Muusikoiden.net
27.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassolinjaskaba 39:n äänestys
1 2 3
hollstro
18.01.2010 11:23:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänestys alkaa:
 
Tana : http://maihinnousu.net/s/?song_id=6667
J.Hollström : http://maihinnousu.net/s/?song_id=6720
BigPapa: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6671
Poppamies: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6692
Hollstro: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6697
Esa H: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6699
Sneaky Snake: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6712
2541: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6714
Teijo: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6715
Eugen 7: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6721
Omarklah: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6722
Thominsk: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6723
ärilö: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6725
Hulkster: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6771
jiisa: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6773
Sirdickyj: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6774
Johannes t: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6776
jaakonam: http://maihinnousu.net/s/?song_id=6788
 
Pisteitä jaossa 9, 50 % osallistujamäärästä.
 
Äänestysaikaa ensi Sunnuntaihin
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
sirdickyj
18.01.2010 12:08:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1,7 pistettä? Tää o helppo.
 
Tiukempaa linjaa
hollstro
18.01.2010 12:39:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sirdickyj: 1,7 pistettä? Tää o helppo.
 
18 osallistujaa, 9 pistettä jaossa ja sehän on 50 % osallistujien määrästä.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
sirdickyj
18.01.2010 12:45:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: 18 osallistujaa, 9 pistettä jaossa ja sehän on 50 % osallistujien määrästä.
 
ai, mä luulin et 9,50% osallistujamäärästä, ku luki näin;
 
Pisteitä jaossa 9, 50 % osallistujamäärästä.
 
Tiukempaa linjaa
hollstro
18.01.2010 12:47:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sirdickyj: ai, mä luulin et 9,50% osallistujamäärästä, ku luki näin;
 
Juu, oli vähän liian kryptinen se mun kommentti.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
poppamies
18.01.2010 13:59:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana: Erottuva soundi. Vähän laiska veto. Paranee kun walking bassosio lähtee ja senkin jälkeen ryhdikkäämpää. Tässä pohjassa on Niiiin raskaita ykkösiä että on oikein paha saada mitään järkevää bassolla sekaan eetä ei tulisi naurettava. Tämä ei koske tätä eka vetoa niinkään vaan enemmän niinku yleisellä tasolla niinku...
 
+Jukki: Jukki puhui jarruttamisesta ja sen huomaa tässä vedossakin. Ikäänkuin käsijarru päällä. Synkoopit kyllä pelastaa tämän raskaspoljentoisen kappaleen.
 
BigPapa: OK soundi. Raskaalta kuulostaa tämäkin veto. Ainakin aluksi. Väliosassa parempi meno.
 
Hollstro: Ok mutta löysä tämäkin.
 
Esa H: Hyvällä sounditta hyvin vedetty. Mutta yhtä tylsä kuin kaikki muutkin vedot. No offence.
 
+Sneaky Snake:Alku kutoi hyvin tämän löysän pohjan kasaan. Olisi vain minusta saanut jatkua kokonaan.
 
+2541: Samaa löysyyttä tässäkin. Synkoopit kuitenkin kivoja. Ja soundikin parani matkanvarrella. Niinkuin koko soitto.
 
+Taijo K: Teijolla hyvät synkoopit. Ja matalalta. Hyvää soittoa. Vähän löysäksi jää tämäkin. Niinkuin niin monessa muussakin vedossa kaikki painottuu tuolle muutenkin niin raskaalle ykköselle. Tämä huomio ei siis ole kritiikkiä vain Teijolle.
 
+Eugen7: Hyvä idea ja synkooppeja. Mutta... jos niita tulee koko ajan niin ehkä liikaa. Muuten hyvin soitettu.
 
Omarklah: Likaisella bassolla soitettu. Sopinee tähän musaan. Solistin vikaa. Ei huono.
 
+Thominisk: Erittäin selkeästi kuuluva basso. Paljon soittoa mutta vain sellaisiin paikkoihin mihin mahtuu. Ei siis kaikesta huolimatta mitenkään ylisoitettua.
 
Arilö: Näitä liikaa ykkeselle painoytettuja heavy vetoja. Kiva soundi sinaänsä.
 
+Sirdickyj: Plussaa viitseliäisyydestä.
 
+Hulkster: Tämä soitto miellytti korvia heti eka riffistä lähtien. Linja istuu kappaleeseen kuin perse ämpärille. Kisan parhaimpia vetoja.
 
+Jiisa: Sanoinko että napakka soundi. Mielenkiintoisia ääniä mutta sopivia.
 
Johannes.t: Oliko sukka rikki kun noin retunen soundi. En pitänyt soundista. Soitto, eli kahdeksasosat kyllä toimii minun mielestä.
 
Jaakkonam: Musta menee liian löysäksi tassä löysässä musassa jos periaatteessa vetää vain ykköselle. Tässä tuleekin myähemmin vähän enemmän. Soundi oli sopin rouhea tähän musaan.
 
G strings are for strippers!
sirdickyj
18.01.2010 18:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aluksi sanottakoon, että jarrufiilis on vahvana läsnä tässä taustassa, ja taas kerran, jos onnistuu olemaan häiritsemättä soitollaan tätä leijailevaa musiikinpätkää, niin ollaan jo pitkällä. Vaikea soittaa, mulle ainakin, osaavampi olis hoitanu 9-0.
 
Tana; ei mahda mitään, että tästä tulee semmonen vaikutelma, että basso on liimattu tohon päälle elämään omaa elämäänsä. Huonostihan tota ei ole soitettu, ja soundikin on kivan nariseva. Mutta en tiedä, mitä toi tukee tai kuljettaa. Lauluraita olis helpottanu varmaan soittajan urakkaa. Ei huonosti vedetty, ei.
 
Juki; tosiasia on, että pitkät nuotit istuu tähän hyvin. Eriasia on, että onko se sitten enää bassolinja. Mutta tässä ei häiritse mikään. Vähän vaikee antaa pisteitä täsät, mutta jos Juki on ainoo joka on soittanu näin, niin piste on tosiasia. (ehkä) 1p.
 
Edit; sanottakoon edelliseen vielä, että ei ole ollenkaan selviö, että noi pitkät nuotit saa istumaan tohon, saa niitäkin tähtäillä.
 
Jokelan Järvinen; tässäkin kivan vähäeleistä hommoo. Soundi on läpitunkeva, mikä vähän lisää lipsumista. Eka ja vika osa istuvimmat. Vaikeehan tää on, vaikee. Ei vikaa soitossa, keskiosa vähän hakee, ja soundi ei ollu Mun Mielestä tähän paras mahdollinen.
 
Poppis; tuolla seassa on hyvää meininkiä, ja tääkin on must paljon harkitumpi ku Poppiksen (joskus) juostenkustun fiiliksen jättämät vedot. Ok veto, rauhaton usein, mutta kun noista olis saanu ite editoida sopivan (=mieleisensä) setin, niin hyvä ois tullu. Vikassa osiossa oli hyviä pysäytyksiä jne, ja sillee. Ei hullumpi.
 
Pilu-Marku; samanlainen idea ku mulla oli päässä, mutta se jäi johonkin tohon olkapään seutuville eikä menny käsiin asti. Lukuun ottamatta muutamia lipsumisia toimii. Onhan se 1p, jos ei häiritte eikä söhlää.
 
Esa H; toimivasta soittosuorituksesta huolimatta jää fiilis, että jotain pitäs vetää, ja sit on vedetty jotain. Jossain kohtaa kokonaista biisiä, joka menis näin, ja jossa olis laulu, vois tommonen juttu toimiakin, nyt se auttamatta jää must päälle liimatun oloseks. Ei silti huonosti vedetty, en mie sillä.
 
Sneaky Snake; aika levotonta. Lopussa sit rauhallisempaa, pitkät kokonuotit pelaa, ei voi mitn. Hiukan aggressiivisen oloisesti lähtee tossa kesekllä, lopussa noi pitkät nuotit soundillisestikin maltillisempia, sillee tää olis toiminu kokonaisuudessaan, kyllä.
 
Harja-Pexi; oho, mä koitin ekaks jotain tämmöstä, mut ei töksehtäny näin hyvin, ei läheskään. Täähän harjaa, nyt. Etenkin toi eka osa. Sille 1p. Keskiosassa vaellellaan ja lopussa taas palataan alun tunnelmaan hiukan lisää tökkien väleihin, sillee.
 
Tiukka-Teijo; sähköbassollako se? Jollain vähintään useampikielisellä vieläpä, ku noin alas menee. Ennen ku siirrytään mataliin kaseihin, niin kiva, tää mun kuuntelu tekee noista kaseista tunnistamatonta äänimassaa, Lopussa taas paree. Alusta ja lopusta yht. 1p, niillä kuuhun.
Eugen; noni, jatketaas tauon jälkeen, näitä on niin paljon. Laiskanpulskeasti etenee tämäkin, mutta etenee kumminkin.Vähän on liian kanssa tukiääniä niinku melekin kaikilla, paitsi (toistaseks) Jukilla. Läjässä tääkin on, ei siinä. Ei vikaa. Hyvä soundi.
 
Omar; tää piti kuunnella kahteen kertaan, ku ei heti selvinny että kuussa vai rotkossako tässä ollaan. Eka osa jees, ja toka todella jees, oikein hyvä, tekee tohon jotain muuta kuin mitä jo on, vähän poikkeaa taustasta, mutta hienosti. Se on 2p, ehdottomasti.
 
Thominisk; tää on ku Saarisen hiihto; alkaa hienosti, ja jatkuu tokaan osaan komeesti, mutta ripuli yllättää kesken matkan, ja tulee hälyääniä, vaikka ois voinu pysytellä hyväsoundisessa perusmeiningissä. Ku ois malttanu. Miksi, oi miksi? Piste ois ollu ilman noita seikkailuja selviö.
 
Arilö; odotukset kohdistuivat tähän mieheen, eikä rotkossa olla nytkään. Noita seikkailevia ääniä on tuolla. Meininki on sellanen että aijai kun olis ollu rumpali jonka kanssa vähän elävöittää hommaa, varioida jne. Hyvä, tumppu mutta napakka soundi. Toimii. Annan pisteen huolimatta snadista haahuilusta. 1p.
 
Hulkster; viime kisan harjaaj, muistaakseni? Mun kirjoissa. Nytkin toimii, eka osa etenkin. Oikee äänittäjä ois piilottanut on soiton vähän vähemmän framille, jolloin ois pajvellu asiaa paremmin. Mutta tää on linjaskaba ja m.net, joten se on nyt tossa. 1p.
 
Jiisa; hyvä soundi, mutta Mun Mielestä hieman väärässä asoayhteydessä. Toisaalta on aika silmillä, että kiinnittänee liikaa huomiota. Snadi rupo ja mutaisuus olis muuttanu ehkä tätäkin asiaa. Soitto sopivaa. Tai siis toi soitettu juttu. Soundista 1p.
 
Ome veto; tää oli kyllä vaikee, tosi vaikee keksiä mitään soitettavaa. Mulle tuli tästä jotankin semmonen In the city-fiilis. Pyrin olemaan häirtsemättä mitään tässä.
 
Johannes; mulla menee tästä hiukan pointti ohi. Hyvinhän tää on vedetty, mutta kuulostaa hiukan mielenosoitukselta. Hyvin soitettu kuriositeetti, jollaista ei tähän olis voinu oikeessa elämässä ikinä soittaa. Jonain välisketsinä toimis.
 
Jaakonam; sama meiniki ku Jukilla, eli tähän on vedetty se, mitä tähän todellisuudessa kuuluukin vetää. Samat sanat, että epäselvää, että onko se sit enää bassolinja. Jaha, toi loppu hiekottaa pahasti ton jutun, tai toi vikan kierron lähtö. Siihen meni piste, vika menee Jiisalle, ilman sitä rettelöintiä tossa keskellä ois menny tälle.
 
Pisteiden valossa;
 
Juki 1p
Hollstro 1p
2541. 1p
Teijo 1p
Omar; 2p.
Arilö 1p
Hulkster 1p.
Jiisa 1p.
 
Tiukempaa linjaa
Hulkster
18.01.2010 19:58:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana : Hyvin soitettu alku. Walking bass ehkä hapuili hieman. Muuten ok.
 
J.Hollström : Tosi Cool! Pitää olla pokkaa, että maltaa soittaa noin vähän. Hyvä soundi ja 1 piste.
 
BigPapa: Linja antaa hyvin tukea sooolopitoiselle taustalle, rytmitellen ja liikkuen silti rauhallisesti 2p.
 
Poppamies: Miusta ehkä liian levoton tähän taustaan. Joku time-ongelma ja pari muuta lipsua.
 
Hollstro: Groovea oli alussa ja keskiosan jälkimmmäinen osa toimii hyvin. Hyviä ideoita ja rentoa kulkua. 1p
 
Esa H: Ihan oikeanlaista otetta linjassa. Vähän kulmikkaan oloinen.
 
Sneaky Snake: Alku ei miusta soipinut tähän tyyliin, mutta lopussa löytyi sitä kaivattua rauhallisuutta.
 
2541: Hyvä veto. Sopivan rauhallinen ja paljon toistoa. Väliin muutama naseva filli. Toimii! 1p
 
Teijo: OK veto. Ei tänään suosikkini.
 
Eugen 7: Soundi toimii ja linjakin ihan hyvä ei paljoa valittamista. 1p
 
Omarklah: Soundi miellytti. Liian solistinen linja, alku ja loppui parasta tässä.
 
Thominsk: Soundi hyvä. Soolo-osa ei minusta toiminut. Sinällään hyviä juttuja, mutta väärässä paikassa.
 
ärilö: Hyvä tumppusoundi. Hyviä juttuja, mutta ei liikaa tavaraa. 1p
 
jiisa:Linja hyvä ja vaihteleva. B-osa parhautta. Sound toimii. 2p
 
Sirdickyj: En liiemmin pitänyt efektistä. Lopussa enemmän mieleistäni linjaa.
 
Johannes t: Poikkeava, hyvin soitettu ja yhtenäisen kuuloinen linja.
 
jaakonam: Alku ihan ok, mutta b-osan äänenkuljetus ei menny miusta ihan nappiin. Toisen kerran lähti A-osaan hyvin.
 
jh
 
sneaky snake
19.01.2010 04:22:45 (muokattu 23.01.2010 17:58:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arvostelussa pyrin painottamaan kokonaisuutta, yhdenmukaisuutta, teemaa.
 
Tana: Selkeä saundi, tosin saundi kuulostaa ylhäältä ihan joltain lelusynalta. Olin bongaavinani muutaman taustan kanssa erimielisen nuotin kun linja lähti kävelemään, muutenhan tämä oli ihan kiva.
 
J.Hollström: Minimalistinen. Kitarasooloon mentäessä alkaa basisti iskeä nuotteja vähän suuremmalla varmuudella, eli ne jopa erottuvat. Vaan eipä iske pienisuuri kokonaisuus minuun - tässä kisataan siitä kuka soittaa parhaan bassolinjan, eikä siitä kuka yrittää vähiten.
 
BigPapa: Nyt työntää basso selkeästi tukea alarekisteriin. Ilman toisen osan mielen muutosta olisi todennäköisesti irronnut taskubasistin arvonimi ja sen perusteella piste.
 
Poppamies: Vähän hontelo saundi, välillä piilossakin. Muutama idea, vaikuttavat kovin valjuilta kokonaisuuden valossa.
 
Hollstro: Toisessa osassa meni basisti melko puihin ja unohti mitä piti soittaa, saaden myös minut ällistyksen voimalla unohtamaan ajatukset muista osista. Saundista tykkäsin aivan estottomasti.
 
Esa H: Toisessa osassa tässäkin mieli muuttuu, mikä rikkoo minusta kokonaisuutta. Lopussa mukavaa soittelua, jos olisit pistellyt koko matkan tällä tavalla olisin tarjonnut sinulle perillä pisteen.
 
Sneaky Snake: Kuvottava saundi, kahdella erinäisellä teemalla, eikä soittotaitoakaan ole jumala antanut yhtä paljon kuin itsekritiikin puutetta antoi itse saatana. Ja miettikääs, olin oikeasti aikeissa tykittää joka rakoon eri nuotin, kunnes tuo perkeleen kitaristi päätti tunkea minun tontille. MINUN TONTILLE! Miten se kehtasikin!
 
2541: Teeman vaihtelusta huolimatta ensimmäinen pisteille yltänyt veto; vaihdos tuo hommaan kontrastia ja ulottuvuutta, rikkomatta kokonaisuutta. ++
 
Teijo: Minä en vieläkään perinteisestä tumputuksesta jaksa välittää ja etenkin tällaisessa taustassa se rikkoo kokonaisuutta muihin osiin verrattuna suorastaan dramaattisesti. Saundista tykkäsin kuitenkin tässäkin.
 
Eugen 7: Saundi ajaa hommansa. Käännökset paremmin haltuun ja alkaa irrota pisteitä. Nyt jäävät vähän hiomattomiksi. (Käännös = sama kuin kilpauinnissa, eli se kohta joka määrää millä tavalla edellinen kierros loppuu ja siksi määrää myös sen, kuinka seuraava kierros alkaa).
 
Omarklah: Minimalistinen näkemys. Toisessa osassa kokonaisuus hajoaa kun bassoa soitetaan kuin kannelta.
 
Thominsk: Äh. Vähän joka puolella. Ja bassokin kuulostaa paikoin epävireiseltä. Emmää.
 
ärilö: Tasainen ja kokonainen. Puolessa välissä ehdin jo huudahtaa "Piste!", eikä loppu muuttanut mielipidettä nimeksikään. Hyvähyvä. ++
 
Hulkster: Saundi parani edellisestä vedosta. Pari nuottia ei minusta osu, tosin ainoastaan yksi niistä on sen verran kriittisessä kohdassa, että siihen kiinnittää huomioa. Kokonaisuutena kuitenkin miellyttävä veto. +
 
jiisa: Kuulostaa enemmän synalta kuin bassolta. Vähemmän teennäisellä saundilla olisi todennäköisesti irronnut tännekin taskubasistin merkintä ja siksi piste.
 
Sirdickyj: Filtterikikkailu rikkoo kohtalaisen tehokkaasti kokonaisuuden, koska se ei jatku loppuun saakka, saati tuo mitään merkittävän mullistavaa itse sisältöön. Filtterin decay saisi myös olla pidempi, nyt saundista loppuu menovesi jo nuotin puolessa välissä. Lopun perusteella saattaisin pisteen antaa, mutta kokonaisuutta silmällä pitäen en.
 
Johannes t: Tämähän toistaa ihan älyttömästi itseään ;) . . teema kuitenkin kantaa alusta loppuun saakka ja veto on täysin omalaatuinen. Kuriositeetti tai ei, tänne piste. +
 
jaakonam: Saundi oli lievästä nenäkkyydestä huolimatta ainoa asia josta siinä tykkäsin. Basso kuulosti paikoin epävireiseltä, enkä tiedä johtuiko se kaikista niistä vääristä nuoteista vai basson säädöistä. Valehtelematta, nuottikorvasi kyllä löytää pohjanuotit ja ilmeisen tahattomasti harmonisetkin, mutta tällaista länsimaista musiikkiymmärrystä eivät nuotit joita soitat helli läheskään koko ajan. Lähinnä kuulostaa siltä, että valitset harmonisista ne kaikista kauheimmat ja välillä sotket sekaan oikeita nuotteja, niin ettei hommassa oikeasti ole päätä eikä häntää. Huvinsa kullakin.
 
Pisteet:
 
++ 2541
++ ärilö
+ Hulkster
+ Johannes t
 
(E: jaakonam lisätty)
 
Vankeudesta ei tarvitse vapautua elääkseen ehdonalaisessa.
sirdickyj
19.01.2010 05:18:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sirdickyj: Filtterikikkailu rikkoo kohtalaisen tehokkaasti kokonaisuuden, koska se ei jatku loppuun saakka, saati tuo mitään merkittävän mullistavaa itse sisältöön. Filtterin decay saisi myös olla pidempi, nyt saundista loppuu menovesi jo nuotin puolessa välissä.
 
kyllä ne nuotit soi ihan loppuun saakka, tossa missä toi tausta "kirkastuu" yhtäkkiä kuulee, minkä pituisia ovat. Toi "tumma" alku jostain syystä haukkas osan niistä. En tiä miks.
 
Tiukempaa linjaa
sneaky snake
19.01.2010 06:09:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sirdickyj: kyllä ne nuotit soi ihan loppuun saakka
 
Näin on, kyse oli siis nimenomaan tuosta filtteristä ja sen envelopesta; decay saisi olla pidempi, jolloin reso riittäisi koko nuotin matkalle. Nyt se loppuu minusta turhan aikaisin kesken.
 
Vankeudesta ei tarvitse vapautua elääkseen ehdonalaisessa.
sirdickyj
19.01.2010 06:41:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sneaky snake: Näin on, kyse oli siis nimenomaan tuosta filtteristä ja sen envelopesta; decay saisi olla pidempi, jolloin reso riittäisi koko nuotin matkalle. Nyt se loppuu minusta turhan aikaisin kesken.
 
kyl nekin äänet must soi, kun kuuntelin pelkkää bassoraitaa. Toi "tumma" kohta vaan jtnki peittää tai imasee ne loput. Kun soundi kirkastuu, niin kuuluu. Mut sulle ei, ja se on sillä siisti. Siihen pyrittiin, et kestäisivät tarpeeks pitkään.
 
Tiukempaa linjaa
Teijo K.
19.01.2010 15:55:19 (muokattu 19.01.2010 16:03:44)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541 Hyvänkuuloita töpöttelyä alussa. Välin melodinen kuvio vähän liiankin harva, mutta ok. Lopussa paluu juurille toimii. +
 
Arilö Jännä idea pelata tuon rumpalin kanssa noin päin, vähän tuntuu että olisi toteutusta voinut vielä jalostaa jonkun verran. Välillä osuu lopussa basarillekin. Vahinko?
 
Big Papa Vähän samantyyppisellä alkaa kuin Arilöllä, mutta tarkemmin soitettuna. Välissä vähän kevennystä, toimiva perusjuttu. +
 
Esa Jaaha. Tämä on sitten aika erilainen kuin aiemmat. Kiva kuvio, mutta aavistuksen kulmikas fiilis siitä jäi.
 
Eugen Aika aktiivisen oloinen, mutta hyvin soitettu kyllä. Parissa kohtaa tulee kyllä fiilis kuin soittaja olisi miettinyt että jaa, mitähän nyt. 
 
Hoolstro Alku lähti parhaiten, mutta välin urkupisteestä en ollut samanmielinen. Lopussa hukkaa basarin?
 
Hulkster Kuviota pukkaa. Ihan hyvän kuuloista, ei juuri rumpalia seuraile, mutta time on riittävän hyvä että saa sen toimimaan. +
 
Jaakonam Pitkiä ääniä, hmmm. Jotenkin tulee nyt sellainen fiilis, että pitkiä ääniä soittamalla on yritetty mennä ali siitä missä on matalin aita. Ei koska mitenkään vain Jaakonamia, yleinen huomio. Kasi vähän epätimessä.
 
Jiisa Päähe soundi, jummi. Vaativakin kun on noin terävä atakki. Pari kertaa tuntuukin tulevan muka vähän epätimessä, mutta todennäköisesti perus pehmeellä soundilla ei olisi huomannut mitään. ++
 
Johannes t Ai tämmönen tää vallankumouksellisen erilainen ja rajoja rikkova on sit paikallisesti.  Hyvää soittoa ja tukee biisiä. Tosi simppeli homma oikeasti. Mutta hyvä. +
 
Juki Pitkää ääntäkös? Vaikea tästä on keksiä mitään uutta sanottavaa. Ok, mutta ei innostava.
 
Omar Tämä on kiva. Vähän kuvioitu mutta rumpalin kanssa. Väliosassa innostuu kikkailemaan, mutta mukavasti. + alusta ja lopusta ja toinen + väliosasta.
 
Poppis Ideoita tässä kyllä on, mutta toteutus ei ole ihan ideoiden vaatimalla tasolla. Mä uskon että nää Poppiksen vedot paranisivat paljonkin ottamalla biisi haltuun vähän paremmin.
 
Sirdickyj Efektistä pointsit. Toi mitä soittaa ei niin innosta. Väliosassa parempaa kuviota. Lopussa paranee edelleen, lopun ansiosta +
 
Sneaky Snake Tää on vähän tämmönen sormiharjoitus?  Väliosassa pitkiin ääniin. Lopussa vähän molempia kai. Jäi tästä että pikkusen sekava fiilis jäi kokonaisuudeta itselle.
 
Tana Plekulla? Ihan ok. alussa. Walking ei jotenkin tähän istunut ja siinä oli musta jokunen ulkona oleva äänikin, jatsia? Lopussa päästiin vauhtiin mutta liian myöhään pisteitä ajatellen.
 
Thominisk Taas pitkää ääntä. Eikun kyllä se siitä piristyykin. Heti parani fiilis. Väliosassa hyvää ideaa, pikkusen hajoaa time parissa fillissä. Lopussa vähän epävireisyyttä? Kaulaa puristetaan?
 
2541 1p
 
Big Papa 1p
 
Hulkster 1p
 
Jiisa 2p
 
Johannes t. 1p
 
Omar 2p
 
Sirdickyj 1p
 
Joo, oma oli sähköbassolla. Näistä hommista tulee haettua vaihtelua, ja kontraa tosiaan tulee soitettua niin paljon normaalisti että nyt vaihtelua olisi soittaa vähän jännempää, mut sehän ei käy, tai sitten sähköbassolla. Omatekele 6-kielinen ja Fishmanin etunen kalustona. Alkaa alimman kielen soundi olemaan totta tosiaan aika tumpula. 10 vuotta lienee liikaa noille GHS:lle. Jospa taas Daddariota seuraavaksi.
 
Treenaamalla saat käyttöösi reaaliaikaisen autotunen
Alkuperäiskokoonpano
Things and Stuff
jaakonam
19.01.2010 16:29:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakonam Pitkiä ääniä, hmmm. Jotenkin tulee nyt sellainen fiilis, että pitkiä ääniä soittamalla on yritetty mennä ali siitä missä on matalin aita. Ei koska mitenkään vain Jaakonamia, yleinen huomio. Kasi vähän epätimessä.
 
Eikun katsos meillä mennään niiden vasta-alkajan taitojen mukaan mitä on. Joskus sitten myöhemmin, kun oppii soittamaan paremmin, voi soittaa lyhyempiä ääniä ja enemmän...
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
sneaky snake
19.01.2010 16:59:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sneaky Snake Tää on vähän tämmönen sormiharjoitus?
 
Pitää vetää ympäri ämpärin pohjaa, ilman päätä ja häntää että pärjää.
 
Vankeudesta ei tarvitse vapautua elääkseen ehdonalaisessa.
Tana
19.01.2010 17:17:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana Plekulla? Ihan ok. alussa. Walking ei jotenkin tähän istunut ja siinä oli musta jokunen ulkona oleva äänikin, jatsia? Lopussa päästiin vauhtiin mutta liian myöhään pisteitä ajatellen.
 
Sormin. Kerralla purkkiin -mentaliteetilla tuon rämmin, väärät äänet on "vain minun näkemykseni". :)
omarklah
20.01.2010 10:14:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana - Lähtee hyvin liikkeelle. Väliosassa muutama arveluttava äänivalinta. Kokonaisuutena hiukan sekainen linja.
J.Hollström - Vähän liian rauhallinen kuvio läpi biisin. Sopii silti paikalleen. Vähän enemmän vaihtelua linjassa olisi tuonut pisteen.
BigPapa - Perusveto. Toimii taustan mukana, mutta ei mitenkään erityisesti säväytä.
Poppamies - Hyviä ideoita linjassa kautta biisin. Aavistuksenomaisesti liikaa tavaraa.
Hollstro - Rauhallinen, taustan kanssa sopusoinnussa oleva linja. Olisikohan kotikenttäedulla merkitystä...
Esa H - Erilainen rytmitys linjassa. Ei kuitenkaan minusta istu paikalleen parhaalla mahdollisella tavalla. Jää vähän sellainen koikkelehtiva vaikutelma.
Sneaky Snake - Alun ja väliosan kontrasti mielestäni liian iso. Väliosa hyvä ja myös loppu istuu paikalleen.
2541 - Pidempiä ääniä olisin kaivannut, vaikka nuo lyhyet osuvatkin napakasti kohdalleen. Väliosa hyvä.
Teijo - Rytmisesti hyvä linja. Väliosassa ehkä liikaa tavaraa. Loppu ei istu ihan yhtä hyvin, kuin alku.
Eugen 7 - Hiukan epävarman oloinen linja. Hyviä ideoita - toteutus jäi vähän pehmeäksi.
Thominsk - Tässä taas basisti ei arastele yhtään. Vähän sekavan oloinen - linjaa ei liene mietitty ihan loppuun asti...
ärilö - Hyviä ideoita ja äänivalintoja. Alku vähän tökkii - ei mielestäni oikein "svengaa". Lopussa tuo asiaa kuitenkin korjaantuu.
Hulkster - Selkeä, rytmisesti toimiva linja. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta toimii!
jiisa - En tykkää tuosta napsusta soundissa. Linja kuitenkin hyvä ja soitto kohdallaan.
Sirdickyj - Efekti tuo vaihtelua alkuosaan. Väliosassa haetaan vauhtia lopun hyvään kuvioon. Hianoo!
Johannes t - Linjan rytmitys ei mielestäni oikein sovi tähän taustaan. Ainoastaan väliosassa toimii.
jaakonam - Enemmän vaihtelua olis saanut olla alun linjassa. Väliosa parista äänivalinnasta huolimatta ok. Hiukan rauhaton loppuosa.
 
Eli:
 
3p Hollstro
2p Sirdickyj
1p 2541
1p ärilö
1p Hulkster
1p jiisa
 
Ekstiätuanoikato...
Esa H
20.01.2010 19:34:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana. Aaosa on hyvä. Rento fiilis niin kuin taustassakin. Kävelybasso ei jollainlailla istu taustan genreen.
J.Hollström : Pelkistetty bassolinja. Antaa orgaanille ja kitaralle tilaa vinguttaa. Toimii.
BigPapa: Bassossa ehkä hieman liikaa soulin rytmiä. Taustassa taas hyvin pelkistetty rytmi. Tukeva bassolinja tuo tastaan hyvän pohjan.
Poppamies: Hyvä saundi. Ääniä tulee paljon mutta ei mene kuitenkaan liian sekaiseksi.+
Hollstro: Basso hiukan alhaalla. Hyvä saundi ja siististi soitettu tastaan sopiva linja. ++
Sneaky Snake: Erikoinen saundi mikähän taustalla narisee? Alku on aika levoton tällaisen heavyballadiin. Keskiosa taas rauhallisempi. Arvostan linjan monimuotoisuutta.
2541: Rytminen linja lyhyinen äänineen. Toisessa osassa maalailua, joka toimi paremmin kuin eka osa. Hyvä saundi.
Teijo: Heavy bassolinja. Sopii mahtipontiseen taustaan oikein hyvin. Jyrinäsaundi +++
Eugen 7: Kevyempi bassolinja muihin verrattuna. Tässä on hiukan poppia ja rytmiä mukana. Ok. +
Omarklah: Hauska progetyyppinen beeosa. Rento rauhallinen veto. ++
Thominsk: Riffittelyä hyvällä asenteella. Linja ei pysy kasassa loppuun saakka.
ärilö: Erikoinen dempattu plektrasaundi. Olisi ehkä voinut olla rytmisempi.
Hulkster: Jämäkkä bassolinja. Sopii taustaan.
jiisa: Korkeat äänet hyviä. Iskut toimii. Saundi on mun korvaan turhan tuuttaava.
Sirdickyj: Aaosassa omalaatuinen bassosaundi. Melkoinen vastakohta orgaanille. Normibasso-osa on hyvä.
Johannes: Boogiebasso on melko raskas tällaiseen balladiin. Saundi on bassolinjaan soppeli pörisevä.
jaakonam: Basso seurailee hyvin taustaa. Saundi sopii genreen.
 
hollstro
21.01.2010 14:09:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää oli mun kannanotto kaiken maailman kaahausta ja blästäämistä vastaan ja halusin laittaa rauhoittavaa lääkettä peliin. 60 iskua minuutissa on sellainen tavallisen ihmisen sydämen leposyke. Siitä idea temppoon.
 
Tana : Hyvä taimi ja saundi, mukavasti murahtelee alimmat sävelet, walkingbass-osassa sävellajin kunnioittaminen ei ole ollut pääosassa.
 
J.Hollström : Nyt putoo nuotit pokettiin (eka vetohan oli tajuton kiilaus), B-osan rauhallinen tyli ja sävelvalinnat hienoja. Tässä ei yritetty näyttää mistä kani pissii, kunhan soitettiin biisi pois. Levytyskamaa.+
 
BigPapa: mutainen saundi ja kovasti pinnalla miksissä. Soitto osuu kohdilleen, B-osassa kuljetetaan biisiä ihan mukavasti, vaikka soiton tarkkuuteen voisi noissa väliäänissä kiinnittää enemmän huomiota. Nyt ne tulevat vähän huolimattomasti. Rento veto ja toimii.
 
Poppamies: Hyvä idea alussa lähteä ylempää liikkeelle. Jos edellisessä oli hieman huolimattomuuttaa soiton tarkkuudessa niin tässä sitä on reilusti, poppiksen trademark (?). Parempaan oli aineksia. Saundi ja taso kohdillaan tähän biisiin.
 
Esa H: Idea on hyvä, ja saundi kohdillaan. Muutama ääni koettelee länsimaisen tonaliteetin rajoja, eli olis ehkä kannattanut ottaa uusi veto. B-osan äänien valinnat olivat hyvät (samat kuin Jukilla) ja noi 8. osat ihan hyvä valinta. Paranee loppua kohti.
 
Sneaky Snake: varaslähdöllä hölkään. A- osan bassolinjalla ei ole kyllä säveltäjän näkemyksen mukaan mitään tekemistä tän biisin kanssa. B-osa onkin sitä makiampi, eli hiton hyvä. Loppu on mainio. Pistekamaa jos toi A-osa olis ollu lopun linjassa.
 
2541: Mukava bassosaundi. Osuu kohdilleen noi äänetkin, mikä ei tietenkään ole ylätys. B-osan alun sointu on hieno ja laskeva linja kierron lopussa parhautta. Loppun namuttelut, nam. On se hyvä, taas. +
 
Teijo: Aika lujaa tulee basso, mutta hyvällä saundilla ja taimi on myös mahtava läpi koko biisin. Normaalista poiketen pidin kovasti noista alimmistakin H-kielen sävelistä. B-osassa on etunojaa sopivasti . Loppu lepää. On tää hyvä, yllätyin suorastaan. +
 
Eugen 7: Ihan mainio veto kokonaisuudessaan. Saundi kohdillaan, taimi sävelvalinnat, the works. Vaikka eihän tässä mitään erikoista ole, mikä on sekin vaan plussaa. +
 
Omarklah: Pikkusen hiljaa tulee basso, mutta se mitä tulee on kohdallaan. Saundikin mainio. B-osan idea on hieno ja hyvin se on toteutettukin, ihan muutama pikku lipsu joten tuottajana olisin pyytänyt uutta vetoa, vaikka vaan korvieni iloksi. Gyl! +
 
Thominsk: kamalistaus oli vakuuttava, mutta ei tää saundi silti mitenkään ole sen parempi, jos ei huonompikaan kuin muillakaan. Tasot on kohdillaan Soitossa on hyvää pääosin alussa, B-osassa röpeltää reisille, ja lopussa on annettukin reilusti periksi.
 
ärilö: No nyt on erilainen meininki. Saundi on todella tumppu, ja hyvä sinällään. Sävelet jäävä aika lyhyiksi ja tälläiseen biisiin ehkä enempi sustainia ois paikallaan kun kaikki muutkin soittimet soivat pitkiä ääniä. Soitannollisesti hyvä.
 
Hulkster: Tumma ja juureva saundi. Sävelet oikein ja oikeissa paikoissa, joten basistin perusvaatimusket täyttyvät A-osassa komiasti. B-osa toimii hyvin, mut oisko E-kieli vähän epiksessä? Kuuntelin uudestaan, on se. Jos ei anna sen haitata niin mainio veto.
 
jiisa: Mahtisaundi. Plekulla. Hieno B-osa maikeilla sävelvalinnoilla. Loppukin komeeta soittoa. Tässä on oikea fiilis. +
 
Sirdickyj: Munajii rocks. Tän mie kirjotin ennen kuin edes kuuntelin, koska näinhän se on. No jopas on muikee efekti. Taimi on kohdallaan. B-osan sävelet camel-miehen omia polkujaan kulkevia ja sehän on vaan hyvä. Tykkäsin. Tämä erottuu joukosta positiivisesti. +
 
Johannes t: Pitkästä aikaa Johanneskin kehissä. Bätmän! Se tuli mieleen. Mut hei, eihan se olekaan ihan hanurista vakka ensireaktio oli hylkivä. Säröä aika paljon tälläseen seeseiseen taustaan.
 
jaakonam: Jos sirdickyn camel-mies kulki omia polkujaan niin täässä ollaan välillä sävelvalinnoissa omilla poluilla oikein reilusti, eikä kaikki oleet ihan mun mieleen. Taimi on hyvä. basso hieman turhan pinnassa.
 
Plussat:
 
2:
2541
Omarklah
 
1:
Teijo
J. Hollström
Eugen 7
jiisa
sirdickyj
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
jiisa
21.01.2010 14:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tana: Aika epätasaisesti lähti liikkeelle, eka A-osa ei onnistunut kauheen hyvin. B-osan walking-juttu oli osittain vähän omituinen. Jälkimmäinen A-osa oli soitannollisesti ja melodisesti onnistunu ihan hyvin, pari tosi hyvän kuulloista juttua melodisesti. Olis ehkä ollu hyvä, että yleisesti olis soitettu selkeesti vähemmän, ja säästetty vaan parhaat lurittelut joihinkin sopiviin kohtiin.
 
J.Hollström: Ehkä pitkät perussävelet on paikallaan just tämmösessä haasteellisen hitaassa taustassa, joka on helppo sössiä soittelemalla liikaa. Mut johonkin kohtaan oisin kaivannut ehkä vaihtelua. Soundissa olis voinut olla mun makuun vähän enemmän botnea, josta olis tullut biisille täyteläisyyttä ja pohjaa.
 
+ BigPapa: Nyt oli kumisevaa alapäätä sitten vähän liikaa. Aika toimiva linja sinänsä. Seuraa biisin rakennetta. Paikoitellen olis voinu soittaa vähemmän. Soitto tuntuis laahaavan usein vähän jäljessä.
 
Poppamies: Soundillisesti ei jotenkin riitä tuomaan pohjaa biisille. Mä en meinaa erottaa oikein, mitä sieltä tulee. Tai sit se on vaan mun huono kuulo. Vois soittaa jotenkin varmemmalla tatsilla. Linjassa on kyllä jotain ideaa. Pari ekaa tahtia kuullosti tosi lupaavalta. Mut yleisesti ottaen vähemmän olis voinu taas riittää.
 
+ Hollstro: Varman tuntuinen soitannollisesti ja melodisesti. Hyvän kuuloisia lurituksia sopivan säästeliäästi, sopivissa paikoissa. Botnea olisin vähän kaivannut saundiin.
 
+ Esa H: Paljon soitettu, mut pysyy ihan hyvin kasassa. Taimauksen osalta kuullostaa vaativalta linjalta, ja se olis voinu olla joissain kohti ehkä parempi.
 
Sneaky Snake: Mukavan nyrjähtänyt aloitus. Mut on se eka A-osa kuitenkin vähän outo. Tai sit oon suppee. Saundi on aika hyvä. Ihan vähän vaan kumisee. B-osan koittaessa huokaisin jotenkin helpotuksesta.
 
+ 2541: A-osa toimii, pysyy hyvin kasassa. Hyvä taimi. B-osassa lyö jotkut äänet vähän yli. Vähän tuli sellainen fiilis, ettei B-osa pysynyt yhtä hyvin kasassa jotenkin. Hyvin soitettu noin yleensä.
 
+ Teijo: Aika sopiva saundi. A-osa on hyvä, B-osassa ei välttämättä toimi noi kahdeksasosat vai mitäköhän osia ne on. Onkohan ne kuudestoistaosia. Kun se muu bändi ei riehaannu ollenkaan samalle tasolle. Hyvin soitettu.
 
Eugen 7: Mukavasti eloa linjassa A-osassa, mut se elää joka soinnulla vähän liian samalla tavalla. Et vaihtelua elämistapoihin olisin ehkä hieman kaivannu, ainakin johonkin kohtaan. Ennen B-osaan lähtöä vähän hajoaa.
 
+ Omarklah: B-osa on hauska, epätyypillinen, paikoitellen kuullostaa tosi hyvältä, mut paikoitellen B-osan loppua kohti vähän siltä, että joku sanois, että "koitapas nyt vaan soittaa kuvio reippaasti loppuun samalla tyylillä, kun oot kerran aloittanu." Jos B-osaan esim. toiselle sointukierrolle olis vielä saanut tsempattua jotain, voimaa tai pientä vaihtelua tai fiilistä, niin ois ollu tosi jees. A-osan kuvio ei jotenkin toimi mulle.
 
Thominsk: Ekan A-osan pitkät sävelet toimii sillain miten ne tässä biisissä toimii. B-osassa hauskoja rykäisyjä. ei tää linja ehkä kokonaisuutena tue biisiä kauheen hyvin, menee lurittelun puolelle. Tää pohja oli mun korvaan vakavahenkisempi kun tää bassolinja. Basso tais olla epävireessä?

+ ärilö: Ihan hyvä saundi. Mut tuntuu että ohuet kielet demppautuis välillä liikaa. Ja ihan hyvä linja. Mut ehkä se on toi linjan ja soundin liitto, joka ei toimi silleen optimaalisella tavalla kuitenkaan.
 
+ Hulkster: Hyvä linja. Välillä olis voinut olla yksinkertaisempi, ettei meinais liukua lurittelun puolelle.
 
Sirdickyj: Ekan A-osan pitkät sävelet muuten ok, mut siitä efektistä en kauheesti välitä. B-osa oli aika hyvä, yhen sävelen olisin vaan jättänyt sieltä soittamatta yhyestä kohtaa. Välillä iskee jotkut äänet vähän liikaa muita lujempaa.
 
+ Johannes t: Hyvä idea ja ideaan sopiva soundi. Paikoitellen olis voinut yksinkertaistaa vielä, ettei menis luritteluksi, mut ei tää kyllä pahasti menny. Vähän tarkemmin taimissa vois ehkä olla paikoitellen.
 
jaakonam: Kun muut soittimet rauhoittuu meluisammasta B-osasta takaisin A-osaan, niin basso riehaantuukin vasta siinä. Linjan rakenne vois siis paremmin tukea biisin rakennetta. Tatsi vois olla tasaisempi, jotkut sävelet tulee vähän anteekspyytelevän hiljaa, ja jotkut vähän liian kovaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti