Muusikoiden.net
21.09.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkörummut aloittelevalle soittajalle?
1 2 3 4 5
-Dr.DW-
27.11.2014 17:24:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jake24-25: Mitä mieltä kokeneet ovat Rolandin TD-4KP-mallista? Aion laajentaa musiikillisia taitojani rumpuihin ja suunnittelen sähkörumpujen hankkimista. Onko tuossa hyvä aloittelijan setti ja riittääkö se vähän pidemmällekin kun sinne pääsee? Ainakin YouTubesta löytyneiden videoiden ja Rolandin sivujen videoiden perusteella soundit kuulostavat - ainakin kokemattoman korvaan - varsin päteviltä. Mitä mieltä kokeneemmat ovat soundeista? Ovatko ne pätevät sekä alkuun että vielä vähän myöhemminkin? Kiitos etukäteen mahdollisista vastauksistanne.
 
Pätevät on soundit hinta/laatu suhteessa! Ihan olen keikankin niillä soundeilla paahtanut ja ei niistä kukaan avautunut... EzDrummerilla tms. softalla saa sitten kaavittua parempaa soundia jos tuntuu että ei riitä...
 
Bombing for peace is just like fucking for virginity.
Petsku_73
23.02.2015 20:24:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältäkin aloittelija heittää lusikan soppaan. Koitin käydä näitä aiheita läpi, mutta silti kysyttävää olisi vaan tuhottomasti.
 
Soittokokemus tällä hetkellä 30 minuuttia melko tarkalleen. Siitä jo jäi semmoinen fiilis, että tätä lisää. Joten nyt kerrostaloasukkina, niin sähkörumpujen hankinta lienee edessä. Vaikkakin ne aidot kuulosti vaan jumalattoman paljon paremmille. :)
 
No mutta. Jotta en menisi aivan metsään hankinnoissani, niin mitä arvon raadi sanoo Alesiksen DM6, tai DM7X session kit seteistä. Puuttuuko jotain oleellista. Onko laatu aivan kuraa. Kestääkö ym jne kysymyksiä nousee mieleen.
 
Noista rumpusoundeista. Niitä siis saa lisääkin osteltua?
 
Hintatasoksi ajattelin alkuun jotain mitä noissa on. Katsotaan miten innostusta kestää, ja aikaa riittää. Näihin saa ilmeisesti osteltua lisää osaa halutessaan, ja päiviteltyä parempaan, jos innostus säilyy ja kasvaa`:)
 
Tyhmiä kysymyksiä ehkä mutta mutta. Vaatiiko tuo vahvistimen erikseen, vai voinko kytkeä kiinni jotenkin jo olemassaolevaan AV vahvistimeeni, jos haluan saada äänet suuren yleisön kuuluville. :)
 
29
23.02.2015 23:39:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensiksi pieni varoituksen sana. Sähkörummuistakin lähtee aika paljon kopinaa, joka voi haitata naapureita kerrostalossa. Tästä aiheesta löytyy paljon tietoa netistä, jopa tältäkin palstalta.
 
Noiden Alesiksen settien padit näyttävät aivan Millenium -settien vastaavilta. Toisin sanoen rebrändattyä roskaa. Aivan karmeita tekeleitä. Usko pois, että ei tule kuin paha mieli noista.
 
Tässä torilta kaksi suunnilleen budjettiisi sopivaa vaihtoehtoa:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=975925
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=975289
 
Etenkin jälkimmäinen vaikuttaa jopa epäilyttävän edulliselta kun mukaan tulee Yamahan tuplapedaalit ja Behringerin basso?vahvistin. Ei toi bassovahvistin varmaan kovin hyvä ole sähkörumpujen toistoon, mutta voihan sen vaikka myydä eteenpäin. Noissa molemmissa seteissä näyttäisi olevan täsmälleen samat padit. Eri moduli ja räkki.
 
Voit kytkeä sähkörummut AV vahvistimeesi, mutta en suosittele luukuttamaan älyttömän kovalla normaalien kaiuttimien kautta, koska transientit voivat rikkoa kaiutinelementit. Suljetut kuulokkeet ovat mielestäni parhaat itsekseen soitteluun.
 
Petsku_73
24.02.2015 00:45:33 (muokattu 24.02.2015 00:45:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlella löysin myös hyviä arvioita Alesiksesta, mutta ehkä silti käännyn Rolandiin, tai vastaavaan täällä hyväksi kehuttuun merkkiin.
Ilmeisesti nuo vanhemmatkin mallit on ihan käyviä pelejä, ja niitä saa päiviteltyä, ja kytkettyä samaan tapaan kuin uusiakin malleja?
 
Pääosin ajatuksissa on toki kuulokkeilla mennä, mutta aina sillointällöin sitä ehkä haluaa musisoida niin että naapuritkin saa nauttia. ;)
 
JanneO
24.02.2015 08:44:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Petsku_73:
 
Noista rumpusoundeista. Niitä siis saa lisääkin osteltua?
 

 
Noihin moduleihin ei saa ostettua lisää soundeja, ellei joittenkin valmistajien päivityksiä oteta huomioon. Taitaa tällä hetkellä ainoa sähkösetin valmistaja jonne saat ladattua ja tehtyä omia soundeja on 2Box, mutta se ei ole ihan sieltä hinnat alkaen-ryhmästä :)
Muutenkin jos sähkösettiä mainostetaan että siellä 1500 soundia, niin niistä oikeasti murto-osa on käyttökelpoisia;)
 
Eniten soundeihin voi vaikuttaa jos ostat esim jonkun rumpusoftan tietokoneelle ja soittelet tavallaan sen kautta. Helpoin vaihtoehto ja nopeimmin soiton huumaan pääsee hankkimalla setin valmiina.
 
Tuo on totta mitä on sanottu noista meluhaitoista. Siihen viereiseen huoneeseen esim ei varmaan haittaa soittelu mitään, mutta ääni resonoi rakennuksen runkoa pitkin ja alakerran sedällä kyllä palaa käpy alta aikayksikön noitten kanssa jos ei huolehdi kunnon eristyksestä noitten kera.
 
Lähettäjä: "rumpujoppari R***i" Lähetetty: 18.10.2010 02:40 Otsikko: Re: Tori: Sabian B8 Pro Karavaani kulkee iloisesti rallatellen eteenpäin, vaikka koirat, persaukiset ja kateelliset räksyttävätkin.
Petsku_73
24.02.2015 09:12:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aa eli siihen aivoon ei saa ladattua uusia soundeja, vaan sitten se homma kierrätettäisiin koneen kautta. No ei sekään varmaan ongelma olisi.
 
Tuon melun kannalta asun melko hyvässä kohtaa kerrostaloa. Alakerrassa on talopesula ja sauna, joten jos naputus sinne kuuluu, ei haitta ole kovin suuri.
 
JanneO
24.02.2015 13:18:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Petsku_73: Aa eli siihen aivoon ei saa ladattua uusia soundeja, vaan sitten se homma kierrätettäisiin koneen kautta. No ei sekään varmaan ongelma olisi.
 
Tuon melun kannalta asun melko hyvässä kohtaa kerrostaloa. Alakerrassa on talopesula ja sauna, joten jos naputus sinne kuuluu, ei haitta ole kovin suuri.

 
suurinpiirtein noin, mutta ei moneen ohjelmaankaan saa pelkästään yhtä soundia ajettua, vaan pitää ostaa ohjelmien laajennuksia.
Otetaan esimerkkinä EZdrummer ohjelma. Siihen saa sitten tarpeen mukaan erilaista soundipankkia ostettua:
http://www.musasofta.fi/ohjelmistot … KqlFLZ1VjtecUXMwxOcEgGwcaAl5n8P8HAQ
 
tuon ohjelman ja tietokoneen lisäksi tarvitset ne sähkörumpupadit (tähänkin tarjolla montaa vaihtoehtoa sitten) ja sähkösetin symbaalit.
Sekä esim tällaisen : http://alesis.com/triggerio
 
mutta edelleen simppelein ja nopein tie on ostaa valmis sähkösetti ;)
 
Lähettäjä: "rumpujoppari R***i" Lähetetty: 18.10.2010 02:40 Otsikko: Re: Tori: Sabian B8 Pro Karavaani kulkee iloisesti rallatellen eteenpäin, vaikka koirat, persaukiset ja kateelliset räksyttävätkin.
xerxes
25.02.2015 08:20:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JanneO: Muutenkin jos sähkösettiä mainostetaan että siellä 1500 soundia, niin niistä oikeasti murto-osa on käyttökelpoisia;)
 
Kannattaa miettiä kuinka monta erilaista soundia tarvitsee? Kuinka hyvin osaa editoida niitä soundeja? Omassa ikivanhassa aivossakin on aika mukavat editointimahdollisuudet. Sellainen ns. top40-bändi voi tarvita paljonkin erilaisia soundeja, kun pitää soitella kovinkin erityylisiä biisejä.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
Petsku_73
25.02.2015 10:52:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alussahan sitä ei osaa odottaa, eikä vaatiakkaan varmaan paljon mitään. Riippunee siis siitä harjoittelun määrästä ja tason kasvusta, että miten nopeasti setti jää epätyydyttäväksi?
Ja jos innostus lopahtaakin.... Tätä epäilen, mutta ehkä nyt alussa otettava huomioon.
 
No mutta jos heitän nyt tähän tälläisen vastakkainasettelun vielä, kun olen koittanut lukea, hakea tietoa, ja sitten vielä sisäistää tätä kaikkea. Niin........
 
Alesis DM7X Session Kit
 
Roland TD3
 
Kumpi näistä ja miksi.
 
Omat perustelut nyt näihin ns "halpiksiin" on jo tavallaan tuolla ylhäällä. En aloittelijana osaa odottaa yhtään mitään. Ja matkan aikana tsekataan se kiinnostus ja tason mahdollinen nousu, ja tarkistetaan sitten sitä mukaa vehkeet. :)
 
novo
28.08.2015 03:15:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 183 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Niin oonkii. Aattelin seuraavaan kämppään muutettuani hoitaa itellein sähkörunput. Ikkään en oo moisia omistanu, en kyllä akustisiakaan, ja siksi budjetti ja toiveet ei oo turhan korkialla alakuun. Oon vasuri joka on soitellut lähinnä oikeekätisesti, mutta toivoisin että settiä ois helppo ja nopia muokata kummankätiseksi vaan. Muuten toiveina perusmeininkiä eli haikka, virppa, ala- ja ylätomi, ride ja crash. Tuplat ois kiva asia, mutta ilimankin pärjää. Kiva ois jos haikassa ois muutakin toimintoo kuin kiinni ja auki ja toki muutkin pellit sais toimia useemmalla tavalla.
 
Heittäkää muutamia perusvarmoja settejä mitä kahtella tarkemmin hintaluokassa 0-400, ja käytettynä luulis tässäkin saavan kummasti enemmän vastinetta rahoilleen.
 
Landstr: "En kuitenkaan osaa selittää asioita niin, että ne tuntuisivat järkeviltä, joten annan olla." vvaltsu:"Mä teen koko loman duunia ja luen siinä samalla kolmeen syksyn YO-kokeeseen. Kun on selkärankaa ja kanttia, niin.."
Kojootti_84
02.09.2015 14:45:00 (muokattu 02.09.2015 14:45:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

novo: Niin oonkii. Aattelin seuraavaan kämppään muutettuani hoitaa itellein sähkörunput. Ikkään en oo moisia omistanu, en kyllä akustisiakaan, ja siksi budjetti ja toiveet ei oo turhan korkialla alakuun. Oon vasuri joka on soitellut lähinnä oikeekätisesti, mutta toivoisin että settiä ois helppo ja nopia muokata kummankätiseksi vaan. Muuten toiveina perusmeininkiä eli haikka, virppa, ala- ja ylätomi, ride ja crash. Tuplat ois kiva asia, mutta ilimankin pärjää. Kiva ois jos haikassa ois muutakin toimintoo kuin kiinni ja auki ja toki muutkin pellit sais toimia useemmalla tavalla.
 
Heittäkää muutamia perusvarmoja settejä mitä kahtella tarkemmin hintaluokassa 0-400, ja käytettynä luulis tässäkin saavan kummasti enemmän vastinetta rahoilleen.

 
Muusikoiden.netin virallinen kanta on, että pitää ostaa Rolandin setti, muuta en uskalla edes suositella :PPP.
 
Noeivais..., mutta Rolandit ja yamahat on niitä "parempia settejä". Tuolla budjetilla et kovin kummosta settiä kyllä saa, eli joudut ostamaan semmosen missä ei ole "oikeaa" haitsua ja pädit on kumisia. Suosittelen että säästät rahnaa ja ostat käytettynä n. 1000 € setin, myydessä saat omat takaisin kun ostat oikean setin oikealla hinnalla. Täältä saat varmasti apua ja kannattaa kysyä kun olet jotain settiä ostamassa. Ittelläni ei ole rolandeja tai kunnollisia yamahoita ollut, joten en osaa suositella yksittäistä mallia. Rolandilta vissiin TD-11 vai oliko se TD-15 olivat hyviä (mesh kalvollinen virveli ainaskin), "oikea" haitsu ja ride-cymbaali kolmialueinen jne.
 
P.s. ittelläni on ollut Alesis DM10 -setti, joka on mielestäni riittävän hyvä. Miinuksena haitsu ja pädit on kovin äänekkäät. Aikaisemmin on ollut yamahan joku 300 € hintainen (käytettynä) kumilätty setti ja se oli kyllä aivan paska. Eli jos laitat 300-400 € settiin niin uskon että se on joka tapauksessa paska merkistä riippumatta.
 
-Dr.DW-
02.09.2015 14:50:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä minun mielestä Yamaha:n DTXplorer on ihan mukiinmenevä setti. Niitä jo pyörii tuolla torilla aika halvalla... Kumiset lätyt tosin.
 
I regret that ive fallen short from life.
novo
03.09.2015 05:03:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nooh, oon kuitenkin sen verran sunnuntairumpali, että alkuun pääsee kömsömmälläkin setillä, kamarunkkaus alkaa sit jos on alkaakseen vähän myöhemmin. Siinä tulee menemään kuitenkin hetki jos toinenkin ennen kuin sitä alkaa tajuamaan, että mitäs kaikkia ominaisuuksia haluaakaan ja mikä on totaalista kuraa jopa omassa käytössä. Rahalla saa ja mopolla pääsee ja tonnin mä sijoittaisin kuitenkin ennemmin uuteen bassoläjään tai Diezelin nuppiin, jos moisen summan haalisin kokoon :D
 
Landstr: "En kuitenkaan osaa selittää asioita niin, että ne tuntuisivat järkeviltä, joten annan olla." vvaltsu:"Mä teen koko loman duunia ja luen siinä samalla kolmeen syksyn YO-kokeeseen. Kun on selkärankaa ja kanttia, niin.."
xerxes
03.09.2015 08:51:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

novo: Nooh, oon kuitenkin sen verran sunnuntairumpali, että alkuun pääsee kömsömmälläkin setillä, kamarunkkaus alkaa sit jos on alkaakseen vähän myöhemmin.
 
Oikea asenne. Itse aloitin parilla kumipadilla, kd-7 bassarilla ja yamahan tmx-aivolla. Sitten on tullut osteltua padeja sieltä täältä ja aivo on vaihtunut td-kasiksi. Ihan olen tyytyväinen ollut. Nyt on tosin mennyt pitkään soittelematta, kun ei ole saanut aikaiseksi korjata räkin murtunutta kiinnikettä. Tippu edellisessä asunossa varastossa parista metristä... Siellä ei ollut paikkaa mihin olisi voinut koota setin.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
Kojootti_84
03.09.2015 20:09:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

novo: Nooh, oon kuitenkin sen verran sunnuntairumpali, että alkuun pääsee kömsömmälläkin setillä, kamarunkkaus alkaa sit jos on alkaakseen vähän myöhemmin. Siinä tulee menemään kuitenkin hetki jos toinenkin ennen kuin sitä alkaa tajuamaan, että mitäs kaikkia ominaisuuksia haluaakaan ja mikä on totaalista kuraa jopa omassa käytössä. Rahalla saa ja mopolla pääsee ja tonnin mä sijoittaisin kuitenkin ennemmin uuteen bassoläjään tai Diezelin nuppiin, jos moisen summan haalisin kokoon :D
 
Juu. Yammut ja Rollot on siitä hyviä että niitä on varmasti helpompi liikutella eteenpäin sitten jos/kun on aika päivittää parempaan.
 
-Dr.DW-
03.09.2015 20:16:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kojootti_84: Juu. Yammut ja Rollot on siitä hyviä että niitä on varmasti helpompi liikutella eteenpäin sitten jos/kun on aika päivittää parempaan.
 
Ja ne kestää ja kestää... Ja niissä triggaus toimii.
 
I regret that ive fallen short from life.
novo
01.10.2015 23:27:45 (muokattu 01.10.2015 23:27:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palion Yammun DTXplorer-setistä tointaa maksella käytettynä? Se kolomisen hunttia?
 
Landstr: "En kuitenkaan osaa selittää asioita niin, että ne tuntuisivat järkeviltä, joten annan olla." vvaltsu:"Mä teen koko loman duunia ja luen siinä samalla kolmeen syksyn YO-kokeeseen. Kun on selkärankaa ja kanttia, niin.."
-Dr.DW-
01.10.2015 23:29:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

novo: Palion Yammun DTXplorer-setistä tointaa maksella käytettynä? Se kolomisen hunttia?
 
Öbaut... Hetki sitten oli jotenkin vähän puutteellinen torilla 100e.
 
I regret that ive fallen short from life.
novo
02.10.2015 01:00:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Öbaut... Hetki sitten oli jotenkin vähän puutteellinen torilla 100e.
 
Njoo, sovinpa tuosa kaupoista, kelepaa muuttaa uuteen kämppään ku pääsee sit paukauttellee :D
 
Landstr: "En kuitenkaan osaa selittää asioita niin, että ne tuntuisivat järkeviltä, joten annan olla." vvaltsu:"Mä teen koko loman duunia ja luen siinä samalla kolmeen syksyn YO-kokeeseen. Kun on selkärankaa ja kanttia, niin.."
puuvarasto
08.10.2015 10:14:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roland TD-1KV on ollut hyvä. Virveli on viimeisen päälle ja kaikki laadukasta. Hiljainen basari. Settejä on vain 15 mutta onko tuollakaan väliä kun 98% soittamisesta menee kuitenkin yhdellä hyvällä setillä.
 
Vanhasta akustisen kitaran 30w vahvistimesta tuli samalla yllättävän hyvä rumpumonitori jos ei halua soittaa kuulokkeilla.
 
"Being yourself: There are two premises to aspire to. Number one: learn to play what you want to hear. And two: know what you want to hear and then go after it." -Billy Gibbons
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti