Muusikoiden.net
21.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassolinjaskaba 43:n äänestys
1 2
jaakonam
17.03.2010 15:37:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neljätoista urhoa löysi sisäisen ja osa ulkoisenkin punkkarinsa. Laitetaan siis tavan mukaan pisteitä jakoon osallistujamäärä jaettuna kahdella. Pisteitä saa antaa kuinka monelle soittoniekalle tahansa ja puolikkaitakin kelpuutetaan.
 
Jaossa siis 7 pistettä seuraavien herrasmiesten kesken:
 
1. J.Hollström: http://dl.dropbox.com/u/2630624/Bassolinja%2043.mp3
2. omarklah: http://www.gronkrock.com/punkbassoskaba.mp3
3. sunder: http://dl.dropbox.com/u/5162896/skaba43.mp3
4. poppamies: http://dl.dropbox.com/u/4167330/Nitrospit%2043.mp3
5. mtnen: http://dl.dropbox.com/u/5215891/Linjaskaba%2043.mp3
6. 2541: http://dl.dropbox.com/u/4322198/bassolinjaskaba43.mp3
7. Rock-Ola: http://www.cosasrv.com/mnet/43.mp3
8. Esa H: http://dl.dropbox.com/u/4311474/Esa%20H%20-%20skaba43.mp3
9. öl m: http://kasmra.kapsi.fi/muu/baskaba43.mp3
10. isorokko: http://lilja.asteriski.fi/~isorokko/isorokko-punk.mp3
11. jaakonam: http://dl.dropbox.com/u/4311474/Linjaskaba%2043%20-%20jaakonam.mp3
12. sirdickyj: http://dl.dropbox.com/u/4317313/43.mp3
13. hollstro: http://dl.dropbox.com/u/2835701/Bassolinjaskaba%2043.mp3
14. balzary: http://dl.dropbox.com/u/4628380/bassoskaba%2043.mp3
 
Arvioidaan taas ainakin viikon verran, kun kuunneltavaa kertyi aika paljon. Voittaja taputellaan siis keskiviikon, 24.3.2010, tienoilla. Kiitokset osallistujille ja arvioijille etukäteen.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
jaakonam
17.03.2010 15:37:45 (muokattu 17.03.2010 15:46:13)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korjataanpa hedelmät päältä pois ja kerrotaan samalla taustasta muutama fakta. Oli erittäin hauskaa tehdä tätä juttua. Ideahan lähti siitä yhdestä nerokkaasta netissä pyörineestä kuvasta, jonka kuvateksti kruunasi. Parlamenttitalon edustalle sammunut irokeesijäbä roskameren keskellä, kuvatekstillä "Punk's not dead, he's just resting."
 
Kuvasta kumpusi myös lyriikka. Alkuun Sex Pistols -viittaus ja siitä eteenpäin tavoitteena oli rakentaa sellainen Ramones-henkinen railakas ralli, jossa olisi tuon ärsyttävän särökitaran lisäksi muutama kohta, jossa bassolla pääsee esille. Laulut tuli rakennettua rumpu- ja kitarapohjiin kerrostettuna. Ajattelin, että ei haittaa, pistetään kerralla oma persoona likoon ja "lauleskelin" heikohkolla Pohjois-Lontoon aksentilla (oma, luonteva aksenttini on enemmänkin New York -tyyppinen) kuusi vähän erilaista lauluraitaa, josta sitten sekoittelin kuorolaulut kohdilleen niin, että kaikkein noloimmat äänet jäivät pois. Tuloksena oli 3-6 raidan lauluosuus. Vaimo kävi vielä loppuun täräyttämässä mielipiteensä ja homma oli aika lailla valmis.
 
Kitarat olivatkin sitten kinkkisempi juttu. Ensin mietiskelin, että miten tätä sinänsä suoraviivaista systeemiä voisi vaikeuttaa, koska täällä heti haistetaan verta, jos lähden E-vireestä tekemään biisin muutamalla soinnulla, kuten puolet kaikesta punk- ja rockbiiseistä on tehty. Elikkästen (olkaa hyvät) kitara (Wolf Explorer) ensimmäisenä drop D -vireeseen. Siinähän sitten kunkin sopii miettiä, mitä bassollaan pistää sekaan. Toinen asia oli sitten, kuten nokkelimmat huomasivat ja asiasta purnasivat, tietty epäsymmetrisyys säkeistöissä. Siellähän oli ihan kummallisen mittaisia tahteja ja eri määrä tahteja eri osissa, joten eihän sinne sopineetkaan enää sellaiset perinteiset bassokierrot, joita olisi normaalissa elämässä voinut jumpsutella koko kappaleen ajan hegemonian häiriintymättä. Nerokasta. Jyvät akanoista ja pakotetaan immeiset vähän miettimään niitä väliosiin siirtymisiä ja yleisesti linjan kantavuutta.
 
Kitarasoundia ruuvasin aika paljon. Kokeilin ihan putkivaffaria, bassovaffaria muutamalla erilaisella säröpurkilla, mutta lopulta päädyin mielenkiintoiseen ratkaisuun: vedin pedaalista nimeltä Line6 Tone Core Über Metal säröt ulos ja suoraan Bad Monkeyyn, jonka mikseriulostulosta sitten äänikorttiin. Bad Monkeyssä on olevinaan jokin digidigikaappimallinnus, joten ääni meni vain osittain puuroksi. Ei hassumpi lopputulos.
 
Rummut olivatkin sitten ammattilaisen tekemiä vapaaseen levitykseen tarkoitettuja sämplejä. Olikohan niitä yhteensä 5 kappaletta erilaisia ja joukossa oli kivasti eri määrä fillejä, joista koostin kokonaisen Audacityllä ja leikkaa-liimaa-menetelmällä rumpuraidan. Tiesin alusta asti, että kaiken muun voi soittaa ihan murrin persiille, mutta komppi ainakin on ja pysyy millä tahansa mittarilla mitattuna. Voilá.
 
Nyt tietysti illuusio hajosi. Oikeastihan tämä olisi pitänyt soittaa jonkun faijan autotallissa kolmen muusikon voimin C-kasetille ja kerralla. Mutta kävi se näinkin.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
jaakonam
17.03.2010 15:39:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olitte kaikki ihania, kun jaksoitte soitella tähän. Saatanpa tehdä jonkun toisenkin taustan joskus valmiiksi asti, oli tämä sen verran hauskaa. Tässä sitten minun arvioni ja pisteet, jotka perustuvat lähinnä kaavaan, jossa "oikean" soundin saavuttaminen olisi 30 %, hyvä kuvio 35 %, tapa jolla nuo taustan "reiät" täytetään 25 % ja asenne 20 % suoritusten kokonaisarvosanasta. Kyllä, punkkia vedellään 110 prosentilla, vähintään joo.
 
J.Hollström: Mahtijunttaa oikeassa lahkeessa -- miksausosasto taisi työntää tosiaan basson vähän takaoikeaan(?) kanavaan. Hyvä meininki. Sopivasti pörisee soundi ja soitto pulputtaa mainiosti, eikä rumpali ole yksin kriittisissä osissa. Linja kantaa rallin alusta loppuun. 1 p.
 
omarklah: Basisti on hukassa lähtökuopissaan ja häröilee plugin kanssa, otettiin siis huomioon nuo erikoiset käynnistyslaskut. Papukaijamerkki siitä. Tässä ei juuri anteeksi pyydellä ja basso lotkottaa ja särisee. Hauska idea mennä katkonaisella rynkytyksellä tuonne "B"-osan alkuun. Omaperäinen veto, joskaan ei ehkä tyylinmukainen! Perverssillä tavalla tykkäsin tästä. 0,5 p.
 
sunder: Murajaa soundi ihan passelisti ja plekulla mennään, arvaan ma. Kuviossa hauska pudottelutäky, joka toistuu joka osassa. Kun kitara vaikenee, sieltä löytyy toinen hauska melodinen idea. Ideoista on annettava vähintään se 0,5 p.
 
poppamies: Vaikka basso on miksattu pintaan, on ainakin Ramonesia kuunneltu soundin osalta. Tukkoiselta tuntuvasta soundista huolimatta näinhän se oikeastikin menee aika monella orkesterilla. Ei liikaa efektejä tai krumeluureja soundissa. Linja kulkee alusta lähtien lopun junnaukseen saakka ja yksinkertainenhan on tässä toimivaa.
 
mtnen: Tällä kertaa jyrätään korkealta, A-osan ja myöhemminkin toistuva kuvio vähän riitasointuja tavoitellen aika maukas, minnuu hymyilytti tyytyväisesti kuunnellessa. Turakaisen turjakebasso laulaa plektralla keskiosassa hienosti.
 
2541: Lemmy Motörheadistä päivää, täälläkö joku yrittää punkkia, vaikka hardrokettirolli on kuningas, mitä hä? Saat anteeksi, vaikka jätit paikoin rumpalin yksin tuleen makaamaan, mutta kun tuolla taustalla on niin hyvää kuviota ja koukkua, (etenkin tuossa 1:10-1:35 tienoilla) niin eihän tätä voi kuin ihmetellä. Ja kuunnella toistamiseen. Ja päättää, että suorituksena hyvä, joskaan ei se tyylinmukaisin. Ja kerro ihmeessä, miten taioit soundin.
 
Rock-Ola: Mikäs se oli se kitarapuolen legendan mittoihin kasvanut ketju nimeltään? "Kumiseva soundi ja sen yleinen paskuus"? Vaikka tässä kumisee, lopputulos onkin aikas hyvä. Väliosissa hillitysti klonksutellaan, mikä sekin toimii. Jos tosiaan vedit selällään kuin Ace Frehley Shock Metä studiossa konsanaan, pitää siitä antaa yksi uskottavuuspiste (innovaatiopistettä ei, koska studiossa on ennenkin maattu, vaikka väkisin). Ja linjavalinnasta sitten se ihan oikea piste: 1 p.
 
Esa H: Yllättävää kyllä vihaisin soundi voi olla ihan se perussoundi, vaikka tässä onkin pikkuisen liikaa pinnassa basso. Alokasmainen virhehän on kuvitella, että tässä tyylilajissa basson pitäisi olla hirveällä säröllä -- kun useinhan säröllä ovat vain kitaristin kaappi (ja sekin vaan siksi, että manageri posket täynnä kaatui edellisellä keikalla kartion rikki) ja rumpalin rakkaussuhteet. Täk-täk-täky-täk-täk tuossa A-osassa on erinomainen rytmivalinta. Linja jälleen kerran pitää alusta loppuun. 0,5 p.
 
öl m: Alun nuottien perusteella pelästyin, että meneekö turinaksi koko biisi, mutta ei, sieltähän alta paljastui mainiosti lätkyttävä linja, jossa oli aivan parhautta oleva kohotettu kotkotus siellä keskellä. Väliosassa bassotaiteilija näyttää, että kitaristi ei todellakaan osaa soittaa sooloa, vaan tässä bändissä basso määrää. Soundi oli loppujen lopuksi hieno, kunhan alun peljästyksestä pääsi yli. 1,5 p.
 
isorokko: Miksauksessa tausta vajosi vähän, mutta linja ainakin kuuluu selvästi. Väliosassakin on herra passosoolo kylässä. Hyvällä otteella menee ja ihan pirtsakat äänivalinnat tällaiseen hymypunkkiin. Lopun täyteosassakin muistetaan ilotella. Kuka avasi lopussa rumpalin laulumikin?
 
jaakonam: Kyllä tämä oli mun paras veto linjaskaboissa ikinä. Ei ehkä ihan kaikkein mielikuvituksellisin, mutta ns. tyylinmukaisin. Pistin Ipaneetsin PD7 Phat-Hed -polkustimesta vain ätäkkinappulaa asentoon 1 ja jätin driven eli gainin eli särön nollille. Muuten soundi tuli Thunderbirdin molemmista mikeistä tone auki. Syteen tai saveen.
 
sirdickyj: Kyllä tässäkin on ymmärretty, että ei sitä punkkia tarvitse hirveillä bassosäröllä soittaa. Ihan menee nuotilleen (punkissa ei välttämättä hyvä asia, mutta tonaalisen musiikin ystävänä ihan arvostan oikeata äänivalintaa ja kitaristin sointujen tukemista). Rumpalin kanssa käsikädessä hienosti mennään koko biisi B-oikeuksin varustettua kulmaräkälää kohti ja kaljakuppilassa kiljupohjat palkitaan. Sama kuin omassa vedossa, ei linjan osalta hirveästi mielikuvitusta tai monipuolista ääntä, mutta tämä linja seisookin muilla, jo mainituilla meriiteillä. 2 p.
 
hollstro: Intian kantripunkkia! Väliosaan tuli harvaa strummailua ja rumpali, koko orkesterin paras muusikko, jäi vähän oman onnensa nojaan ja huutolaulukohta jäi kanssa vähän ohuen oloiseksi. Selvästi erilaisin veto koko katraasta. Hmm... Punkhan kapinoi normeja ja auktoriteetteja vastaan. Kun uskottavuuspiste annettiin jo, pitäisikö tästä antaa ainakin yksi ideologiapiste?
 
balzary: Pirteät äänivalinnat A-osan lähtöön. Linjassa kauttaaltaan vähän tökkitökkimeininkiä ja "B"-osan kuorolaulun taustalla ei ihan oltu samassa biisissä ehkä mukana. Soundissa säröä jonkin verran, mutta aika hyvin se tuonne sekaan sopi.
 
Olishan tässä voinut useampiakin palkita, mutta mennään näillä:
 
sirdickyj: 2 p.
öl m: 1,5 p.
J.Hollström: 1 p.
Rock-Ola: 1 p.
Esa H: 0,5 p.
omarklah: 0,5 p.
sunder: 0,5 p.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
balzary
17.03.2010 15:46:14 (muokattu 17.03.2010 16:27:13)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun pisteet tulee tyylinmukaisesta soundista ja biisin kuljettavuudesta. Muut voi olla eri mieltä mikä on tyylinmukaista. Tällä kierroksella ei kerkeä kirjoitella pidempään, sorry.
omarklah 2pt
sunder 2pt
rock-ola 2pt
 
Sekä asennepuolipisteet ei-niin-tyylin-mukaisille:
2541 0,5pt
öl_m 0,5pt
2541
17.03.2010 16:26:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jaakonam:
2541: Ja kerro ihmeessä, miten taioit soundin.
 

 
Rickenbacker 4003 etumikki -> Marshall Bluesbreaker -pedaali -> Ampeg B100R trankkukombo -> AKG:n mikki.
jaakonam
17.03.2010 16:35:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: Rickenbacker 4003 etumikki -> Marshall Bluesbreaker -pedaali -> Ampeg B100R trankkukombo -> AKG:n mikki.
 
Oli kyllä hieno. Ei puuttunut soundista kuin poskiluomi.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
poppamies
17.03.2010 17:49:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kisassa on enemmän kyse asenteesta kuin taidoista. Joko sitä on tai sitten ei. Tässä poliittiset taipumukset ja elämänkatsomus paista läpi halusi tai ei. Tässä erotetaan vuohet lampaista.
 
J Hollström: Liian hyvin soitettu. Tässä ei oikein oo sitä kapinallisuutta mitä tarvitaan. Liian konservatiivinen lähestymistapa.
 
+Omarklah: Hyvä soundi. Oikea röytämisen asenne. Varsinaisesti piste tuli siitä jeesusteipillä korjatusta piuhasta.
 
Sunder: Liian poppi alku. Soundi loppujen lopuksi sopiva ja hyvä. Ei huono mutta nää meloodiset jutut ei sovi tyyliin.
 
+Mtnen: Mielenkiintoinen linja. Pikkasen liikaa säröä minun mielestä.
 
2541: Huono soundi. Yhtä hyvin tuon olisi voinut vetää se toinen kitaristi. Teet itsesi työttömäksi tässä pnunkbändissä.
 
+Rock-Ola: En anna toista kertaa pistettä varastetusta piuhaideasta. Hyvällä soundilla kuitebkin soitettu ja mielenkiintoisella riffillä. Siitä piste.. Oikea asenne. Ihan sitä ittensä.Parhaimpia vetoja.
 
Esa H: Omalla tavallaan mielenkiintoinen soundi. Ehkä liian siististi soitettu ollakseen uskottava.
 
ÖL m: Vähän liian rupinen soundi. Siitä ei yhtään ääntä minulta. Sotkee koko baletin. Myös liian jatsia tähän tyyliin.
 
Isorokko: Tämäkin liian kiltti veto. Soundi OK.
 
+Jaakonam: Tämä toimii syystä tai toisesta. Soundi ja soitto tukee hyvin biisiä. Hyvin keskiääntä soundissa mutta ei liioitellun rupinen.
 
Sirdickyj: Hyvä soundi kyllä. Ehköä liian kilttiä soittoa tämäkin. Niinkuin sanottu tässä on enemmän kyse asenteesta kuin oikeista äänistä tai jopa vireestä.
 
Hollstro: Erikoinen soundi. Vähän liian siisti ja poppi lähestymistapa tässäkin. Liian konservatiivinen ollakseen punk.
 
Baltzary: V podstat, chodit kolem horké ka_e Aivan liian melodinen linja punkiksi. Ei pisteitä minulta.
 
Lord Of The Strings
JussiKoo
17.03.2010 18:30:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: +Rock-Ola: En anna toista kertaa pistettä varastetusta piuhaideasta.
 
Älä ny. Mä en kuuntele toisten vetoja ennen omani lähetystä. Me ollaan vaan Omarin kanssa semmosia sukulaissieluja. Mun vedossa sekavan oloinen basisti tuli viime hetkellä paikalle ja työnsi piuhan Sound Citystä bassoonsa.
 
"Mikä muualla tulkitaan homoeroottiseksi, on bassodadassa vain ryhmähenkeä." (kraaps 03/2010)
öl m
17.03.2010 18:31:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. J.Hollström: Peruspunkisti vedetty linja. Toimii pohjaan.
 
2. omarklah: Surrpea soundi. Kuviosta tuli Born To Be Wild mieleen. Peruspunkisti toimii tämäkin.
 
3. sunder: OK vedetty. Ei tuo alleviivattujen duurikuvioiden viljely iskenyt, vaikka syyllistyn paikoin itse samaan.
 
4. poppamies: Menevä kuvio tässä. Tuttu perussoundi. Ei yllätyksiä, mutta toimii.
 
5. mtnen: Astetta hooseempi ote. Tuota miinusvitosta olisi voinut viljellä rohkeamminkin, jolloin särmää olisi tullut enemmän mukaan kunnon dissonanssin voimin.
 
6. 2541: Hauska Motörhead/NoMeansNo-meininki (Rags And Bones -sitaatti bongattu ;) tässä. Soundi aika botneton/kitaramainen, mutta piristävä poikkeus tähän tietyssä mielessä haastavaan skabaan.
 
7. Rock-Ola: Hyvä ote soitossa. Toimivaa perusshittiä.
 
8. Esa H: Aika molottava soundi. Ei pahaa sanottavaa, ehkä hieman liian perus.
 
10. isorokko: Hieman sama idea kuin omassa vedossanikin eli jotain improa noihin suvantokohtiin. Tässä olisi voinut vetää kovemmalla kädellä ja vähemmän miksolyydisesti.
 
11. jaakonam: Punz rulex KO. Sopii taustaan.
 
12. sirdickyj: OK vedettyä peruskauraa.
 
13. hollstro: Hmm... Oktaaverikantripunkkia? Mikäpä siinä. Erilaisuus on aina plussaa, mutta ei tämä parhaiten istunut tähän pohjaan.
 
14. balzary: Poikkeava veto tämäkin. Ei oikein saanut otetta, että mikä tässä on pointtina. Mikäpä siinä.
 
Pisteet:
2 p. Rock-Ola
1,5 p. poppamies
1,5 p. 2541
1 p. jaakonam
0,5 p. J.Hollström
0,5 p. sirdickyj
 
http://www.mikseri.net/user/kasmra
2541
17.03.2010 18:58:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


 
2541: Hauska Motörhead/NoMeansNo-meininki (Rags And Bones -sitaatti bongattu ;)

 
Jotenkin aavistin, että teikäläinen sen sieltä viimeistään bongaa.
öl m
17.03.2010 19:27:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: Jotenkin aavistin, että teikäläinen sen sieltä viimeistään bongaa.
 
Wrong-levyä tuli aikoinaan pyöriteltyä hyvinki ahkerasti. Minkäpä sitä aivotatuoinneilleen voi...
 
http://www.mikseri.net/user/kasmra
omarklah
17.03.2010 21:24:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. J.Hollström - Asianmukaisella soundilla soitettua peruspunkkia.
2. omarklah - Eka kerta, kun soitin kokonaisen biisin plektralla.
3. sunder - Paljon hyviä ideoita soitossa. Hitusen enemmän munaa olisi saanut tässäkin olla.
4. poppamies - Tästä löytyy jo kaivattua runttaamista.
5. mtnen - Jumalauta, asennetta!
6. 2541 - Soitossa kaikki kunnossa soundia myöten, olut- yms. huurut ja irokeesi kuitenkin puuttuu.
7. Rock-Ola - Hyvä alku. Tämä on ilmiselvästi bändin 2. pitkäsoiton materiaalia - suurin into jo hiipunut ja opittu soittamaan. Toimii.
8. Esa H - Paistaa läpi, että tämä basisti on ilmiselvästi tuuraaja. Sointulapuista suoraan.
9. öl m - Periaatteessa kaikki ok - ei vaan jostain syystä nappaa...
10. isorokko - Liian sisäsiisti soundi. Linja sinällään ok.
11. jaakonam - Tästä tulee mieleen ihan ensimmäiset kuulemani punk-bändit 70-luvulla. Nostalgiaa.
12. sirdickyj - Soitto toimii ja soundi ok, mutta raakuus ja runttaus puuttuu tästäkin.
13. hollstro - Ei oikein istu mun mielikuvaani tästä biisistä tämä linja - hyvin soitettu kuitenkin
14. balzary - Tässä olla oikealla asenteella liikkeellä. Homma otetaan vakavasti, vaan ei tosissaan.
 
Pisteinä:
2p mtnen
1p J.Hollström
1p poppamies
1p Rock-Ola
1p jaakonam
1p balzary
 
Ekstiätuanoikato...
sirdickyj
17.03.2010 21:47:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sirdickyj: Hyvä soundi kyllä. Ehköä liian kilttiä soittoa tämäkin. Niinkuin sanottu tässä on enemmän kyse asenteesta kuin oikeista äänistä tai jopa vireestä.
 
Olisko väärillä äänillä ja epiksessä ollu asennetta? Tai eri laatikosta ku biisi menee?
 
Tiukempaa linjaa
poppamies
17.03.2010 21:50:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sirdickyj: Olisko väärillä äänillä ja epiksessä ollu asennetta? Tai eri laatikosta ku biisi menee?
 
Sinä se aina jaksat kritisoida kaikkea kritiikkiä. Tuomio on annettu. Arvio pysyy.
 
Lord Of The Strings
mtnen
19.03.2010 10:08:46
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta Jaakonamin mainitsemasta punk-illuusiosta; Siinä sitä on illuusiota kerrakseen kun keski-ikäinen isukki alkaa soittamaan punkkia tietokoneen ääressä kuulokkeet päässä. Rankka livetunnelma saavutetaan sillä että lapset pyörii jaloissa ja nuorimmainen kiskoo koko ajan piuhasta. Vaimo huutaa vieressä naama punaisena syömään.
 
J.Hollström: Ei mitään mossausmeininkiä, basisti seisoo tyly ilme naamalla ja soittaa mitä pitääkin hyvällä soundilla.
 
Omarklah: Vaikka tuo plugin tunkeminen kesti vähän liiankin kauan niin ehdottomasti kisan anarkistisin ote. Tuo nypyytys rumpujen kanssa B-osan??? alussa oli tosi hyvä.
 
Sunder: Ehkä vähän liikaa plimputtelua, sais olla enempi sitä paahtoa.
 
poppamies: Soitettu selvästikin seisten jumalattoman leveässä haara-asennossa. Ja hyvä tuli.
 
2541: Sumppi meni väärään kurkkuun tuosta aloituksesta, mutta sittenkö putos pleku lattialle? Loppuosassa oli hyvää koukeroa eikä menty liikaa sooloilun puolelle.
 
Rock-Ola: Tässäkin tais olla jalat levällään vaikka selällään maattiin. Jos Omarklah oli Räyh niin tämä oli Röyh.
 
Esa H: Edellisen jälkeen tämä nyt vain kuulosti liian kiltiltä.
 
öl m: Ensin luulin että nyt raiskataan bassoa kunnolla, mutta sitten alettiinkin taiteilla. Bassosoolona loistava teos.
 
isorokko: Sellainen melodinen sooloilu alun perusjumputuksen jälkeen kuulosti mun mielestä jotenkin oudolta. Hyviä juttuja silti.

jaakonam: Ehkä eniten punk, nuo pari laskevaa diudiudiudiudiudiuta kuulostivat jotenkin helluusilta.
 
Sirdickyj: Mitä useamman on kuunnellut, sitä enemmän alkaa odottaa jotakin uutta ja repäisevää. Tällaisessa peruspompotuksessa saisi vaikkapa se soundi olla vähemmän selkeä.
 
Hollstro: No tässähän se uusi ja repäisevä tuli. Hämmentävän kuuloinen hyvin soitettu sekametelisoppa josta tuli ihan hyvälle mielelle.
 
balzary: Samoin tässä uskallettiin panna koko pyhä punk plörinäksi. Puolenvälin paikkeilla ei juuri seurattu missä mennään mutta taas loppu kuulosti hyvältä.
 
Omarklah 2p
poppamies 1p
2541 1p
Rock-Ola 1p
öl m 1p
Hollstro 1p
 
sunder
20.03.2010 02:35:22 (muokattu 20.03.2010 13:39:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. J.Hollström: Hyvä soundi, peruslinja, toimii. Erityistä pnuk asennetta ei havaittavissa.
 
2. omarklah: Luulin ensin sormilla vedetyksi. Tyyliin sopiva alku, kiva lätinäsoundi ja asennettakin löytyy. Dempattu lätkytyskohta toimii!
 
4. poppamies: Tumpuhko soundi peruslinjalla. Varma veto, mut ei välittyny pnuk-meininki.
 
5. mtnen: Tuomiopäivä! Hyppää silmille kivasti. Tyyliin sopiva soundi. Jotain ois voinu olla vielä lisää?
 
6. 2541: Hieno soundi mut ei potki yhtään alapään puuttuessa. Muuten meininkiä on kovin kivasti mut kun ei jytise niin ei.
 
7. Rock-Ola: Soundi kohallaan. Mukavan jolkottava meininki. Tässä on jotenki munat oikeilla paikoillaan, jees.
 
8. Esa H: Passo ehkä vähän liikaa pinnassa. Soitossa ei valittamista, mut pnuk ei kumminkaan välity ruudun tälle puolen.
 
9. öl m: Härski soundi. Huippua paahtoa suurin osa piisiä. Matt Freemanimainen riplailu toimii (se oli itellä mielessä omaa linjaa väsätessä). Duurikuviot toimii!
 
10. isorokko: Tässäkin oli sitä duurimeininkiä joka korvaani miellyttää, mut toteutus ei kaikilta osin natsannu. Väripilkku kumminkin.
 
11. jaakonam: Soundi eri hyvä. Pari pientä väripilkkua muuten aika perusvedossa, eipä siinä, kyllähän se toimii.
 
12. sirdickyj: Aikas kiva veto jälleen sopivalla kuviolla, mut rähinä jää uupumaan.
 
13. hollstro: Country meets kingston wall. Erottuva väripilkku todellakin, mut nyt karattiin aika kauas.
 
14. balzary: Hiano soundi, kivat rytmitykset ja äänivalinnat. Välissä menee vähän plörinäksi mut menköön. Lopussa palataan kartalle ja punkralli on valmis.
 
Pisteet:
 
Omarklah 1,5p
Mtnen 1,5p
Rock-Ola 1,5p
öl m 1,5p
Balzary 0,5p
2541 0,5
 
E: Luulin kokoajan et siinä laulettiin "Punk's not dead, he's just wasted" :D
 
jaakonam
20.03.2010 23:59:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sunder:
E: Luulin kokoajan et siinä laulettiin "Punk's not dead, he's just wasted" :D

 
Asian ytimissä ollaan. Tässä siis se alkuperäinen kuva:
http://pics.blameitonthevoices.com/082009/small_punks%20not%20dead.jpg
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
sirdickyj
21.03.2010 12:12:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juki; pölähtää, kyllä. Kitaraa seurataan, niinku pitääkin. Eihän tähän kuviota tohdi, ja rytmiikkakin on niinku tossa. Motörhead hengessä esim. pärjää. Toimii. +
 
Omar; vähän liian rankkaa soundia tavoiteltu, must ihan tästä ei ole kyse. Mä en kuule tätä näin.
 
Sunder; jyrää, mutta noi hassut väliäänet hiekoittaa. Aina ei tartte kiinnittää huomiota.
 
Poppis; basso sijaitsee hiukan hassussa paikassaäänikuvassa, sinänsä ei vikaa vedossa.
 
Mtnen; Aika hyvää röytöä, vaikka onkin noita vieraita ääniä, eli ylimääräsiä. Jotenki tyylinmukainen, toi mukarankka soundikin menee läpi. Oisko et on hyvä draivi päällä. +
 
Harha-Pekka; delirious pepe digannu Lemmyä pari viikkoa ennen tätä, onnistuneesti soundinkin omaksuen. Amfetamiini tekee ihmeitä. Draivia tuloo. +
 
Rock-Ola; vammanen kokopartamies harjaa, nyt. Näin siinä käy kun selkä menee paskaks, sopuisasta keski-ikäisestä vätyksestä kuoriutuu pahainen räkäpunkkari, kytät on poliiseja ja esko aho on laho. +
 
Esa H; tässä on hiukan tämmönen meininki, että ajatellaan sen punkkisoiton olevan kauheeta kaahausta. Mitä se toki usein onkin/olikin, mutta tarviiko siitä tehdä itsetarkoitus? Musta ei.
 
Öl M; aika tyrä soundi, ja aik asenteellinen veto, jotenkin. En osaa eritellä. Jaa, no tää menikin tämmöseks, että tulee tota ihme ääntä sekaan. Draivista plussa, kuitenkin. +
 
Isorokko; Napsuu kivasti, mun mielestä tää soundi ois tähän oikein jees. Liikaa tosin soiteltu sitten ylimääräsiä ääniä, siis MUN korvaan ylimääräsiä, ihan ku Sam Yaffa. Ne pilas asian, soundi ja napakkuus ois tuoneet muutoin pisteen.
 
Jaakonam; no nyt on soundia, oho. Ja otetta soittoon. Mikei tätäkin nyt vois kuulla liiankin stydiksi meiningiksi. Tää mun kuuntelu kertoo kuitenkin, että ampiaispesäsäröä ei ole lähdetty hakemaan. Paljonkos niitä pisteitä oli? Tälle yks, eli +
 
Oma veto; mä kuulen tän näin, ja must soundin stydiyden ei tarvi tehdä sitä juttua. Siisteilyä, kenties.
 
Pilu-Marku; mitäs sipoohommaa tässä alussa nyt on? Katjanokalla ei selkeesti myydä Lasolia, minkä johdosta Grand Marinan loungessa hollantilaisturistimimmien vikittelyn ohessa nautitut Sambuca-liköörit vievät nyt jäänmurtajalla kauas pisteistä. Ens kerralla sporalla, ja pummilla, toki.
 
Balza; melodisuus tukkii mulle tän homman, ihan draivilla vedetty toki, ja soundissa lähennellään asianmukaisuutta, kyllä.
 
Tiukempaa linjaa
JussiKoo
21.03.2010 21:34:07 (muokattu 22.03.2010 09:38:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. J.Hollström: Lähtee hyvällä soundilla ja tarkalla soitolla. Alun kierto tyylin sopiva. Mukailee biisiä oivasti. Oliko kuitenkin suorat housut jäänyt jalkaan? +
2. omarklah: Alapäätä runsaasti ja räkää löytyy riittävästi. Tyylin mukainen rykäisy. +
3. sunder: Alku oli hieman hissukkamainen, mutta tulihan sieltä sitä röytämistä. Filleissä jotain joka hieman häiritsee, mutta biisin rakenne oli hallussa.+
4. poppamies: Rumpalin kanssa lähdettiin heti hommiin. Soundi on hyvä, mutta olisiko tähän pitänyt ottaa räimettä enemmän mukaan. Ei valittamista. +
5. mtnen: Mielenkiintoisia valintoja äänissä. Idea ja soundi kuitenkin toimii.
6. 2541: Tottakai alussa vedetään heti, kunnes kitaristi vinkkaa, mikä biisi on kyseessä. Jotain tämä basisti on ottanut ennen suoritusta, koska kukaan punkkipasisti ei osaa tuommoisia selvinpäin. Soundi on just, mutta onko kokonaisuus jo liian siisti. Eihän tätä moittia voi. Taitavaa soittoa tyyliä unohtamatta. +
7. Rock-Ola: Sairaslomani kohokohta. Kohkaamiseksi meni, kun soittoergonomia oli poikkeuksellinen. Olosuhteista johtuen elämäni nopein purkitus.
8. Esa H: Alku hieman haparoiva ja jotenkin kokonaisuudesta jäi aavistuksen varovainen tunnelma. Ei soitossa kuitenkaan mitään vikaa ole.
9. öl m: Metallimies on tullut punkkipändin treenikselle näyttämään mistä tipu pissii. Välillä näytetään kitaristille ja treenikämpällä hengaileville misuille, miten bassoa käsketään. Tää kaveri rekrytoidaan ekan keikan jälkeen johonkin mörköheviryhmään, mutta semmoista se tuppaa olemaan. +
10. isorokko: Nyt karataan hieman erilaiseen tyyliin väliosissa, joten kokonaisuus jää hieman irralliseksi. Soitto kulkee, mutta tämä basisti ei ole ihan kotonaan tässä porukassa.
11. jaakonam: Alku on hauska osoitus pienestä treenikämppähäröilystä. Soundi toimii ja viesti on selvä. Tontti pysyy hoidossa.
12. sirdickyj: Tämmöistä tämän pitääkin olla. Tämä basisti tosin diggaa salaa myös Eddie Cochrainia ja Crazy Cavanin C-kasetti löytyy rippilahjaksi saadun valokuvakehysen takaa kirjahyllystä. Pientä halua olisi soittaa muutakin, kuin punkkia ja sitä ujutetaan soittoon salakavalasti. Lopputulos on kuitenkin tyylin mukainen. +
13. hollstro: Mitä mitä? Kitaristin isoveli on tullut vetämään treenikselle bassolinjoja? Ei ole ihan kotonaan tässä ympäristössä. Soittotaidosta ei ole puutetta.
14. balzary: Soundi antaa heti odottaa kunnon röytöä. Jossain kohdissa kuitenkin ollaan jo eri näkemyksessä muun bändin kanssa. Luovan kuuloinen veto.
 
-e- Pisteet helpommin luettavassa muodossa
 
J.Hollström: 1p
omarklah: 1p
sunder: 1p
poppamies: 1p
2541: 1p
öl m: 1p
sirdickyj: 1p
 
"Mikä muualla tulkitaan homoeroottiseksi, on bassodadassa vain ryhmähenkeä." (kraaps 03/2010)
sirdickyj
21.03.2010 21:50:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

12. sirdickyj: Tämmöistä tämän pitääkin olla. Tämä basisti tosin diggaa salaa myös Eddie Cochrainia ja Crazy Cavanin C-kasetti löytyy rippilahjaksi saadun valokuvakehysen takaa kirjahyllystä. Pientä halua olisi soittaa muutakin, kuin punkkia ja sitä ujutetaan soittoon salakavalasti.
 
Niin, mun mielestä punkissa ei koskaan ollutkaan kyse siitä, etteikö olisi saanut haluta soittaa muutakin, vaan siitä, että vaikka ei ois niin taittunut, pystyu silti vetelemään, ja vapaudesta luoda ja tehdä Omissa _Rajoissaan mitä hyvältä tuntuu.
 
Asia, josta jouttuu vääntämään noille urpoille tuolla Michael Monroe-ketjussa, kun se ei hyväksyny Steve Stevensiä bändiin lopulta, ku piti olla "punk", josta Stevens hyvin kuittas, että punkissa ei kaiketi koskaan ollut kyse siitä, mitä "pitää" olla, että hän kuitenkin on tehnyt duunia punk-asenne nro !. äijän, Billy Idolin kanssa.Oikein.
 
Tiukempaa linjaa
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti