Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuulokkeet?
1
Elxu
01.06.2009 14:29:53 (muokattu 01.06.2009 16:48:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on Rolandin TD-3 rummut. Kumiset padit kopisee sen verran, että ne kuuluvat helposti tavallisten kuulokkeiden läpi ja häiritsee soittaessa. Olen käyttänyt korvakäytävään tungettavia nappikuulokkeita, joiden päälle vielä keltaiset työmaa-korvasuojaimet. Mitään ei kuulu läpi, mutta tämä systeemi on hyvin epämukava ja hankala.
 
Kysynkin siis onko kellään tiedossa hyvälaatuisia kuulokkeita, jotka ei maksa maltaita ja pitää hyvin ulkoiset äänet loitolla?
 
Jeltz
01.06.2009 18:13:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa olisi yksi varsin kohtuuhintainen vaimentava suljettu luuri: http://www.thomann.de/fi/extreme_isolation_ex29.htm
 
Jos budjetti ei riitä tuohon, löytyy vielä halvempi malli:
http://www.thomann.de/fi/extreme_isolation_ex_25.htm
 
Noista ei ole kokemusta, mutta älä ainakaan hairahdu ostamaan niitä Vic Firthin 'rumpalinkuulokkeita'. Ovat hintaansa nähden varsin surkea esitys, mun kommenttejani aiheesta löytynee enemmänkin jos jaksaa hakea.
 
Varmasti hyvät luurit on sitten Beyerdynamicin DT 770 M:t. Vaimennus on toimiva, tarpeeksi iso myös akustisen setin kanssa soittoon, ja soundi sekä ergonomia on kohdallaan. Niillä tosin on hiukan enempi hintaa: http://www.thomann.de/fi/beyerdynamic_dt770m_monitorkopfhoerer.htm
 
Anteeksi että olen myöhässä. Olin nähkääs paskalla.
Brother Michael
01.06.2009 19:37:04 (muokattu 01.06.2009 19:37:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voin lämpimästi suositella noita Extreme Isolation luureja. Ostin omani parisen vuotta sitten jenkeistä, kun noita ei Euroopassa kauheasti vielä näkynyt. Itselläni siis nuo kalliimmat pelit, vaimentavat todella mallikkaasti, olivat ihan akustisen setin kanssa itselläni. Riittävän mukavat päässä, jaksaa soitella montakin tuntia putkeen, tosin korvat hikoavat melkoisesti nuo päässä.
 
Äänenlaatu on ihan ok. Eivät mitkään hifi-kuulokkeet olet, mutta kyllä ihan mielikseen soittelee levyjen mukana. Laulu hieman korostuu ja muut instrumentit ovat kumeat/tunkkaisen kuuloiset. Laatu on moitteetonta, todella tuhdit vehkeet ja kestävät kovempaakin rusikoimista.
 
Sitten jos haluaa parempaa äänenlaatua, niin Sennheiserin HD-280 Pro on varmasti paras mahdollinen valinta. Hintaa ei ole kovin paljoa Extreme Isolationeita enempää, mutta ovat sitten ihan kunnon hi-fi kuulokkeet, joita käyttää sitten ihan musan kuunteluun jo mielikseen. Äänieristystä ei tosin ole yhtälailla, mutta sähkörumpukäyttöön riittää takuuvarmasti, itselläni meni akustistenkin kanssa.
 
http://www.thomann.de/fi/sennheiser_hd280pro_djkopfhoerer.htm
 
One more beer and heavy metal and I'm just fine - Manowar
Elxu
03.06.2009 17:21:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksia.
 
kanninen
03.09.2009 09:40:10 (muokattu 03.09.2009 09:59:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisi kiva kuulla lisää kommentteja sähkörumpuhommissa käyttämistänne kuulokkeista.
 
Itselläni on nuo Vic Firthit. Hyvin ne vaimentaa, mutta ovat aika tiukat päässä, eikä äänenlaatukaan kovin kummoinen ole. Onkohan ne tarkoitettu oikeastaan vain klikin kuuntelemiseen akustisten pönttöjen kanssa? :-)
 
Eli hakusessa olisi kuulokkeet sähkörumpukäyttöön hyvällä äänenlaadulla. Käyttääkö kukaan puoliavoimia luureja? Tuleeko pädien naputus liikaa niistä läpi?
 
Squierrel
03.09.2009 13:30:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Brother Michael: Voin lämpimästi suositella noita Extreme Isolation luureja. Ostin
Sitten jos haluaa parempaa äänenlaatua, niin Sennheiserin HD-280 Pro on varmasti paras mahdollinen valinta.
http://www.thomann.de/fi/sennheiser_hd280pro_djkopfhoerer.htm

 
Täältä ääni tälle Sennheiserille. Oikein hyvät luurit on rumpukäyttöön. Nää on alunperin tarkoitettu DJ-käyttöön, siksi voimakas ulkoisten äänten vaimennus.
 
"I'd like to have a water power plant of my own, but nobody gives a dam."
Barley
19.09.2009 11:22:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllästyin Shuren monitorinappien ohueen ääneen ja lievään epämukavuuteen. Hankin tilalle Audio Technica ATH-M50 -studiokuulokkeet. Ja jumankeuta, että onkin muhkea soundi nyt. Vaimennustakin on erittäin mukavasti, vaikka ensin arvelutti, että pystyykö korvaluureilla pääsemään lähellekään in ear -nappien vaikutusta.
 
But now the holy dollar rules everybody's lives. Gotta make a million doesn't matter who dies.
No Compromise
19.09.2009 11:40:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä ollut sekä akustisten että sähkörumpujen kanssa käytössä In-ear-tyyppiset napit (KOSS:n keb24b:t ja nyt Beyerdynamicit), joihin laitoin niiden kumisovitteiden paikalle EAR:n kuusitulpat:)! Sopii kuin hanska paikalleen ja toimii aivan loistavasti!! Itsellä korvakäytävät on sen verran ahtaat että pitää jotain liukkaria laittaa korvaan että menee kunnolla paikalleen, siihen käy hyvin korvalääkärin suosittelema Ceridal-ihoöljy, koska se ei ole rasvaista ja estää vaikun pakkaantumista. Tulppien käyttäjille suosittelen muutenkin korvien huuhtomista vaikka kerran kuussa, tulpat kun lisää vaikun muodostumista ja pakkaantumista, ainakin itsellä tosi paljon.
 
Lisänä usein käytän kuppeja päällä jos en jaksa tunkea tulppia kunnolla paikalleen.
 
VAROITUS: Tällä virityksellä saa kuulon kyllä alenemaan!! (varsinkin jos vielä ottaa sen vaikku-suojan pois siitä kuulokkeesta...!! Joten omalla vastuulla sitten, ok?)
 
www.myspace.com/smirnamc
samumaster
02.06.2011 22:37:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaan tääkin.
 
Kummat näistä kannattaisi sähkörummutteluun ostaa?
 
Koss Portapro http://www.verkkokauppa.com/fi/product/1...
Behringer HPS5000 http://www.thomann.de/fi/behringer_hps50...
 
Kossit tulisi ainakin halvemmiksi?
 
Noi Sennheiser HD-280 Pro:tkin voisi ostaa käytettynä, mutta kun niitä ei käytettynä juuri löydy.
 
Olen, siis röydän.
29
03.06.2011 08:07:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänentoistolaitteissa homma menee yleensä siten, että kalliimpi=parempi. Itselläni on vuosien aikana ollut muutamat kuulokkeet, joita olen päivitellyt aina parempiin ja muutos on joka kerta ollut huomattava. Nykyisin on nämä: http://www.thomann.de/fi/audio_technica_athm50s.htm
 
Suosittelen panostamaan niihin lähemmäs 100€ jos pääasiassa soittelet niiden kanssa. Jos budjetti on tuolla muutamassa kympissä, niin sitten se on. Parempi kai heikommatkin kuin ei ollenkaan... :)
 
Tossa on sähkörumpujen ilmainen verkkolehti. http://issuu.com/digitaldrummer/docs/digtaldrummer_april2010
Kyseisessä numerossa on vertailtu eri kuulokkeita. Ton perusteella päädyin nykyisiin.
 
Noi sun linkit ei muuten toimi.
 
Tom Miking
03.06.2011 13:04:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän koko soppaan semmoinen lisäkommentti että sähkörumpumoduleihin suoraan kytkettävät kuulokkeet pitää olla matalaimpedanssisia (< 60 ohmia tms.) jos haluaa niistä minkäänlaista volumea saada ulos. Ne modulit ei jaksa pukata tehoa korkeaimpedanssisiin kotistereo- tai studiokäyttöön tarkoitettuihin hifikuulokkeisiin. Jostain syystä modulivalmistajat näyttävät panttaavan sitä kuulokelähdön impedanssia eli sen parhaimman saa selville vain kokeilemalla.
 
Suomeksi siis jos tuntuu että korvat ei mene rikki nykyisillä kuulokkeilla niin ne voivat olla liian korkeaimpedanssiset ;).
 
Jeltz
08.06.2011 20:50:29 (muokattu 08.06.2011 20:51:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkörumpaleille budjettivaihtoehto: http://www.thomann.de/fi/superlux_hd662.htm
 
Ehdotus bongattu tuommoisesta keskustelusta studiopuolelta: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=177710
 
Mulla on Superluxin puoliavoimet HD681-luurit ( http://www.thomann.de/fi/superlux_hd681.htm ) jotka on alle kahdenkympin hintalapustaan huolimatta olleet mukavat kotiluurit käyttömukavuuden (mekaaninen rakenne, päätuntuma ja ulkonäkökin aika lailla identtinen AKG K240:n kanssa) ja soundin puolesta. Puoliavoimet eivät vaan toimi sähkörumpukäytössä kopinan takia, niin tuo suljettu versio olisi kenties oiva valinta.
 
Anteeksi että olen myöhässä. Olin nähkääs paskalla.
samumaster
03.07.2011 05:51:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, jenkeissa ollaan ja nyt tarvitsisin sellaset kuulokkeet, jotka eristaa aanta sen verran etta voi soittaa akustisilla rummuilla seka hyva aanenlaatu sahkorumpukayttoon.
 
100 dollarin budjetti, ja huomenna (3.7) meen guitar centeriin ostamaan ne kuulokkeet.
 
Osaatteko kertoa kummat on paremmat mainitsemiini kayttotarkotuksiini: Sennheiser HD280 Pro, vai Shure SRH440?
Molemmat on saaneet paljon hyvia arvosteluja, ja en osaa paattaa kummat on paremmat, vai onko silla sitten valia kummat ostaa, jos ne on yhta hyvia?
 
Anteeksi huonosti kirjoitettu ja selitetty viesti.
 
Olen, siis röydän.
Antti1
03.07.2011 07:53:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samumaster: ja en osaa paattaa kummat on paremmat
 
Oletka sä testannut kumpiakaan? Jos et, niin kai nyt vaikeuksia mahtaa ollakin. Mene sinne kauppaan ja pistä musa soimaan luureihin.
 
Osta osta
Rumpalisti
03.07.2011 10:54:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ostin aikoinaan sähkörumpujen soitteluun nuo Sennheiserin HD280 Prot. Kieltämättä hyvät ja monikäyttöiset luurit. Vaimennusta on aika hyvin ja jaksaa pitää päässä aika pitkään. Hiostaahan nuokin toki pitkässä juoksussa korvia, mutta niin taitaa tehdä kaikki muutkin. :)
 
Sen verran noista pitää sanoa, että ainakin omissa on esiintynyt kestävyysongelmia. Jos on vähänkään leveämpi pää (kuten mulla on :D ), niin sankaosa tuppaa halkeilemaan koska ei kestä kovinkaan venyttelyä sivuttain. Omille on juuri noin käynyt. Toimivat toki edelleen kun varovasti käyttelee.
 
Jo vuosia päämäärätöntä paukuttamista... :)
samumaster
06.07.2011 18:44:28 (muokattu 06.07.2011 18:45:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tom Miking: Tähän koko soppaan semmoinen lisäkommentti että sähkörumpumoduleihin suoraan kytkettävät kuulokkeet pitää olla matalaimpedanssisia (< 60 ohmia tms.) jos haluaa niistä minkäänlaista volumea saada ulos. Ne modulit ei jaksa pukata tehoa korkeaimpedanssisiin kotistereo- tai studiokäyttöön tarkoitettuihin hifikuulokkeisiin. Jostain syystä modulivalmistajat näyttävät panttaavan sitä kuulokelähdön impedanssia eli sen parhaimman saa selville vain kokeilemalla.
 
Suomeksi siis jos tuntuu että korvat ei mene rikki nykyisillä kuulokkeilla niin ne voivat olla liian korkeaimpedanssiset ;).

 
Ostin Guitar Centerista Sennheiser HD-280 kuulokkeet. Huomasin vasta kayttamisen jalkeen etta ne onkin 64ohmia. Onko noi liian korkeaimpadenssiset sahkorummuille?
Sahkorummut on siis kotona, eli en pysty kokeilemaan taalla Amerikassa.
 
Olen, siis röydän.
Antti1
06.07.2011 18:57:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samumaster: Ostin Guitar Centerista Sennheiser HD-280 kuulokkeet. Huomasin vasta kayttamisen jalkeen etta ne onkin 64ohmia. Onko noi liian korkeaimpadenssiset sahkorummuille?
Sahkorummut on siis kotona, eli en pysty kokeilemaan taalla Amerikassa.

 
Kyllä ne toimivat, huoli pois. Mä olen vedellyt 600ohmin luureillakin, siinä vaiheessa vasta alkaa möykkä olemaan ongelmana enempi.
 
Osta osta
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti