Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kotistudioon rumpujuttuja. Vaihtoehtoja Alesis Control Padille?
1
AZa
11.09.2011 15:05:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ajattelin vähän kotistudioon hankkia jotain triggerpädiä, jolla rumpuraitojen tekeminen helpottuisi kun ei tunnu oikein luonnolliselta midikiipparilla. Alesis Control Pad olis ollut hintaluokassaan juurikin loistava laite, mutta näköjään sitä ei enää valmisteta eikä oikein löydy mistään.
 
Tietäisikö kukaan vastaavanlaisia laitteita? Eli tarvitsi olla midi ja usb littännät (myöskin plussaa jos siihen voi liittää esim. kick-padin tai muita ylimääräsiä), isot padit joita voi soittaa kapuloilla. Omia ääniä ei tarvitse olla laitteessa (tuskin ne kovin hyviä kuitenkaan on jos ei pulita itteään kipeeksi). Vai pitääkö tässä taipua kuitenkin sormilla näpyttelyyn kun näyttää olevan hirmu kalliita noi kapulakoon padit?
 
Millaisia kokemuksia ihmisillä on sormipädeistä vs. tommoset isommat? Miten te soitatte rumpuraitoja jos ei oo mahollisuuksia oikeisiin rumpuihin tai edes sähkörumpukittiin? Jotain pitäis keksiä nyt jolla sais rytmit ja rummut kivasti soiteltua biiseihin.
 
Tässä vielä kuva laitteesta, eli tuo oikeen alareunan härveli: http://upload.wikimedia.org/wikiped … /5/5b/Alesis_DM5_%2B_ControlPad.jpg
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
29
11.09.2011 20:25:17 (muokattu 11.09.2011 20:26:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hirmu kallis on tietysti subjektiivinen käsite, enkä tiedä minkä hintainen toi Control Pad on ollut silloin kun se on ollut myynnissä, mutta Alesiksen Performance Pad ja Yamahan DD-65 on reilun 200€ uutena. Noissahan omiakin soundeja taitaa olla, mutta MIDI OUT ainakin löytyy molemmista ja molempiin näyttäisi saavan pari padaalia/pädiä kiinni. Mihin tuota USB:tä tarvitset?
 
AZa
11.09.2011 21:23:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

29: Hirmu kallis on tietysti subjektiivinen käsite, enkä tiedä minkä hintainen toi Control Pad on ollut silloin kun se on ollut myynnissä, mutta Alesiksen Performance Pad ja Yamahan DD-65 on reilun 200€ uutena. Noissahan omiakin soundeja taitaa olla, mutta MIDI OUT ainakin löytyy molemmista ja molempiin näyttäisi saavan pari padaalia/pädiä kiinni. Mihin tuota USB:tä tarvitset?
 
Niinno tosiaan performance pad onkin melkein sama laite, mutta onko siinä niin hyvät saundit että niistä viitsisi maksaa ylimäärästä? Eipä sitä USB:tä oikeestaan tarvii, ei vaan äsken tullut mieleen että on midi-in äänikortissa kun ei oo vielä ikinä tullut käytettyy.
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
29
12.09.2011 08:24:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuskinpa siinä kovin hääppöiset soundit on nauhoitushommiin. Taitaa vaan olla vaihtoehdot vähissä, kun kaikissa tuntuu noita sisäisiä soundeja olevan. Oikeastaan ainut kaupasta saatava trigger-to-midi laite, jonka tiedän on Alesiksen trigger I/O, mutta siinähän minkäänlaisia pädejä ei ole itsessään vaan ne tarvittaisiin ulkoisesti. Silloin ei varmaan toi parisataa taas riitäkään.
 
Mitä itse oon lueskellu, niin kannattaa yleensä käyttää suoraan MIDI-MIDI johtoa verrattuna USM-MIDI liitäntään. Tuntuisi olevan simppelimpi ja varmatoimisempi.
 
duca
14.09.2011 09:27:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alesis Performance padissä ei jostain kummallisesta syystä pysty valitsemaan midinuottia mitä kukin padi lähettää. Siis ihan käsittämätön design flaw. Käytännössä siis sun pitää softasta pakottaa tietty rumpu ottamaan vastaan tiettyä midinuottia kun taas control padissä naputat vaan midinuotin minkä haluat kustakin padistä lähettää.
 
Mulla olis muuten ylimääräisenä yks Control Pad jos jotakuta kiinnostaa. Sähköpostilla (jere@malila.fi) voi ilmasta kiinnostusta jos moista jollain on. Neuvotellaan sit lisää jos joku haluaa.
 
-J-
 
Ps. ei sille tosiaan oikein hintaluokasssaan ole mitään vastinetta. Basarikshan tohon kannattaa hommata joku sähkörummun basaripädi ja oikee nuija. Noilla keyboard on/off tyyppisillä virityksillä basarina ei tuu kun vitutus :D
 
Tom Miking
14.09.2011 17:50:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duca: Alesis Performance padissä ei jostain kummallisesta syystä pysty valitsemaan midinuottia mitä kukin padi lähettää. Siis ihan käsittämätön design flaw. Käytännössä siis sun pitää softasta pakottaa tietty rumpu ottamaan vastaan tiettyä midinuottia kun taas control padissä naputat vaan midinuotin minkä haluat kustakin padistä lähettää.
Ei kai tuo ole edes mikään ongelma, puhumattakaan että kyseessä olisi joku käsittämätön issue. Nettihän on väärällään erilaisia Midi keymappereita joilla nuoteiltaan epäyhteensopivat modulit ja rumpusoftat saa soimaan kauniisti yhteen, niin sanoakseni.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti