Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ääni ja kuva suoraan kannettavalle tietokoneelle
1
Renki
22.10.2010 19:06:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitenhän kannattaisi toteuttaa ja millä laitteilla seuraavanlainen asia?
Eli haluaisin tallentaa bändin soittoa ja tanssia lähinnä taltionti/treenimielessä, mitään elokuvaa ei siis olla tekemässä. Kuitenkin haluaisin tallenteen sellaiselle tasolle, että sitä kehtaisi käyttää, jopa markkinointimielessä..
 
Äänikorttina mulla toimii Presonuksen project ja sillä ajattelin nuo äänet ajaa sisälle, mutta entäs sitten se kamera? Millaista kannattaisi harkita? Periaatteessahan pelkkä kuva riittäisi, esim olisiko jonkin sortin verkkokamera kätevä?
 
Entäs sitten millä ohjelmalla nuo saisi simppelisti yhteen? Koneena mulla on 13 tuuman Macbook pro. Aluksi varmasti riittäisi, joku simppeli ja halpa ohjelma, jolla vaan pääsisi toistamaan performanssin heti nauhoituksen jälkeen ilman mitään turhia säätöjä ja saisi tehtyä jonkun yleispätevän videotiedoston siitä.
 
Jälkeenpäin sitten varmaan tekisin miksausta ym. äänihommaa Logicilla, niin ääniraita pitäisi saada exportattua ulos ja vaihdettua vielä takaisin.
 
Ehdotuksia?
 
http://www.djemberenki.com/
gunner
22.10.2010 19:27:48 (muokattu 22.10.2010 19:29:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvimmalla pääsee hankkimalla jonkun perus pokkarin, esim. canon ixus -sarjasta. Sillä saa jo ihan ok 720p kuvaa, ja hintaa tulee alle 200 euroa. Seuraava vaihtoehto sitten joku videokamera, ei kannata enää SD-laatusta hankkia, vaan suoraa joku HD-kamera. Webcameja en käyttäis mihinkään, paitsi johonkin lofi-meininkiin.
 
Logicilla teet sitten audion valmiiksi niistä kunnolla äänitetyistä erillisistä audioista, ja teet niistä stereoraidan. Tällä raidalla korvaat iMoviessa tai Logicissa alkuperäisen ääniraidan, synkkaat vaan erillisen audion kameran audioon ja laitat kameran audion mutelle.
Renki
22.10.2010 20:32:39 (muokattu 23.10.2010 12:06:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK
Saako vermeen, jossa on USB tai Firewire-liitäntä tallentamaan suoraan koneelle, vai onko ne vaan jo tallennettua dataa varten?
Mulla on Canonin legria ja sen kun kytkee koneeseen kiinni, niin tulee vaihtoehdot dvd burner ja PC/printing. Saako noista jommalla kummalla, kamerasta suoraa kuvaa tietokoneen ruudulle?
 
EDIT:
Joo, ei saa tallentamaan tuota Canonia ainakaan suoraan koneelle. Jääkö mulle sitten enää muita vaihtoehtoja kuin verkko/ip-kamera. Valvontakameroitahan taitaa saada nykyään ihan ok hintaan ja hyvälaatuisia...
 
Toisaalta, jos tämä nyt ei onnistu hirveän helposti, niin miksipä en sitten tekisi "perinteiseen" malliin ja liittäisi äänen vaan myöhemmin kuvaan. Onkos tämä yleisin tapa vastaavissa tilanteissa vielä edelleen?
 
http://www.djemberenki.com/
Kalmo
28.10.2010 13:58:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minullakin on sellainen käsitys, että pokkareiden video tallentuu ainoastaan niiden omalle kortille, ei suoraan tietokoneeseen. Olen testaillut sekä Olympusilla että Canonilla.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Miikathebest
01.11.2010 21:04:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi kuva edes pitäisi saada tallentumaan suoraan koneelle ?
 
Käsittääkseni on aivan yleistä tallentaa erikseen video- ja audioraidat ja yhdistää ne videoeditorissa.
 
Liikaa säröä!
Sir Härö
02.11.2010 08:00:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvaat kameralla mitä kuvaat ja siirrät sen jälkeen materiaalit tietokoneelle.
Yksinkertaisin ja varmin tapa.
 
Videomatskun siirtämiseksi tietokoneelle tarvitset editointisoftan. Moviemaker riittää, mutta mikäli videota pitää jotenkin käsitellä, suosittelen jotain edistyneempää softaa.
 
Sen voi viedä säilytykseen samaan narikkaan, jossa humppamuusikot säilyttävät pallejaan. -puusormi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti