Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alesis DM10 haitsu kotrollerin säädöt?
1
Tsugu
01.05.2010 12:44:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morot, onko muilla ongelmia saada haitsu kotrolleri futaamaan kunnolla? Mulla ongelma saada puoliauki saudit toimimaan. Kontrollerissa alue, jossa haitsu on puoliauki tilassa on todella pieni, millin / millin osia. Käytännössä haitsu on joko täysin kiinni tai auki. Jos olette saaneet pelittämään sen, niin laitatteko "presäädöt" tms.
Vai johtuuko tämä vain siitä, että toi alesiksen kontrolleri on huono/rikki?
 
J x
02.05.2010 16:48:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutkiskelin itse samaa asiaa ja tein mittauksia. Pedaali auki resistanssi on n. 66kohm ja pedaali kiinni suunnilleen nolla. Kun pedaalia alkaa painamaan kiinni niin resistanssi tosiaan alkaa putoamaan vasta siinä puolivälin paikkeilla, eli taitaa olla pedaalin "ominaisuus" että siinä on löysää jonkin verran ja varsinainen "työalue" jää pieneksi.
 
Haluaisin saada tuplapolkimilla soitettaessa haitsun pysymään kiinni tai sopivan vähän löysästi raollaan, joten tilasin osat tällaista omakyhäelmä-laitetta varten. Romulaarista löytyi 47kohm potikka jolla sain testattua toimivuuden (hyvin toimii) ja kytkimellä saisi vaihdettua pelaalin ja potikalla säädetyn "kiinni" asennon välillä. (Tuolla potikalla kun sai käsin hienosäädettyä hihat control-kanavaa niin todella nätisti kyllä moduli hallitsisi nuo haitsun äänet jos pedaalin säätöalue olisi parempi.)
 
Ja kun nyt rakentamaan rupeaa niin eihän sitä tuollaiseen perussäätöön pidä tyytyä vaan teen siihen vielä pari muutakin toimintoa. Toisella kytkimellä saa toisen potikan käyttöön, jolla voi säätää pedaalin resistanssia pienemmäksi (eli pedaali kiinni - pedaali säädetyn verran auki) sekä kolms kytkin ja potikka, jolla saa resistanssia lisää (pedaali auki - pedaali säädetyn verran kiinni). Saa nähdä miten toimii käytännössä, mutta voin kommentoida ja laittaa kuvan kun on valmista :P
 
Tsugu
03.05.2010 18:09:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, toi kuulostaa mielenkiintoiselta. kytkin potikka idea on hyvä! Laita viestiä, jos toimii niin joutunee rakennuspuuhiin itsekkin.
 
J x
05.05.2010 23:21:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep, täällä muutama kuva:
http://tinypic.com/useralbum.php?ua=npOOLn1nL%2BQrO8VxN6%2Fjng%3D%3D
 
Hyvin toimii kaikki, tuli vaan hiukka ahdas kotelo hankittua mutta hyvin ne tuohon mahtuivat :P
 
kytkin/potikka 1:
- oikaisee pedaalin pois pelistä ja haitsun kireyttä voi säätää potikasta
 
kytkin/potikka 2:
- säätää pedaalin "kiinni" asentoa niin, että pedaali pohjassa ei kuulu enää "tzt tzt" vaan "tzzz tzzz" tai "tzchhhh tzchhhh" :D
 
kytkin/potikka 3:
- säätää pedaalin "auki" asentoa niin, että pedaali ylhäällä haitsu ei aukea kokonaan vaan kuuluu vaikka "tzzz tzzz" tai "tzchhh tzchhhh"
 
kytkimet 2 ja 3 voivat olla kummatkin käytössä, jolloin kummatkin ääriasennot saa säädettyä.
 
Kytkentä on hyvin yksinkertainen. 1. kytkin katkaisee pedaalin pois pelistä ja silmukka kiertää potikan kautta. 2. kytkimellä lisätään resistanssia alkuperäiseen silmukkaan (potikan kytkentä sarjaan) ja 3. kytkimellä vähennetään resistanssia (potikan rinnan kytkentä). 3-potikka kannattaa olla vähintään tuplasti pedaalin resistanssi että saa riittävästi säätövaraa. Kymmenkertainenkaan ei ole paha.
 
Tsugu
06.05.2010 08:50:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, loistavaa pioneeri työtä. Täytyy siis itse laittaa propellihattu päähän myös ja alkaa rakentelemaa vastaavaa ;-)
 
J x
01.06.2010 13:06:45 (muokattu 01.06.2010 13:07:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DM10 softaan on tullut päivitys, joka lisää haitsuun säätömahdollisuuksia. En ole päivittänyt vielä itselleni, mutta ilmeisesti luvassa on "trim" toiminto ääriasentojen säätöön sekä "pedal curve" jonka luulisi säätävän pedaalin liikettä samaan tyyliin kuin padien velocity curve (eli voi yrittää säätää sitä herkintä aluetta suuremmalle pedaalin liikealueelle).
 
DM10 app update:
http://www.alesis.com/stuff/content … 8503/file/dm10_app_update_1.00l.zip
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti