Muusikoiden.net
20.07.2017
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitkä parhaat sähkörummut?
1
themesta
29.09.2014 08:04:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitkä olisivat parhaat sähkörummut jossa ois hyvät saundit?
Jolla soittelisi vuosia eteen päin? Ja vois lähtä vaikka keikalle asti?
 
rolandeja oon katellu Td-9, Td-11, Td-12, Td-15
 
Td 20 jos löytäs käytettynä. Mutta vaikeeta varmasti.
 
Mitkä kannattaisi ostaa??
 
-Dr.DW-
29.09.2014 08:35:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

themesta: Mitkä olisivat parhaat sähkörummut jossa ois hyvät saundit?
Jolla soittelisi vuosia eteen päin? Ja vois lähtä vaikka keikalle asti?
 
rolandeja oon katellu Td-9, Td-11, Td-12, Td-15
 
Td 20 jos löytäs käytettynä. Mutta vaikeeta varmasti.
 
Mitkä kannattaisi ostaa??

 
Kaikki Rolandit toimii soundillisesti! Kato vaan että haitsu on oikeaan telineeseen asennettava. Kannataaa toki vilkaista Yamahan parempia sarjoja, 2Box-DrumIt 5, Pearl E-Pro live ja R.E.T percussion, sen saa haluamallaan modulilla... Makuasioita, sano musti kun muniaan nuoli!
 
Rummut ovat kynäni.
JanneO
29.09.2014 10:17:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Kaikki Rolandit toimii soundillisesti! Kato vaan että haitsu on oikeaan telineeseen asennettava. Kannataaa toki vilkaista Yamahan parempia sarjoja, 2Box-DrumIt 5, Pearl E-Pro live ja R.E.T percussion, sen saa haluamallaan modulilla... Makuasioita, sano musti kun muniaan nuoli!
 
Kyllä liputan tuon Rolandin puolesta. Itse hommasin nyt tuon TD-15 modulin ja siihen VH-11 haitsun ja sarjan rollen symbaaleja. Vaihdossa annoin 2boxin setin, moduli siinä on hyvä mutta muuten aika lelut, valitettavasti.
Pearlin E-pro:ssa on todennäköisesti parhaat triggeri/kalvot ne trutrackit, mutta moduli on sysihuono, eli käytännössä se on alesiksen DM-10 moduli pearlin kuorissa. Ne on identtiset väriä lukuunottamatta.
Yamahan paremmista sarjoista mulla ei ole kokemusta, mutta veikkaisin niiden olevan aika korkealla tuolla asteikolla. Tosin se edullisempi telineeseen laitettava haitsu mulla oli yhdessä setissä ja se ei ollut mikään mahdottoman hyvä, sen sijaan muuta paremman sarjan symbaalit taas ovat tukevaa tekoa kyllä.
 
Lähettäjä: "rumpujoppari R***i" Lähetetty: 18.10.2010 02:40 Otsikko: Re: Tori: Sabian B8 Pro Karavaani kulkee iloisesti rallatellen eteenpäin, vaikka koirat, persaukiset ja kateelliset räksyttävätkin.
Tom Miking
29.09.2014 17:36:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

themesta: Mitkä olisivat parhaat sähkörummut jossa ois hyvät saundit?
Niinkuin olen täällä jo moneen kertaan jankuttanut niin parhaat saundit saa PC -softista (Superior Drummer, Addcitive Drums jne.) ja niitä voi käyttää kaikilla sähkörummuilla eli soundillisesti parasta settiä ei olekaan. Mutta, kun sähkösetin hinta nousee niin sillä rahalla saa yleensä mukavia lisäominaisuuksia jotka tekee soittamisesta mukavampaa kuten verkkopädit, enemmän säätömahdollisuuksia, monialueisia pädejä ja symbaaleita jne....
 
-Dr.DW-
18.10.2014 02:16:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään käväsin kokeilemassa F-Musiikissa Yamahan settiä... Se oli ilmeisesti tämä DTX700K, oli niin kiire etten kerenny ees mallia varmistamaan... Mutta siis asiaan... En tiedä oliko tehdas asetukset vai miten lie säädetty, mutta olipa muuten erittäin hyvät tuntumaltaan! Nuo valkoiset silikonipädit muuten oikeastikin toimii! En tiiä, onko ne nyt oikean kalvon tuntoiset, mutta niitä on mukava soittaa. Imaisee kapulasta hyvän määrän pomppua pois, että käsille tulee työtä -mutta tremolot onnistuu siinä missä oikeallakin rummulla! Omasta mielestä parempi tuntuma kun mesh kalvossa. Triggaa ihan hemmetin paljon määrätietoisemmin. Haitsussa en juurikaan huomannut mitään moitittavaa, mut Rolandin FD-8:n kanssa ei puhuta samalla vuosikymmenelläkään! :D Kannattaa kopaista, kun kohdalle sattuu!
 
Rummut ovat kynäni.
ardelius
18.10.2014 15:53:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Tänään käväsin kokeilemassa F-Musiikissa Yamahan settiä... Se oli ilmeisesti tämä DTX700K, oli niin kiire etten kerenny ees mallia varmistamaan... Mutta siis asiaan... En tiedä oliko tehdas asetukset vai miten lie säädetty, mutta olipa muuten erittäin hyvät tuntumaltaan! Nuo valkoiset silikonipädit muuten oikeastikin toimii! En tiiä, onko ne nyt oikean kalvon tuntoiset, mutta niitä on mukava soittaa. Imaisee kapulasta hyvän määrän pomppua pois, että käsille tulee työtä -mutta tremolot onnistuu siinä missä oikeallakin rummulla! Omasta mielestä parempi tuntuma kun mesh kalvossa. Triggaa ihan hemmetin paljon määrätietoisemmin. Haitsussa en juurikaan huomannut mitään moitittavaa, mut Rolandin FD-8:n kanssa ei puhuta samalla vuosikymmenelläkään! :D Kannattaa kopaista, kun kohdalle sattuu!
 
Itse saman totesin ja vaihdoin Rolandin meshin, Yamahan DTX snarepadiin! Erittäin hyvä ostos!!!
 
Kimd
18.10.2014 17:42:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista pearlin trutraceistä sen verran että mulla on sellainen virvelissä ja mielestäni ei kovinkaan ihmeellinen. Aika lähellä rolandin kumipadeja sekä triggeröity alue on keskellä ja dynamiikka sangen rajoittunut
 
Harrastelija harrastelija rumpali
Kojootti_84
11.11.2014 16:18:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parhaat on varmasti Rolandin lippulaivat TD30KV mutta siihen ei joka pojalla ole varaa :).
 
Itelläni on Alesis DM10X kit, johon tehty mesh head modaus itse, ihan kivasti toimii ja äänet tulee tietokoneelta (Addictive drums) niin kyllä sillä on hauska soitella. Haitsu on miinus tässä mutta jos ei kelpaa niin voihan tähän hankkia rolandin VH11.
 
29
11.11.2014 17:53:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kojootti_84: Haitsu on miinus tässä mutta jos ei kelpaa niin voihan tähän hankkia rolandin VH11.
 
Ja onpahan Alesisksella itselläänkin nyt tarjota autenttisempi vaihtoehto Rolandia huokeampaan hintaan: http://www.alesis.com/pro-x-hi-hat
 
VivaLiberta
09.12.2014 11:12:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

themesta: Mitkä olisivat parhaat sähkörummut jossa ois hyvät saundit?
Tom Miking:Niinkuin olen täällä jo moneen kertaan jankuttanut niin parhaat saundit saa PC -softista

 
pähkinänkuoressa juurikin näin.
 
tuossa juuri kuuntelin lavalta rolandin (tarkka malli meni ohi) tyyriimpää settiä, kun rumpali tani saundien kanssa.. ja löytyihän sieltä ihan käyttökelpoisia tehdasvalmisteisia saundeja, joskin suuri osa äänistä kuulosti samalta kuin mun millenniumeissa :D
lolleri
softissa on säätövaraa tehdä se saundi juuri tismallee sellaiseksi kuin mitä haluat. joten ne parhaat saundit on sun päässä. ainoastaan.
 
...miten muuten saat uniikit saundit?
 
mites softan kautta soittajilla nuo latenssit?? ite saanu fruityllä tiputettua 3ms. korttina presonus, ja tehokas pc.. vaihdoin testiin scarlettin ja latenssit nous 7ms.. sanoisin että nuo ei vielä järin haittaa, mut henkilökohtaisesti väittäisin yli sadasosasekunnin viiveen jo kismittävän tiukassa tilanteessa. http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=225578 enemmän ratkaistusta latenssiprobleemasta tuolla...
 
mut mitä tulee padien laatuun noi milleniumit on toiminu yllättävän hyvin ollakseen millenium. voi hyvillä mielin ostaa vaikka jälkikasvulle ekoiks sähkäreiks. milleniumin verkkokalvorummut on täysin käyttökelvottomia, tremolot jää soittamatta. mut noi padin on semijees. stereo.
cross talk minimaalista soittaessa, mut soittovolyymin noustessa riittävästi alkaa padit trigaileen itsellään esim. bassosta.
 
Dr.DW-: Tänään käväsin kokeilemassa F-Musiikissa Yamahan settiä... Se oli ilmeisesti tämä DTX700K, oli niin kiire etten kerenny ees mallia varmistamaan... Mutta siis asiaan... En tiedä oliko tehdas asetukset vai miten lie säädetty, mutta olipa muuten erittäin hyvät tuntumaltaan! Nuo valkoiset silikonipädit muuten oikeastikin toimii! En tiiä, onko ne nyt oikean kalvon tuntoiset, mutta niitä on mukava soittaa. Imaisee kapulasta hyvän määrän pomppua pois, että käsille tulee työtä -mutta tremolot onnistuu siinä missä oikeallakin rummulla! Omasta mielestä parempi tuntuma kun mesh kalvossa. Triggaa ihan hemmetin paljon määrätietoisemmin.
 
jotain tämän suuntaista juurikin olen ollut havaisevinani jo halpiksilla, ja vaihtoonhan nuo mileeniumit menee, toi jammu vois olla jees.
 
ja se mihin ite kiinnitän ostohetkellä huomioni on trigi herkkyys ja dynamiikka, saundit tehdään itse.
 
Tom Miking
10.12.2014 10:10:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VivaLiberta: mut henkilökohtaisesti väittäisin yli sadasosasekunnin viiveen jo kismittävän tiukassa tilanteessa.
Pitää kyllä olla tosi tiukka tilanne jos 1 ms latenssi haittaa, mikä tällainen tilanne mahtaa olla? Tai henkilökohtainen asiahan tämä on. Henk.koht. alle 10 ms on ok, siitä vähän pidemmän latenssin tuntee soittaessa että kaikki ei ole ihan kohdillaan ja pidemmillä soittaminen on mahdotonta. Vertailun vuoksi jos akustisissa rummuissa jokin osa on metrin päässä niin siinäkin tulee 3 ms "latenssi" ennen kuin ääni ehtii korvaan (sitten voi mennä montakin millisekuntia ennen kuin aivot älyää mitään mutta se on eri asia :) ).
 
Kimd
10.12.2014 14:06:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Pitää kyllä olla tosi tiukka tilanne jos 1 ms latenssi haittaa, mikä tällainen tilanne mahtaa olla? Tai henkilökohtainen asiahan tämä on. Henk.koht. alle 10 ms on ok, siitä vähän pidemmän latenssin tuntee soittaessa että kaikki ei ole ihan kohdillaan ja pidemmillä soittaminen on mahdotonta. Vertailun vuoksi jos akustisissa rummuissa jokin osa on metrin päässä niin siinäkin tulee 3 ms "latenssi" ennen kuin ääni ehtii korvaan (sitten voi mennä montakin millisekuntia ennen kuin aivot älyää mitään mutta se on eri asia :) ).
 
Sen verran vaan että millisekunti on sekunnin tuhannesosa.
 
Harrastelija harrastelija rumpali
Tom Miking
10.12.2014 14:52:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kimd: Sen verran vaan että millisekunti on sekunnin tuhannesosa.
Heh, niin tietysti on, tuli pieni ajatuskatko ja näin ollen voin olla samaa mieltä aiemman kirjoittajan kanssa että kyllä minullakin yli sadasosasekunnin viive alkaa vähän ahistaa.
 
PJJ
21.02.2015 20:08:35 (muokattu 21.02.2015 20:09:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten toimis milleniumin mesh-setti superior drummerin kanssa? Jonkun aikaa ( +15v) on tullut akustisilla soiteltua, niin mitenhän soittotuntumaltaan pärjää rolandin ja yamahan ~kaksi kertaa kalleemmille malleille? Akustiset olisi tietysti edelleen se ykkösjuttu, mutta kotona, omakotitaloharjoitteluun ajattelin sähkösetin hommata. Onkohan näissä milleniumeissa vastaavaa toimintoa, kuin rolandeissa on tämä rhythm coach, mikä olisi eräs tärkeimmistä ominaisuuksista, treenisetistä kun nyt pohjimmiltaan on kyse.
 
E: siis esim. tämä setti; http://www.thomann.de/fi/millenium_mesh_headmps600_edrum_set.htm
 
Tom Miking
23.02.2015 09:56:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ottamatta kantaa milleniumin laatuun tai soitettavuuteen:
PJJ: Miten toimis milleniumin mesh-setti superior drummerin kanssa?
Toimiihan se. Itse asiassa Superior toimii vaikka kahvinkeittimen kanssa jos siinä vain on MIDI out. Tahtoo siis sanoa että Superioria (tai muita PC -softia) voi käyttää millä tahansa midisignaalia tuottavalla härpäkkeellä.
 
Onkohan näissä milleniumeissa vastaavaa toimintoa, kuin rolandeissa on tämä rhythm coach
Äkkiseltään millessä näytti olevan vain perusmerkonomi eli ei ihan noin kehittynyttä coachia.
 
Kimd
23.02.2015 11:19:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se coach kovin ihmeellinen ole...
 
Harrastelija harrastelija rumpali
Kimd
23.02.2015 11:20:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kimd: Noista pearlin trutraceistä sen verran että mulla on sellainen virvelissä ja mielestäni ei kovinkaan ihmeellinen. Aika lähellä rolandin kumipadeja sekä triggeröity alue on keskellä ja dynamiikka sangen rajoittunut
 
Tähän sellainen päivitys että ostettuani TD15 moduulin dynamiikka ja herkkyys on nyt hyviä. Reboundia kun saisi vähennettyä...
 
Harrastelija harrastelija rumpali
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti