Muusikoiden.net
24.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Jazz »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keskustelua Alakerran jazz jameista
1 2
OlliTeirikko
14.09.2010 12:47:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Järkkään jazz jameja Nosturin Alakertaan ja ajattelin, että täältäpä voisi hyvinkin saada mukaan soittajia ja muita asiasta kiinnostuneita. Laitan linkin, etten suoranaisesti mainostaisi tällä palstalla:
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=193865
 
Nämä ovat kohdallani ensimmäiset jazzjamit, joiden toiminnassa olen mukana ja kysynkin nyt, mitäs mieltä yleisesti ottaen olette jazz jameista? Onko siinä ideaa, että tuntemattomat jazz-aloittelijat (mahtuu toki helmiäkin) astuvat lavalle ehkä ensimmäistä kertaa ja yrittävät soittaa jazzia kukin taitojensa mukaan. Soittajilla on ehkä kivaa, mutta kestävätkö yleisön korvat? Vai pitäisikö yleisön koostua yksinomaan soittajista?
 
Ajatuksena haluaisin saada näistä jameista sellaiset, että itsensä ylittävät saisivat yleisön tuen ja uudet oivallukset inspiroisivat kaikkia paikallaolijoita. Jazz on joskus ollut sellaista underground-hommaa, jossa jameista on lähtenyt käyntiin vaikka minkälaista juttua. Toiveenani olisi, että jotain sellaista alkuperäistä fiilistä saataisiin taas avattua.
 
Enivei, olisi oikeasti kiva kuulla muidenkin mielipiteitä jazz jameista. Ja tulkaa ihmeessä tuonne soittelemaan tai kuuntelemaan..
 
-Olli
 
Näin se on.
baron
14.09.2010 12:57:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viivana olisin paikalla jollei sattuisi olemaan keikkailta.
Kyllähän muissakin jameissa yleisö näyttää viihtyvän, miksei teilläkin muutkin kuin soittovuoroaan odottavat soittajat.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
joetail
15.09.2010 08:58:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielestäni jameja ei voi sanoa jameiksi, jollei lava ole aidosti vapaa. Onko tämä muuten kertaluoneteinen tapahtuma vai toistuva? Pidemmällä aikavälillä soittajien ilmestymistä (uudelleenkin) auttaa muiden soittajien ilmestyminen ja ilmainen sisäänpääsy ja juomat tietysti - juomalipukkeita kouraan lavalta lähteville siis.
 
Chunga
15.09.2010 09:53:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ilmainen sisäänpääsy ja juomat tietysti - juomalipukkeita kouraan lavalta lähteville siis.
 
Ilmainen sisäänpääsy on ehdoton. Mikäli järjestävä taho pelkää ilmaisten juomien jakamista, niin alennuslipukkeet on mainio vaihtoehto joka yleensä kelpaa kireämmillekin ravintoloitsijoille. (eikä mitään 10-20% vaan kunnolla, tyyliin häppärihinta tai puolet).
 
All consept - no content
OlliTeirikko
16.09.2010 10:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittajat saavat ilmaiset juomat. Ajateltiin myös sitä, että kitaran tai muun soittimen kanssa sisään tuleva pääsisi sisään ilmaiseksi.
 
Näin se on.
OlliTeirikko
16.09.2010 10:31:21 (muokattu 16.09.2010 10:34:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä näyttää aika lupaavalta, että saan jamit pysyvästi Alakertaan. Ensimmäinen kerta voi mennä vähän tunnustellessa (tosin kaikki tuntuu lutviutuvan ihmeen hyvin), mutta yritän saada jameista sellaiset, että siellä olisi aidosti kivaa ja kaikki tuntisivat olevansa tervetulleita.
 
Pääsymaksusta on ollut paljon puhetta. Näissä jameissa on pääsymaksu, koska lähdemme pienestä liikkeelle kohti tuntematonta, eikä ole tietoa, tuleeko minkä verran ihmisiä. Myös Houseband on toistaiseksi riippuvainen näistä tuloista. Olen kuitenkin huomannut, että tätä otetaan joka puolella vastaan hyvin positiivisella mielellä ja todella monet ovat ilmaisseet kiinnostuksensa asiaa kohtaan.
 
Uskon siihen, että homma alkaa aidosti toimimaan tällä avoimella tyylillä, koska idea on oikeasti hyvä. Silloin se tarkoittaa, että saamme jatkossa hommat paremmin sovittua, eikä pääsylippurahastuksia tarvita.
 
Jos ensimmäinen kerta ei ole täysin floppi (pieni alkukankeus suvaitaan), jamit pidettäisiin näillä näkymin kerran kuussa.
 
Näin se on.
JuhaHo
17.09.2010 15:32:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valtimo: Pääsymaksusta on ollut paljon puhetta. Näissä jameissa on pääsymaksu, koska lähdemme pienestä liikkeelle kohti tuntematonta, eikä ole tietoa, tuleeko minkä verran ihmisiä. Myös Houseband on toistaiseksi riippuvainen näistä tuloista. Olen kuitenkin huomannut, että tätä otetaan joka puolella vastaan hyvin positiivisella mielellä ja todella monet ovat ilmaisseet kiinnostuksensa asiaa kohtaan.
 
Meillä Kotkassa on vuosia pyörinyt East Coast Jazz Clubin maanantai-illat jamien merkeissä. Pääsymaksu on kerätty vapaaehtoisena kolehti periaatteella. Itse olen laittanut purkkiin muutaman euron, mutta näkyypä siellä setelirahojakin olevan - joskus isojakin.
 
Teidän tapauksessa tuo ikäraja arveluttaa. Onko tarkoituksenne pitää nuoremmat kyvyt pois Jazzin äärestä. Poikani on ollut klubi-illoissa 9-vuotiaasta alkaen lähes joka maanantai ja tykästynyt meininkiin.
 
J_Mikkonen
17.09.2010 16:10:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JuhaHo: Teidän tapauksessa tuo ikäraja arveluttaa. Onko tarkoituksenne pitää nuoremmat kyvyt pois Jazzin äärestä. Poikani on ollut klubi-illoissa 9-vuotiaasta alkaen lähes joka maanantai ja tykästynyt meininkiin.
 
Taitaa tulla laki tässä kohti vastaan. Ilmeisesti pitäisi olla erikseen rajattu alue alaikäisille johon ei tarjoiltaisi alkoholia. Kai.
 
Varie
18.09.2010 17:17:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä jamit vaikuttaa hemmetin hyvälle idealle. Olen todennäköisesti tulossa mukaan.
Toivottavasti homma pyörähtää käyntiin niin, että järjestetään toistekin.
 
OlliTeirikko
20.09.2010 12:54:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J_Mikkonen: Taitaa tulla laki tässä kohti vastaan. Ilmeisesti pitäisi olla erikseen rajattu alue alaikäisille johon ei tarjoiltaisi alkoholia. Kai.
 
Jep,
Juuri näin. Ja pientä klubitilaa olisi käytännössä aika hankala lähteä rajaamaan. Yläkerrassahan (Nosturissa) käytetään juuri mainitsemaasi rajausta, mikä tarkoittaa sitä, että juomat täytyy jättää baaripuolelle, jos siirtyy esiintymislavan luo. Siellä ratkaisu toimii toisaalta ihan hyvin, mutta tilaakin on paljon enemmän.
 
K18 on kuitenkin sekin alhaisempi ikäraja, kuin monissa muissa Helsingin jazzia tarjoavissa klubeissa.
 
Näin se on.
kimmoiltanen
01.10.2010 10:02:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten meni? Tuleeko jatkoa?
 
-Kimmo http://www.jazzpartout.com
OlliTeirikko
02.10.2010 15:29:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienosti meni! Meininki oli kova ja sekä soittajat että yleisö nauttivat silmin nähden. Otetaan ilman muuta uusiksi! Täytyy varmistaa uusi päivämäärä vielä. Ilmoittelen tulevista jameista, kun asia selviää. :)
 
t.Olli
 
Näin se on.
OlliTeirikko
08.10.2010 17:48:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi päivämäärä on 28.10. (to)
 
Näin se on.
calf
09.02.2011 20:16:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millon seuraavan kerran??
 
There are no wrong notes
töräytän
13.02.2011 09:54:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OlliTeirikko: Uusi päivämäärä on 28.10. (to)
 
noh nyt vasta luen tätä ketjua
 
jokos ne loppu??
 
OlliTeirikko
27.06.2011 14:21:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep,
 
Pari kertaa saatiin ne vedettyä. Soittajia tuli hyvin ja meininki heidän puoleltaan oli hienoa katseltavaa! Yleisöä ei kertynyt tarpeeksi ja siinä se ongelma onkin. Yleisesti voitaneen sanoa, että Suomessa on paljon hyviä soittajia, joissa olisi ainesta jazzmuusikoiksi myös ammattimielessä. Yleisöä sen sijaan ei tahdo riittää.
 
Pahoitellen totean ääneen, että suuri suomalainen enemmistö ei ymmärrä jazzia. Suomalaiseen perinteeseen kuuluu aimo annos iskelmämusiikkia, joiden joukossa on paljon myös standardeina tunnettuja sävellyksiä. Melodiapuolella perinnettä ja ymmärrystä tuntuisi olevan.
 
Sen sijaan svengi on hakusessa. Meillä on tanssittu humppaa aikojen alusta, eikä groovipuoli tunnu oikein olevan tatsissa. Tässä nyt vain mietiskelen ääneen näitä juttuja.. Ehkä soulimpi jazz toimisi täällä sillanrakentajana jazzin puolelle. Täällä menestyvät psykedeeliset rautalankabändit, joista voisi rakentaa sillan jonnekin Nieminen&Litmanen sektorille ja sieltä ehkä edelleen kohti 60-luvun trad. osastoa.
 
Enivei.. palatakseni aiheeseen sanottakoon, että ihan mielenkiintoista oli, mutta olkoon mun osaltani toistaiseksi. Jazz on kuolematonta, mutta taloudellisesti liian haastavaa ainakin meikäläiselle.. toistaiseksi.
 
Näin se on.
Varie
27.06.2011 15:27:22 (muokattu 27.06.2011 15:28:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittajia siis löytyy ja kiinnostusta tuon alakerran jamien tapaisille jutuille olis.
Saataiskohan joku paikka, vaikka ilman tarjoilua jossa voisi päästä soittamaan biisin pari ja tutustumaan toisiin soittajiin. Nyt kun on kesä, niin jopa ulkoilmapaikassa voisi olla omat mahdollisuutensa, ja jopa tätä kautta saada sellaista yleisöä jotka ei muuten jameihin vaivautuisi tulemaan.
Mä väitän, että kuuntelijoita kyllä swengaavalle musalle löytyy, jos vain tarjolla on.
Mikä tämä ehdottamani kaltainen paikka sitten olisi, ei ole juuri nyt heittää siihen ideaa. Yksi suurimmista ongelmista lienee äänentoiston järjestäminen.
Itseltäni riittää tietyissä rajoissa kiinnostusta myös järjestelyihin, mut taloudelliset resurssit on tähän nolla, ja kalustoakaan ei ole tarjota.
Sori kun tämän aiemman jamiketjun alla koitan käynnistellä uutta jamia, mut tuntui nyt vain sopivalta paikalta kirjoittaa...
 
OlliTeirikko
27.06.2011 15:44:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä idea!
 
Ei todellakaan tarvitse anteeksi pyydellä.
 
Olisi kyllä hienoa saada käyntiin jotain jamin tynkää. Siitä olisi paljon hyötyä myös soittajien tutustumisen kannalta. Yhtenäisyys jazzrintamalla voisi sittemmin poikia vaikka minkälaisia juttuja. Huomasin parien pidettyjen jazzjamien aikana myös, että nuoria 'nimettömiä' talentteja löytyisi kyllä. Monet ilmiselvästi nauttivat päästessään lavalle.
 
Minullakaan ei valitettavasti ole tällä hetkellä aikaa/resursseja alkaa tapahtumaa sen kummemmin järjestämään. Siinä on aika paljon hommaa ja vastuuta. Unelma siintää kuitenkin yhä tuolla jossain..
 
Näin se on.
baron
27.06.2011 17:03:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OlliTeirikko: Hyvä idea!
 
Mä olen muutaman vuoden ajan järjestellyt jameja jotka on tarkoitettu vain soittajille, ei yleisölle.
Sopiva ravintolan kabinetti tai terassi varattu ja soittajat kutsuttu paikalle.
Itse oon hommannut housebändin (piano, basso, rummut) ja simppelit PA-laitteet.
 
1. Ihan hyviä soittajia oon onnistunut houkuttelemaan.
2. Ihan kivaa musaa saatu aikaiseksi.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
OlliTeirikko
27.06.2011 22:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on lähtijöitä tällaiseen, olen mukana!
 
Näin se on.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti