Muusikoiden.net
31.10.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tietokoneohjattu setti
1
tvr
02.03.2014 13:55:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On alkanut mietityttää, että miksi sähkörummut vielä nykypäivänäkin ovat aina kiinni jossain hankalasti käytettävässä rumpumoduulissa? Miksei padeissä voisi olla vaikka usb liitin ja sitten kaikki vaan hubin kautta kiinni tietokoneeseen ja setin ohjaus sitä kautta tarkoitukseen tehdyllä softalla (ei millään yleiskäyttöisellä midi-softalla..)? Vai onko tuollaisia jo olemassa / mahdollista rakentaa itse tonnin parin budjetilla?
 
Tom Miking
11.03.2014 15:09:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tvr: On alkanut mietityttää, että miksi sähkörummut vielä nykypäivänäkin ovat aina kiinni jossain hankalasti käytettävässä rumpumoduulissa? Miksei padeissä voisi olla vaikka usb liitin ja sitten kaikki vaan hubin kautta kiinni tietokoneeseen ja setin ohjaus sitä kautta tarkoitukseen tehdyllä softalla (ei millään yleiskäyttöisellä midi-softalla..)?
Tässä on se hankaluus että se pädin signaali ei semmoisenaan ole USB -yhteensopiva. Eli tällaisessa mallissa jokaiseen pädiin pitäisi lisätä jonkin verran älyä sen sijaan että siellä on analoginen piezo. Käytännössä on helpompaa että se äly on keskitetty sinne moduliin. Eikä joku 10 -reikäinen USB -hubikaan kuulosta kovin hyvältä.
 
Vai onko tuollaisia jo olemassa / mahdollista rakentaa itse tonnin parin budjetilla?
Vähän tuon tapaista saat kun kytket rumpumodulin MIDI-USB -palikan avulla tietokoneeseen ja pyörität siellä esim. Superioria tai Addictive Drumsia. Tässä tapauksessa se moduli toimii ikäänkuin hubina jolla ne pädien signaalit menee tietsikalle. Tällaisen saat väsättyä varmaan reilusti alle tonnilla (riippuen miten hyvät pädit haluat), kelpoja rumpusettejä saa torilta viidensadan pintaankin ja nuo softat taitaa maksaa parinsadan verran. Soundi vs. käytetty raha on tässä ihan omaa luokkaansa koska nuo rumpusoftat on parempia kuin modulien omat soundit.
 
Lamina
18.03.2014 17:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tvr: On alkanut mietityttää, että miksi sähkörummut vielä nykypäivänäkin ovat aina kiinni jossain hankalasti käytettävässä rumpumoduulissa? Miksei padeissä voisi olla vaikka usb liitin ja sitten kaikki vaan hubin kautta kiinni tietokoneeseen ja setin ohjaus sitä kautta tarkoitukseen tehdyllä softalla (ei millään yleiskäyttöisellä midi-softalla..)? Vai onko tuollaisia jo olemassa / mahdollista rakentaa itse tonnin parin budjetilla?
 
täältä löytyy
 
http://synesthesiacorp.com
 
Tom Miking
19.03.2014 08:29:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lamina: täältä löytyy
 
http://synesthesiacorp.com

 
Kappas niinpäs onkin... eri asia sitten on että onko tuossa paljoa järkeä. Pari pädiä maksaa saman verran kuin kokonainen setti, ei symbaalipädejä, ei basaripädiä, ei haitsukontrolleria. Enkä tiedä onko se kovin suuri ilo että rumpuaivo korvataan isolla usbihubilla.
 
Lamina
19.03.2014 09:32:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Kappas niinpäs onkin... eri asia sitten on että onko tuossa paljoa järkeä. Pari pädiä maksaa saman verran kuin kokonainen setti, ei symbaalipädejä, ei basaripädiä, ei haitsukontrolleria. Enkä tiedä onko se kovin suuri ilo että rumpuaivo korvataan isolla usbihubilla.
 
No vähän paremmin toimii kait vaan lisäpädeinä settiin kun, että kasais koko setin noista..
Symbaalipädit puuttuu, mut tollasen ne lisäs tohon systeemiin just viime vuonna
 
http://synesthesiacorp.com/synapse
 
eli saa basaripädin ja haitsukontrollerin..
 
Tom Miking
19.03.2014 14:28:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lamina: No vähän paremmin toimii kait vaan lisäpädeinä settiin kun, että kasais koko setin noista..
Symbaalipädit puuttuu, mut tollasen ne lisäs tohon systeemiin just viime vuonna
 
http://synesthesiacorp.com/synapse
 
eli saa basaripädin ja haitsukontrollerin..

Siis tuohan on vaan purkki joka osaa ottaa vastaan perinteisten basaripädien ja haitsukontrollerien signaalia ja muuttaa sen tietokoneen ymmärtämään muotoon...
eli just samaa asiaa mitä rumpumodulit jo tänä päivänä tekee paitsi että modulit sen helpommin ja paremmin ja edullisemmalla hinnalla. Tämä ei siis ole kettuilua vaan yritän vaan ymmärtää että missä mielessä tämä olisi parempi kuin perinteinen rumpumoduli.
 
Mutta tosiaan parin efektipädin lisäämiseksi akustiseen settiin tuo synapsen jutska jollain lailla soveltuisi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti