Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: D-I-Y Projekti
1
teotius
25.10.2009 22:35:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tässä olis tarkoitus väsätä jotain paremman / hienomman vastaavaa tollasesta mps-100 setistä joka on tietysti milleniumin valmistama. Eli ottaisin luultavasti piezot ja muut, laittaisin uudet pehmusteet, tekisin oman verkko kalvon lasikuitukankaasta ja jostain kaapeli johosta tai otan vanhasta kalvosta veks ton reunuksen.
Mutta kun ei oikeen tiedä näitä kauppoja mistä saa esim tuota lasikuitu kangasta vai mitä se nyt onkaan(luulen että se on tota). Ainakin sen nimi on englanniksi "Fiberglass screen". Eli jos täällä olisi joku kiva mias ja vaikka vähän neuvoisi suunnitelmassa / kertoisi mistä saisi tota kyseistä kangasta.
Anteeksi jos tein tarpeeksi epäselvän :)
 
kanninen
26.10.2009 10:10:57 (muokattu 26.10.2009 10:13:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla tuli ensimmäisenä mieleen, että miten ajattelit saada sen omatekoisen kalvon kiristettyä? Se pitää nimittäin olla KIREÄLLÄ. Ainakin mun Roland-pädissä (PD-80R) se on selvästi kireämmällä, kuin normaali rumpukalvo.
 
Kannattaa miettiä, mitä osia ostaa valmiina ja mitä rakentaa itse. Sinuna meinisin kauppaan hypistelemään valmiita verkkokalvopädejä ja miettisin niiden perusteella, miten sen oman version rakentaisin.
 
Onnea projektille!
 
29
26.10.2009 12:02:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep. Ei tollanen yksikerrosverkkokalvo maksa edes niin paljoa, että välttämättä kannattaisi itse ryhtyä tekemään alusta saakka.
Lisäksi suosittelisin tutkimaan tarkoin onko noissa MPS-100 padeissa edes mahdollisuutta tuollaiselle DIY-viritykselle. Enpä ole sellaista ikinä purkanut, mutta en muista missään nähneeni noihin viritettyjä verkkokalvoja.
 
teotius
26.10.2009 20:49:57 (muokattu 26.10.2009 20:51:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen avannut koko höskän ja se sisälsi sen piezon, muovi läpyskän, rauta läpyskän ja alimpana oli piiri lövy ja 2 johtoa 4 ruuvilla kiinnitetty, piezo on pikaliimalla, rautaläpsyn ynm päällä ja välissä on pehmusteet. Kaiken saa irti helposti , uusia piezoja saa vaikka bebekistä, ei olisi probleemaa piirilövynkään kanssa laittaa kiinni jonnekin tarvii vain porata reikä johdonkiinnittimen paikkale. Ja tämä "Osta, ei oo kallis" jutuille tämä tulee olemaan kokeilu / kokemus näiden tekemiseen jos vaikka innostuis sitten rakentaman hienompaa härväkettä. Ei tässä ollut kun roska tynnyri snare patentti kokeilu.
 
Ville.K
05.01.2010 02:19:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysyn tähän samaan ketjuun sellaista, että onko kukaan tehnyt/suunnitellut stereona tehtävää positional sensingiä? Tarkoitan sitä, että keskellä olevan triggerin lisäksi reunoilla olisi kaksi (vastakkaisilla puolin) triggeriä rungossa kiinni kytkettynä rinnan.
 
Toivottavasti joku sai selvää mitä hain takaa :)
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
Mizery
15.02.2010 16:50:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

29: isäksi suosittelisin tutkimaan tarkoin onko noissa MPS-100 padeissa edes mahdollisuutta tuollaiselle DIY-viritykselle. Enpä ole sellaista ikinä purkanut, mutta en muista missään nähneeni noihin viritettyjä verkkokalvoja.
 
Tässä youtuben videossa on ilmeisesti samat rummut kyseessä kuin mps-100, vaikkakin dd502 nimellä. http://www.youtube.com/watch?v=a6_OeKyFBRs
 
Jonkinnäköistä verkkokalvoa siinä laitellaan, kyseessä on ilmeisesti 8" kalvo. Lieköhän tuollainen thomannin sivuilta löytynyt sopiva? http://www.thomann.de/fi/tdrum_th8_triggerhead.htm
 
29
15.02.2010 19:52:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mizery: Tässä youtuben videossa on ilmeisesti samat rummut kyseessä kuin mps-100, vaikkakin dd502 nimellä. http://www.youtube.com/watch?v=a6_OeKyFBRs
 
Katselin tuon videon ja siinä oli jonkinlaista muovia tuo kalvo, joka otettiin pois. Milleniumissa nuo padit ovat mielestäni kumia.
 
Jonkinnäköistä verkkokalvoa siinä laitellaan, kyseessä on ilmeisesti 8" kalvo. Lieköhän tuollainen thomannin sivuilta löytynyt sopiva? http://www.thomann.de/fi/tdrum_th8_triggerhead.htm
 
Tuossa videon rakennelmassa ei nyt käytännössä hyödytä tuosta verkkokalvosta muuten kuin, että lyöntipinta vaihtuu tuosta kovemmasta muovista pehmeämpään. Käytännössä tuo kalvon vaihdon jälkeen tuleva ääni kuuluu siitä alla olevasta pehmusteesta.
Mutta kysymykseesi, kyllä tuo linkittämäsi kalvo kai pitäisi tuohon sopia.
 
Ville.K
10.09.2010 03:38:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 206 päivää vanhaan ketjuun ja otat kantaaksesi suuren nöyryytyksen!
 
Eli sellaista kyselisin, että onko kukaan muu tehnyt/ideoinut sellaista, että tekisi jostain halvasta midiusb- kiipparista trigger to usb -konvertterin. Olipas vaikeasti selitetty :D
 
Eli koskettimet pois ja kolvaisi triggerit tilalle. Toimisiko se? Sehän sopisi tähän DIY -henkeen erittäinkin hyvin, kun pyrkii tekemään mahdollisimman matalan budjetin settiä. :)
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
plonk
08.10.2010 09:36:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville.K: Eli koskettimet pois ja kolvaisi triggerit tilalle. Toimisiko se?
 
Ei toimi. Kiippareissa voimakkuutta mitataan viiveellä, eli mitä lyhyempi aikaväli kahden sensorin välillä, sitä voimakkaampi painallus. Käytännössä siis tuo toimisi rumpukäytössä niin, että hakkaat kapuloilla koskettimia.
 
DIY-henkeen mielestäni hyvä vaihtoehto on ohjelmoitavat mikrokontrollerit, eli esim. Arduino. Halvimmillaan 24€ saa mallin, jossa on 6 analogista sisääntuloa. Tämä vaatii tosin alkeistason perehtymistä ohjelmointiin ja elektroniikkaan.
 
http://www.arduino.cc/
http://www.robomaa.com/
 
tässä on hyvä esimerkki:
http://todbot.com/blog/2006/10/29/s … ino-projects-4-and-musical-arduino/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti