Muusikoiden.net
29.03.2024
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Drumcam studiossa ja muu sellainen
1
eleeton
15.02.2011 16:42:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä mallia:
http://www.youtube.com/watch?v=snGxAUBMZHY
 
Mitä keinoja yleensä käytetään tällaisen tekemiseen. Lähinnä nyt konkreettisia juttuja synkan kannalta mietin.
 
Tuossa näyttää ja kuulostaa siltä että audio on täysin levyversio, joten näyttää että todellakin olisi käytetty juuri niitä levylle päätyneitä ottoja kustakin pätkästä. Kun en tuollaista lainkaan harrasta niin miten noita yleensäkään hallitsee ja synkkaa kun studiossa tärkeintä vieläpä on se itse äänitys?
 
Onnistuu luonnollisesti vain videokamera päälle ja sitten editoidessa suurella vaivalla käsin etsiä oikeat pätkät ja vielä synkata ne käsipelillä. Mutta varmasti kun livepätkissä, niin käytetään jotain aikasynkkaa. Saako midisynkkaa toteutettua mitenkään perus DV videokameraan vai onko tämä sitten vielä pro tai semipro kameroiden autuutta?
 
Tuolla toisaalla puhuttiin monikamera-liven tekemisestä, joten siihen myös liittyen, jos miditime on jo valmiiksi olemassa studiossa ja taustanauhalla niin mitä vaatimuksia kameralta että sitä saa synkattua ja mitenhän se tehtäisiin (mahdollisimman halvalla, ammattilaitteilla asia luonnollisesti vain laitetaan onnistumaan, mutta nyt kiinnostaa kengännauhabudjetti, onnistuuko edes?)
 
Oli sekava kirjoitus mutta..
 
Juntunen
17.02.2011 10:18:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan kaikkein halvin konsti on kuvata peruskameralla otot ja hommata jokin halpa editointisofta (esim Adobe Premiere Elements), jolla sitten käsipelillä hoitaa editoinnin kuntoon. Yllättävän nopeesti siinä editointisoftan aikajanalla kuuntelee pätkät audion perusteella kohdilleen, kunhan on ensin valinnut sinne vaan ne käytettävät otot. Heittää vaan äänitetyn biisin sinne audioraidalle ja ottaa sitten lopulliset äänet siitä kunhan on pätkät kohdillaan.
eino mutku
17.02.2011 10:30:30 (muokattu 17.02.2011 10:34:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän samantyyliseen tilanteeseen yritin löytää jeesiä tuolta jelppiketjusta. Sikäli vain eri tilanne että kuvaan pitäisi saada muutakin kuin rumpuja.
 
Ei kai se sitten sen monimutkaisempi juttu ole, kiinnostus vain aloittaa yksin opettelemaan jotain kuvankäsittelyohjelmaa nollatasolta on aika vähissä puhumattakaan siitä että laitteistoa täytyisi ko. operaatiota varten päivittää.
 
Toisaalta, kun sen vaivan kerran näkisi niin ehkä nuo laatikkoon kertyneet dv-kasetit sitten tulisi siinä samalla joskus editoitua ja poltettua levylle...
 
Juntunen
17.02.2011 10:36:10 (muokattu 17.02.2011 10:36:59)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikakoodeilla kai ne ammattilaiset nää synkkaongelmat hoitaa, mutta amatööri voi helposti tehdä vanhanaikaiset ja lämäyttää jollain omatekemällä klaffilla merkin ääni- ja kuvaraidoille. Jos tarttee useammasta kulmasta kuvaa, niin eikai siinä kun useampi videokamera vaan kuvaamaan samanaikaisesti ja klaffimerkki kaikkiin raitoihin.
 
Eikä se videoeditointikaan oikeasti niin hankalaa ole miltä kuulostaa. Aika nopeasti oppii perusteet, jos on yhtään vaikkapa moniraitaäänityssoftia käyttänyt. Ja kunhan hommaa tarpeeksi simppelin softan.
Sir Härö
17.02.2011 12:40:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varma "amatöörikonsti" kuvan ja äänen synkkaamiseen timelinella on laittaa ensin audioraitaan johonkin varmasti erottuvaan pisteääneen tai iskuun markkeri. Markkeri siis on timelinellä audioraidassa näkyvä selkeä merkki, joka osoittaa kohtaa jossa tämä erottuva pisteääni tai isku on. Sen jälkeen etsit videoraidalta alkuperäisen äänen kera samaisen iskun ja lättäät siihenkin markkerin. Sen jälkeen onkin helppo leipasta palaset kohdalleen.
 
Laitoin ton amatöörikonstin lainausmerkkeihin sillä tuo edellä mainittu tapa on vähän kuin digitaalisesti jälkeenpäin lyöty klaffi ja konsti on täysin yleisessä käytössä.
 
Lähikauppias
17.02.2011 22:47:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sir Härö: Varma "amatöörikonsti" kuvan ja äänen synkkaamiseen timelinella on laittaa ensin audioraitaan johonkin varmasti erottuvaan pisteääneen tai iskuun markkeri. Markkeri siis on timelinellä audioraidassa näkyvä selkeä merkki, joka osoittaa kohtaa jossa tämä erottuva pisteääni tai isku on. Sen jälkeen etsit videoraidalta alkuperäisen äänen kera samaisen iskun ja lättäät siihenkin markkerin. Sen jälkeen onkin helppo leipasta palaset kohdalleen.
 
Laitoin ton amatöörikonstin lainausmerkkeihin sillä tuo edellä mainittu tapa on vähän kuin digitaalisesti jälkeenpäin lyöty klaffi ja konsti on täysin yleisessä käytössä.

 
Joo, ei toi nyt niinkään amatöörikonsti oo, kyllä tota kaikissa pitkissäkin leffoissa synkkausvaiheessa on pakko käyttää silloin kun klaffi unohtuu tai joku juoksee klaffin edestä just sen parin sadasosasekunnin ajan siinä kohdassa kun se lyödään kiinni (näitä on muuten yleensä yllättävän paljon per leffa). Paitsi että niissä matskuissa ei oo yleensä apuääntä ja sit on kiva yrittää hakea dialogista sanoja joissa on esim. p tai m ja synkkailla niihin.
 
Ja alkuperäiseen kysymykseen kommentoidakseni - kyllä se käsinsynkkaaminen ihan varteenotettava keino on, eikä siinä kyllä kauaa nokan pitäisi tuhista. Kauemmin siinä aikakoodisäädössä tod näk menee, jos vaan mikään sattuu menemään yhtään pieleen. Yleensä joku menee, teki mitä hyvänsä. Esim. tossa linkatussa videossahan ei tainnut olla ees yhtään skarvia (en katsonut kokonaan), joten eihän se oo tommosen teossa homma eikä mikään etsiä yhtä kuvaottoa ja yhtä ääntä ja synkata niitä. Ja kannut erityisesti nyt saa todella helposti synkkaan vaikka virpan iskusta.
 
www.johnnysuperhero.com
www.koriakittenriot.com
Rock over London, rock on Chicago.
Sir Härö
17.02.2011 23:42:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähikauppias: Joo, ei toi nyt niinkään amatöörikonsti oo
 
Ei ole ei ja asiat pitää selittää sillä tavalla kuin voit olettaa lukijan sen parhaiten ymmärtävän ;)
 
Tekstini oli sekava koska minulle tuo oli päivän selvä asia enkä muistanut uskoa että jollekin videon ja audion synkkaaminen tuottaa päänvaivan. Jeba.
 
eleeton
18.02.2011 13:59:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista, toki periaatteista on jokin käsitys aina klaffista lähtien mutta oikeita käytännön vinkkejä tässä kaivataankin. Sitä ehkä tässä vielä hain takaa että tuollaista studiopätkää tehdessä, onko mitään käytännön vippaskonstia miten pysyy kärryillä niistä oikeista otoista, onko se vaan editointivaiheessa haettava ja muisteltava? Rumpujen kanssa vielä onnistuukin kun yleensä ottoja ei ole paljon per. biisi, mutta muut instrumentit.
 
En tee asiasta ongelmaa, mietin vain että kannattaako yleensä seuraavissa äänityksissä taltioida ns. kaikki mahdollinen, ja millä periaatteella.
 
Lähikauppias
18.02.2011 16:03:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eleeton: Kiitos vastauksista, toki periaatteista on jokin käsitys aina klaffista lähtien mutta oikeita käytännön vinkkejä tässä kaivataankin. Sitä ehkä tässä vielä hain takaa että tuollaista studiopätkää tehdessä, onko mitään käytännön vippaskonstia miten pysyy kärryillä niistä oikeista otoista, onko se vaan editointivaiheessa haettava ja muisteltava? Rumpujen kanssa vielä onnistuukin kun yleensä ottoja ei ole paljon per. biisi, mutta muut instrumentit.
 
En tee asiasta ongelmaa, mietin vain että kannattaako yleensä seuraavissa äänityksissä taltioida ns. kaikki mahdollinen, ja millä periaatteella.

 
No mitä jos soittaja vaikka aina uuden oton alkaessa näyttää kameralle sormilla monesko otto on kyseessä? Sen voi sit vaikka sanoa ääneenkin, niin tulee nauhalle. Tää tietty helposti usein unohtuu, mutta jos se tulee vaikka ees välillä, niin kelaillessa varmaan vähän helpottaa.
 
www.johnnysuperhero.com
www.koriakittenriot.com
Rock over London, rock on Chicago.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «