Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jazzskaba 24 äänestys
1
Fromi
04.02.2011 02:57:16 (muokattu 07.02.2011 17:24:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

6 pistettä jaossa, äänestysaikaa pe 11.2 klo 21.00 asti.

ÄÄNESTYS:
- kuka tahansa voi äänestää kerran per/kisa. (Vaatii kirjautumisen)
- äänestyksessä jokaisella äänestäjällä on jaettavanaan pisteitä seuraavasti:
alle 15 osallistujaa: 6 pistettä
15 - 25 osallistujaa: 8 pistettä
yli 25 osallistujaa: 10 pistettä
 
Pisteet voi jakaa niin kuin kukin itse haluaa, kuitenkin niin, että yhdelle kilpailijalle voit antaa maksimissaan 3 pistettä.
- äänestys on voimassa noin 3 päivää.
- itseään ei saa äänestää.
- osallistuminen skabaan ei velvoita äänestämään, mutta mikäli osallistuja ei äänestä, hänen mahdollisesti saamiaan pisteitä ei lasketa.
 
VOITTAJALLE:
- skaban voittaja valitsee seuraavan jazz-taustan ja vie seuraavan kisan läpi.
(Skaban aloitusthread, äänestysthread, voittajan ilmoittaminen sekä pikaviestin lähettäminen, jossa pyydetään aloittamaan seuraava skaba.)
- jos sama kilpailija voittaa 2 kertaa peräkkäin, toiseksi sijoittunut saa päättää seuraavan taustan. (Tällä rajoitetaan mahdollisia "taustan tekijän" voittoputkia.)
- seuraava kilpailu olisi suotavaa aloittaa n. viikon kuluessa edellisestä skabasta, ettei kilpailijat/raati hermostu.
- nämä "säännöt" pitäisi laittaa skaban aloitusthreadiin.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Jucciz http://mp3.jucciz.com/other/jazz24.mp3
MadMatt http://maihinnousu.net/s/10772
Turs http://maihinnousu.net/s/10782
-tks- http://maihinnousu.net/s/10794
EKA1 http://maihinnousu.net/s/10795
apenaattori http://maihinnousu.net/s/10813
calf http://www.mikseri.net/artists/calf88/jazzskaba24/457034/
Sebaz http://maihinnousu.net/s/10852
Bolt Shooter http://maihinnousu.net/s/10848
denisani http://denisani.com/SoWhat.mp3
tono http://www.mikseri.net/artists/mnet/24jazztono/457450/
 
Jokaisen muusikon sisällä piilee basisti..
Bolt Shooter
07.02.2011 04:15:56 (muokattu 07.02.2011 11:23:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä ovat vain omia vähäisiä mielipiteitäni, älköön siis kukaan loukkaantuko.
 
R.I.P. Gary Moore
 
Tono: Soitat ihan hyvään taimiin, mutta aivan eri tonaalisuudessa taustan suhteen. Fraseeraus ja hengittäminen. Kuuntele Milesin alkuperäinen soolo, niin asia avautuu paremmin.
 
Denisani: Käytät paljon kromatiikkaa soitossasi, niin paljon, että melodisuus hämärtyy. Fraseeraus on liian kulmikasta. Muuten hyviä toistokuvioajatuksia, mutta pelkästään niistä ei vielä merkittäviä fraaseja synny.
 
Sebaz: Tässä oli ehkä turhan merkattu kvarttikikkailua-alku, mutta oikein lupaavaa meininkiä. Hiukan omaan makuuni liian kulmikasta fraseerausta, mutta draaman kaari on ihan mainio, legatot toiseen kiekkaan nostattavat tunnelmaa, mutta...
Ainoa kritisoitava aihe on fraseerauksen ohella melodinen asia, mitä soitat. Mikään ei kuullosta tylsemmältä, kuin pelkkä asteikko, ei kliimaksi voi kuullostaa pelkältä dooriselta moodilta. Mutta sulla on jo moni asia hienosti
hallussa, kuuntele esim. hyviä fonisteja: Parker, Coltrane, Brecker, Shorter, Lovano, (Lista vois olla vaikka Rautio, Perko, Dunkel, Innanen, Kannaste)
 
calf: Intoa löytyy, ja selvästi on alussa musiikillisen draaman tajua, mutta kun sointukierto etenee, niin sanottava vähenee, vaikka pitäisi olla toisin päin. Kuuntele ja analysoi omia äänittelyjäsi, se vasta kehittääkin.
Kaikki on mahdollista!
 
apenaattori: Asenteessa löytyy, hyvähyvä! Musikaalisia ajatuksia paljon, fraasien rytmiikkaa voisi ehkä vielä miettiä, mutta sitä Derek Trucksia kandee kuunnella vielä tarkemmin ja erityisesti Nashvillen pedal-steel-miehiä. Niiden jatsinsoitto on ihan tajutonta. Siis summa summarumina
tykkään soitostasi, siinä on munaa. :)
 
EKA1: Mä olen kitaristina kateellinen kaikille fonisteille AINA. ;) Teidän fonistien on pakko hengittää välillä, mikä on hyvä asia meidän kitaristienkin oppia. Hieno kolmimuunteineinen fraseeraus, selkeästi musikaalista meininkiä, mutta yksi suuri miinus: Mun korvaan intensiteetti ei kasva tarpeeksi.
 
-tks-: Hmm. Jos tämä ei ole jazz-trolli, niin sanon vain, että asioita kannattaa tutkia.Paljon hyvää, paljon huonoa. En ymmärrä. Ihan ensiksi jatsiskaaloista kannattaa opetella bebop-duuri.
 
Turs: Hyvää fraseerausta, mutta soundi ei säily tasaisena. Kuulostaa ihan vakuuttavalta, paitsi että soolo mitenkään löydä kliimaksiaan. Miles-fiiliksestä plussaa.
 
MadMatt: Tosi hyvä soundi, mutta fraseeraus on liian raisua ja kulmikasta ollakseen jazzia. Paikoin haetaan harmonisesti ihan oikeissa kohdin niitä dominanttitehoja ja tiettyjä Kenny Burrell-kaikuja on havaittavissa. Soolon intensiteetti toisella kiepillä laskee, sävellaji hukkuu ja oikeat(harmoniaan sopivat) äänet ovat hetken hakusessa.
Olet ymmärtääkseni tuolla juures-osastolla ansioitunut kaveri, joten tiedät varmasti itsekin, missä mennään. Tää ei ole ainakaan tämän soolon perusteella vielä sun lajisi.
 
JucciZ: Jaahas, mm. Scofieldia ilmassa, Carltonia myös. Hieno, mutta ehkä makuuni liian hengittämätön soundi. Dynamiikka ei elä. Pikkauksista tulee sellainen omasta soitostani hyvin tuttu yliyrittäminen läpi. Kolmimuunteisinta, polyrytmisintä ja hengittävintä fraseerausta kaikista kisailevista kitaristeista. Ainoa asia, mikä otti korvaan, oli melko alusta alkanut double-time-vihjailu, mikä ei johtanut mihinkään. Intensiteetti kyllä nousi loppua kohden, muttei lupausten mukaisesti. Tykkäsin silti ideoiden jatkuvuudesta.
 
Pisteet:
Jucciz 3p.
Sebaz 2p.
EKA1 1p.
 
EDIT:Typo+Typo 2
 
turs
07.02.2011 15:28:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jucciz: menevä fuusiosoundi ja soittokin kulki mukavasti. hienoa fraseerausta.
MadMatt: Vähän pidempiä 8osalinjoja ja vähemmän fraasien lopettamista bluestilutuksilla. soudi oli miellyttävätä.
-tks-: alku oli hyvä intensiteetti nousi hyvin, mutta loppua kohden ideat tuntui loppuvan ja fraasitkin jäivät mitäänsanomattomammiksi.
Eka1: Soundi ja fraseeraus; wau! Lopunhuipennus vain jäi uupumaan vaikka siihen oli selvästi osoittavia merkkejä.
apenaattori: Melko korni ja elävä soundi, toimi kyllä hyvin. mutta enemmän jazzin omaisia 3muunteisia 8osalinjoja piirteitä jäin kaipaamaan.
calf88: Liian passiivista ja varovaista soittoa, pidempiä linjoja vain rohkeasti.
Sebaz: loistavasti rakennettu soolo, enemmän taukoja fraasien välillä erityisesti alussa olisi ollut vielä parempi.
BoltShooter: Jo antamistasi kommenteista pystyi päättelemään että mitä pitää soittaa ja miten. Se kuuluu kyllä selvästi ja vetosi olikin kirkkaasti kovin tällä kertaa!
Denisani: liikaa kromatiikkaa. kuulostaa välillä että olisit vähän hukassa mitä pitäisi soittaa ja mitä ei.
Tono: tyylikästä takapotkun painotusta kahdeksasosissa. Kuitenkin liian hajonainen kokonaisuus, lisää sulavuutta yritä saada.
 
Boltshooter 2p
Jucciz 1p
Sebaz 1p
Madmatt 1p
Tono 1p
 
Fromi
07.02.2011 17:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: oikein maukaalta kuullostavaa john scofield ja fuusion tapasta meininkiä, piti minut ainakin kuulolla koko soolon ajan, tässä omasta mielestä on parantunut se mistä on ollu kyse viime skaboissa että ideat ns. loppuisivat kesken, tässä oli mielestäni toistepäin.
MadMatt: Maukasta fraseeraamista, mutta ideoiden laajentamista toivoisin enemmän, mitä oon kuunnellu sun jazz vetoja ni on ollut tosi samantapaisia sooloja hyvin paljon, ideat toimivat todella hyvin mutta lisää variaatioita.
Turs: esteetöntä soittamista, hienoja fraaseja, hyviä taukoja, tosiaan tähän sanon saman mitä mullekkin huomautettiin eli enemmän melodisia variaatioita, mutta oikein hyvällä maulla varustettu soolo kaikenkaikkiaan.
-tks- : ihan nätisti menevä soolo, kivoja sekvenssejä, tausta kyllä pilaa tossa meiningin snadisti mut sille ei nyt voi mitään, tässäkin paljo sellasta mitä mullakin on harjotuksen alla, snadisti liikaa ennalta arvattavia asioita..
EKA1 : mahtavaa soittamista, alussa omasta mielestäni tauot osuu täydellisesti kohalleen, ja fraasit modulaatioissa toimivat todella hyvin, en tosiaan keksi nyt hirveesti moittimista, todella loistava mielestäni!
apenaattori: mukavaa vaihtelua, rohkea veto, ei voi muuta sanoa, potentiaalia löytyy, luulin ensiks että tää ei tule toimimaan, mutta kappas, sai mut kuuntelee tarkasti siitä huolimatta, nättejä melodioita, ns ''ylimielisiä'' (hyvässä mielessä) melodian pätkiä löytyy, tykkäsin!
calf : tosiaan ton tiedoston laatu pilaa vähän tunnelmaa, mutta löytyy hyviä asioita siitä huolimatta, perus fraaseeraamista, hyviä lickejä, sulla on perusasiat hyvin hallussa. taimissa on kyl parannettavaa vielä, paras vinkki ois varmaanki että kuuntelisit paljon eri artisteja ja keskittyisit siihen että mitä tietty solisti tekee että saa soolonsa kuullostamaan juuri siltä, ja plokkailet sieltä niitä juttuja omiin sooloihisi, tietysti lisäämällä omia juttuja mausteeks ; )
Bolt Shooter: aivan esteetöntä soittamista, loistavia fraaseja, alussa outside meininki toimi todella hyvin, mutta omasta mielestäni loppuu kohti sitä tulee hiukan liikaa, mutta kaikenkaikkiaan esteetöntä soittamista, sullahan on mahikset melkee mihin vaan : ) jatka samaan malliin!
denisani : mukavaa kuunnella tällastakin välillä, sulla on hyvä maku ja selvästi olet jazzin kuuntelija, enemmän taukoja tosiaan sais olla, ja jotenki tuntuu että käytät hyvin nopeasti sanavarastos, että loppuukohden meni vähä arvailuks mutta tästä ei oo ku mäki ylöspäin : )
tono : mukavan kuullosta pienen dilsun kanssa, enemmän jatsahtavia fraaseja oisin kaivannu, tekniikassa sulla on parantamista, mutta tekniikka on aina tekniikka, se ei ole este, vaan hidaste ; )
 
PISTEET
 
Jucciz 2p
EKA1 2p
Bolt Shooter 2p
 
Jokaisen muusikon sisällä piilee basisti..
apenaattori
07.02.2011 22:34:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekisi mieli jatkaa kommentointilinjaa, mutta tajusin ettei minulla oikeastaan riitä kaikkiin sooloihin mitään mielenkiintoista sanottavaa. Paljon oli hyviä vetoja.
 
1p Jucciz
1p Bolt Shooter
1p EKA1
1p MadMatt
1p turs
1p Sebaz
 
http://img439.imageshack.us/img439/1020/vrjohtoptsqi7.jpg
tono
08.02.2011 17:18:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poeng/jazzmise
 
Jucciz
Turs
Eka
Ape
sebaz
boltshooter
 
Käsi kädessä nuotin vieressä...
MadMatt
08.02.2011 18:51:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kommentointi täysin fiilis pohjalta. Pistemiehille vähän enemmän sanansäilää...
 

 
1P Jucciz: Modernimpaa huttua kaikinpuolin. Toimivaa ja idea-rikasta jatsailua vaikka kokonaisuus jääkin mielestäni vähän sekavaksi.
Soundista en tykännyt. Miks et vejellyt esim. sillä sun sataseiskavitosella (ja puhtailla) kun kerran semmoinenkin löytyy.. Olisi sopinut ainakin tähän taustaan paljon paremmin.
 
2P Bolt Shooter: Erittäin hieno jazz-soundi ja sujuvaa soittoa. Tuplatemmot olivat mainioita ja toimivia. Kokonaisuus oli omaan makuuni ehkä turhankin smoothia ja siloiteltua. Dynamiikkaan olisin kaivannut paikoin pientä lisä-kipinää ja äksöniä... Joka tapauksessa hieno soolo.
 
2p EKA1: Hyvää ja vapautuneen kuuloista soittoa. Enpä osaa puhaltajia kauhiasti kommentoida mutta kovasti miellytti koko paketti soundia myöten.
 
1p Sebaz: Muikea soundi ja soittokin kulkee. Loppupuolen jazz-tilut piristivät sopivasti kokonaisuutta. Hyvä ja hallittu veto jossa oli myös malttia mukana...
 
----------
 
Turs: Hyvä fonisoolo tämäkin. Olisi ollut pisteen arvoinen +
 
tks: Alkupuoli toimii paremmin...
 
apenaattori: Ennakkoluulottomuudesta Apelle plussaa+
 
calf: Vähän on tosiaan varovaista mutta tuosta on hyvä jatkaa...
 
denisani: Hiukan eksoottisempi soitin tsääs-skaboissa. Mukavaa vaihtelua...
 
tono: Soolo ei oikein istu taustaan. Hyvää yritystä on kuitenkin havaittavissa.
 
denisani
08.02.2011 20:15:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sorry, Suomen kieli on minulle vieräskieli, mutta:
 
Bolt Shooter-- olisin antanut kaikki pisteet. Soundi, fraseraus, sisäntulo!!! 3pt
 
Jucciz - hukassa mutta rohkea sisäntulo 2pt
 
tks - aitoa Rhodes :=) 1pt
 
muut, minä myös, täysin hukassa! Mutta hauska oli! :=)
 
denisani
08.02.2011 20:21:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä saako täälää jättä kommentit.
So What - hankala "skaba" biisi
 
Confirmation tai Round Midnight heti näytä missä raja kulkee
 
EKA1
10.02.2011 21:51:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tälläkertaa näin..
 
Jucciz: Hieno soolo. Jaksoi kuunnella helposti loppuun asti:) 2p
 
MadMatt: Varmaa soittoa. Oisin kaivannut enemmän fraaseja/ taukoja
 
turs: Oisin kaivannut enemmän taukoja jäsentämään 8osa linjaa
 
-tks-: Selkeempiä lauseita niin pysyisi kuulija paremmin mukana. Hyviä ideoita.
 
apenaattori: Tosi selkeitä ideoita. Soolo kantaa vaivattomasti loppuun. Tärkeintähän on olla mielenkiintoinen (=omaperäinen). Olisko muuten menny samalla intesiteetillä/ pokalla toi denisanin mainitsema confirmation? 2p
 
calf: paljon on hyvääkin.. :)
 
sebaz: ihan alussa malttia odottaa. sitten fraasit alkaa olla liian pitkiä (jännite katoaa). toka kieppi parempi.
 
boltshooter: sujuvaa huljuttelua:) 8osat, triolitime ja tuplatempo käytössä! Tästä vois parantaa vielä esim. lisäämällä ilmaa soittoon (pidempiä taukoja) - tulis noi statementit selkeämmin esiin. Myöskin samojen lickien soitto samassa soolossa uudelleen ei niin hyvä.. Kaiken kaikkiaan hyvin jazz! 2p
 
denisani: hauskaa motiivin kehittelyä ja kromatiikan käyttöä. Energistä soittoa. Selkeyttä vielä vähän niin on hyvä!
 
tono: Ei ihan ekalla kuuntelukerralla aukene. Hyvä delay:)
 
calf
10.02.2011 22:46:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleisesti ottaen mukavan erilaisia vetoja ja hyvää löytyi kaikista. :)
x:llä merkatuille yksi piste.
 
Jucciz: 1:16-kohdassa hieno likki (muualla myös). x
 
MadMatt: Mahtava soundi, soljuva meno. x
 
turs: Ok soittoa, ehkä vähän liian "turvallista". :)
 
-tks-: Kivoja rytmejä ja mielenkiintoista kehittelyä. x
 
EKA1: Hyvä dynamiikka, fonia pitääkin värisyttää.
 
apenaattori: Hieno tatsi! x
 
Sebaz: Istuisi hyvin alkuperäisen levyn tunnelmaan, milesmaista legaatoa. x
 
Bolt Shooter: Smooth! Melodisesti ja rytmisesti kiva. x
 
denisani: Ihan ok. Vähän toistaa itseään.
 
tono: Aika blues, hyvällä tavalla.
 
There are no wrong notes
Jucciz
11.02.2011 21:27:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vielä ehtii, niin tässäpä:
2p apenaattori - Hyvä idea vetää slidellä, hienoja juttuja, tykkäsin, ei ollut ennalta-arvattava ratkaisu.
1p Bolt Shooter - Paikka paikoin ehkä säveliä tuli vähän enemmänkin kuin olisi tarvinnut, mutta kyllä tässä jazz-tontilla ehdottomasti ollaan.
1p EKA1 - Fonia määkin haluaisin soittaa, sillä vaan pystyy ilmaisemaan paljon semmoisia nyansseja, mitä kitaralla ei voi.
1p MadMatt - Bluesiin kallellaan, eikä siinä mitään, bluesistahan se jazzkin on syntynyt.
1p Sebaz - Hyvä kokonaisuus, ei liikaa kiirehtimistä.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Fromi
12.02.2011 15:20:21 (muokattu 12.02.2011 15:20:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

e
Virhe! _Liian lyhyt tai tyhjä kirjoitus!
 
Jokaisen muusikon sisällä piilee basisti..
Fromi
12.02.2011 15:24:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

omien laskujen mukaan tuli jaettu ykkössija Bolt Shooter ja Juccizelle, onneks olkoon!, sopikaa keskenänne että kumpi laittaa seuraavaa pystyyn!
 
Jokaisen muusikon sisällä piilee basisti..
Bolt Shooter
22.02.2011 01:35:49 (muokattu 22.02.2011 01:54:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt, flunssan loputtua laskin pisteet vielä kerran ja havaitsin ihmeekseni voittaneeni jazz-skaban. Olihan siinä näköjään pisteen ero Jucciz-osallistujaan. Tämähän on vain egon hivelyä, ensimmäinen osallistuminen ja ensimmäinen voitto. Tähän voittoon tuntuu hyvältä lopettaa tämä m-net-kisaaminen. Improvisoikaa, ihmiset!
 
Fromi
22.02.2011 18:34:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jooh, sori, näin se tais mennä, my bad!
 
Jokaisen muusikon sisällä piilee basisti..
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti