Muusikoiden.net
23.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studiotarvikkeet tuotekuvaukseen?
1
obiwan
05.09.2014 11:20:07 (muokattu 06.09.2014 02:16:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Duunipaikalle päätettiin vihdoin hankkia kameran lisäksi muutakin kuvaussälää ja koska työskentelen täällä graafikkona ym. mediaheppulina niin mulle lankesi tehtäväksi laatia lista tarvittavista kamoista hankintaan. Olen kyllä kuvannut monta vuotta mutta studiokamoja en ole koskaan itse hankkinut, eli vinkkejä tähän kaipaisin.
 
Käyttötarkoituksena tuotteiden valokuvaus, kohteet mm. kansioita, koteloita, pientarvikkeita, keräilykolikoita jne. (tosin kolikkokuvaukseen tarvitsee vähän spessummat vehkeet, lähinnä alkuun riittäisi noihin ekana mainittuihin). Tuotteiden koot max 50x50x50cm. Tässä jotain mitä olen funtsinut:
 
Kameran jalusta (tripod): Fotopro C5I Titanium Grey + FPH-52Q - 99,90€
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … Grey-FPH-52Q-kolmijalka-kuulapaalla
 
Ulkoinen salama: Nissin Di700 Nikon i-TTL - 149,90€
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … dqstv/Nissin-Di700-salamavalo-Nikon
(tähän tarvitsisi vielä diffuusiodomen lisäksi, ellei sitten tule mukana)
 
Valo LED: Yongnuo YN-160 LED 5500K - 59,90€
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … 6/cxvjt/Yongnuo-YN-160-LED-valaisin
 
Valon jalusta (1,4"): Falcon Eyes LL-2440A/B - 37,90€
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -valojalusta-saadettavilla-jaloilla
 
Kuvauspöytä: Falcon Eyes ST611CT - 99,90€
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … -ST611CT-kokoontaittuva-kuvauspoyta
 
- Muuta?
 
Tänne tuskin saadaan mitään tilaa varsinaiselle studiolle kokonaan pyhitetyksi, koska tarve on niin vähäistä, mutta lähinnä sellanen viritelmä, jota saisi esim. oman huoneen nurkalla pidettyä valmiina. Budjetti tuskin on muutamista satasista kiinni, mutta edelleen, mitään ammattistudiota en ole väsäämässä (vaikka mieli tietysti tekisikin :P). Verkkokauppa vaikutti tähän tarkoitukseen ihan pätevältä kaupalta.
 
Thanksit etukäteen.
 
I went to a t-shirt store and all I got was this lousy t-shirt. | I want to be a Jedi knight
-Q-
07.09.2014 16:26:28 (muokattu 07.09.2014 16:39:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä palstaa paremmin tavoitat alan tietäjiä paremmin esim digicamera.net tai kameralaukku.com -foorumeilta.
 
Valo on kaikkein tärkeintä, siihen kannattaa panostaa. Älä sotke tuollaista halpaa ledivaloa ja salamaa, ne on jo paperillakin eriväriset saati sitten tosielämässä. Lisäksi tuommoiset ledit voi olla eri värisiä eri kohdassa keilaa. Huomio myös mahdollinen päivänvalo ja käytettävän huoneen valaistus, loisteputket ja hehkulamput on ihan eri värisiä ja varsinkin verrattuna salaman kanssa.
 
Jos ei ole tottunut salamakuvaaja niin jatkuvaa valoa tuottavat ratkaisut voi olla helpompi tie alkuun, mutta niissä tulee nopeasti vastaan ongelma että ne on aina yhtä kirkkaita. Jokatapauksessa valonlähteen lisäksi tarvitset valonmuokkaimia; diffusoria pehmentämään ja suurentamaan valonlähdettä (taso, teltta tai varjo), ohjaimia (esim. snoot) ja myös erilaiset heijastimet on hyvä apu jos valonlähteet loppuu kesken. Valon suunta on se oleellisin asia jolla tehdään esineistä kolmiulotteisia ja mielenkiintoisia.
 
Sama kuin soittovehkeiden kanssa, kaupasta ei saa taitoa vaan ainoastaan laitteita. Aika pienellä pääsee alkuun ja sitten tehdessään huomaa mitä muuta sitä tarvitsee. Jos minä olisin haalimassa edullisesti tarvikkeita tuohon hommaan niin ostaisin (kameran ja jalustan lisäksi) kaksi "käsisalamaa" (vaikka sitten tuo linkkaamasti Nissin jos se muuten täyttää kriteerit, mutta esim tuo automatiikka on turhaa kun manuaalimoodissa mennään kuitenkin*), niille jalustat ja laukaisimet (joko langalla tai langattomasti) ja tarpeen mukaan esim softboxin/varjon yms. muokkainta. Jos budjetti venyy tuonne 5-600 tienoille niin katsele tuollaista valmista studiosalamasettiä jossa tulee aikalailla kaikki tarvittava jo mukana.
 
*Manuaalisäätöjä ei muuten löydy kaikista edullisen pään salamoista, samoin kun sivuille kääntyvää välähdyspäätä. Tosin jälkimmäinen ei ole niin oleellinen tässä tapauksessa kun se salama on tikun nokassa. Tosin jos käyttää optista orjalaukaisijaa niin se voi toimia huonosti jos sitä ei saa käännettyä laukaisevaa valonlähdettä kohti, mikä voi olla eri suunnassa kuin valaistava asia. Ja vaikkapa heijastava sateenvarjo muuttaa tilanteen taas.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti