Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkörummut aloittelevalle soittajalle?
1 2 3 4 5
Bacchus
23.11.2016 12:40:47 (muokattu 23.11.2016 12:41:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Matigis:Käyn painia sen kanssa, että rummut olisivat tarpeeksi hyvät, jotta touchit ja muut opitaan saman tien oikein, mutta toisaalta rahaa ei koskaan ole liikaa käytössä. Kaikki neuvot tulevat siis tarpeeseen, kun valintaa tehdään. Käytetyt lienevät joka tapauksessa haussa.
 
Roland on laatumerkki, mutta Yamahalla ihan kiinnostavia uutuuksia myöskin. Heillä hieman erilainen lähestymistapa pädien toteuttamiseen, ovat sellaista vaahtomuovin tyyppistä massaa. Niissäkin hinta tosin heti pompsahtaa toiseen ja kolmanteenkin tonniin.
 
Mulla olisi tulossa myyntiin hyvä Rolandin 6-sarjan setti. Virveli on verkkokalvollinen, tomit kumilätkiä. Sähkikset ovat Espoossa, huomasin itsekin että olet täältä päin niin voitte vapaasti tulla kokeilemaan niitä ja tuumailla lisää. Jos kiinnostaa niin heitä vaikka pikaviestiä.
 
When the Going Gets Weird, the Weird Turn Pro
Matigis
24.11.2016 00:02:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bacchus: Roland on laatumerkki, mutta Yamahalla ihan kiinnostavia uutuuksia myöskin. Heillä hieman erilainen lähestymistapa pädien toteuttamiseen, ovat sellaista vaahtomuovin tyyppistä massaa. Niissäkin hinta tosin heti pompsahtaa toiseen ja kolmanteenkin tonniin.
 
Mulla olisi tulossa myyntiin hyvä Rolandin 6-sarjan setti. Virveli on verkkokalvollinen, tomit kumilätkiä. Sähkikset ovat Espoossa, huomasin itsekin että olet täältä päin niin voitte vapaasti tulla kokeilemaan niitä ja tuumailla lisää. Jos kiinnostaa niin heitä vaikka pikaviestiä.

 
Olen itse miettinyt td-9 tai td-11 settejä. Mitenhän tuo kutonen eroaa niistä? Ja edelleen mietin myös sitä pitäisikö kaikkien olla mesh-kalvoisia vai meneekö liian hifistelyksi.
 
Bacchus
24.11.2016 09:20:33 (muokattu 24.11.2016 09:21:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Matigis: Olen itse miettinyt td-9 tai td-11 settejä. Mitenhän tuo kutonen eroaa niistä? Ja edelleen mietin myös sitä pitäisikö kaikkien olla mesh-kalvoisia vai meneekö liian hifistelyksi.
 
No sanotaan että jos budjetti antaa myöten, niin mesh-kalvolliset ovat toki kivemmat. TD-9- ja 11-seteissä on joissakin kattauksissa verkkokalvot kaikissa, osassa taas vain virvelissä. Eli siinä ei suurta eroa tule TD-6V-settiin. Basaripadi on molemmissa sarjoissa TD-6:sta kehittyneempi. En ole ysiä tai yhtätoista itse testannut, mutta niissä on varmasti astetta paremmat soundit kuin kutosessa.
 
Itse olen ollut tyytyväinen TD-6-settiin kun käytän sitä akustisten rinnalla kotitreenaamiseen. Omasta mielestäni sähkiksiin pitäisi upottaa tuhansia euroja että päästään edes hieman lähemmäs akustisten meininkiä, eli toisin sanoen ostaa niitä lippulaivamalleja. Siinä mielessä Rolandin kaikki nuo perus 6-, 9- ja 11- ovat hyviä, kohtuuhintaisia ja käteviä treenisettejä. Voittaa ainakin päditreenit mennen tullen, ja niillä on vaivatonta treenata uusia biisejä tai miettiä sovituksia biiseihin.
 
When the Going Gets Weird, the Weird Turn Pro
xerxes
24.11.2016 17:38:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bacchus: No sanotaan että jos budjetti antaa myöten, niin mesh-kalvolliset ovat toki kivemmat. TD-9- ja 11-seteissä on joissakin kattauksissa verkkokalvot kaikissa, osassa taas vain virvelissä. Eli siinä ei suurta eroa tule TD-6V-settiin. Basaripadi on molemmissa sarjoissa TD-6:sta kehittyneempi. En ole ysiä tai yhtätoista itse testannut, mutta niissä on varmasti astetta paremmat soundit kuin kutosessa.
 
Noista padeist sen verran, että niitähän saa vaihdettua, mikäli tarvetta esiintyy. Mulla oli aluksi pelkästään Casion padit viime vuostuhannelta. Ne on kyllä tomipadeinä vieläkin. Virvelinä on nyt verkkokalvoinen rolandin padi. Tomipadeissa en näe niin hirveän tärkeänä sitä mesh-kalvoa, mutta se on tietenkin makukysymys. Sitten nuo soundit. Noissa kaikissa järkevämmissä malleissa on midi, jolla saa sitten hifisteltyä niiden soundien kanssa. Tärkeämpi juttu on se kuinka hyvin triggaus toimii.
 
Yksi asia, mikä minua henkilökohtaisesti närästää esmes noissa yseissä on se db-25-liitin. Pidän siitä, että on helposti vaihdettava piuha päästä päähän. Eihän se kovin tärkeä ole, jos treenataan vaan kotona, eikä settiä tarvitse siirrellä.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
Bacchus
24.11.2016 19:15:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xerxes: Noista padeist sen verran, että niitähän saa vaihdettua, mikäli tarvetta esiintyy. Mulla oli aluksi pelkästään Casion padit viime vuostuhannelta. Ne on kyllä tomipadeinä vieläkin. Virvelinä on nyt verkkokalvoinen rolandin padi. Tomipadeissa en näe niin hirveän tärkeänä sitä mesh-kalvoa, mutta se on tietenkin makukysymys. Sitten nuo soundit. Noissa kaikissa järkevämmissä malleissa on midi, jolla saa sitten hifisteltyä niiden soundien kanssa. Tärkeämpi juttu on se kuinka hyvin triggaus toimii.
 
Tämä on ihan totta, ja samaa mieltä itsekin. Koneelta saa helposti uusia huippusoundeja midi-kaapelin kautta, monia jopa ihan ilmaiseksi. Rolleissa triggaus kuitenkin toimii hyvin oli setti sitten kutonen, ysi, yksitoista tai jokin lippulaivamalleista.
 
When the Going Gets Weird, the Weird Turn Pro
Tom Miking
29.11.2016 19:24:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xerxes: Sitten nuo soundit. Noissa kaikissa järkevämmissä malleissa on midi, jolla saa sitten hifisteltyä niiden soundien kanssa.
Nykyään se midi näyttää olevan mukana ihan halpismalleissakin eli hyvää soundia saa jo parin sadan setillä + parin sadan rumpusoftalla. Midin vaatima elektroniikka ja softa ei taida olla niin kallista etteikö sitä ole vara laittaa halpiksiinkin (mutta halpiksissa on/voi olla paljon muita "ominaisuuksia" minkä vuoksi ne on halpoja).
 
MarkusB
24.04.2017 20:07:22 (muokattu 24.04.2017 20:08:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hain muksulle käytettynä Roland TD-3 setin, kun mankui rumpusettiä päälle vuoden. Ihan hauska setti minusta ja äänitaso on helposti tarpeeksi matala rivaripaukutteluun vaikka ilta-aikanakin. Hinta tingittynä kolme ja puoli saturaista, mikä ei pahasti kirpaise. En ole todellakaan mikään rumpali itse, mutta perus virvelin tremoloinnit ynnä muut tuntuu onnistuvan ihan kivasti. Rumpusettejä oli tuossa versiossa 32. Keskusyksikkö on sellanen musta isompi, mitä olen muihin TD-3-setteihin verrannut, joissa harmaa ja pienempi. Tiedä sitten että onko vanhempi vai uudempi versio. Osaako joku nopeasti linkata tuohon manuaalin?
 
Tom Miking
25.04.2017 08:47:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarkusB: Keskusyksikkö on sellanen musta isompi, mitä olen muihin TD-3-setteihin verrannut, joissa harmaa ja pienempi. Tiedä sitten että onko vanhempi vai uudempi versio. Osaako joku nopeasti linkata tuohon manuaalin?
 
Olisit kyllä itsekin tuon sekunnissa kuuklella löytänyt mutta tässä:
https://www.roland.com/global/support/by_product/td-3/owners_manuals/
Keskusyksikkö eli rumpumoduli on tietääkseni ollut TD3:ssa aina ja iankaiken samanlainen, lienetköhän sekoittanut johonkin muuhun malliin?
 
MarkusB
27.04.2017 20:59:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti edelliselle. Sellanen kysymys vielä että pitäisi saada joku hinta/laatu-suhteeltaan järkevä kaiutin (varmaankin aktiivi) rumpusetille. Lisävaatimuksena olisi, että voisi kytkeä myös syntikoita siihen ja että soisi edes siedettävästi. Onko kellään ehdottaa mitään? Ajatuksena olisi ehkä joku muutaman kanavan mikseri ja siitä aktiivikaiuttimielle vai onko ihan järjetön ajatus?
 
Tom Miking
28.04.2017 09:12:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarkusB: Kiitti edelliselle. Sellanen kysymys vielä että pitäisi saada joku hinta/laatu-suhteeltaan järkevä kaiutin (varmaankin aktiivi) rumpusetille. Lisävaatimuksena olisi, että voisi kytkeä myös syntikoita siihen ja että soisi edes siedettävästi. Onko kellään ehdottaa mitään? Ajatuksena olisi ehkä joku muutaman kanavan mikseri ja siitä aktiivikaiuttimielle vai onko ihan järjetön ajatus?
 
Muutaman kanavan mikseri + aktiivikaiutin (tai 2) on ihan järkevä ja yleisesti käytetty ratkaisu. Rumpukäyttöön on esim. Rolandilla ihan omia monitorikaiuttimiaan mutta jos tosiaan on tarkoitus saada esim. syntikka mukaan niin ns. yleiskäyttöiset aktiivikaiuttimet sopii paremmin. Jos ajatellaan koti- tai ns. pizzeriakeikkakäyttöä niin ei varmaankaan tarvi subbaria tai suurta aktiivikaiutinta eli esim. joku 12" aktiivikaiutin tai pari vois olla hyvä. Hintakaan ei huimaa jos etsii käytettynä tai thomannin halvimmat kelpaa, esim:
https://www.thomann.de/fi/pikkumikserit.html?filter=true&oa=pra
ja
https://www.thomann.de/fi/aktiivise … rue&feature-11284%5B0%5D=1x%2012%22
 
cancermann
04.05.2017 12:05:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking:
https://www.thomann.de/fi/aktiivise … rue&feature-11284%5B0%5D=1x%2012%22

 
Mulla on Behringerin 15" Eurolive aktiivi. Ääni ei ole ihan älyttömän hyvä, ja subin taitaa tarvita jos basarin haluaa hyväksi. Veikkaan että on jakosuotimella leikattu alapäät pois kun ei ainakaan taajuuskorjauksella saa mitään muutosta alle 65Hz alueelle.
 
Tom Miking
05.05.2017 08:13:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cancermann: Mulla on Behringerin 15" Eurolive aktiivi. Ääni ei ole ihan älyttömän hyvä, ja subin taitaa tarvita jos basarin haluaa hyväksi.
Niin, hyvyysvaatimukset ja tarvittava rahamäärä menevät yleensä käsi kädessä.
 
Veikkaan että on jakosuotimella leikattu alapäät pois kun ei ainakaan taajuuskorjauksella saa mitään muutosta alle 65Hz alueelle.
Varmaan, yleensäkään kaiuttimelle ei kannata tunkea taajuuksia joita se ei pysty kunnolla toistamaan.
 
BPee
16.05.2017 20:31:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarkusB: Kiitti edelliselle. Sellanen kysymys vielä että pitäisi saada joku hinta/laatu-suhteeltaan järkevä kaiutin (varmaankin aktiivi) rumpusetille. Lisävaatimuksena olisi, että voisi kytkeä myös syntikoita siihen ja että soisi edes siedettävästi. Onko kellään ehdottaa mitään? Ajatuksena olisi ehkä joku muutaman kanavan mikseri ja siitä aktiivikaiuttimielle vai onko ihan järjetön ajatus?
 
Itse vasta tuon aiheen kanssa kamppailin ja päädyin tähän:
 
https://m.thomann.de/fi/mackie_thump15.htm?ref=msg_a_0
 
Ei paras, eikö halvin (mutta ei tosiaankaan kalleinkaan). Mutta mielestäni hinta-laatu suhteeltaan etevin. Harkitsin myös 12" versiota joka olis ollu vielä edukkaampi, mutta päädyin sitte tuohon.
Huom. Helsingin seudulta kyllä löytyy thomanin hintoja edullisemminkin...
 
Lopulta se karkas käsistä ja tuli ostettua toinenki + telineet + mackie pikku mixeri + mikkejä soittimille ja laululle + paljo muuta, siis niinku sanoin karkas käsistä...
Mut monesti on kytkettynä rummut, kitara, basso, pari laulua, ja toimii ihan ok noissa hupi rämpyttelyissä.
 
Tuolla jo aiemmin kirjottelinki, että kuulokkeet on sitten ylivoimainen vaihtoehto jos äänenlaatua haetaan. Kannattaa pitää mielessä. Kaiuttimilla saa sitten voluumia ja fiilistä jos sitä hakee, mutta, kuulokkeet voittaa äänenlaadussa 6-1. Kannattaa käydä testaamassa jossain niin ei tule sitte yllätyksenä.
Jos täälläpäin liikettä nii tere tulemast kahville niin testaillaan samalla.
 
Tom Miking
17.05.2017 19:03:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BPee:Huom. Helsingin seudulta kyllä löytyy thomanin hintoja edullisemminkin...
Juu, ja kivijalkaliikkeiden säilymiseksi kannattaa vaikka maksaa hitusen ylimääräistä. T -kaupan sivuilta saa kuitenkin nopeasti ja helposti hyvän referenssin hinnoille.
 
Lopulta se karkas käsistä ja tuli ostettua toinenki + telineet + mackie pikku mixeri + mikkejä soittimille ja laululle + paljo muuta, siis niinku sanoin karkas käsistä...
... aina voi lohduttautua sillä että se kamar.....us tuskin tuohon loppuu :)
 
Kaiuttimilla saa sitten voluumia ja fiilistä jos sitä hakee, mutta, kuulokkeet voittaa äänenlaadussa 6-1.
näin se vähän on, kuulokkeet kuulostaa paremmalta mutta kaiuttimet tuntuu paremmalta. Kaiuttimien kanssa ikäänkuin soittaa "oikeasti".
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti