Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rolandin TD-6V setti elää omaa elämäänsä
1
Sbatan
01.12.2010 14:06:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään mitään kokemusta sähkösetin pädien kulumisesta? Miul on siin perus PD-8:t tomeina, CY-8 symbaalipädit, KD-8 bassarina ja PD-105BK virvelillä. Setti ostettu käytettynä nuin 5-vuotta sitten ja siin on alkanut olee sellasta pygimistä, et pellit ei ain soi ja sitten välillä tulee random iskuja täysillä. Virppa on myös aika epäherkkä välillä. Meinaan siis et sitä dynaamista aluetta ei oikein saa kokonaan käyttöön. Soi tosi kummasti välillä. Bassari elää myös omaa elämäänsä. Se välillä ei taho ottaa iskuja vastaan ja tuplilla soitettaessa ongelma kasvaa villisti. Kummalisinta hommassa on se et joskus ne tuntuu toimivan ihan ookoosti ja sitten taas joskus meininki on ihan mahdotonta. Oon säädellyt aivoista setupit ns kohdalleen ja kokeillut kaikkea. Veikkaisin et ongelma on pädeissä, eikä aivoissa, vai olenko väärässä? Tai jos ongelma on moduulissa, niin voikohan nuita huollattaa jolla kulla? Ajattelin myös hankkia bassarin pädiksi tollasen vanhan tilalle:
 
http://www.thomann.de/fi/millenium_kd1012_12_kick_pad.htm
 
Eiks nuo pädit rokkaa ihan ookosti nuiden muidenkin moduulien kanssa, et ei pitäs olla yhteensopivuusongelmia? Kysyinen joskus mesh-head kalvollista pädiä DLX-musicista, niin epäili ettei noin vanhaan moduuliin löydy enää pädejä. WTF? Thomannilta nuita kyl näyttäis irtoovan vielki ja mielestäni nuiden muidenkin pitäs sopii kaikkien keskenään yhteen. Ei kai tuo triggerin piezo-tsydeemi niin radikaalisti muutu mallista toiseen. Ois vaan kiva naapurien helpotukseksi hommata pedaaleille kalvollinen pädi.
 
Ois kiva saada vaan tuo härpäke johonkin kuntoon, et pystyis demottelemaan kannuja himassa. Ärsyttää soittaa tuhat ja viel sata kertaa rallit läpi et suurin piirtein sais kaikki matskut sois koko ajan. Tai siis sois ain kun niit lyö.
 
Vallu-Veke
01.12.2010 14:21:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tee ensin resetointi, eli laita tehdasasetukset päälle.
Bassaripädi pitää säätää tuplapolkimille ottamaan iskut herkemmin, koska se triggeri on keskellä ja iskut osuu tuplilla keskikohdan viereen. Polkimen nuijat mahdollisemman lähelle toisia, jos on säätövaraa.
 
Sbatan
02.12.2010 13:55:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen on mie oon tehny muutaman kerran. Treshold nollassa ja sensitivy herkimmällä. Mut kyse ei olt pelkästää bassarista. Lähinnä sen koko roskan häröily kummastuttaa.
 
Tom Miking
02.12.2010 14:37:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sbatan:Veikkaisin et ongelma on pädeissä, eikä aivoissa, vai olenko väärässä? Tai jos ongelma on moduulissa, niin voikohan nuita huollattaa jolla kulla?
 
Jos useammat pädit sekoilevat niin eiköhän ongelma ole aivoissa tai sen asetuksissa. Tätähän voi kokeilla siten että jos ja kun sinulla on samanlaisia pädejä niin siirtyykö vika pädin mukana jos vaihdat niiden paikkaa keskenään?
Modulista kannattaa säädellä myös crosstalkia eli sillä estetään ettei esim. tomipädiä lyödessä myös peltipädi soi siitä tärädyksestä johtuen.
 
Rolandilla on ihan oma huoltonsa:
http://www.roland.fi/articles/default.aspx?c=39
mutta ennen kuin kiikuttaa sitä huoltoon niin kannattaa kysyä tuleeko korjaus kalliimmaksi kuin uusi moduli.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti