeisessä korkeassa riffittelyssä on joukossa aika kivoja fraaseja. Niistä piste. +

_teemu_: Tulee Jaco mieleen niin soundin, kuin joidenkin sävelvalintojen puolesta. Tämä ei yllä kuitenkaan mihinkään sfääreihin, vaan kokonaisuus jää hieman sekavaksi. Ei jäänyt kuitenkaan kauaksi pisteestä.
 
hollstro: Hieman laahaa. Tämäkin jäi liian tasapaksuksi fiilistelyksi, vaikka soitto ihan kivaa onkin.
 
JudeJude 2
2541 2
J.Hollström 1
omarklah 1
Rytmiblueskosmonautti 1
 
2541
04.09.2011 17:53:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies:
 
2541: Millähän oskiloskoopilla tämäkin on soitettu? Pisteen arvoinen kuitenkin. Ois enkä ollut useammankin pelleilemättä. 1p

 
MPUn tekemä Alembic -kopsu 32" skaalalla ja pelkkä takamikki. Volumepedaali, mikä jakoi signaalin kahtia joista toinen suoraan pöytään ja toinen delayn ja phaserin ja choruksen (muistaakseni) kautta.
 
Oskilloskoopin osat siis muokkasivat tuosta sellaisen kuin tuli, ilman näitä pelleilyitä en olis keksinyt mitään itseäni tyydyttävää. Eli tällä kertaa noi paavot oli perusteltuja koska lopputuloshan ratkaisee.
2541
05.09.2011 08:16:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Hollström 3
Tietynlainen 2
omarklah 2
 
Nää puhuttelivat. Hankala tausta keksiä soittamista ja sanottavaa muiden soitoista.
omarklah
05.09.2011 21:04:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2p 2541
1p poppamies
1p JudeJude
1p mtnen
1p J.Hollström
1p _teemu_
 
http://www.coversionband.com/
Esa H
06.09.2011 21:43:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Rauhallinen ja melodinen solo. Hyvä tunnelma taustasuhinoineen.
JudeJude: Taiteellinen ratkaisu vetää jousella. Pelkistetty fiilistely-soolo.
mtnen: Selkeä, melodinen ja hyvin soitettu veto.
Teijo K.: Kontra kuullostaa hyvältä. On ehkä hieman liiankin pehmeä saundi niin ettei nuoteista saa ihan selvää.
2541: Tosi hyvän kuuloinen soolo. Muljutusta on käytetty paljon, mutta onnistuneesti. Efektit tukevat sooloa.
J.Hollström: Siististi hyvällä soundilla soitettu soolo. Rauhallista ja leppoisaa settiä.
omarklah: Hyvä erotteleva saudi. Toimii solossa hyvin. Hiukan enemmän oli voinut olla juttuja. Hyvin soitettu.
Tietynlainen: Napakka ja selkeä saundi. Tässä on hyvää soolonsoittoasennetta. Hyviä tilutusjuttuja.
Rytmiblueskosmonautti: Ihan kuin taustassa olisi jotain efektiä. Ääniä tolee sopivan paljon. Ei kuitenkaan liikaa. Toimii ja pelittää.
_teemu_: Nauhaton toimii tässä loistavasti. Hyvin vedetty hyvällä asenteella.
hollstro: Viipyilevä ja hyvin rauhallinen veto. Hieman rouhea saundi tällaiseen tunnelmointiiin mun korvaan. Solo on yhtä puuta taustan ja sen fiiliksen kanssa.

2541 2p
J.Hollström 1p
Tietynlainen: 1p
_teemu_:2p
hollstro: 1p
 
JudeJude
17.09.2011 11:05:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukkuu!
 
Virhe! Tyhjä tai liian lyhyt kirjoitus!
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta
Teijo K.
17.09.2011 15:41:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541 3p
 
Holströmmi 2p
 
Teemu 2p
 
Talent is cheaper than table salt. What Separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work :Stephen King. Talent is 1% inspiration, and 99% perspiration :Edison.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti