Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassoskaba 48 äänestys
1
poppamies
02.08.2010 11:30:33 (muokattu 04.08.2010 00:09:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos annettaisiin vain 4 pistettä, omasta mielestä neljälle parhaimmalle, tällä kertaa. Ja jos ei halua perustella niin ei todellakaan tarvitse.
 
Poppamies http://maihinnousu.net/s/8370
Nazareth http://maihinnousu.net/s/8371
mtnen http://maihinnousu.net/s/8386
2541 http://dl.dropbox.com/u/4322198/bassolinjaskaba%2048.mp3
Zeppo Håvi http://maihinnousu.net/s/8397
Esa H http://maihinnousu.net/s/8415
Progbass http://maihinnousu.net/s/8434
J.Hollström http://maihinnousu.net/s/8443
Omarklah http://maihinnousu.net/s/8444
Hollstro http://dl.dropbox.com/u/2835701/Bassolinjaskaba%2048.mp3
Sirdickyj http://maihinnousu.net/s/8468
Tietynlainen http://maihinnousu.net/s/8470
Absqua http://maihinnousu.net/s/8492
 
Myytävänä Boss GE 7 Graphic Equaliasator. Uuden veroinen.
poppamies
02.08.2010 11:31:01 (muokattu 02.08.2010 11:40:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

+Nasareth: Yksinkertainen on kaunista. Jotain alkukantaista raakuutta matkasa. Mukava soundi.Tästä tulee joku 60-70-luvun taitteen "proge" mieleen.Joku Iron Butterfly tai Vanilla Fudge. Ei muista tarkemmin. Mielenkiintoinen kyllä.
 
mtnen: Tässä vähän melodisempi lähestymistapa. Paljon synkoopeja ja pitkiäkin ääniä ja nehän kyllä hissimusaan sopii.
 
2541: Ei paha. Väliosan suorat kasit antoi hyvän vaihtelun. Loppuouolella paljon koruommelta mutta hyvin tuli.
 
+Zewpp Howe: Aivan loistava veto taas kerran. Aivan erikoisesti pidin niistä näkkileipä äänistä (bisquit notes) ja korkeista synkoopeista. Loistavaa työtä!
 
Esa H: Ei huono mutta jollain tapaa tästä tulee mieleen että ikäänkuin kappale kuljettaisi bassoa eikä päinvastoin. Vaikea selittää. Kuitenkin niin kuin sanottu OK veto.
 
+Progbass: Heti kättelyssä härkää sarvista kiinni. Paljon ääniä mutta kaikilla merkityksensä. Hyvä veto tämäkin.
 
J Hollström: Hyvällä soundilla soitettu. Ehkä liian varovainen lähestymistapa tässäkin. Tulee vähän sellainen komppifiilis. Nyt kun on kuunnellut kaikkien vetoja niin tässä niin kuin myös omassa saisi olla enemmä brutaalisuutta soitossa.
 
Omarklah: Mielenkiintoinen linja. Ei uskoisi että toimisi mutta toimii. Vähän jatsiks menee paikka paikoin mutta mitä sitten jos hyvältä kuulostaa.
 
Hollstro: Aika minimalistinen lähestymistapa tässä. Hyvin soitettu joka tapauksessa. Oikeassa elämässä niin tästä soittotyylistä tulisi kyllä kiitosta solisteilta siitä että muille jätettiin tilaa tilutella.
P.S. Jos laitatte dropboxiin niin olisi syytä laittaa nimeksi jotain muuta kuin "bassoskaba 48". Jos niitä dropboxvetoja alkaa olemaan paljon niin pienelle ihmiselle tulee ongelmia tietää mikä on kenenkin veto.
 
Sirdickyj: Varovaisesti ja kunnioituksella tässäkin suhtaudutaan kappaleeseen. Tässäkin oivallettu käyttää niitä suoria kaseja. Tilutukset siellä täällä antaa hyvän mausteen.
 
Tietynlainen: Henkilökohtaisesti en välitä efekteistä (wahi?) Ehkä se sopii tähän. Ehkä ei. Soitto on hyvää ja hallittua mutta olisi edes toisesta voinut jättää wahin pois. Sovitaanko kuitenkin että tähän sopii tuo efekti.
 
+Absqua: Paljon synkoopeja tässäkin mutta jotenkin näyttäisi tähän taustaan sopivan sekä veto täynnä synkoopeja että veto suorilla äänillä niinkuin Nasareth'illa ja 2541 ja Sirdicky'lla väliosassa.
 
Myytävänä Boss GE 7 Graphic Equaliasator. Uuden veroinen.
mtnen
02.08.2010 11:57:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poppamies: Aika varovainen linja poppamieheltä, soraääniä ei kuulunut ja oikeastaan vähän kaipasin sitä monesti aikaisemmin kuultua haahuilua oudoissa sävelissä.
 
Nazareth: Rohkeampi ote oli tässä mutta ei vain oikein istunut taustaan. Tarkemmin soitettuna A-osan junttaus olisi ollut aivan ryhdikäs. B-osassa vilahteli ääniä jotka ei sinne sopineet.

2541: Harkittua hienoa soittoa. B-osan jumputus kuulosti hyvältä tässä vetelässä taustassa. Vähäeleiset tilutukset toisessa B-osassa olivat myös erinomaisen tyylikkäitä.
 
Zep Howe: Tämä oli kyllä hienoa kuunneltavaa, basso teki tällaisesta vellisopastakin hienon kappaleen. Tyylitaju ja taito kohtasivat aika täydellisesti. Näin minäkin soittaisin jos osaisin.

Esa H: Hyvin soitettu varovainen veto. Soundi ja iskut täysin kohdallaan, mutta se ei vielä tuonut tylsään taustaan kaivattua lisäväriä.
 
Progbass: No tässä oltiin ehkä mun kanssa samoilla linjoilla, että tämä kappale kaipaa lisää väriä. Jänskä soundi ja tosi hyviä juttuja. Lopun sooloilu olisi voinut alkaa ennemminkin.
 
J.Hollström: Taas kerran tarkkaa soittoa josta ei virheitä löydä hakemallakaan. Ei vain erotu joukosta.
 
Omarklah: A-osan kuvio kuulosti alussa hyvältä mutta pidemmän päälle se alkoi vähän häiritä. Kokonaisuutena kuitenkin ok, vähän erilaisempi veto.
 
Hollstro: Piitkiä laaaiskoja ääniätarkasti soitettu mutta kuunnellessa alkaa väsyttää.
 
Sirdickyj : Aika samanhenkinen kuin edellinen. Hyvin soitettu, B-osan pari erikoisempaa sävelvalintaa pisti korvaan positiivisella tavalla.
 
Tietynlainen: Outo soundi, olisi saanut vain olla lujempaa, niin olisi voinut arvuutella että mitä muljuttimia siellä on.
Lopun soolo oli hykerryttävän hauska.
 
Absqua: Viimehetkellä musta orhi laukkaa sisään pallit heiluen. Suvereenisti paras.
 
Pisteet:
Absqua 2p
Zep Howe 1p
2541 1p
 
Nazareth
02.08.2010 13:24:02 (muokattu 02.08.2010 13:28:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

+Poppamies
+2541
+Zeppo Håvi
+Sirdickyj
 
Sitkeä rotta. Nää soi.
Progbass
02.08.2010 15:00:24 (muokattu 02.08.2010 15:01:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Absqua 1p
Sirdickyj 1p
Mtnen 1p
Zep howe 1p
 
sirdickyj
02.08.2010 15:22:45 (muokattu 02.08.2010 15:24:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poppis; oikein jees, ei valittamista. Silti mukana soittelua, niinkuin tämä tausta haastaa tekemään. Varovaisesti ja se on mukana soittelua, ulos kaapista ja se on pientareella. Hankalaa.
 
Nazareth; hassu idea alussa, jatkuu näköjään edelleen (tossa toi soi samala ku kirjotan), oikeestan ei yhtään huono, vaikee tähän oli mitään persoonallista keksiä. Toisenlaisella soundilla toimis paremmin. Tossahan ei mun korvaan mikään muu tukenut tommosta hyvällä tavalla monotonista jumputusta, että sikäli kanssa omintakeinen valinta.
 
Mtnen; lennokasta, mutta ensivaikutelmana haisee yritykselle. Tämä ois oikein sopivaa soittoa, jos tempo olis reippaampi. Ekassa väliosassa natsaa jo mainiosti, ja sen jälkeen olis tilaa tolle ekan osan soitolle. Mutta sitten onkin jo linja vaihtunut. Ei huonoksi edelleenkään. Ei kuitenkaan must oikein ole henkisessä yhteydessä taustan kanssa, toisenlaisella soundilla ja jonkun muunkin vedellessä köli korkeella toimis asiaankuuluvammin. Soittona tämäkin hyvää.
 
Harja-Pekka; ei Harja-P:kään uskalla malttaa ekoissa äänissä (ihan ekatha n jää soittamati) vaan ego-ääniä tulloo. Mikäs, niinhän niitä. Vähäistä, toimivaa soittoa, soundi sopiva ja balanssi kohdallaan. Melodiaa haetaan kumminkin vaikkei tarvis. Menee Sam Yaffaksi. Asiaankuuluva ja julkiseen esitykseen kelpaava, jos toi kuljettelu jäis pois. Näin mä tätä ajattelen. Eihän se mun vikani voi olla, saatana.
 
Zepeteus; pomppii ku jänis pillu mielessään, mikä soittajalla aina pitääkin olla mielessä. Tarkkaa ku zen-jousiammunta, joten pitäähän tätä ihailla. Tämmönen vois mennä myös sohimisen puolelle vahvasti, taitavissa käsissä ja asiaa tuntevalla ei. Kyl. Ei tähän voi oikeen mitään lisätä. Sisältö ei ratkaise, vaan se, kuinka soittaa. Piste taitaa olla selviö.
 
EsaH; matalalla profiililla, huomiota kalastelematta. Tähän mäki pyrin. Mun mielestä jees veto, koska yrityskään ei haise. Hyvin vedetty.
 
Progbass; aijaa, että näin. Hauska lähestymistapa. Jos toi tausta on gnu, niin toi basso on vitumainen gebardi, joka on vetäny happoa, siinä sen gnu:n ympärillä. Gnu tietää, että on pelkkä aamupala, mutta gebardi vaan vittuilee happopäissään. Erilainen, muttei huono lain.
 
Juki; hää osaa, eikä soitto jätä toivomisenvaraa, logiikkaakin on, ja ideaa. Ei tuo taustaan mitään lisää eikä toisaalta vie mitään pois. Tää on ku ABC-huoltoasema, ei herätä hilpeyttä, mutta puuttuessaan vituttaa, jos ois nälkä tai diesel loppu. Ja sit ku se löytyy, niin hajuton ja mauton. Mut tää on kokonaisuus, ja toimii. Bassonsoitto teki taustastakin eheän, vaan ei Steely Dania. Saatan täräyttää pisteen tällekin.
 
Omar; aika syvillä vesillä yritetään tässä kohtaa, hummeriko mielessä? Rohkea rokan syö, ja lopussa, kiitos, seisoo,. Toimiva lopputulos soundeineen kaikkineen. Erikjoisuudesta huolimatta sopivan irtonainen, ja soundikos se on, mikä tekee sen, ettei yrittäminen tuoksu. Oiskohan pisteille, oiskohan? Saas nähä. Makiaa on.
 
Pilu-Marku; alkaa heti kuten mä olen tän ajatellu, mikä ei mun katsannossa voi sit olla huono. Edetessään huomaan, että vähän samaa vikaa ku omassa vedossa, eli jos on haluttu soittaa bassoa, kuten sen roolin olen tottunu ainakin minä mieltämään, niin laiskaksi jää. Sit taas, aika harva noista muuta yrittäneistä oikeesti pärjäis muualla ku Kuopion Jack Bruce kisassa tai Keskisen Miljoonabasso tapahtumassa, eli tässä mennään lähellä reality-basso meininkiä. Virtuaalinen reality-piste.
 
Oma veto; jaha, miltähän kuulostaa tän kuuntelumaratoonin seassalaiskalta, niinku aattelinkin. Soundi miellyttää, eikä korville hypi kovasti. Seison tän takana, kyllä. Huomaan laittaneeni basson hiljaiselle, mutta toisaalta noissa monissa on oikeeseen elämään nähden luonnottoman lujalla. Selkeyttä ja napakkuutta tää olis kaivannut. Telebassolla ei ny sitä, paksu kaula varmaan syynä ;-)
 
Tietynlainen; efektihommaa, mikäs filtteri? Aika härö, mutta eipä tuo väärin ole. Seasta kuuluu asiallista soittoa huomion kiinnittyessä kuitenkin efektiin. Helsingin Veden Pulputuspalkinto tälle, pienet sammakot-kunniamerkki. Jaha, lopussa, mopolla rotkon reunaa. Mikäs.
 
Absqua; piti kynttilää vakan alla, kunnes vakka syttyi tuleen. Mutta viime hetki on se paras. Sopivan laiskasti hänkin sisään astuu. Onkos noi nyt sitten synkooppeja nimeltään, hyviä ovatten. Hyvin on soitettu, ja soundi narisee, mulle tulee silti semmonen tässä on tausta ja tässä bassokuvio-fiilis, mikä ei ole ihme, jos tähän yhtään yritti vetää muuta kun rauhallista perusevästä.
 
Pisteet siis;
 
Zep; 2
Juki 1
Omar 1
 
Pilu-Marku; reality-piste.
 
Tällä kertaa ehkä eniten koskaan oli niin, että kaikki vedot oli tosi tasaisia laadultaan, vaikkei samanlaisia. Kiva huomata, että jengi osaa, vaikkei se yllätys ole.
 
Tiukempaa linjaa
Esa H
02.08.2010 22:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poppamies: Basso sopii taustaan oikein hyvin. Soittajat tietävät mitä toiset tekevät!
 
Nazareth: Plektrasaundi on aika raaka hissimusaan. Linjakin on aika heavy.
Rokkibiisissä pelittäisi hyvin.
 
mtnen: Basso muriseva matto biisin taustalla. Hieman jyrää huilujen yli. Linja on hyvä. Vähän pehmeämmällä saundilla olisi ehkä ollut vielä parempi.
 
2541: Aaosan linja oikein hyvä ja melodinen. 1/8 - nuotit tökkää hieman beesossa.
 
Zeppo Håvi: Hyvä veto soittaa lyhyitä ääniä. Basso jättää tilaa pianon iskuille. Kuullostaa oikein ilmavalta. Loistava veto.
 
Progbass: Iskut osuu kohdilleen. Basso jyrää panhuilut paikoitelleen alleen ja on solistina,
 
J.Hollström: Rauhallinen linja iskut menee rumpujen kanssa yksiin. Hyvä.
 
Omarklah: Aaosassa tulee paljon ääniä taustaan verrattuna. Beeosa on iisimpi. Onkohan Omar juonut liian monta kuppia kahvia ?
 
Hollstro: Bassolinja on rento ja rauhallinen. Taustassakaan ei hötkyillä. Toimii.
 
Sirdickyj: Noin soitettuna telebasso kuullostaa hyvältä. En ole aikaisemmin pitänyt saudista. Legatot ja liu'utukset pelittävät hienosta.
 
Tietynlainen: Jännä ei niin orgaaninen saundi. Sopii synteettiseen taustaan hyvin. Kovaa vingutusta lopussa. Tämä on hyvä.
 
absqua: Varmaanin soitettu jollain humbuukkeribassolla. Saundi hyvä ja hyvin soitettu. Nuotteja tulee ehkä hieman liikaa taustaan verrattuna.
 
Zeppo 2p
Sirdickyj 1p
Tietynlainen 1p
 
hollstro
03.08.2010 13:12:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taustan kuultuani ajattelin että tässä pitää soittaa säästeliäästi ja fiilistellä leppoisan biisin mukana, olla vähän taustalla. Saa mehustaa likeillä jos ne on just parhaita. Tässä siis lähtökohta seuraaville arvioille.
 
Poppamies: aika paljon ääniä A-osassa mun makuun. Bassosaundi on vähän säröllä ja se syö saundista botnea. B-osan äänet hyvin valittuja. Kokonaisuus hyvä.
 
Nazareth: omintakeinen lähestymiskulma tähän taimiin. Sama kommentti säröstä kuin edellä. Aika lyhyet äänet. Niitä on kuitenkin melkoisen sopiva määrä vaikka ihan kaikki ei satu sinne päinkään missä biisi menee. Äänessä pysyminen on hyvä efekti, mutta sitä kannattaa käyttää säästeliäästi. Kokonaisuutena OK.
 
mtnen: Hmm... tässä on haettu erilaista bassolinjaa biisin perussävelkulkuun verrattuna. Osittain oikein onnistuneesti. Saundista tulee mieleen Aria Pro II SB 1000. Napakka nasaali saundi. Oikein hyvä. Loppua kohti paranee.
 
2541: Varmaa touhua A-osassa kun se lähtee, hyvä idea olla soittamatta ekat tahdit. B-osa on makee. Likit on just parhaat. Saundi mainio. +
 
Zeppo Håvi: Alku enee vähän nokalleen mielikuvissa kun odottaa sellasta rentoa laittoa. Röyhkeä asenne. B-osan namuttelut hienoja. Taitoa ja tyyliä löytyy, mutta vähäisempikin soitto olisi saattanut toimia jopa paremmin. Kyllä tämä helkkarin hyvä on. Osaajamies, sen kuulee. +
 
Esa H: Nimestä huolimatta ei tämä mikään hissuttelu ole. Aika napakasti lähtee nuotit näpeistä. Basso on aika hiljaisella, vähän olisi voinut nostaa. B-osassa mukavia rinnakkaissäveliä ja harmoniota. Selkeetä levytyskamaa. +
 
Progbass: A-osan kuljetus hyvä, 1 kertakin olisi riittänyt alkuun. A- ja B-osan välikkeen nuottivalinnat hienot. B-osa toimii hienosti. Ysäritunnelma saundeissa. Vähän liikaa soi ton kokonaisuuden päälle eikä jätä tilaa muulle bändille. Lopun tilu makee.
 
J.Hollström: Aika painotettua meininkiä. Siinä on puolensa, hyvä puoli se että tuo ryhtiä , huono se että pikkusen junttaa biisiä joka saisi liitää legatossa. Asialliset nuottivalinnat ja kestot. Saundi hyvä ja balanssi miksauksessa kohdallaan. Ammattimainen.
 
Omarklah: Oho, tyylistä poiketen Omar lähtee aika röyhkeällä linjalla ja saundilla. Maustetta on melkoisesti. 1. A-ja B-osan väli vähän töksähtää. B-osa hieno. B-osan sointuvaihdokset tulevat ajoittain pikkuisen jälkijunassa, tyylikkäästi toki. On tässä ideaa.
 
Sirdickyj: Piiitkäää äääntä alkuun, just noin miekin sen ajattelin. Parhaita A-osia kun maltaa antaa sen vaan olla ja soitella mukana ja antaa bändille tilaa. Kiipparit mm. kuuluu hyvin alta kun joissakin otoissa ne jää basson alle. B-osan nypytys onnistunut, vois mennä vaikka karjalanpiirakoita rypyttämään, selkeesti lahjoja siihen. Vaikka lopussa jo vähän tilutellaan, niin plussapiste maltista ja tyylistä +
 
Tietynlainen: saundi ei kyl mulle toimi tähän. Avaruusfunkkia tälläseen hissimusaan. Soitto suurimalta osalta kohdallaan. Soolospotti ois hyvä jos koko biisi olis muuten normisaundilla.
 
absqua: Alku todella harvaa soittoa niinkuin tyyliin sopii. Sitten lähtee ravi liikkeelle på gräsmattan (nimi on mun huumorille just nappiin). Hyvä ja erilainen näkemys tähän biisiin.
 
Plussat:
 
2541
Zeppo Håvi
Esa H
Sirdickyj
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
J.Hollström
05.08.2010 00:00:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä neljä linjaa jäi mun listoille kun kuuntelin. Eli pisteet näille.

2541
Zep Howe
Progbass
Absqua
 
omarklah
08.08.2010 12:18:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1p Poppamies
1p mtnen
1p Zeppo Håvi
1p Absqua
 
Ekstiätuanoikato...
poppamies
08.08.2010 12:29:10 (muokattu 08.08.2010 12:30:13)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämänhetkinen tilanne...
 
Zeppo Håvi: 11p
Absqua: 6p
2541 ja Sirdicky melemmat 4p
Poppamies, mtnen ja Proge 2p
Nazareth, EsaH, Juki, Omar ja Tietynlainen 1p
Hollstro ei toistaiseksi vielä pisteitä
 
P.S. Luulisin että kisa on ratkennut mutta toki saa vielä kannustaa...
 
G strings are for strippers
sirdickyj
08.08.2010 12:51:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Tämänhetkinen tilanne...
 
Zeppo Håvi: 11p
Absqua: 6p
2541 ja Sirdicky melemmat 4p
Poppamies, mtnen ja Proge 2p
Nazareth, EsaH, Juki, Omar ja Tietynlainen 1p
Hollstro ei toistaiseksi vielä pisteitä
 
P.S. Luulisin että kisa on ratkennut mutta toki saa vielä kannustaa...

 
Ohan Pilu-Markulla realitypiste, ja sinänsä itseasiassa vähän vääryyttä, koska herran linja kuitenkin on hyvä. Siis sillee, että äänestys ei tee oikeutta ihan kokonaisuudessaan.
 
Tiukempaa linjaa
poppamies
08.08.2010 15:08:56 (muokattu 08.08.2010 15:11:15)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jätettyjen protestien myötä the final scores from Finland are :
Zeppo on valitettu voittajaksi ylivoimaisella äänimäärällä.
Absqua toiseksi, vanki no 2541 ja Sirdicky kolmanneksi ja loput jaetulle neljännelle sijalle.
 
G strings are for strippers
2541
08.08.2010 15:36:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mtnen 1
Zep Howe 1
J.Hollström 1
Hollstro 0,5
Sirdickyj 0,5
2541
08.08.2010 15:37:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Jätettyjen protestien myötä the final scores from Finland are :
Zeppo on valitettu voittajaksi ylivoimaisella äänimäärällä.
Absqua toiseksi, vanki no 2541 ja Sirdicky kolmanneksi ja loput jaetulle neljännelle sijalle.

 
No maltahan nyt laskea vielä noi miun pisteet.
poppamies
08.08.2010 16:10:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: No maltahan nyt laskea vielä noi miun pisteet.
 
Jåå, jåå ! Lasketaan lasketaan mutta mä oon merenrannassa eikä tällä vitun Nuukialla saa tehtyä mitään niin vaikeeta.
 
G strings are for strippers
2541
08.08.2010 16:17:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: Jåå, jåå ! Lasketaan lasketaan mutta mä oon merenrannassa eikä tällä vitun Nuukialla saa tehtyä mitään niin vaikeeta.
 
Åta ïïsïstï, älä låitsua.
poppamies
08.08.2010 18:34:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeppo Håvi: 12p
Absqua: 6p
Sirdickyj: 4,5p
2541: 4p
mtnen: 3p
Poppamies, Juki ja Proge 2p
Nazareth, EsaH, Omar,Hollstro ja Tietynlainen 1p
 
Nå ånkå nyt åikein ? Våittikå åikea mies?
 
G strings are for strippers
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti