Muusikoiden.net
23.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Jazz »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nykyajan fuusiobändit
1 2
nypdjaz
09.06.2010 10:46:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On tullut kuunneltua paljon 70-luvun fuusion superbändejä, kuten Mahavishnu Orchestra, Return to Forever ja Weather Report ja näiden soittajien soolobändejä, on kyllä parasta musiikkia! Mutta ei ole mitään tietoa millaista fuusiota näiden jälkeen on tehty, luulisi että 30 vuoden aikana on tullut kuuntelemisen arvoista musaa vaikka kuinka. Holdsworth / Gambale yms tiluvirtuoositykitys ei niinkään kiinnosta, vaan noiden mainittujen kaltaiset bändit jotka perustuvat helvetin hyviin biiseihin. Tietenkin instrumentaalit progebänditkin vois ajaa saman asian? Pistäkää jotain tsekkaamisen arvoisia, varsinkin jos on spotifyssä / youtubessa kuunneltavissa
 
St.Stephen
09.06.2010 10:56:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin nopeasti tulee mieleen kova kotimainen nimeltään Reactor 5. Bändissä soittavat rumpali Jaska Lukkarinen, kosketinsoittajat Aki Rissanen ja Jussi Fredriksson, trumpetisti Janne Toivonen ja basisti Ville Herrala. Jos vähänkään seurailee suomalaista jazzkenttää, niin nimet lienevät tuttuja.
 
Loistava fuusiobändi siis kyseessä. Hyviä sävellyksiä ja nautittavaa improa. Ja samallahan tulee tietty suosittua suomalaista ;)
http://www.myspace.com/reactor5
 
Debyyttilevy Leisure Music löytyy Spotifysta (http://open.spotify.com/album/3yDsLO8QdVZ2IN1xcX8nRW) ja YLEn areenassa on toistaiseksi vielä kuultavissa bändin liveveto (http://areena.yle.fi/audio/983288).
 
Why do you necessarily have to be wrong just because a few million people think you are? -FZ
JC
09.06.2010 11:25:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nypdjaz: On tullut kuunneltua paljon 70-luvun fuusion superbändejä, kuten Mahavishnu Orchestra, Return to Forever... ...Holdsworth / Gambale yms tiluvirtuoositykitys ei niinkään kiinnosta, vaan noiden mainittujen kaltaiset bändit
 
MO ja RTF ovat lähempänä "tiluvirtuoositykitystä" kuin Allan Holdsworthin tuotanto.
 
Suosittelen:
Wayne Krantz (koko tuotanto, erityisesti "Krantz Carlock Lefebvre")
Chad Wackerman (koko tuotanto, erityisesti "Scream")
Alex Machacek (koko tuotanto, erityisesti "24 Tales")
Lost Tribe ("s/t" ja "Soulfish")
Tunnels (koko tuotanto, erityisesti "Progressivity")
 
Muut jatkaa...
 
sub zero
09.06.2010 12:21:08 (muokattu 09.06.2010 12:35:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän melodisempaa 1970-luvun jälkeen tehtyä on Bela Fleck & Flecktones (esim. "Flight of Cosmic Hippo"), Kazumi Watanabe (esim. "Spice of Life"), Scott Henderson & Tribal Tech (esim nimetön levy). Chick Corea Elektric Band kandee tietysti tsekata, jos et ole vielä tutustunut. Pidän sen kaikista levyistä paljon.
 
70-luvulta toivottavasti on tsekattu Pat Metheny Group (levyistä esim nimetön, "American Garage", "Letter to Home"), Jean-Luc Ponty (levy: "Upon the Wings of Music", "Enigmatic Ocean"),Billy Cobham (levy: "Spectrum"), Larry Coryell (levy: "Introducing the 11th House"). Dixie Dregs -bändi 1970-luvun lopusta kans on aika paljon fuusion suuntaan.
 
MO ja RTF ovat lähempänä "tiluvirtuoositykitystä" kuin Allan Holdsworthin tuotanto.
 
Jos Holdsworthin vähän minimalistisempi sävellystyyli ei kolahda, niin siitä voi jäädä lähinnä se tilutus mieleen (ja sitä on enemmän kuin 1970-luvun bändeillä). Ite kyllä pidän Holdsworthistakin.
 
en ole kännissä, en elä huumeessa, kirjoitan vaan viestini kovassa kuumeessa / rölötysketjut ovat mulle aika vaikeita, aina ei voi aavistaa moderaattorin aikeita
Epämuusikko
09.06.2010 14:12:57 (muokattu 09.06.2010 14:26:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nypdjaz: Holdsworth / Gambale yms tiluvirtuoositykitys ei niinkään kiinnosta
 
Älä saatana mene näitä kahta niputtamaan :)
 
e: Holdsworth menee helposti tilun piikkiin, jos ei kerkeä kuunnella niitä asioita mitä "tiluissaan" tapahtuu. Biisinsäkin ovat IMNSHO parempia kuin Kämpäleen.
 
Mutta jos jotain pitäisi suositella, niin viime aikoina on tippunut kosolti (monestakin syystä) John Scofieldin 80-luvun puolestavälistä loppuun (ennen neo-akustista kauttaan with Joe Lovano et al.). Eli levyt Still Warm-Blue Matter, Loud Jazz sekä Pick Hits Live.
 
Esimakua tästä.
 
(Jos jollain on tuo keikka kokonaan niin mulle pv).
 
http://www.youtube.com/watch?v=ZWqpQbch9Ag
 
Tsekatkaa myös tuubista -87 live. Ihanaa.
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
antnis
09.06.2010 22:54:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Älä saatana mene näitä kahta niputtamaan :)
 
e: Holdsworth menee helposti tilun piikkiin, jos ei kerkeä kuunnella niitä asioita mitä "tiluissaan" tapahtuu. Biisinsäkin ovat IMNSHO parempia kuin Kämpäleen.
 

 
Niin, Holdsworth on semmoinen nyhverö kanttori kun taas Frankki on down to earth saarnamies :D Sanotaanko, että minun on vaikea kuvitella kenekään ei-muusikon kiinnostuvan Holdsworthin musiikista, Gambalen kylläkin.
 
JC
09.06.2010 22:55:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

antnis: Sanotaanko, että minun on vaikea kuvitella kenekään ei-muusikon kiinnostuvan Holdsworthin musiikista
 
Hep!........ :o)
 
Kiksaus
09.06.2010 23:50:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voin lämpimästi suositella Vital Tech Tonesia. Kaks levyä duunannu ja ihan mahtavaa vanhahtavaa fuusiota tuoreilla saundeilla ja ideoilla. Kitarassa Scott the man Henderson, rummuissa Steve Smith ja bassossa Victor "VootnVootn" Wooten. Toka levy on mielestäni parempi.
 
Huonolaatuinen juutuupi, mutta idea kuuluu:
http://www.youtube.com/watch?v=L17Y_jZBD_k&feature=related
 
"Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni at will to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history."
Epämuusikko
11.06.2010 11:03:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

antnis: Sanotaanko, että minun on vaikea kuvitella kenekään ei-muusikon kiinnostuvan Holdsworthin musiikista, Gambalen kylläkin.
 
Tiedän monta esimerkkiä, mutta ihan miten vain :)
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
nypdjaz
11.06.2010 21:51:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiksaus: Voin lämpimästi suositella Vital Tech Tonesia. Kaks levyä duunannu ja ihan mahtavaa vanhahtavaa fuusiota tuoreilla saundeilla ja ideoilla. Kitarassa Scott the man Henderson, rummuissa Steve Smith ja bassossa Victor "VootnVootn" Wooten. Toka levy on mielestäni parempi.
 
Huonolaatuinen juutuupi, mutta idea kuuluu:
http://www.youtube.com/watch?v=L17Y_jZBD_k&feature=related

 
Näiden ekaa levyä on tullut nyt kuunneltua, Giant Steps veto on aivan uskomaton! Pitää tsekkailla muitakin ketjussa mainittuja kun ehtii, semmoinen hämyisämpi ja mystisempi meno uppoaa kaikkein parhaiten, esim Mahavishnun Stepping Tones, Vital Tech Tonesin Captors ja Return to Foreverin The Game Maker. Billy Cobham on muuten maailman paras rumpali, aivan käsittämätöntä ADHD komppia :D
 
JamesHetfield
02.07.2010 15:37:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, törmäsin juuri yhteen suomalaiseen aika nuorien jannujen bändiin, oon tässä muutaman päivän aivan koukussa kuunnellu.:) Suosittelen!
 
www.myspace.com/granddiscovery
 
RAAKA-AINEEN DEBYYTTI NYT TILATTAVISSA LEVYKAUPPA X:STÄ! www.raaka-aine.com www.myspace.com/relapsecontrolfin www.myspace.
MK73
02.07.2010 19:10:33 (muokattu 02.07.2010 19:26:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JamesHetfield: Hmm, törmäsin juuri yhteen suomalaiseen aika nuorien jannujen bändiin, oon tässä muutaman päivän aivan koukussa kuunnellu.:) Suosittelen!
 
www.myspace.com/granddiscovery

 
Voi kiitos tästä, ihan outo nimi, muttei enää :) Tämähän on lajissaan oikein mainiota. Kivasti sotkettu jazz- ja metallielementtejä keskenään. Soittotaitoa tuntuu kavereilla piisaavan kuin myös vinkeitä ideoita. Täytyypi ladata iTunesista toi näiden uusin ep.
 
Ja aiemmin mainittu Reactor-5 kuulostaa sekin hyvältä, siinähän onkin mulle entuudestaan tuttuja pelimanneja.
 
Hiki ja vääntö.
Vurki
03.07.2010 00:25:58 (muokattu 03.07.2010 00:28:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitää lukea tätä trediä kun kerkeää, mutta esim. George Duke, Marcus Miller ja Lee Ritenour ovat tehneet hyvinkin contemporarya fuusiojatsia, jota itse nimitän avaruusjatsiksi. Jazzin legendoita katsoneet tietävät mistä puhun, nam. Millerhän teki musaa Miles Davisin 80-luvun levyillä, sävelsi melkein kaikki biisit, mielenkiintoista kokeellista kamaa. Funkkia ja electroa paljon menossa mukana noilla levyillä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=NqA5j9fHzAs
 
E: Kaikilla soittajilla niin saatanan hyvät saundit, tuo Wurlizer on niin taianomainen ja basson pehmeä metallisuus sulattaa kovimmankin sydämen :D Rummutkin groovaavat niin saatanasti. Ritenourin kitarointi ei tuossa piisissä pääse hirveästi esiintymään, mutta loistavia juttuja toki vetää.
 
kakka
seppo i
26.07.2010 21:49:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellainen ruotsalainen bändi kuin 3rd World Electric tuli poimittua Radio Yle 1:n mainion Karmiininpunaisen Kuninkaan Hovi -progepläjäyksestä (tulee launtai-iltaisin).
http://www.myspace.com/3rdworldelectric
Bändi kuulostaa sellaiselta vanhanajan fuusiolta, josta itse pidän. Esim. Weather Reportin Black Market tulee Rhodes -vetoisesta meiningistä mieleen.
 
Ruotsalaiset osaa muutenkin tämän lajin. Vanhoista fuusiolevyistä tulee mieleen De Gladas Kapell, jonka "Spelar Nilsson" levyä saa taas cd- versiona. Mukana on hemmoja, jotka soittelivat Tolosen kanssa 70-80 -lukujen vaihteessa.
 
SnowCrow
27.07.2010 15:15:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kavereiden bändi: http://www.mikseri.net/artists/?id=130143
 
Helvetin mahtavaa musiikkia. :) Suosittelen tutustumaan.
 
Dirk
29.07.2010 00:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten ois Tribal Tech?
 
JC
29.07.2010 05:39:36 (muokattu 29.07.2010 05:40:54)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ranskan ikioma säätiedotus Sixun:
 
http://www.youtube.com/watch?v=dwVo7nRbCps
 
Kiksaus
23.09.2010 16:06:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pysytään Ranskassa. Löysin juuri nimihirviöpändin nimeltänsä Mörglbl. Erittäin mielenkiintoista musaa tyyliin Cosmosquad, Vital Tech Tones. Hieman kallellaan tuonne raskaamman äänimaiseman puolelle.
 
http://www.myspace.com/morglbl
 
http://open.spotify.com/track/3bUI0HOtUXY30fHKlGq8h6
 
"Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni at will to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history."
nypdjaz
30.10.2010 19:49:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitäs muita tän tyylisiä bändejä olisi joissa on avaruusajan konemusa mausteita ja muuta mukavaa kuten
 
Tribal Tech - Saturn 5
http://www.youtube.com/watch?v=XCvY4Jrn2TA
 
ja
 
Animals as Leaders (enemmän kyllä instrumentaali progemetallia kuin fuusio/jazz)
http://www.youtube.com/watch?v=1Ho4-tExpTE
 
Jos joku bändi yhdistelisi Mahavisnu/RTF tyylistä fuusiota ja nykyaikaisia soundimaailmoja niin kylläpä kelpaisi
 
nypdjaz
30.10.2010 21:00:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt löyty kova
http://www.youtube.com/watch?v=U7f-bx46Y5U
OHM, Megadethin entisen kitaristin Cris Poland fuusiobändi :D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti