Muusikoiden.net
05.12.2016
Jenkkirundi - Uutuuskirja nyt myynnissä! 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelmia midisport + ezdrummer.
1
Intohimo
12.03.2016 20:20:08 (muokattu 13.03.2016 17:20:53)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää setup toimi aikaisemmin kuin unelma, mutta nyt alkoi vastustaa.
 
Rolandin TD-4 rummuista mulla menee midipiuha midisport 2:seen ja siitä usb + usb jatkopiuha usb-hubiin. Äänikorttina on scarlet focusrite. Äänikortista lähtee kuulokeliitännän käyttä luurit joista pitäisi kuulua rummut - mutta eipä kuulu, eikä tartu myöskää narulle. (cubase essensial). Aikaisemmin toimi tosi hyvin. Jopa latenssiton, mutta tuo 5m kuuloke toi kyllä latenssin, mutta siirrän rummut luultavasti koneen viereen niin sillä siitä päästään, mutta siis ei vaan nauhoita vaikka kokeilin vaihtaa usb porttia ja kokeilin kaiken mitä keksin läpi. Auttaisko jos asennan softan uudestaan?(EDIT: kokeilin ja ei auttanut).
 
Tom Miking
14.03.2016 09:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Tää setup toimi aikaisemmin kuin unelma, mutta nyt alkoi vastustaa.

Oletko tutkinut missä välissä se ongelma on? En tiedä voiko ezdrummerilla soittaa niitä rumpuja hiirellä naputtamalla, jos voi niin kuuluuko äänet silloinkaan? Vai onko kyse siitä että midinuotit ei tule perille? Jos midinuotit ei mene perille niin jos vaan mahdollista niin sen usbihubin voisi heittää jordaniin. Sitten voisi kokeilla midiox -softaa jolla näkee hyvin mitä midinuotteja tulee (jos tulee). Voi olla myös että se midi-usb -mokkulan draiveri pitää asentaa uudestaan.
 
Intohimo
14.03.2016 10:45:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Oletko tutkinut missä välissä se ongelma on? En tiedä voiko ezdrummerilla soittaa niitä rumpuja hiirellä naputtamalla, jos voi niin kuuluuko äänet silloinkaan? Vai onko kyse siitä että midinuotit ei tule perille? Jos midinuotit ei mene perille niin jos vaan mahdollista niin sen usbihubin voisi heittää jordaniin. Sitten voisi kokeilla midiox -softaa jolla näkee hyvin mitä midinuotteja tulee (jos tulee). Voi olla myös että se midi-usb -mokkulan draiveri pitää asentaa uudestaan.
 
Otin usb-jatkojohdon pois, mutta se ei vielä auttanut. Rummut kuuluu kyllä ez-drummerissa ja luupit toimivat. Mietin kyllä, että jos suoraan koneeseen kiinni, mutta
aikaseimmin kyllä toimi sen jatko-usb piuhan ja hubin kauttakin.
 
Asensin myös draiverin uudestaan, mutta ei auttanut sekään. Yhdessä välissä otin kyllä midi-piuhan kesken kaiken pois. Jos se siitä vaurioitui. Pitää kokeilla asentaa vielä uudestaan ja vetää sinne koneeseen suoraan jos se auttaisi.
 
Tom Miking
14.03.2016 13:30:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Otin usb-jatkojohdon pois, mutta se ei vielä auttanut. Rummut kuuluu kyllä ez-drummerissa ja luupit toimivat. Mietin kyllä, että jos suoraan koneeseen kiinni, mutta
aikaseimmin kyllä toimi sen jatko-usb piuhan ja hubin kauttakin.
 
Asensin myös draiverin uudestaan, mutta ei auttanut sekään. Yhdessä välissä otin kyllä midi-piuhan kesken kaiken pois. Jos se siitä vaurioitui. Pitää kokeilla asentaa vielä uudestaan ja vetää sinne koneeseen suoraan jos se auttaisi.

 
(Ethän ole vahingossa laittanut modulin päässä Midi in ja out - pistokkeita väärin päin? :) )
 
Jos ei vikaa löydy niin tutki olisiko siitä midioxista apua, sillä ainakin näkee tuleeko niitä midinuotteja ylipäätään koneelle. Toki sekin vaatii perehtymistä.
 
Intohimo
14.03.2016 21:58:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: (Ethän ole vahingossa laittanut modulin päässä Midi in ja out - pistokkeita väärin päin? :) )
 
Jos ei vikaa löydy niin tutki olisiko siitä midioxista apua, sillä ainakin näkee tuleeko niitä midinuotteja ylipäätään koneelle. Toki sekin vaatii perehtymistä.

 
En jaksanu vielä asentaa midioxia, mutta vedin usb:n suoraan ja asensin driverin alusta, mutta ei ikävä kyllä toiminut. Rummut kuului kun naputteli ez:n kannuja. Ei tosin kaikissa plugareissa mm americanassa.
 
Tom Miking
15.03.2016 09:10:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: En jaksanu vielä asentaa midioxia, mutta vedin usb:n suoraan ja asensin driverin alusta, mutta ei ikävä kyllä toiminut. Rummut kuului kun naputteli ez:n kannuja. Ei tosin kaikissa plugareissa mm americanassa.
Semmoinen tuli vielä mieleen että olisiko sinulla mitään muuta vehjettä missä olisi midilähtö (midikiippari, syntikka tms.)? Kun midikiipparin kaikkia nuotteja soittaa niin kyllä niistä jotkut ovat samoja kuin rollen rumpunuotit. Jos se kiipparilla toimii niin sitten se ongelma on modulissa.
 
Intohimo
15.03.2016 12:38:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Semmoinen tuli vielä mieleen että olisiko sinulla mitään muuta vehjettä missä olisi midilähtö (midikiippari, syntikka tms.)? Kun midikiipparin kaikkia nuotteja soittaa niin kyllä niistä jotkut ovat samoja kuin rollen rumpunuotit. Jos se kiipparilla toimii niin sitten se ongelma on modulissa.
 
On kiippari. Pitää testata kotona.
 
Intohimo
16.03.2016 08:24:58 (muokattu 16.03.2016 09:41:42)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: On kiippari. Pitää testata kotona.
 
Toimi se keyboard. Eli vika on ilmeisesti midisportissa? Tarkoititko muuten, että kiippari olisi pitänyt liittää midisporttiin? Hiirellä naputellessa
tomit soivat kyllä.
 
Tom Miking
16.03.2016 18:05:23 (muokattu 16.03.2016 18:06:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Toimi se keyboard. Eli vika on ilmeisesti midisportissa? Tarkoititko muuten, että kiippari olisi pitänyt liittää midisporttiin? Hiirellä naputellessa
tomit soivat kyllä.

Joo, tarkoitin että liitä se kiipparin midi out midisportilla PC:hen ja soita kiipparilla
sitä ezdrummeria. Jos systeemi toimii kiipparilla niin ongelma on modulissa mutta jos ei kiipparillakaan niin ongelma saattaisi olla siinä midisportissa...vaikka ei ne kyllä yleensä mene rikki.
 
Intohimo
17.03.2016 18:43:17 (muokattu 17.03.2016 20:21:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Joo, tarkoitin että liitä se kiipparin midi out midisportilla PC:hen ja soita kiipparilla
sitä ezdrummeria. Jos systeemi toimii kiipparilla niin ongelma on modulissa mutta jos ei kiipparillakaan niin ongelma saattaisi olla siinä midisportissa...vaikka ei ne kyllä yleensä mene rikki.

 
Toimi se kiippari midisportin kautta.
 
Tom Miking
18.03.2016 13:13:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Toimi se kiippari midisportin kautta.
 
Sitten kait se moduli on särki tai siellä on joku asetus poskellaan...
 
Intohimo
18.03.2016 14:18:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Sitten kait se moduli on särki tai siellä on joku asetus poskellaan...
 
Saikohan jollain konstilla tehdas-asetukset takaisin? Kun aivot on niin hankalassa paikassa setin takana, niin oon voinu vahingossa ronkkia jonku väärän asetuksen päälle.
 
Tom Miking
18.03.2016 15:03:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Saikohan jollain konstilla tehdas-asetukset takaisin? Kun aivot on niin hankalassa paikassa setin takana, niin oon voinu vahingossa ronkkia jonku väärän asetuksen päälle.
Kato manuaalista:
http://lib.roland.co.jp/support/en/ … nuals/res/1810687/TD-4_egfispd1.pdf
Sieltä Options -valikon alta näyttäisi löytyvän.
 
Intohimo
18.03.2016 21:54:48 (muokattu 19.03.2016 12:43:23)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Kato manuaalista:
http://lib.roland.co.jp/support/en/ … nuals/res/1810687/TD-4_egfispd1.pdf
Sieltä Options -valikon alta näyttäisi löytyvän.

 
Kiitos neuvoista. Sain tehdasasetukset palautettua, mutta en saanut vieläkään toimimaan. Pitää unohtaa koko homma. Harmi vaan kun jää biiseihin omat nyanssit nauhoittamatta.
 
Kojootti_84
20.03.2016 11:50:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö sieltä modulista joku midi on/off -tyyppinen kytkin. Mun Yammusta löytyy MIDIn alta asetuksista USB/midi kytkin ainaskin. Nuohan ei välttämättä ole "oikeassa" asennossa tehdasasetuksilla.
 
Voi olla, että joku tätä jo ehdotti. En vaan jaksanut lukea koko ketjua.
 
-Dr.DW-
20.03.2016 17:25:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko olla niinkin yksinkertainen juttu, kun puhtaalla työpöydällä otat USB:n irti ja laitat takaisin... Itellä pitää joskus rempata, että sammuttaa Superiorin ja Cubasen / Toontrack Solo:n ja kytkee USB:n takaisin. Tänäänkin piti pariin otteeseen tehdä. Tosin miulla on MIDISport UNO. Joillakin foorumeilla ovat olleet aika hermonakin noihin M-Audion tuotteisiin.
 
"Lethal dose is also a lifetime supply"
Intohimo
22.03.2016 20:45:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Voisiko olla niinkin yksinkertainen juttu, kun puhtaalla työpöydällä otat USB:n irti ja laitat takaisin... Itellä pitää joskus rempata, että sammuttaa Superiorin ja Cubasen / Toontrack Solo:n ja kytkee USB:n takaisin. Tänäänkin piti pariin otteeseen tehdä. Tosin miulla on MIDISport UNO. Joillakin foorumeilla ovat olleet aika hermonakin noihin M-Audion tuotteisiin.
 
Kokeilin, mutta eipäs sekään auttanut :(
 
Intohimo
22.03.2016 21:00:20 (muokattu 22.03.2016 22:34:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kojootti_84: Löytyykö sieltä modulista joku midi on/off -tyyppinen kytkin. Mun Yammusta löytyy MIDIn alta asetuksista USB/midi kytkin ainaskin. Nuohan ei välttämättä ole "oikeassa" asennossa tehdasasetuksilla.

 
Oli siinä joku midi chngprog offilla ja vaihdoin sen onille. Ei ikävä kyllä tämäkään auttanut. Voisiko aivot viedä huoltoon? Ettei tarvis koko settiä raahata. Tuskin MIDI-piuhakaan menisi ihan helposti paskaksi. USB on kyllä hieman heiveröisen oloinen midisportissa.
 
-Dr.DW-
22.03.2016 23:29:58 (muokattu 22.03.2016 23:31:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Intohimo: Oli siinä joku midi chngprog offilla ja vaihdoin sen onille. Ei ikävä kyllä tämäkään auttanut. Voisiko aivot viedä huoltoon? Ettei tarvis koko settiä raahata. Tuskin MIDI-piuhakaan menisi ihan helposti paskaksi. USB on kyllä hieman heiveröisen oloinen midisportissa.
 
Mie opastuin ku koko USB paska meni katki. Tinasin ne ja teippasin... Toimii ku elukka. Eli, tuskin se piuha on rikki. Tuleeko siulla se signaali koneelle asti? Eli "VU-metrissä" nouseeko palkit? Jos se kiippari toimi M-Audiolla, niin siinä sitten tuskin on vikaa... Onko siinä interfacessa valoja, jotka ilmaisee tulevan signaalin? Jos ei, niin Midiox varmaankin näyttää, jos signaali tulee perille.
 
Ihan puhdas tehdas resetti. Eli pädit ja aivo. Kokeile se vielä. Muutoin kai se midi liitos on mennyt levis.
 
"Lethal dose is also a lifetime supply"
Tom Miking
23.03.2016 09:28:58 (muokattu 23.03.2016 09:29:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Ihan puhdas tehdas resetti. Eli pädit ja aivo. Kokeile se vielä. Muutoin kai se midi liitos on mennyt levis.
Semmoinen tuli mieleen että pystytkö näkemään sillä modulilla tai kiipparilla midi in -portista tulevia midinuotteja? Silloin voisi kytkeä modulin midi out -portin pinnit 4 ja 5 jomman kumman laitteen midi inin samoihin pinneihin:
http://www.colomar.com/Shavano/midi_cable.html
ja katsoa näkyykö modulin midi outista lähtevä data midi inissä?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti