Muusikoiden.net
28.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitä vikaa Millenium mps-600 setissä
1
joev
24.07.2010 23:22:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli olen nyt etsinyt tietoa setistä ja ainoa asia mikä on tullut vastaan on se että millenium on huonoin merkki. eli siis mikä setissä on vikana
 
linkissä tuoteseloste http://www.thomann.de/fi/news_msg_crash_boom_bang.html
 
Rimpitzki
26.07.2010 02:40:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan aika samanlaisia juttuja kun muissaki millenium sähkörummuissa. Selaappa muita topikkeja tuossa alempana.
 
Itsehän en tiedä näistä jutuista paljoa mitään mutta itteeki tommoset sähkörummut kovasti himmottais.
 
-Rock On!!-
Tsugu
27.07.2010 17:09:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpä vioista tiedä, mutta reilu 200€ lisäys budjettiiniin tuo mahdollisuuden katsella myös muita vaihtoehtoja mm. Alesiksen DM10 studio kit . Itseläni ollut tuo käytössä noin 1/2 Y ja mielestäni ok volttipannut. http://www.dv247.fi/invt/71047/
 
rintapek
27.07.2010 20:25:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joev: eli siis mikä setissä on vikana
 
Mä ny en just tosta setistä tiedä mitään, kun en ole edes nähny.
 
Mut noin yleensä oleellista tuppaa olemaan semmoinen, et setti alla pysyy kasassa, ei hetku eikä heilu, on säädettävissä kuten haluat eikä sinnepäin. Siin vissiin oleellisimmat.
 
Sähkäreissä tietty myös se, et miten ne dynamiikan puolesta oikeesti toimii. Siis lyhyesti et onko säädettävissä muutenkin kuin ei kuulu - TÄYSILLÄ.
 
Montako inputtia tarttet ja pitääkö vehkeen ymmärtää stereo- ja 3-zonepadeja? Montako outputtia tarttet, eli piisaako mono/stereo, vai tartteeko saada useampia ulostuloja?
 
Sit tietty joka vehkeessä on aina miljoona saundia. Tuijotatko lukumäärään vai tarttisko olla yks tai kaks käyttökelpoista?
 
Noi kaikki on asioita, jotka selviää vaan testaamalla. Mut noin merkkinä toi Mille ny ei o mikään edelläkävijä. Kopiovehkeistä on kyse, joten jos originaaliratkaisu ei ollu toimiva, ni sit ei o kopiokaan. Jos taas orkkisratkaisu toimi, ni se ei takaa et kopio toimis.
 
En mä testaamatta ostais jammua, rollea tai mitään muutakaan. En mä pelkän mainoslauseen perusteella ostais totakaan.
 
One kind of music only - the good kind
Timi_1000
29.07.2010 22:17:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä osta. Paska on paskaa. Maksa vähän enemmän niin sulla on Jammut tai Rollet.
 
Eiku..
Samilainen
02.10.2012 20:52:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joev: Eli olen nyt etsinyt tietoa setistä ja ainoa asia mikä on tullut vastaan on se että millenium on huonoin merkki. eli siis mikä setissä on vikana
 
linkissä tuoteseloste http://www.thomann.de/fi/news_msg_crash_boom_bang.html

 
Itsellä ollu just tuo setti. Rumpujen äänet ovat aivan SURKEITA. hirveän kuulosta paskaa ja kyllästyt soundeihin varmasti parissa viikossa niinkuin minäkin tein...
 
Tronic
21.11.2012 21:46:38 (muokattu 24.11.2012 16:35:41)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilasin tämän ja samassa hintaluokassa olevan Alesis DM6-setin testiin. Selväksi tuli ainakin se että Milleniumissa rahalle saa tuplasti enemmän vastinetta kuin Alesiksen kohdalla, niistä Rolandista ja Yamahasta puhumattakaan (vajaan 500 € hintaluokassa näyttäisi olevan vasta harjoitteluun sopivia alkeissettejä, joissa rumpumoduuleissa ei ole näyttöä, USB:tä tai oikeastaan mitään muitakaan toimintoja).
 
Alesiksen ja Milleniumin monet osat ovat selvästi peräisin samalta tehtaalta, kun ovat täsmälleen samanlaisia keskenään.
 
Millenium rakentuu tukevan rumpuräkin varaan, basarin poljinmekanismi vasaroineen ja haitsuteline ovat akustisen puolen kamaa. Kaikki kolme lautasta, mesh-snare ja tomit ovat reunatunnistuksella varustettuja. Lautasissa on myös mahdollisuus pysäyttää sointi tukevalla peukalo-otteella lautasen reunasta, mutta tämä vaatii mielestäni turhan jämäkän otteen. Oikea räkki mahdollistaa myös akustisen ja sähköisen yhdistelyn samaan settiin. Haitsussa lautasen alla käytettävä "Hi-hat Controller Mine 2.0" on ikävä kyllä varustettu vain yhdellä kytkimellä, eikä siis tue puoliksi avointa tilaa, jota itse rumpumoduuli kyllä tulee. 95 €, jolla tätä erikseen myydään, on kyllä törkeän kova hinta kyseisenlaisesta laitteesta.
 
Alesiksessa räkki on vaatimattomampi, haitsu toimii digitaalipolkimella ja ainoastaan snaressa on reunatunnistus, mutta kickki sentään on Milleniumia vastaava. Pädeissä on hiirimaton kumia muistuttava miellyttävän tuntuinen pinta. Moduulissa ei ole minkäänlaista laajennusvaraa perussetin lisäksi tai reunatunnistusten suhteen. Kaapelit liitetään moduulin päässä yhdellä D25-liittimellä erillisten plugiliitäntöjen sijaan ja pädeihin menee tavallinen kitaraplugi.
 
Milleniumin kickin ja tomien perinteiset kovakumiset pädit pitävät kerrostalokäyttöä ajatellen häiritsevän kovaa ääntä, kun taas mesh on likipitäen äänetön ja lautaset sitten siltä väliltä. Setistä löytyy erilaisilla kokoonpanoilla olevia versioita ja jos melu on ongelma, kannattaa varmaan suosiolla hankkia kokonaan mesheillä varustettu. Laajennusvaraa löytyy myös Crash 2:n ja Tom 4:n osalta, joskin joissain paketeissa ne saattavat tulla vakiona. Toista (eri äänellä varustettua) basaria ei ole mahdollista kytkeä, mutta pädi on riittävän iso tuplapedaalille.
 
MPS-600:ssa soundit ovat toimivia ja löytyi myös itselle mieleisiä alapäässä lujempaa potkivia basareita. En ole tekniikkaan tutustunut vielä, mutta taitavat olla puhtaasti samplepohjaisia, voimakkuus vain muuttuu iskuvoimakkuuden mukaan. Vehkeessä on kohtuullinen GM-syntsa ja kokoelma biisejä harjoittelua varten, mutta näiden käyttö jäänee minimaaliseksi; syntsaa voi kyllä käyttää myös USB:ltä, jos sellaiselle on tarvetta. Taustavalaistulla LCD-näytöllä toimiva valikkokäyttöliittymä on selkeä ja mukava käyttää.
 
Alesiksen DM6-moduuli on Milleniumin rinnalla lähinnä surkuhupaisan huono. Välttävän tasoinen syntsa yhdistettynä muinaiseen ledinäyttökäyttöliittymään ei vakuuta. Nappeja ei löydy rumpujen valintaan/soittamiseen suoraan moduulista ja audiotakin saa ulos vain 3.5 mm plugilla. USB:llä sekä Millenium että Alesis näkyvät täsmälleen samanlaisena laitteena, eli ilmeisesti tältäkin osin rauta on samaa tai sitten kiinalaiset ovat vaan kopioineet toistensa tuotteet pikkutarkasti.
 
Milleniumissa tunnistukseen liittyviä säätöjä on melkoinen joukko ja niiden säätämiseen meneekin sitten ensimmäinen ilta (tosin defaultit ovat varsin hyvät). Ristiintunnistuksia, skannausaikoja, thresholdia, herkkyyttä, herkkyysfunktiota yms. voi säätää. 2 ms skannausaika aiheutti reunatunnistusten toimimattomuutta ja muita ongelmia, mutta oletuksena ollut 5 ms asetus toimii hyvin. Matalalla thresholdilla käytettäessä pädejä voi soittaa myös todella hiljaa (yöllä) ja voimakkuusvaste on erityisen selkeä.
 
Kestävyydestä ei tietysti vielä ole kokemusta, mutta jos kolmen vuoden takuu tosiaan korvaa rikkoutuneet päditkin, eikä se ole "normaalia kulumista", niin mikäs siinä. Voin suositella ja jos on vähän enemmän pätäkkää niin sittenkin melkein mieluummin Milleniumia täysikokoisella mesh-setillä, ns. laatumerkkien sijaan.
 
suponkätyri
25.11.2012 08:55:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tronic: Tilasin tämän ja samassa hintaluokassa olevan Alesis DM6-setin testiin.
 
Hauska lukea analyyttistä rumpalitestiä, eikä aina sitä "Millenium on paskaa" -jargonia. Saattaa olla niin, että Miltsun laatukin on parantunut ainakin osin. Vaikka mistä mä tiedän.
 
Tronic
28.11.2012 10:34:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPS-600 on muuten kiinalaisen Medeli Electronicsin valmistama ja Thomannille brändäämä, samanlaista settiä myydään myös Medeli DD508DX -nimellä, joskin siinä haitsu on sähköisellä polkimella. Ilmeisesti mekaaninen haitsuteline ja "Millenium Hi-Hat Control Mine 2.0" ovat Thomannin omia keksintöjä, koska vastaavia ei Medelin valikoimasta osunut silmiin.
 
Medelin nimellä myytävä setti on ollut huomattavasti kalliimpi, tuhannen euron luokkaa.
 
Mulla on työn alla haitsukontrollerin modaaminen portaattomaksi, jotta saisi puoliksi avoimen haitsun yms. toiminnot myös käyttöön. Testailin ensin pelkän kaapelin perässä olevalla trimmeripotikalla ja nyt on tullut testailtua Rolandin expression-pedaalilla (josta tosin piti vaihtaa napaisuus vastakkaiseksi, jotta toimisi rumpujen kanssa oikein päin).
 
Mekaaninen on kuitenkin mukavampi, joten olen sitten haeskellut sopiva liukupotentiometriä, jolla tuo olisi helppo modi, eikä tunnu löytyvän sopivaa osaa. Haen tänään elektroniikkaliikkeestä pyöriteltävän potikan ja kokeilen josko sellaisesta saisi jotenkin tehtyä toimivan tähän. Lähinnä kiertoliikkeen pituus jää väkisinkin hyvin lyhyeksi ja se asettaa omat haasteensa.
 
Mikäli kytkentä kiinnostaa niin TRS-plugissa runko GND, kärjessä on 3.3 V (10 k) ja keskimmäisestä annetaan signaali:
 
Alle 0.4 V: closed
0.4 - 2.3 V: half-open
2.3 - 3.3 V: open
 
Signaalijohdin on sisäisesti vedetty ylös n. 30 megaohmin vastuksella. En tiedä tunnistaako aivo tasoja sen kummemmin kuin nuo kolme vai onko säätö todella portaaton. Efektit voivat perustua myös siihen miten pitkään ollaan tietyllä tasolla, mutta tuntuis se joka tapauksessa reagoivan varsin monipuolisesti sen mukaan miten polkee.
 
aleinone
28.11.2012 20:25:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tronic:
 
Mekaaninen on kuitenkin mukavampi, joten olen sitten haeskellut sopiva liukupotentiometriä, jolla tuo olisi helppo modi, eikä tunnu löytyvän sopivaa osaa.

 
SP elektroniikasta löytyy: http://www.spelektroniikka.fi/kuvat/7%20potikan%20nupit.pdf
Tuolla sivulla oikeassa laidassa keskellä löytyy liukupotentiometrejä. Minä käytin muistaakseni tuota 50k lin potikkaa Roland TD-12 kanssa.
 
Klassinen musiikki on paljon parempaa kuin miltä se kuulostaa.
Tronic
02.12.2012 14:33:13 (muokattu 02.12.2012 14:34:10)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aleinone: SP elektroniikasta löytyy: http://www.spelektroniikka.fi/kuvat/7%20potikan%20nupit.pdf
Tuolla sivulla oikeassa laidassa keskellä löytyy liukupotentiometrejä. Minä käytin muistaakseni tuota 50k lin potikkaa Roland TD-12 kanssa.

 
Kiitos vinkistä! Ei ihan sopivaa ollut sielläkään, mutta katsotaan nyt saako sillä 9 mm liikerataisella jotain tehtyä. Muut olivat aivan liian isoja sopiakseen yhteen Millenniumin kuoren kanssa. 20 mm liikeradalla olevia saa Uraltonelta Helsingistä, mut en nyt ihan vielä lähde niitä testailemaan, kun vaativat joka tapauksessa enemmän modailua nekin.
 
aleinone
03.12.2012 11:30:52 (muokattu 03.12.2012 11:32:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tronic: Kiitos vinkistä! Ei ihan sopivaa ollut sielläkään, mutta katsotaan nyt saako sillä 9 mm liikerataisella jotain tehtyä. Muut olivat aivan liian isoja sopiakseen yhteen Millenniumin kuoren kanssa. 20 mm liikeradalla olevia saa Uraltonelta Helsingistä, mut en nyt ihan vielä lähde niitä testailemaan, kun vaativat joka tapauksessa enemmän modailua nekin.
 
Eikös tässä ollut käytössä ihan normi haikkateline?
Minä rakentelin potikan aikoinaan erilliseen muovikoteloon, johon virittelin myös kiinnikkeet ja koko komeus tuli haitsutelineen etuosaan polkimen kohdalle.
Jousiviritys laittoi potentiometrin lepotilassa liu-un yläasentoon (kun haitsu oli auki).
Haitsua poljettaessa haitsun ylös-alas liikkuvan tangon alaosa painoi suoraan potentiometrin liukua.
Toimi yllättävänkin hyvin.
 
Klassinen musiikki on paljon parempaa kuin miltä se kuulostaa.
Tronic
05.12.2012 16:06:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tuli postissa 9 mm LPS ja pistin sen samantien paikoilleen sen Milleniumin metallipurkin sisälle. Potikan kiinnitys kuumaliimalla kotelon kylkeen ja liitos haitsun mukana liikkuvaan tappiin jousen ja kuumaliiman yhdistelmällä, joka joustaa just sen verran et ei haittaa vaikka toisen puolen liikerata on pari millimetriä pidempi. Kunnon purkkaviritys siis, mutta ei mennyt edes puolta tuntia, on valmis tukeva kotelointi liittimineen ja tuntuis toimivan ihan pätevästi. Ei kyllä parane yhtään painaa haitsua alaspäin yläasennosta tai se menee samantien half-openiksi (LPS:n resistanssi näytti olevan luvatusta poiketen vain 25 k, joka on tälle pelille reilusti alakanttiin). Nostin lautasta siten, että väliin jää muutama milli hajurakoa ja pysyy avoinna, vaikka kevyesti polkaiseekin.
 
Nyt löytyy haitsusta kuusi eri triggeriä itse lautaselle (open/closed/half-open, keskelle/reunaan). Lisäksi on omat signaalit pedaalille ja splashille (nopea polkaisu ja vapautus, näkyy laitteessa pedal+rim). Kaikki kahdeksan tulevat midillä ja näyttäis olevan kans velocityt mukana.
 
Tronic
23.12.2012 01:56:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen vika on ilmennyt että rumpusetti "kaatuu" joskus PC:n kanssa käytettäessä. En ole tarkemmin pystynyt identifioimaan milloin näin tapahtuu, mutta ongelma on ilmennyt kolmesti tähän mennessä, aina PC:lle äänittämisen aikana (PC ei lähetä midiä takaisin, vaan pelkästään vastaanottaa). Mahdollisesti liittyy siihen jos PC ei kykene vastaanottamaan midiä riittävän nopeasti, koska kaatuminen on esiintynyt juuri koneen tehdessä jotakin raskasta. Sen verran harvinainen ongelma kuitenkin, etten uskalla tarkemmin arvioida vielä.
 
Kaaduttuaan rumpusetti toimii kyllä edelleen midillä, mutta vehkeen omasta syntikasta kuuluu vain valkoista kohinaa kunnes laitteesta katkaisee virrat.
 
Kojootti_84
15.01.2013 19:43:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu: Enpä vioista tiedä, mutta reilu 200€ lisäys budjettiiniin tuo mahdollisuuden katsella myös muita vaihtoehtoja mm. Alesiksen DM10 studio kit . Itseläni ollut tuo käytössä noin 1/2 Y ja mielestäni ok volttipannut. http://www.dv247.fi/invt/71047/
 
Osaatko arvioida uskaltaako ostaa kerrostaloon? Kovasti himottais se DM10X kitti, mutta en tiedä uskallanko ostaa jos onkin liian kova mekkala. Se mesh head modaus kovasti epäilyttää.
 
Jos en tätä uskalla ostaa niin 2. vaihtoehto on Milleniumin mesh head + MPS-600.
 
rintapek
16.01.2013 02:33:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kojootti_84: Osaatko arvioida uskaltaako ostaa kerrostaloon? Kovasti himottais se DM10X kitti, mutta en tiedä uskallanko ostaa jos onkin liian kova mekkala. Se mesh head modaus kovasti epäilyttää.
 
Jos en tätä uskalla ostaa niin 2. vaihtoehto on Milleniumin mesh head + MPS-600.

 
Eipä asian vuoksi kovin monia ketjuja kannata avata?
 
Mä olen useitakin keikkoja soittanu mesh- kalvotetuilla akkareilla ja alesiksen surgeilla. Kattaus on niin akustisen näköinen kuin olla voi ja niin äänetön kuin olla osaa, mut kyl siitä se oma napsutuksensa kuuluu.
 
Et voi polkea jalkaa lattiaan ja naputella kapuloilla keittiön pöytään aamuneljältä? Et voi tota tehdä sähkörummuillakaan.
 
Kaikki sähkörunmut on ittessään suhteellisen hiljaisia, kuten ovat sähkökitaratkin.
 
One kind of music only - the good kind
Kojootti_84
16.01.2013 09:50:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Eipä asian vuoksi kovin monia ketjuja kannata avata?
 
Mä olen useitakin keikkoja soittanu mesh- kalvotetuilla akkareilla ja alesiksen surgeilla. Kattaus on niin akustisen näköinen kuin olla voi ja niin äänetön kuin olla osaa, mut kyl siitä se oma napsutuksensa kuuluu.
 
Et voi polkea jalkaa lattiaan ja naputella kapuloilla keittiön pöytään aamuneljältä? Et voi tota tehdä sähkörummuillakaan.
 
Kaikki sähkörunmut on ittessään suhteellisen hiljaisia, kuten ovat sähkökitaratkin.

 
Moimoi ja kiitos vastauksesta.
 
Avasin toisen ketjun, joka käsittelee Alesis DM10:ä, uskon että monet muutkin tulevat samaa tietoa hakemaan tulevaisuudessa. Tämä viestiketjuhan käsitteleee Milleniumia, ei Alesista ;).
 
Kävin kokeilemassa noita Alesiksiä liikkeessä, ja kovin on äänekkäät -> päädyin Milleniumin Transformer Mesh-settiin.
 
pt_
25.03.2013 23:16:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kojootti_84: Moimoi ja kiitos vastauksesta.
 
Avasin toisen ketjun, joka käsittelee Alesis DM10:ä, uskon että monet muutkin tulevat samaa tietoa hakemaan tulevaisuudessa. Tämä viestiketjuhan käsitteleee Milleniumia, ei Alesista ;).
 
Kävin kokeilemassa noita Alesiksiä liikkeessä, ja kovin on äänekkäät -> päädyin Milleniumin Transformer Mesh-settiin.

 
Noh, miltäs ne ovat tuntuneet?
 
tsl
02.10.2015 23:03:36 (muokattu 03.10.2015 11:38:55)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä olis varmaan käytettynä around 300 eurolla ihan ok setti?
 
http://www.thomann.de/fi/millenium_mps600_professional_mesh_set.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti