Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkörummut,MIDI jaCubase LE
1
sam_u
20.01.2012 16:56:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensinnäkin anteeksi jos aihe on jo valmiina mutta haulla en löytänyt vastausta. Minulla on sähkörummut joissa on midi ulostulo. Jos ostan ulkoisen äänikortin jossa on midi ja mukaan tulee Steinberg Cubase LE-ohjelma, niin onnistuuko tällaisella setillä äänitys koneelle? Jos onnistuu niin onko tulos parempi kuin että suoraan aivojen kuulokelähdöstä äänikortin instrumentti sisääntuloon?
 
-Dr.DW-
20.01.2012 17:19:56 (muokattu 20.01.2012 17:21:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sam_u: Ensinnäkin anteeksi jos aihe on jo valmiina mutta haulla en löytänyt vastausta. Minulla on sähkörummut joissa on midi ulostulo. Jos ostan ulkoisen äänikortin jossa on midi ja mukaan tulee Steinberg Cubase LE-ohjelma, niin onnistuuko tällaisella setillä äänitys koneelle? Jos onnistuu niin onko tulos parempi kuin että suoraan aivojen kuulokelähdöstä äänikortin instrumentti sisääntuloon?
 
Noh, sie saat MIDI nuotit koneelle, MIDI ulostulosta ja siun pitää saada osoitettua ne nuotit rummun ääniksi.
Jos Cubasessa ei ole omaa pankkia rumpusoundeille, niin sitten siun pitää pyörittää virtuaali-instrumenttina (VST-i:na) rumpusoftaa. Esim. DFH, Superior drummer yms.
Silloin se MIDI informaatio on vasta puettu kuultavaan muotoon.
 
E: Kun käytät VST-i:a, on narulle tuleva lopputulos häiriötöntä ja varmasti selkeää.
 
Viina on viisaiden juoma, vaan nousee se tyhmäänkin päähän!
Creltar
20.01.2012 22:03:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sam_u: Jos onnistuu niin onko tulos parempi kuin että suoraan aivojen kuulokelähdöstä äänikortin instrumentti sisääntuloon?
 
Kyllä, koska useimmiten rumpusoftat hakkaavat sähkörummut soundeiltaan, vaikka niissäkin ihan hyvät soundit jo onkin. Kaikkein painavimpana syynä kuitenkin ainakin itselleni MIDIn suosimisessa on se, että kun kaikki rummut tulevat erillisinä raitoina, voi esim. basaria miksata kovemmalle ja lisätä vaikkapa kaikua. Jos äänität koko setin stereoulostulona, joudut tekemään säädöt etukäteen ja jälkikäteen voi vaan muuttaa stereoraidan kokonaissoundia.
 
Prog On!
sam_u
21.01.2012 17:26:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos näistä vastauksista. Sitten vielä että jos hommaan ezdrummerin niin voiko sen kautta soittaa suoraan cubaselle vai pitääkö ne midinuotit muuttaa jälkeenpäin? Ja kysymyksistä suurin: onko yleensäkin tämä rumpujen äänitys MIDInä vaikeaa aloittelijalle?
 
Creltar
21.01.2012 23:23:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sam_u: Kiitos näistä vastauksista. Sitten vielä että jos hommaan ezdrummerin niin voiko sen kautta soittaa suoraan cubaselle vai pitääkö ne midinuotit muuttaa jälkeenpäin? Ja kysymyksistä suurin: onko yleensäkin tämä rumpujen äänitys MIDInä vaikeaa aloittelijalle?
 
Ei se niin vaikeaa ole, suosittelen lämpimästi. Itse aloitin myöskin MIDI-hommat samoilla softilla ja laitteilla: sähkörummut, midipiuha, läppäri, cubase ja ezdrummer.
Kytket rummut koneeseen midipiuhalla ja avaat cubasen. Siellä teet uuden raidan, johon valitset softwareksi ezdrummerin ja inputiksi sen midipiuhan. Sitten vaan äänittämään :)
 
Prog On!
sam_u
08.02.2012 23:41:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kalustona on sähkörummur,cubase ja ezdrummer niin saako jokaista rumpua omalle raidalleen? Helpottaa miksaamista.
 
chill
09.02.2012 18:03:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sam_u: Jos kalustona on sähkörummur,cubase ja ezdrummer niin saako jokaista rumpua omalle raidalleen? Helpottaa miksaamista.
 
Kyllä saa.
Tämä onkin juuri yksi MIDIn suurimmista eduista sen lisäksi, että saundit ovat oikeastaan poikkeuksetta rumpuaivojen saundeja paremmat.
 
Hössö
11.02.2012 16:30:02 (muokattu 11.02.2012 16:37:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko joku ystävällisesti neuvoa askel askeleelta, kuinka sähkörummut saa ohjaamaan tuota cubase-ezdrummer -yhdistelmää. Eli lähtötilanteena on Yamaha dtxpress iv special setti yhdistettynä midipiuhalla koneeseen ja cubase le ja ezdrummer sekä dfh asennettuina koneelle.
 
EDIT: Nyt oletuksena, että cubasen saatika minkään muunkaan kyseessä olevan ohjelman käytöstä ei ole mitään kokemusta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti