Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Haastattelujen kuvaus & puheen äänitys
1
the-Antero
19.03.2012 12:34:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Työpaikallani järjestetään asiakastapahtumina haastatteluja joita on tarkoitus kuvata. Työkaverit rupesivat pohtimaan että miten tämä toteutetaan käytännössä. Minulla on pieni haju asioista koska bändin kanssa ollaan äänitetty (ei kuitenkaan mitään live videoita olla tehty).
 
Mikäs olisi kätevin tapa?
 
Tietysti videokamera ja mikit. Mutta kun on useita mikkejä käytössä. Sanotaan että mikkejä on vaikkapa neljä. Kannattaako video nauhoittaa erikseen ja äöäni koneelle erikseen jossa se myöhemmin liitetään kuvaan? Näin ainakin itse mieltäisin asian.
 
Mitäpä laitetta sitä sitten tarvitsee?
 
Tietokoneena löytyy MacBook Pro. Varmaankin tarvitaan ulkoinen äänikortti jossa on tarpeeksi mikkiliitäntöjä (4?). Kannattaako olla firewire vai usb? Onko käytännön eroa?
 
Sitten mikit? Langattomuus olisi tärkeässä osassa. Millaisia langattomia "normi" mikkejä on olemassa? Vai tuleeko mikkiin erikseen langaton lähetin? Löytyykö myös sellaisia pieniä "solmiomikkejä" langattomana? Nämä olisivat tärkeässä roolissa myös.
 
Entäpä ohjelma jolla käsitellään ääntä sekä kuvaa? Mikä on helppokäyttöinen jolla saa kunnollista laatua?
 
Budjetista ei ole hajua joten ehdottakaa hyviä välineitä. Ei kuitenkaan mitään 10k€ tuotteita :)
 
Suuret kiitokset jo etukäteen.
 
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
birdrock_avenue
20.03.2012 11:46:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvin vaihtoehto on hankkia jonkinlainen videokamera jossa mic-out liitäntä ja tähän liitäntään sitten oma mikrofoninsa.
Solmiomikkejä löytyy halvalla http://www.rajalacamera.fi/olympus-me-15-solmiomikrofoni/23N1294726/dp
mutta suosittelen vain ainoastaan jos on varaa hankkia erillinen tallennusjärjestelmä, jolla on n. 200€ hintaa.
 
Koska on Mac käytössä vaihtoehtoja on sen mukana tuleva vakio-editori joka on aika susi omasta mielestäni, tai Premiere tai Final Cut. Mutta nää on aika hintavia monissa tapauksissa.
 
Laitteisiin lähtisin tutustuun näiltä sivuilta:
http://www.maitolaituri.tv/
http://www.digitarvike.fi/
 
shamoon
24.03.2012 23:38:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vaan ostatte tän jobin joltain ulkopuoliselta taholta.
 
Itselle napsahti duunissa firman esittelyvideon tekeminen, ostin kuvauksen ulkopuoliselta ja hoidin itse editoinnin ja jälkikäsittelyn.
 
housuja vedän jalkaan! suosittelen.
cosmob83
15.06.2012 15:30:29 (muokattu 15.06.2012 15:33:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos saan suositella, niin ellette ole kuvaamassa 35mm filkalle taideleffaa, niin älkää ottako niitä ääniä erilliseen lähteeseen. Se synkkaaminen manuaalisesti on persiistä ja aikaa vievää duunia (nimim. synkannut käsipelillä 6-osaisen televisiosarjan jokaisen oton), vaikka äänilaitteen tahdistaisi videokameraan, niin se voi driftata just sen vertaa että se pitää tehdä manuaalisesti. Eli suosittelen että vedätte äänet kameralle. Tarvitsetteko oikeasti 4 mikkiä? Onko kyseessä haastiksia? Jokuhan voi toimia "toimittajana" ja tunkea kapulaa kunkin puhujan eteen. Jos ihan välttämättä haluatte 4 mikkiä ottaa sisään, niin laittakaa mikseri väliin ja miksatkaa siinä ne 4 kanavaa ja siitä sitten kameralle. Säästätte hermoja ja aikaa...
 
Edit: Puomimikin käyttäminen vähentäisi langattomien kanssa pläräämistä. Itse puomittaisin ennemmin kuin käyttäisin langattomia, tosin tämä tapauskohtaista ja riippuu että mitä pitää tehdä ja missä. Jos on Macbook pro ja otat äänet kameralle, niin ette tarvitse erillistä äänikorttia. Eiköhän toi FCP tai Premier jotka löytyy Macille ole ihan toimivia softia editointiin. Ei se leikkauksen laatu niinkään liity siihen ohjelmaan, vaan siihen että miten sitä käytetään.
 
arttun321
12.05.2014 09:19:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin työpaikalleni täältä http://eco-toimistotarvikkeet.fi/tuotelistaus/audiolaitteet hinnat ei päätä huimannut ja samalla sain tilattua muitakin toimistotarvikkeita. http://eco-toimistotarvikkeet.fi/
 
Kukkis 77
12.05.2014 18:44:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arttun321: Tilasin työpaikalleni täältä http://eco-toimistotarvikkeet.fi/tuotelistaus/audiolaitteet hinnat ei päätä huimannut ja samalla sain tilattua muitakin toimistotarvikkeita. http://eco-toimistotarvikkeet.fi/
 
Tilasit omasta firmasta?
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin" -Aki Kaurismäki
Kapane
19.05.2014 12:21:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää setti on nyt sitten keskihintainensetti.
 
Kamera
- Canon 550D, 7D, 60D tai joku vastaava. Näissä on hintaisekseen todella hyvä kuva ja todella hyvät video ominaisuudet. Koska tarve ei ole tehdä isolta kankaalta tehtävää jälkeä (esim. leffateatteri), niin halvin näistä riittää hyvin. Eroa 720 ja 1080 välillä vielä huomaa. Kaunis kuva verrattuna kaikkiin muihin kotikäyttöisiin vermeisiin.
 
Editointisofta
- Adobe Premiere. Avid on liian hanksu ja Final Cut Pro X:stä ei ole kokemusta.
 
Mikit
- Nyt kannattaa todella tarkkaan miettiä, että onko langattomat mikit se juttu. Jos neljällä haastateltavalla on oikeesti paljon liikettä käytävillä, niin sitten joo, mutta muuten ottaisin kyllä nappimikit (tää solmiomikki) ja vetäisin ne piuhalla. Edes kohtuutasoiset langattomat maksaa aivan sairaasti ja hyvätasoiset taas jo useita tonneja linja. Neljän langattoman kanssa on myös aivan sairas häsääminen ja turha stressi, kun budjettilinjat pätkivät, pierevät ja särkevät.
- Itse vetäisin nappimikit piuhalla. Laadukkaita mikkejä on esim. VT:n tai DPA:n mallit. Molempia saa Sounddatasta ja heiltä saa koko äänipaketin mietittynä ja valmiiksi laskettuna. Talentti tuoliin, mikki klipsillä solmioon nännien kohdalle (ylempänä on paska soundi), Mikki xlr:n kiinni joka on fiksattu tuoliin kiinni ja siitä mankkaan.
- Puomin unohtaisin, koska se vaatii osaavan puomittajan joka käyttökerralla. Halvassa videossa en edes äänimiehenä haluais tätä maksaa.
 
Interface
- Jos tallennetaan ääntä niin mielummin firewire kaapelillinen, kuin USB. Jokin 4 kanavainen interface plus tietokone tai sitten kaksi ZOOM H4N tallenninta. Synkkausta joutuu tekeen joka tapauksessa, joten apuääni kameraan ja käsiklaffi mukaan.
 
http://vimeo.com/46875594#at=0
gunner
19.05.2014 15:50:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kapane: Kamera
- Canon 550D, 7D, 60D tai joku vastaava. Näissä on hintaisekseen todella hyvä kuva ja todella hyvät video ominaisuudet. Koska tarve ei ole tehdä isolta kankaalta tehtävää jälkeä (esim. leffateatteri), niin halvin näistä riittää hyvin. Eroa 720 ja 1080 välillä vielä huomaa. Kaunis kuva verrattuna kaikkiin muihin kotikäyttöisiin vermeisiin.

 
Jos paikalla ei ole ketään, joka jaksaa tutustua järkkärin manuaaliasetuksen säätämiseen ja focuksen asetteluun, kannattaa ennemmin ostaa joku videokamera. Ne on kuitenkin suunniteltu niin, että niitä voi käyttää sen enempää asiaan perehtymättä. Lisäksi liikkuvan kohteen kuvaaminen vaatii huomattavasti enemmän työtä järkkärillä.
Kapane
20.05.2014 16:57:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

gunner: Jos paikalla ei ole ketään, joka jaksaa tutustua järkkärin manuaaliasetuksen säätämiseen ja focuksen asetteluun, kannattaa ennemmin ostaa joku videokamera. Ne on kuitenkin suunniteltu niin, että niitä voi käyttää sen enempää asiaan perehtymättä. Lisäksi liikkuvan kohteen kuvaaminen vaatii huomattavasti enemmän työtä järkkärillä.
 
- Parempi autofokus on järkkärissä ja senkin voi asetella niin, että matsku on läpi skarppia. Automaatio järkkärissäkin rullaa ja kuva on taatusti hyvää.
- Jos ei meinaa sen vertaa perehtyä kameraan, kun alkaa itse tekemään videoita, niin kannattaa koko homma unohtaa.
- Digipokkariin verrattuna järkkärissä on enemmän painoa ja mahdollisuus oikeisiin lisälaitteisiin.
 
http://vimeo.com/46875594#at=0
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti