Muusikoiden.net
20.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roots-skaba 145 äänestys
1
MoreK
10.09.2010 21:02:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

15 räyhäkkää vetoa tarjolla, joten 8 pistettä jaossa.
 
Äänestysaikaa on sunnuntaihin 12.9.2010 klo 21.00 asti. Tiukkaa roots-viikonloppua koko jengille!
 
ÄÄNESTYS:
- kuka tahansa voi äänestää kerran per/kisa. (Vaatii kirjautumisen)
- äänestyksessä jokaisella äänestäjällä on jaettavanaan pisteitä seuraavasti:
alle 15 osallistujaa: 6 pistettä
15 - 25 osallistujaa: 8 pistettä
yli 25 osallistujaa: 10 pistettä
_
Pisteet voi jakaa niin kuin kukin itse haluaa, kuitenkin niin, että yhdelle kilpailijalle voit antaa maksimissaan 3 pistettä.
- äänestys on voimassa noin 3 päivää
- itseään ei saa äänestää
- osallistuminen skabaan ei velvoita äänestämään, mutta mikäli osallistuja ei äänestä, hänen mahdollisesti saamiaan pisteitä ei lasketa
_
VOITTAJALLE:
Skaban voittaja valitsee seuraavan rootstaustan ja vie seuraavan kisan läpi.
(Skaban aloitusthread, äänestysthread, voittajan ilmoittaminen sekä pikaviestin lähettäminen, jossa pyydetään aloittamaan seuraava skaba.)
_
Jos sama kilpailija voittaa kaksi kertaa peräkkäin, toiseksi sijoittunut saa päättää seuraavan taustan. Tällä rajoitetaan mahdollisia "taustan tekijän" voittoputkia.
_
Seuraava kilpailu olisi suotavaa aloittaa noin viikon kuluessa edellisestä skabasta, ettei kilpailijat / raati hermostu.
_
Nämä "säännöt" pitäisi laittaa skaban aloitusthreadiin.
_

Osallistujat:
 
Velsa: http://maihinnousu.net/s/8869
Latuska90: http://maihinnousu.net/s/8873
bluesguitar: http://maihinnousu.net/s/8874
TahTah: http://maihinnousu.net/s/8876
padaa@dadaa: http://maihinnousu.net/s/8875
AiGee: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=437584
illu: http://maihinnousu.net/s/8888
Bigpapa: http://maihinnousu.net/s/8896
MoreK: http://maihinnousu.net/s/8890
Dieter: http://maihinnousu.net/s/8891
zeeboo: http://maihinnousu.net/s/8897
tono: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=437752
korggari: http://maihinnousu.net/s/8903
liljam: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=437889
WanhaWetäjä: http://maihinnousu.net/s/8914
 
MoreK
10.09.2010 21:39:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen yleiskuva skabasta jäi, että tausta taisi olla haastava aika monelle. Blue Note oli vaikea istuttaa tuohon maaperään. Mukavan paljon kuitenkin vetoja, ja kaikki ihan älyttömän mielenkiintoisia!
 
Velsa
Timangia tykitystä tähän hankalahkoon rootsahtavaan taustaan. Lennokkaita venytyksiä, erittäin musikaalista ja tarkkaa menoa.
 
Latuska90
Aika makeesti löytyi tässäkin kuvioita taustaan ja soitto oli kivasti kotona taustaan nähden. Muy bueno!
 
bluesguitar
Vähän turhan pintaan oli kitara miksattu. Soundi oli makoisa ja soittokin kulki hienosti, mutta hieman kuulosti siltä, että ei ihan oltu sinut taustan kanssa.
 
TahTah
Reippaasti efektejä mukana, mikäs siinä! :D Vähän jäi sama tunnelma kuin bluesguitarilla, että ei oltu ihan käsi kädessä taustan kanssa.
 
padaa@dadaa
Ohhoh! :D En ihan eka sävelistä tiennyt mikä instrumentti oli kyseessä. Mukavia nämä vaihtoehto-vedot. Harppu istui osin taustaan, mutta tunnelmat jäi aika monotonisiksi, ts. musiikilliset variaatiot siis jäi aika vähiin.
 
AiGee
Pehmeä wah-soundi sopi kyllä nätisti meininkiin. Soitto ja melodiat toimi myös todella jees!
 
illu
Heh, ja lisää tätä super-prosessoitua tavaraa. No, noista efekteistä en ehkä niin innostunut mutta iisi soitto upposi mukavasti biisiin.
 
Bigpapa
Hyvä veto Papalta tähän paikkaan näiden efektiheppujen jälkeen :D Soundi varsin muikea ja onnistuneet lickit tähän taustaan.
 
Dieter
Soundi oli mainio sinänsä, mutta ehkä vähän tuhnu ja tumma. Piti kuunnella veto oikein toiseen kertaan, tässä ei mitään erikoista kikkailua ollut, mutta istuipa lickit hienosti tohon taustaan!
 
zeeboo
Hienoa rentoa ja kiireetöntä soittoa. Lennokasta melodiaa, hyvää instrumentin hallintaa.
 
tono
Vaikka soitto kulki teknisesti ihan mallikkaasti, niin vähän tuli sellainen olo, että ei oltu ihan taustan kanssa samalla aaltopituudella. Mutta kyllä instrumentti tuntuu olevan hallussa!
 
korggari
Soundin, lickien ja intensiteetin puolesta mentiin vihdoin sinne rootsin puolelle! :D Tää toimi yllättäen aika mukavasti ja energiaa piisasi.
 
liljam
Aika monta efektoitua vetoa tässä skabassa, ihan jees, ei sinällään meitsiä haitta. Mentiin ihan mukavasti taustan ehdoilla. Tosin musiikillinen sanoma olisi voinut olla monipuolisempi. Hyvin kyllä muuten skeba pysyy käsissä ja otetta tuntuu löytyvän.
 
WanhaWetäjä
Aika monen vedossa roots on kaukana, niin tässäkin. Mutta onpa taas WW:ltä lennokasta soittoa ja musikaalista menoa, näitä on aina kiva kuunnella (ja ottaa oppia).
 
Pisteet:
1p Velsa
1p Latuska90
1p AiGee
1p BigPapa
1p Dieter
1p zeeboo
1p korggari
1p WanhaWetäjä
 
latuska90
10.09.2010 22:29:58 (muokattu 10.09.2010 22:32:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velsa:
Ei voi muuta kuin tykätä tästä velsan fraseeraustyylistä, joka on kivan rockpainotteista. Tiukkaa tatsia ja lennokasta vibraa löytyy reilusti, joka ainakin meikäläiseen iskee kybällä. Ehkä jotain duurimpaa sävyä korvani olisi kaivannut, mutta muuten oikein makoisaa soittoa, ja siitä piste. ++
 
blues guitar;
Tässä ei ihan löydetty taustan ideaa, mutta rauhallisen varovaisesti kuljetaan turvallisilla vesillä. Ideoita ei meinaa syntyä, kun tausta on ollut tälle soittajalle hämäävä. Ei siinä mitään, yritystä kyllä löytyy. Kivoja nuo pienet soinnut kuitenkin.
 
tahtah:
Rajuilla pinch harmoniceilla lähdetään. Asennetta ja kunnon tatsia löytyy. Venytykset ei meinaa pysyä paikallaan, vaan heittelee ylä- ja alavireen maastossa. Tiedä sitten oliko sormivibratoa yritetty, mutta kuitenkin. Kuten aiemmin olen tainnut mainitakin, niin venytyksettömät ja vibraattomat fraasit toimii kyllä hyvin sulla.
 
padaa@dadaa!:
Alku ei oikein ollut mun mielestä mikään parhain. Siitä eteenpäin sävelet ovat ihan sopivia, mutta soitto itse ei pysy niin tarkkaan taimissa, että se ei häiritsisi.
 
AiGee:
Tässäkään alku ei oikein irronnut. Wah-efekti on jotenkin kakspiippuinen juttu, että se kuulostaa hyvältä, jos sitä osaa käyttää. En sano, etteikö se tässä toimisi, mutta hyvän ja huonon käytön rajalla ollaan. Soitto peruskauraa.
 
Illu:
Nyt täytyy sanoa, että aikas jännää näiden efektien kanssa tässä taustassa, kun ne toimii tässä. Nyt ei oikein soitannollinen puoli lähtenyt käyntiin, vaan polki paikallaan. Ei voi mitään, en tykkää.
 
BigPapa:
Rajut overdrivet päällänsä... noh, nyt Papakaan ei mun mielestä loista tällä kertaa. Että ei parasta Papaa nyt. Soitto oli jotenkin, sanoisinko että liian karua ja pikkaisen kylmäksi jättävää.
 
MoreK:
Täähän alkaa kivalla county-rock -henkisellä riffittelyllä. Hyvät soundit ja erinomaista soittoa. On muuten mielenkiintoisen kuuloista tuo "lilulilu"-osuus. Hauskasti oivallettu. Tämän osuuden voisi kuvata yllättäväksi. Onnistunut kokonaisuus. +++
 
dieter:
Hyvät rock-soundit tässäkin. Muistuu mieleen, yllätys yllätys, Järvisen kasarijutut, varsikin Sleeppreissa. Maukkaat pinch harmonickit ja rytmisesti jännät fraasit. Lopetus muuten oikein mainio, mutta se ei sopinut sinne parhaimmalla tavalla, sillä tuo riffittely antaa viittausta siihen, että kappale jatkuisi. Jouduit tavallaan lopettamaan soiton kylmästi kesken. Mutta muuten kyllä tämä veto toimii. +
 
Zeeboo:
Zeeboon soitto on ollut viimeaikoina oikein maukasta, mutta nyt ei ihan parasta antia ole tarjossa. Hyvin on toki oivallettu taustan melodiamahdollisuudet. +
 
tono:
Hieman hakuammunnaksi menevää ja haparoivaa. Treeniä lisää, niin kyllä se siitä.
 
Korggari:
Hyökkäävällä soundilla rymistellään. Soitto toimii asiallisesti. Melodinen puoli olisi kaivannut silti hieman enemmän huomiota. Taustan sointuja ei niin ikään ole otettu ihan parhaimmalla tavalla huomioon.
 
lijam:
Hurinasta huolimatta soitto on vanhaa tuttua liljamia. Ymmärrän, että tausta on ollut joillekin haastellinen, että taustan hämäävyydestä huolimatta soitto on OK. Komppikitara sulautuu taustaan hyvin.
 
WanhaWetäjä:
Erikoisempaa lähestymistapaa tarjolla. Joitain mukavia koukkuja, mutta mun makuuni jotkut nuotit sävyltään liian neutraaleja. Ei huono silti. +
 
Pisteet:
 
2p - velsa
3p - MoreK
1p - Zeeboo
1p - dieter
1p - WanhaWetäjä
 
"Ihminen on sekin akustinen instrumentti, kun sen virittää niin se soi kuin enkeli." - Albert Järvinen
blues guitar
11.09.2010 08:59:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Velsa 1
Latuska90 1
Morek 1
Dieter 2
Zeeboo 2
WanhaWetäjä 1
 
...ajan H-D:llä pitkin suomee...antaa kitaran laulaa vaan...juomaksi kelpaa vain Scotch Single Malt...
Korggari
11.09.2010 15:57:52 (muokattu 11.09.2010 18:36:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2p velsa-tää kaveri vetää niin erittäin puhtaasti ja sikaimaisen hienosti ! ei yhtään mokaa mun laskujen mukaan ja tosi tyylikäs suoritus muutenkin ! Ammattitaitoa vissiinkin kertyny jostain,,
2p wanhavetäjä- no tälle kaverille tismalleen sama arviointi kuin edellisellekkin !
1p latuska- pikkusen turhan pinnassa kitara mutta toi hyvä soitto pelastaa,,,
1p padaa @ dadaa- tän kaverin paras veto ikuna näissä skaboissa mun mielestä ja siitä piste - muutkin huuliharpistit jokka silloin tällöin täällä esiintyy vois ottaa oppia tuosta asenteesta ! Meikäläisen pisteet tuli ihan tuosta mun korvaan niin helevatan hienosta asenteesta-eli tykkäsin ! Ja jos joku ei usko että padaadadaa vetä tässä hyvin niin kuunnelkoon pikkusen tuota dr.feelgoodin juttua http://www.youtube.com/watch?v=_jmIYyskDM8
1p morek- tyylikäs ja mietitty veto erittäin hyvällä soundilla-kokonaisuus oli oikein hyvä
1p dieter- tää muistutti niin paljon zz-toppia ja tästä tuli niin hyviä fiiliksiä että ei yksinkertaisesti voi jättää pois pisteiltä
 
Ja hirmuisen monta vetoa oli ihan hiinä ja hiinä - ois voinu laittaa pisteile monta muutakin
 
Tuomo_
11.09.2010 17:57:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1p Velsa
1p Latuska90
1p AiGee
1p BigPapa
1p Dieter
1p korggari
2p WanhaWetäjä
 
Eilinen meni jo, huomista en tunne, tänään on aika vetäistä yx blues.
Illu
11.09.2010 23:31:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velsa - Ammattimiehen ottein. Toimii todella hyvin. +
Latuska90 - Varsin toimiva veto. Hyvä. +
blues guitar - Kivan minimalistista otetta haettu.
tahtah - Kaikua on ja ihan nasta fiilis savutettu.
padaa@dadaa - Asenteella vedetään ja se on aina hyvä asia.
AiGee - Tässä oli saatu aika mukava fiilis soittoon.
BigPapa - Rankkaa rutistusta rajulla saundilla. +
MoreK - Mielenkiintoinen veto, hyviä ideoita.
Dieter - Hyvin taustaa sopivaa revitystä. +
Zeeboo - Hyviä kuvioita. Aika bueno. +
Tono - Teknisesti aika ok, vähän sisältöä jäi uupumaan.
Korggari - Energinen veto, ei ehkä ihan lähde parhaaseen lentoon, mutta hyvä näinkin. +
liljam - Juu, hieman surisee, tiukkaa rutistusta, mutta ei ihan osuta keskelle maalitaulua.
Wanhawetäjä - Taitavaa soittoa, vähän sellaista maalailevaa tunnelmaakin mukana. +
 
Pisteet:
 
Velsa 2p
Latuska90 1p
BigPapa 1p
Dieter 1p
Zeeboo 1p
Korggari 1p
WanhaWetäjä 1p
 
Zeeboo
12.09.2010 18:14:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa taas samasta taustasta hämmennetty monta erilaista rutistusta. Jos pitäisi yksi nostaa erilleen, niin MoreK:n riffittely istui mun mielestä komppiin tyylikkäimmin. Tarjokkaista näille yhdet:
 
Velsa
WW
Latuska
BG
AiGee
BP
MoreK
Korggari
 
Siinä hilkulla olivat Dieter ja Illu. Komeeta soittoa kummallakin.
 
White men can't Monk
tono
12.09.2010 18:36:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piste näille:
 
Velsa
Latuska90
Blues guitar
BigPApa
Morek
Dieter
Zeeboo
WW
 
Käsi kädessä nuotin vieressä...
liljam
12.09.2010 20:10:09 (muokattu 12.09.2010 20:10:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällei:

Velsa
Latuska90
Blues guitar
Bigpapa
Morek
Dieter
Zeeboo
WW
 
Hankala tuntui tausta olevan itse kullekkin. Parhaimman kuulokuvan tällä kertaa aikaansai mun mielestä Velsa! Monta persoonallista vetoa kylläkin!!
 
ei muuta ku eteenpäin
BigPapa
12.09.2010 20:56:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2p Velsa
1p AiGee
1p Morek
1p Dieter
2p ZeeBoo
1p Liljam
 
For me, it's about the music. I'm just the messenger, and I hope to do it as long as I live. - Eric Clapton
WanhaWetäjä
12.09.2010 21:33:07 (muokattu 12.09.2010 21:36:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

velsa - tarpeeksi kiero veto tähän taustaan, pikkasen sellasii hiiviskelevia bendeja
ehkä jopa "lähestymisäänien" korjailua(?) bendaamalla, mutta hyvä tatsi ja saundi ja kokonaisuus kuitennii
 
latuska90 - "langeri" kyllä istuu ok tähän, jotain tossa fraseerauskessa oli sellasta lievän kulmikasta tai varovaista, ois voinut olla sitovampaa ja pidempiä ääniä, toinen kieppi oli paree siinä mielessä, yks hutiääni ihan lopussa
 
blues guitar - vireessä jotain pientä säätämistä ja skitta vähän pinnassa.. ideat ei nyt kantaneet loppun asti, saundi oli ok
 
tahtah - edelleen sellasta rauhallista, voimakasta vibraa lisää ja bendeihin malttia niin hyvä tulee, myös tuo harmoniapuoli ois kaivannut jotain lisää, vähän tasapaksu kokonaisuus siltä osin
 
padaa - jollain pervolla tavalla hyvä veto, ehkä toka kieppi vähän latistaa kokonaisuutta mutta omanlaisensa juttu kyllä, aika railakas harppusaundi
 
AiGee - saundi oli kyllä aika pilvee, toisaalta taustakin vois olla niiltä ajoilta hyvin, että passaa siinä mielessä, ihan toimiva kokonaisuus
 
Illu - no ny on kyllä rouhee saundi luureihin, alkaa melki huimata tuo panorointi, aika "tsykedeelistä" meininkiä
 
BigPapa - vähän sellanen ZZ Top- osasto tulee mieleen saundista ja vähän soitostakin, mikä ei ole huono asia lainkaan, melko perus bluesharmoniat istuu taustaan mainiosti
 
Morek - jotain tällästä meininkiä mäkin mietin tähän taustaan, mutta ei se oikeen onnannut, musta tää rytmiikka sopii hyvin tähän taustaan, pikkasen tasanen kokonaisuus mutta hyvä veto oli kyllä
 
Dieter - tässäkin oli vähä samaa meinikiä, + vähän sitä "set set toppia" tässäkin
,ihan toimiva juttu, jotain pikku kämmejä oli matkassa mutta ei pahasti
 
Zeeboo - vähän "aristelevaa" fraseerausta, tai oisko sitten "varman päälle" soittoa, vähän ois voinut tässäkin elävöittää homma esim sormivibralla
 
tono - aikas hieno lähtö, mutta sitten vähän hakee laatikkoa pitkin matkaa, bluesosasto loppupuolella toimii paremmin, ok saundi, pientä kulmikkuutta tässäkin fraseerauksessa
 
Korggari - vähän räyhäkkäämpi veto peruspalikoilla, toimii ok, skitta hiukan liian lujalla, saundi on oikeen passeli, ehkä joitain pidempiä ääniä ois tässääkin voinut olla lissää
 
liljam - idea ihan ok, joku sointu tossa komppikitarassa menee vähän munille kyllä kuin myös komppi ei pysy ihan timessa koko aikaa, hirmu surina vähän häirittee saundipuolta
 
jaaha...
 
velsa - 2p
Morek 2p
AiGee 1p
BigPapa 1p
Dieter 1p
padaa 1p
 
Zeeboo
12.09.2010 21:46:40 (muokattu 12.09.2010 21:53:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Skaban tulokset:
 
1. Velsa 16p
2. Dieter, Wanha Wetäjä, MoreK 11p
 
3. Zeeboo 9p
4. Latuska 8p
5. BigPapa 7p
6. AiGee 5p
7. Korggari 4p
8. BluesGuitar 3p
9. padaa@dadaa 2p
10. liljam 1p
 
Kunniamaininta: TahTah, illu, Tono
 
Ääniä jäätiin kaipaamaan Velsalta, Dieteriltä ja padaa@dadaalta.
 
Säännöt pitänee tulkita niin, että puheet menevät WW:lle, tai MoreK:lle?
 
Pistetaulukko löytyy täältä:
 
http://dl.dropbox.com/u/6023254/Roots145.xls
 
E:uudelleenlaskentaa
 
White men can't Monk
BigPapa
12.09.2010 21:49:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli 7p, tarkkana nyt.
 
For me, it's about the music. I'm just the messenger, and I hope to do it as long as I live. - Eric Clapton
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti