Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Audiovisuaalinen alue »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Taide- ja Mediapaja Wankkuri esittää: Lyhytelokuva Syöksykierre
1
Räbbänä
16.12.2009 21:40:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokunen viikko sitten Oulun nuorten työpajoihin kuuluvan Taide- ja Mediapaja Wankkurin lyhytelokuvakurssin lopputuote sai lopulliset muotonsa editissä noin kahden viikon ankaran editoinnin ja avidin kanssa tappelun jälkeen. Elokuva kuvattiin Oulussa keskustan, Tuiran ja Intiön kasarmilla sijaitsevan työpajamme ympäristössä kahdessa päivässä Marraskuun lopussa.
 
Elokuva on hyvin haikea dokumentti nuoren oululaisen ihmisen elämästä ja taistelusta vakavaa riippuvuutta vastaan.
 
Elokuvan tekoon osallistuivat koko pajanuoriso tasapuolisesti mm. editoinnin yms. osalta. Lopputulos on tässä:
 
http://www.youtube.com/watch?v=S_R8dGPCQkg
 

 
Nyt on tilaisuus heitellä rakentavia kommentteja tekijöiden suuntaan yms. palautetta elokuvasta yleensä.
 
Painajaismainen: Tätä keskustelua ei sitten käyty.
Deep Shadow
17.12.2009 01:20:21 (muokattu 17.12.2009 11:39:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm.. Yritänpä pukea ajatuksiani jollain lailla sanoiksi.
 
Idea tässä on hyvä ja oikeastaan toteutuskin monelta osin, mutta jotkin asiat jäi häiritsemään. Tai ovat sellaisia, jotka itse olisin tehnyt toisin.
 
Kun tehdään tällaista sketsi/parodiatyyppistä pätkää tuollaisesta dokumenttityylisestä ohjelmasta, niin on tosiaan hyvä olla sille alkuperäistyylille uskollinen. Ihan legendaarinen tämän alueen edustajahan on Studio Julmahuvin Viimeiset Vaeltajat ( http://www.youtube.com/watch?v=b0kYsALdrzU ). Itseasiassa melkeinpä voisi kuvitella, että tämä on kyllä katsottu, kun on ideoitu mitä tehtäisiin. :)
 
Mutta tässä teidän tapauksessa siis koin ongelmaksi sen, että "Petri" esiintyi niissä haastattelukohtauksissa kasvottomina ja ääni muunnettuna, mutta kuitenkin niissä kuvituskuvissa Petrillä on hahmo, jolla oli kasvot. Enkä tavallaan osaa ajatella tällaista ikäänkuin todellisena kuvausmuotona, että kuvituskuvassa kasvotonta Petriä ja Petrin toimintaa näyttelisi joku toinen, etenkin kun se kuvituskuvakin oli dokumenttityylistä. Toisin sanoen olisin joko tehnyt niin, että Petri esiintyisi omilla kasvoillaan haastatteluosioissakin, tai sitten niin, että kuvituskuvat olisi tehty niin, ettei Petrin kasvoja näy.
 
Sitten toinen ongelma oli näiden riippuvuusasioiden liian suora rinnastaminen huumeisiin. Ja tämä on siis ihan käsikirjoituksellinen asia. Tuossa Julmahuvin Miska-dokkarissa tyyli ja teksti on koko ajan uskollinen sellaiselle avaraluonto-tyyppiselle ohjelmalle, vaikka kuvataan ratikkaa. Mutta tässä Syöksykierteessä se meni taas ennemminkin niin, että riippuvuuden aiheuttajia kuvattiin huumeina, eikä omina itsenään. Pienellä käsikirjoituksen hiomisella tuo olisi toiminut tältä osin paremmin. Hankala selittää hieman tätä ajatustani, kun en heti viitsi spoilata myöskään sisältöä muille. :D Mutta kiteytettynä siis olisin toivonut, että olisi kuvattu Petrin riippuvuutta suoraan näihin asioihin sellaisina kuin ne on, eikä niin, että nämä asiat muutetaan suoraan huumeiksi. Dialogissa tämä näkyi esim. sellaisina "aloin sitten vetää xxx-ainetta" reploina.
 
No, ehkä kirjoitan vielä myöhemmin tästä lisää, kunhan muutkin ovat katsoneet ja kommentoineet.
 
e: linkki fiksattu
 
"Hiljaisuuden jälkeen kukaan ei halunnut enää nauraa"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti