Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Photoshopin vaihtoehtoja?
1
eleeton
27.05.2012 09:05:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelinpa kysyä että onko maailmalla mitään kuvankäsittelyohjelmaa jota ammattilainen saattaisi käyttää photarin sijaan? Siis, onko piireissä noussut mitään mahdollista korvaajaa vai onko photarin ylivalta vaan nieltävä?
Gimp ei siis käy ehdotukseksi.
 
Krice
27.05.2012 12:06:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PhotoLine ehkä, en ole tosin kokeillut.
http://www.pl32.com/
 
Minulle ominaisuuksien puolesta riittää Paint.NET, jossa on perustoiminnot puhtaaseen kuvankäsittelyyn, mutta ei tietty mitään hienoja ominaisuuksia.
 
Ukkovaari
28.05.2012 15:30:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedä häntä mikä ois paras jne.
 
Mä olen tykänny PainShopProsta ja käytän edelleen versiota 8 vaikka on jo useampi uudempi versio tuosta tullut markkinoille.
 
Mä en kyllä ole ammattilainen mutta välistä tykkään väsätä jotain ja tuo näyttää toimivan moitteettomasti myös 64bit Win7 käyttiksellä.
 
Krice
28.05.2012 16:12:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ukkovaari: olen tykänny PainShopProsta ja käytän edelleen versiota 8 vaikka on jo useampi uudempi versio tuosta tullut markkinoille.
 
Mitä Paint Shop Prolle muuten tapahtui kun Corel osti sen? Muistan lukeneeni foorumeilta, että ne teki siitä huonomman kuin mitä se oli ennen sitä. Pitäisi kai kokeilla trialia joskus.
 
OPJ1974
01.06.2012 10:33:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eleeton: Ajattelinpa kysyä että onko maailmalla mitään kuvankäsittelyohjelmaa jota ammattilainen saattaisi käyttää photarin sijaan? Siis, onko piireissä noussut mitään mahdollista korvaajaa vai onko photarin ylivalta vaan nieltävä?
Gimp ei siis käy ehdotukseksi.

 
Kun puhutaan pelkästä kuvankäsittelystä ja kuvien värien säätämisestä jne. Niin Photari on hyvä, mutta ilmankin pärjää... Lightroom, Aperuture ja mitä näitä nyt on.
 
Mutta kun mennään pidemmälle ja kuville pitää tehdä muutakin, niin tuossa joitain vaihtoehtoja. Ottamatta kantaa, mille alustalle/käyttöjärjestelmälle versiot löytyvät:
 
http://sixrevisions.com/graphics-de … -and-free-alternatives-to-photoshop
 
Luonnollisesti sitten mm. Corel tarjoaa omia vaihtehtoja. Photari taipuu vain jotenkuten esim. maalaamiseen, joten jos mennään sille alueelle, niin Corelin Painter on omassa kastissaan.
L.Ruoska
02.06.2012 22:17:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Mitä Paint Shop Prolle muuten tapahtui kun Corel osti sen? Muistan lukeneeni foorumeilta, että ne teki siitä huonomman kuin mitä se oli ennen sitä. Pitäisi kai kokeilla trialia joskus.
 
Teki siitä bloatwarea. Mulla on nyt X3 käytössä (X4 eli v14 on uusin) ja olen käyttänyt PSP:tä jostain v5 saakka, about 15 vuotta. Olen niin tottunut PSP:hen että en oikein pysty siirtymään Photariin.
 
Anyway Corel ns. "pilasi kaiken". Eli Corelin ostaessa softan Jascilta versio 9:n aikaan ja julkaistessa ensimmäisen oman versionsa (PSP X), siihen lisättiin jotain one-click photo fix-tyylistä tavaraa ja se siitä. Tämän jälkeen softa ei oikeastaan ole muuttunut yhtään mihinkään mutta se asentaa kaikenlaista muuta sälää koneelle uusien versioiden myötä. PSIService.exe täytyy olla koko ajan käynnissä tai PSP toteaa olevansa crackatty, oli sitten ihan maksettu lisenssi tai ei. Myöskin kysymättä asennetaan joku fuckin' Photo Downloader joka ilmoittaa aina kun kamera tjsp kuvalaite kytketään koneeseen kiinni ja haluaa ladata kuvat sieltä. Tämän saa onneksi poistettua.
 
Käytännössä softa ei ole muuttunut miksikään sitten PSP9:n jälkeen, mutta sitä on yritetty markkinoida jonkinlaisena joka kodin valokuvaeditorina ja kaikille kuvankäsittelytoiminnoille on nyt pikanäppäin. Myöskin Vistan harmaata teemaa mukaillen X2 tai X3 mukana tuli uusi harmaa work space teema, jonka saa onneksi disabloitua. Olen kuullut että X4 se on pakollinen ja ainoa teema.
 
En ole uusia versioita enää ostamassa jos tämä sama kierrätys jatkuu. Suosittelen kaivelemaan jostain torrent-hakukoneesta Jasc PSP9:n. Käynnistyy salamannopeasti ja tekee kaiken tarpeellisen.
 
Lisäperseilynä Corelin saitilla on myös eri hinnat eri maanosille. Eli jos menet Euroopan online kauppaan, ne tarjoaa sitä hintaan 49€ mutta jos valitset regioniksi USA niin $49 tai välillä halvemmallakin. Tämä tekee jonkun 35€. Download-linkin takaa paljastuu ihan sama softa, mutta hinta on eri. Mitään rajoituksia ei ole etteikö esim. meikäläisten luottokortilla voisi ostaa USA-kaupasta. Sinne on nyt näemmä lisätty verot mutta muistelen että aiemmin ei ollut niitäkään joten oli todella paljon halvempi ostaa USA-puolelta.
 
Cthulhu Fhtagn!
OPJ1974
02.06.2012 23:10:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Lisäperseilynä Corelin saitilla on myös eri hinnat eri maanosille. Eli jos menet Euroopan online kauppaan, ne tarjoaa sitä hintaan 49€ mutta jos valitset regioniksi USA niin $49 tai välillä halvemmallakin. Tämä tekee jonkun 35€. Download-linkin takaa paljastuu ihan sama softa, mutta hinta on eri. Mitään rajoituksia ei ole etteikö esim. meikäläisten luottokortilla voisi ostaa USA-kaupasta. Sinne on nyt näemmä lisätty verot mutta muistelen että aiemmin ei ollut niitäkään joten oli todella paljon halvempi ostaa USA-puolelta.
 
Tämä käytäntö on todettu kyllä kaikilla amerikkalaisilla softan- tai raudanvalmistajilla, mm. Adobe ja Apple tekevät ihan samaa.
 
Bonuksena tietysti vielä, että jos esim iPad on jenkkilässä $499, Suomessa hinta on luokkaa €599.
 
Mutta näin se maailma makaa. Jotkut ovat tehneet niin, että ameriioissa asuva tuttu on ostanut laitteen ja lähettänyt sen sitten tullivap.... synttärilahjana Suomeen.
 
Itse en viitsi moiseen kyllä ryhtyä, suht vakavalla mielellä kun 14 vuotta kohta yrittäjänä tulee täyteen ja ohjelmistot ja raudat ovat sitten tuotannonvälineitä. Jos hintaeroa on 100 euroa Jenkkilän hyväksi, hyväksyn sen.
L.Ruoska
03.06.2012 07:58:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OPJ1974: Tämä käytäntö on todettu kyllä kaikilla amerikkalaisilla softan- tai raudanvalmistajilla, mm. Adobe ja Apple tekevät ihan samaa.
 
Bonuksena tietysti vielä, että jos esim iPad on jenkkilässä $499, Suomessa hinta on luokkaa €599.
 
Mutta näin se maailma makaa. Jotkut ovat tehneet niin, että ameriioissa asuva tuttu on ostanut laitteen ja lähettänyt sen sitten tullivap.... synttärilahjana Suomeen.
 
Itse en viitsi moiseen kyllä ryhtyä, suht vakavalla mielellä kun 14 vuotta kohta yrittäjänä tulee täyteen ja ohjelmistot ja raudat ovat sitten tuotannonvälineitä. Jos hintaeroa on 100 euroa Jenkkilän hyväksi, hyväksyn sen.

 
Itsellä on kanssa serkut USA:ssa ja Japanissa joten kaikenlaista pientä kivaa liikkuu usein postissa :) Tuntuu noissa region-kikkailuissa olevan usein niin että toimitusosoite ja luottokortti täytyy olla jenkeissä että saat ostettua dollarihinnalla. Corelilla ei muuta kuin saitin yläreunasta vaan vaihdat maan kahdella klikkauksella ja pistät tuotetta koriin. Voihan se olla jonkin sortin myyntitemppukin, ihmiset ostavat koska ajattelevat "huijanneensa systeemiä" ja tehneensä hyvät kaupat. Ja download-lisenssihän on aina enemmän tai vähemmän hyvä kauppa myyjälle kun mitään kuluja serveriliikenteen lisäksi ei synny, mutta joku silti maksoi jostain.
 
Jos se firmalle menee niin parinkin sadan euron hintaerolla ei ole paljon väliä kun kyse on työkalusta eikä lelusta. Download-lisensseissä on sellaista ilmassa nykyään, että kaikenlaisia tarjouksia tai alennuskoodeja löytyy melko helposti. Ja ebaysta löytyy edullisesti niin download- kuin boxed-lisenssejä. Audiomidi.com myy plugareita semmosissa no-brainer tarjouksissa missä yleensä on joku about $150 tuote $20 muutaman päivän.
 
Oikeastaan voin sanoa jo että jos softa pitää ostaa paketissa niin hyllylle jää. Varsinkin rumpusoftat, joissa on helposti 10 gigaa sampleja miljoonassa pikkutiedostossa, asentuvat iät ja ajat jo kovalevyltäkin..jostain dvd:stä puhumattakaan. En tosin työni puolesta ole pakotettu käyttämään mitään sähköpostia ja taulukkolaskentaa kummempaa, joten nämä nyt ovat ihan puhtaasti harrastelijan preferenssejä :)
 
Cthulhu Fhtagn!
Krice
03.06.2012 10:32:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leo Lindgren: Anyway Corel ns. "pilasi kaiken".
 
Harmi, sillä PSP oli joskus melkein yhtä hyvä kuin Photoshop. Ei voi käsittää miten jotkut softat pilataan tuolla tavalla. Luulisi, että Corelilla olisi ollut tarpeeksi asiantuntemusta. Toisaalta eihän Nokiakaan valtavasta koostaan huolimatta ole onnistunut softapuolella koskaan.
 
GIMPpiä ei kannata vielä unohtaa, siihen on kuulemma tulossa jotakin uutta. Olisi hyvä jos kehittäjät unohtaisivat linux-syndroomansa ja tekisivät oikeasti käyttökelpoista ohjelmaa.
 
zekeode
03.06.2012 11:08:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite ostan softat Amazon.co.uk:sta. Paljon halvempi hintataso, kuin Suomessa, ja lisäksi vielä ilmaiset postarit yli 20punnan tilauksissa (vaikka sivut sanovat että 25puntaa).
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia
OPJ1974
03.06.2012 21:08:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: Ite ostan softat Amazon.co.uk:sta. Paljon halvempi hintataso, kuin Suomessa, ja lisäksi vielä ilmaiset postarit yli 20punnan tilauksissa (vaikka sivut sanovat että 25puntaa).
 
Jos ostaa yrityksenä, on joskus erittäin edullista ostaa tavaraa EU-alueen sisällä toisesta EU-maasta. Nimenomaan silloin, kun EU-maa käyttää omaa valuttaansa Euron sijaan.
 
vuonna 2008-2010 esimerkiksi punnan kurssi suhteessa Euroon oli sellainen, että Suomen hintoihin verrattuna saattoi säästää jopa 45-50 prosenttia. Ja manner-Euroopan hintoihinkin verrattuna hinnat olivat 20-25% edullisemmat.
jannu
21.06.2012 03:20:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi firmalliset ihmiset eivät leasaa? Softaa pystyy leasaamaan ihan samalla tavalla kuin tietokoneita tai mitä vaan gearia. Päivitykset uusiin versioihin hoituu ihan yhtä kivuttomasti ja erona esim. osarilla ostamiseen, leasatut työvälineet ovat täysin verovähennyskelpoisia.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
OPJ1974
21.06.2012 09:57:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Miksi firmalliset ihmiset eivät leasaa? Softaa pystyy leasaamaan ihan samalla tavalla kuin tietokoneita tai mitä vaan gearia. Päivitykset uusiin versioihin hoituu ihan yhtä kivuttomasti ja erona esim. osarilla ostamiseen, leasatut työvälineet ovat täysin verovähennyskelpoisia.
 
Isot hankinnat ainakin (jos vain mahdollista), silloin kun tavaran arvo ylittää 1500 euroa.
 
Alle 1500 euron ostokset ovat järkevämpiä rahoittaa suoraan kassatuloilla:
 
- leasing-osamaksulla päälle tulevien kulujen määrä suhteessa ostoksen summaan ovat jo mielestäni liian suuret (mukaan tuleva, käytönnössä hyödytön "vakuutusturva", laskutuslisät ja korot sekä mahdolliset muut hallinnolliset lisät).
 
- alle 1500 euron ostoksia ei pääsääntöisesti merkitä taseeseen (yrityksen pääomaksi) vaan menevät kirjanpidossa ns. käyttöomaisuutena. Tällöin verohyödyn saa merkitä kerralla ja täysmääräisenä kirjanpitoon. Jos hankinta merkitään taseeseen, ALV:ia saa vähentää vain 25% per tilikausi.
 
Täytyy tosiaan muistaa, että leasing on vuokraa ja siten ALV:in saa jokaisesta laskutuskaudesta vähentää kokonaan myös.
 
- alle 1500 euron hankinnat pitäisi firman kuin firman pystyä hankkimaan kassavirralla ilman ulkopuolista rahoitusta. :)
 
Toi euroraja on kyllä semmoinen tulkinnanvarainen juttu, kuten myöskin se, milloin pääoma merkitään taseeseen tahi ei. Kannattaa jutella asiasta hyvän kirjanpitäjän kanssa etukäteen.
 
Leasing on mm. laitehankinnoissa hyvä ratkaisu. Ohjelmistot ovat vähän siinä ja tässä, itse otimme aikanaan ohjelmistohankintoja varten ihan puhtaasti pankkilainaa, koska tiesimme niiden olevan taseeseen merkittävää omaisuutta. Kyseisiä ohjelmistoja ei voinut liisata (Määrälisenssit, yleensä ainoastaan retail-lisenssejä voidaan leasata jonkin jälleenmyyjän kautta). Lisäksi suoraan pankista haetun lainan korko oli silloin naurettavan edullinen verrattuna mahdolliseen leasing-rahoitussopimuksen korkoon. Pankkilainalle otimme vain 12 kk takaisinmaksuajan.
 
Lainapääoma oli muistaakseni nippa nappa vajaa 10 000 euroa. Laitteet meillä tuolloin jo oli, kuten myös erillisvakuutukset sun muut.
Krice
16.10.2012 09:22:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän vanha aihe, mutta huomasin tuossa, että Paint.NETtiin saa aika reippaasti erilaisia plugareita, jotka kohentaa sen käytännöllisyyttä.
 
Niq
23.10.2012 14:45:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäs GIMPissä on vikana? Mä oon käyttänyt mainoksia yms. tehdessä GIMP:iä jo monta vuotta. Kokeilin hiljattain uusinta Photoshopin kokeiluversioita kuukauden verran (edellisen kerran käytin 'shoppia joskus 2000-luvun alussa) ja samat hommathan tuolla GIMPilläkin pitkälti tekee. Photoshop on kyllä parantunut vuosien saatossa, mutta ei se silti niin paljon parempi ollut, että siitä haluaisin jotain maksaa.
 
Antti1
23.10.2012 16:58:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Mikäs GIMPissä on vikana?
 
Adobe-ukkona sanoisin, että käyttöliittymä.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Niq
23.10.2012 17:36:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Adobe-ukkona sanoisin, että käyttöliittymä.
 
Molemmissa on nappeja ja valikoita? Tietenkin jos on siihen yhteen ainoaan työkaluun opetellut eikä halua opetella muita. Mä kyllä hanskasin GIMPin nopeasti. Adoben softat on munsta melko hankalia päästä kärryille, johtuen todennäköisesti mäkkitaustasta. Mutta ei mahdottomia. Nehän on vaan työkaluja, että on se sitten mikä vaan, niin ne tekee jotka osaa. :)
 
Krice
24.10.2012 13:42:01 (muokattu 24.10.2012 13:44:46)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Mikäs GIMPissä on vikana?
 
Gimpin 2.8-versio lakkasi yhtäkkiä avaamasta tiettyjä jpeg-kuvia. Eipä siinä muu auttanut kuin pultata paint.nettiin lisäosana linssinvääristymän korjaus, ja muut tarvittavat siinä jo olikin kuvien käsittelyyn siltä osin kun itse tarvitsin. Tosin paint.netissä esimerkiksi kuvan kääntäminen on aika jopeloa kun se hiirellä rullaaminen toimii niin isoin askelin, pitää manuaalisesti syöttää rotaatio-arvot. Kaipa siihenkin on joku vääntänyt paremman lisäosan.
 
Paint.netin etuna on myös keveys. Käynnistyy nopeasti eikä tahmaa niin paljon kuin vaikka Gimp.
 
OPJ1974
24.10.2012 15:24:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Molemmissa on nappeja ja valikoita? Tietenkin jos on siihen yhteen ainoaan työkaluun opetellut eikä halua opetella muita. Mä kyllä hanskasin GIMPin nopeasti. Adoben softat on munsta melko hankalia päästä kärryille, johtuen todennäköisesti mäkkitaustasta. Mutta ei mahdottomia. Nehän on vaan työkaluja, että on se sitten mikä vaan, niin ne tekee jotka osaa. :)
 
Prosessin ja työkulun hallinta on mulla se tärkein syy - kun kaikki tuotteet on Adoben ja julkaisen tavaraa niin printtimediaan kuin webbiin ja mobiililaitteille. Tuotteet (Ohjelmistot) keskustelevat hyvin keskenään, tiedostonhallinta pysyy hanskassa ja työkalut ja -tavat ovat ohjelmistosta toiseen suht samat.
 
Photarin lisäksi käytän myös Corel Painteria, jos tarttee tehdä taiteellisempaa kamaa. Kustantaa neljänneksen siitä, mitä Photari, ja soveltuu myös kuvankäsittelyyn.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti