Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Genelec 8030 pienenä PA:na
1
jarkai
23.11.2011 07:41:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kokemuksia, toimiiko Genelecin 8030 pienenä PA:na laululle ja akustiselle kitaralle? Olen koekuunnellut kyseiset kaiuttimet CD -levyn kautta, mutta en päässyt kuulemaan mikserin kautta esim. laulua tai akustista kitaraa. Äänenpainetta ei tarvitse hirveästi olla vaan hyvää toistoa.
 
Antti1
23.11.2011 07:47:40 (muokattu 23.11.2011 07:48:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jarkai: Onko kokemuksia, toimiiko Genelecin 8030 pienenä PA:na laululle ja akustiselle kitaralle? Olen koekuunnellut kyseiset kaiuttimet CD -levyn kautta, mutta en päässyt kuulemaan mikserin kautta esim. laulua tai akustista kitaraa. Äänenpainetta ei tarvitse hirveästi olla vaan hyvää toistoa.
 
No jos on kyse isosta olohuoneesta tms. pienestä tilasta ja ihan oikeasti kohtuullisen matalahkoista äänenpaineista, niin homma voi vielä pelittää jotenkuten, muuten ei. Nuo on tarkoitettu lähikenttäkuunteluun studioon tai kotiin, ei PA-kaiuttimiksi.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
jarkai
23.11.2011 11:31:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia tiedosta. Mikähän pienikokoinen aktiivikaiutinpari sopisi olohuonesoittoon? Kaksi kitaraa ja laulut, ehkä koskettimet myös. Pienikokoisia saisivat olla.
 
Antti1
23.11.2011 12:33:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jarkai: Kiitoksia tiedosta. Mikähän pienikokoinen aktiivikaiutinpari sopisi olohuonesoittoon? Kaksi kitaraa ja laulut, ehkä koskettimet myös. Pienikokoisia saisivat olla.
 
Laulut ja kitaran luulisi kuuluvan ilman minkäänlaista vahvistustakin, ainakin akustinen kitara. Kiipparit toistelee vaikka noilla Geneleceillä, jos sellaiset jo ennestään löytyvät.
 
Mä en nyt ihan täysin tajua tätä ajatusta koko systeemin takana. Onko tarkoitus jammailla omassa olkkarissa kamujen kera, vai tehdä jotain muuta?
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
jarkai
24.11.2011 20:21:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoituksena on saada sen verran äänenpainetta, että ollaan hieman akustisen volumen yläpuolella ja tasoitetaan eri instrumenttien ja laulujen voimakkuuserot. Mahdollisesti pientä keikkaakin tehdään, mutta lähinnä paikoissa, joissa kuunnellaan esitykset ja ei ole taustamelua: hautajaiset, karonkat, synttärijuhlat jne. Laiskana kun en jaksa roudata enää isoja systeemejä muutaman biisin takia, koska nykytekniikalla pienilläkin kamoilla pärjää vallan mainiosti. En vain ole jaksanut seurata tekniikan kehitystä ja aina kokemusperäinen palaute kiinnostaa.
 
Joonas
08.01.2012 18:11:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite ollaan vedetty aika paljonkin keikkoja käyttäen laulukamoina TC heliconin sellasia pieniä aktiivimonitoreita, joista lähtee vähemmän löpöä kuin noista 8030 ja taajuusvaste on varmasti kapeempi kuin geneleceissä. Mulla on lisäksi sellanen pikkumikseri, jossa on fx-efektejä (kaiku laululle) sekä kompura ja eq, mikä on aika vitaali juttu. Parhaimmillaan vedetty 150 hengelle. Geneleceille kannattaa hankkia jonkunlaiset ständit, koska pikkukaapit on pakko saada vähän ylemmäs, että jotain kuuluu. Tyylilajina meillä on sellanen aika klassinen jazz, mitää rokkia en lähtis vetää pikkukaapeilla.
 
Sataa sataa ropisee, pili pili pom!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti