Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: GoPro kameralla musiikkivideo?
1
zberg
03.11.2010 00:53:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoituksena olisi kuvata omille biiseille promootiota varten musiikkivideoita. Koska budjetti on, kuten yleensä, rajattu ja kaikkea pitäisi saada, niin haen kameraa joka kykenisi mahdollisimman monipuoliseen suoritukseen mahdollisimman pienellä hinnalla.
 
GoPro -videokamera iski silmääni lähinnä myös muiden harrastuksieni kautta. Kyseessä siis kamera, joka kuvaa laajakuvaista full-HD videokuvaa ja 60fps kuvaa siltikin pysyen HD-laadussa. Kamera on vedenkestävässä kotelossa (toimitetaan ilmeisesti jokaisen kameran mukana) ja sen saa kiinni lähes mihin vaan ikinä keksiikään (katsoin jopa jotain 3D -koteloa johon saisi kaksi kameraa kiinni vierekkäin ja täten voisi kuvata 3D:na), joten ainakin se kykenee monipuolisiin shotteihin.
 
Mitä olette mieltä, soveltuuko kamera musiikkivideokuvauksiin? Onko kyseisellä hinnalla muita kameroita jotka soveltuisi monipuoliseen käyttöön (vesitiiviys on tärkeää)? Ja mistä minun kannattaisi ostaa kyseinen kamera/lisävarusteet? (Katsoin blobberia, ja siellä oli laaja kattaus lisävarusteitakin ja hyvän hintaiset kamerat http://www.blobber.fi/epages/OVK.sf … o%20HD%20HERO%20Wide%205%20Naked%22)
 
Mielipiteitä, ehdotuksia, keskustelua?
 
Sir Härö
03.11.2010 08:24:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosta kamerasta ei ole kokemusta, mutta varmaankin asiansa moisena ajaa. Asiat on silti useammin kiinni kuvaajasta kuin kameran ominaisuuksista.
 
Sen voi viedä säilytykseen samaan narikkaan, jossa humppamuusikot säilyttävät pallejaan. -puusormi
zekeode
03.11.2010 22:23:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno mainos. Antaisin 8+
-tomi-
06.11.2010 22:05:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GoProlla saa kyllä parhaimillaan todella hienoa kuvaa, mutta kuva on aika kohinaista hämärässä valossa. Jos ääntä haluaa saada nauhalle, ei tuo kamera sovellu ollenkaan siihen hommaan. (Tarkoitettu lähinnä lumilautailu, skeittaus.. yms kuvaukseen, joten kameran oma mikki blokkaa aika hyvin kaikki tuulenkohinat ja muut, eikä esim puhe kuulu juuri ollenkaan. En nyt muista saako siihen erillisen mikin kiinni, mutta epäilen koska se on vesitiivis.)
 
Suurin ongelma tulee sitten editointi vaiheessa, koska GoProt tallentaa videot h.264 formaatissa, joka on todella raskas editoida. Eli vaati käytännössä ohjelmat jolla videot saa konvertoitua johonkin toiseen, kevyempään formaattiin.
 
Mutta kuva on hienoa :)
 
Kotisivuni: http://www.tomihuotari.com Suunnittelemiani t-paitoja: http://www.smutchclothing.com
Suisiideri
07.11.2010 01:34:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-tomi-: Suurin ongelma tulee sitten editointi vaiheessa, koska GoProt tallentaa videot h.264 formaatissa, joka on todella raskas editoida. Eli vaati käytännössä ohjelmat jolla videot saa konvertoitua johonkin toiseen, kevyempään formaattiin.
 
MPEG Streamclip on ratkaisu tähän ongelmaan. Aika monipuolinen konvertteri, joskin se liiskaa laatua. Ja punainen nousee esille melko paljon. Toinen mahdollinen konvertteri saattaa olla 5DtoRGB, en tosin tiedä toimiiko se juuri tämän kameran kanssa mutta kuitenkin Canonin ja parin muun kameran kanssa se on suunniteltu toimimaan. Kuvaahan ainakin Canonin 5D h.264 pakkauksella. Tosin siinä on päälle käsittääkseni vielä YCbCr. Kokeilemalla selviää.
 
foetor ex ore: billum maailmaam pyörittääm
-tomi-
22.11.2010 20:12:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suisiideri: MPEG Streamclip on ratkaisu tähän ongelmaan. Aika monipuolinen konvertteri, joskin se liiskaa laatua. Ja punainen nousee esille melko paljon. Toinen mahdollinen konvertteri saattaa olla 5DtoRGB, en tosin tiedä toimiiko se juuri tämän kameran kanssa mutta kuitenkin Canonin ja parin muun kameran kanssa se on suunniteltu toimimaan. Kuvaahan ainakin Canonin 5D h.264 pakkauksella. Tosin siinä on päälle käsittääkseni vielä YCbCr. Kokeilemalla selviää.
 
Aivan totta! Tuon aivan unohdin... Ei kuitenkaan liiskaa laatua liikaa, eli ihan soiva peli on.
 
Kotisivuni: http://www.tomihuotari.com Suunnittelemiani t-paitoja: http://www.smutchclothing.com
Suisiideri
22.11.2010 20:55:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-tomi-: Aivan totta! Tuon aivan unohdin... Ei kuitenkaan liiskaa laatua liikaa, eli ihan soiva peli on.
 
Kyllä sen ihan silmällä erottaa. 5DtoRGB ois huomattavasti soivampi peli, mutta vaatii ProRessin.
 
foetor ex ore: billum maailmaam pyörittääm
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti