Muusikoiden.net
27.02.2021
 

Jazz »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suosikki kitara-jazz levysi
1 2 3
MadMatt
15.06.2007 20:53:42 (muokattu 16.06.2007 07:45:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapas mielestänne parhaita kitara-jazz levyjä (lyhyin perusteluin) eli just niitä omia suosikki lättyjä mitä tulee ehkä eniten kuunneltua. Itselleni kolahtaa eniten 1950 ja 1960-lukujen hardbop mutta kyllä tietysti uudemmastakin osastosta niitä hyviä levyjä löytyy.
Nämä ovat kuitenkin muodostuneet kestosuosikeiksi.
 
Kenny Burrell- Introducing First Blue Note session
Nimensä mukaisesti Burrellin ensimmäisiä bluenote sessioita 1950-luvulta. Nuori Kenny näyttää että taipuu se nopeampikin bop ja onhan tässä sitä bluesimpaakin osastoa joka muodostui myöhemmin miehen tavaramerkiksi.
 
Barney Kessel- The poll winners
Vuonna 1957 äänitetyssä levyssä Barney pistää haisemaan. Kesseliä on usein syytetty jäykäksi ja jämähtäneeksi studio&sessio muusikoksi mutta tämä levy todistaa kyllä jotain ihan muuta.
 
Grant Green- Born to be blue
1960-luvun alussa Greeniltä tuli levyjä ulos liukuhihna tahtia. Tämä levy erottuu kuitenkin joukosta erinomaisilla biisi valinnoillaan ja muutenkin tasapainoisena kokonaisuutena. Ehdoton suosikkini Greenin tuotannosta.
 
The Incredible Jazz Guitar of Wes Montgomery
Tätä tuskin tarvitsee edes perustella. Lätty mikä pitäisi löytyä jokaisen jazzarin levyhyllystä. Hieno levy sitä itteään.
 
Nothin' but the blues
Karlsson
15.06.2007 23:42:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikista itsestäänselvyyksistä poiketen laitan tähän kyllä Lenny Breaun "Live!" -lätyn.
 
Tätä lähemmän ehtaa "jazz club, nice!" -tunnelmaa ei voi päästä.
 
Mullon kamat.
V1lleK
16.06.2007 13:13:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ralph Towner: Anthem.
 
Lyyrisen kaunista, teknisesti häikäisevää ja syvällistä kitarointia. Enimmäkseen Townerin omia sävellyksiä mutta myös pari yhtä mielenkiintoista lainaa: Mingusin Goodbye Porkpie Hat ja LaFaron Gloria´s Step. Ei mitään perusjazzia, vaan Musiikkia, joka hylkii luokittelua. Toiminee hyvin myös taustamusiikkina rennolle ajanvietolle, mutta on mielestäni palkitsevinta keskittyneesti kuunnellessa. Hämärtyvän illan tunnelmoinnista valkenevan aamun pehmeään heräämiseen. Suosittelen kaikille hyvästä musiikista pitäville riippumatta siitä, kiinnostaako jazz tai kitaramusiikki.
 
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:dpfixqw0ldhe
 
Rapido
16.06.2007 16:37:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä ei pahemmin ole, mutta se mikä on, onkin sitten ihan rautaa.
 
The Rosenberg Trio - Live at the North Sea Jazz Festival
 
-Stochelo & Co aivan liekeissä. Jatsi ei muuten oikee iske, mutta tuo gypsy swing toimii kypällä.
 
"Less is less- more is more. The idea that less is more is illogical." - Yngwie J.Malmsteen
Groovelover
16.06.2007 20:23:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pat Methenyn Bright Size Life on kestänyt kuuntelua mainiosti, sen pariin palaa usein, myöskin Jaco Pastoriuksen bassonsoiton takia.
 
Jollakin perverssillä tavalla viehättää myös John McLaughlinin soitto Jack Brucen Things We Like-albumilla vuodelta 1968; vaikka rockbasisti periaatteessa onkin niin tuolla levyllä Bruce vetää hienosti kontralla. McLaughlinin soitossa ja soundissa on nimenomaan tuolla levyllä makealla tavalla neuroottinen ote, skittasoundia kuvailee parhaiten adjektiivi "rujo", ei todellakaan mitään hissijazzia.
 
Niin, ja melkein mikä tahansa Django Reinhardt-levy toimii talossa ja puutarhassa.
 
"It's not really what you play, but what you leave out that counts." Rick Danko, 1976
Chunga
16.06.2007 22:21:29 (muokattu 16.06.2007 22:22:31)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grant Green - The Latin bit
Minkäs sille voi kun on lattarimusaan hurahtanut ja pitää Greenia parhaana jazzkitaristina. täysosuma mulle.
 
John McLaughlin - Que Alegria
Kovat soittajat - hyvät saundit. Toimii, sillä kaikki kolme soittajaa pääsevät sooloilemaan tasapuolisesti eikä mclaughlin "omi" levyä itselleen.
 
E: John Scofield - A Go Go
Groovya kamaa. MMW-trio pistelee parastaan.
 
ei voi mennä pieleen!
Kuha
16.06.2007 22:56:06 (muokattu 16.06.2007 22:57:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wes Montgomery -painotteista tällä hetkellä;
 
Movin' Wes (1964) - viihteellistä Wesiä, mutta niin toimivaa. Wesillä on ehkä paras soundi tällä lätyllä, ei niin ohut ja kuiva kuin vanhemmilla levyillä.
 
Smokin' at the Half Note -session biisit (1965) - livemeininki ei paljon tästä parane.
 
jone
27.06.2007 22:48:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jimmy Raney/Doug Raney:DUETS ( 1980 )
Harvemmin kohdalle sattunutta jazz-duetointia lämminsaundisena vinyylitallenteena.
Tosi maukkaan kuuloista isän ja pojan välistä vuoropuhelua.Kitara-jazzdiggarille tutustumisen arvoinen plätty.
 
Sammo
28.06.2007 14:45:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun kestosuosikit on (itsestäänselvyyksien lisäksi):
 
Joe Pass / Simplicity : Levyn otsikko on mun mielestä harhaanjohtava, näennäisen yksinkertaisista, pääasiassa bossista koostuva levy, joka täynnä aivan mahtavan melodista ja ytimekästä soittoa. Nobody Else But Me on mun kaikkien aikojen suosikkisoolo. Hieno levy aloittaa soolojen blokkailu !!
 
George Benson / Casa Caribe Live : seiskytluvun alkupuolelta, saatavana miljuunana eri versiona, ja saattaa löytyä onnella lähi-Prismasta. Huono äänitys. Piano pikkasen epävireessä. Mutta Benson on tulessa !! Ironista mun mielestä että tässä vaiheessa Bensonin ura oli jo kääntynyt kaupallisemmalle puolelle CTI-yhtiön leivissä, mutta jazzarina mies oli kehittynyt mun mielestä huomattavasti verrattuna 60-luvun "oikeisiin" jazzlevyihin verrattuna.
 
Jimmy Bruno & Joe Beck / Polarity : hieno kitaraduolevy, Bruno soittaa melodiat ja soolot seiskakielisellä ja Beck säestää nashville-viritetyllä alttokitaralla, joka tuo sovituksiin jännän soundin. Levy ei varmaan jää historiaan, mutta minä tykkään kovasti. Ja Jimmy Brunon opetus-DVD on mahtava!!
 
Diana Krall / Live In Paris : DVD jonka saa myös CDnä .. sen lisäksi että Krall laulaa ja soittaa hienosti hienoja biisejä, se on myös *kissa*. Ja bonuksena tulee Anthony Wilsonin kitaransoitto. Melodista, perinteitä kunniottavaa mutta samalla tavallaan modernia soittoa aivan älyttömän kauniilla soundilla (Gibsonin Byrdland ja Fenderin Twin) !!
 
Tal Farlown kasetti jossa on Stella ja ATTYA jossa toisella puolella on Kenny Burrellin levy jossa on Strictly Confidential ja All of You. Äänitety kitaraopettajalta way back when, mutta soi vieläkin ahkeraan. Tal on/oli mun puhtaan (?) bebop-kitaran kingi. Ja tuo Burrellkin on hyvä (ei muuten kuulu mun suosikkeihin)
 
Tästä saattaa olla jollekin iloa : http://www.bebop-guitar.com/transcriptions.html
 
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true." - Homer S
blues swing
28.06.2007 18:34:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monia mutta tama oli kylla iloinen yllatys:
 
Concord Jazz Guitar Collective (Howard Alden, Frank Vignola, Jimmy Bruno), tsekatkaa naytteita taalla: http://www.amazon.com/Concord-Guita … llective-Howard-Alden/dp/B0000006OX
 
Strutsi
29.06.2007 19:43:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pat Metheny - Imaginary day
Methenyn soittoa on kyllä ilo kuunnella. Hyviä biisejä alusta loppuun. Ja erilaisia biisejä. Ei ole ihan vain tehty sointukiertoa ja heitetty jotain diibadaabaa päälle. :D
 
John Scofieldiä olen tässä vähän myös kuunnellut ja päättänyt että jossain välissä ostan A Go Go:n ja Uberjamin.
 
"It all makes sense in some way" - D. Townsend
J_Mikkonen
30.06.2007 01:38:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teemu Viinikainen - Tales of Robert Dickson
 
Hieman erilaista settiä tällä levyllä, ei niinkään perinteistä jazzkitarointia vaan levyllä on aika free-meininki. Bändi toimii helkkarin hyvin, tunnostaa että kaikki tietää koko ajan että missä ollaan menossa vaikka useat biiseistä ovat lähes freellä vedetty.
 
Sammo
02.07.2007 14:15:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teemu Viinikainen - Tales of Robert Dickson
 
Tuo on hyvä !! YLEn pitäisi tehdä sarja kulttuuritekoja ja julkaista vanhoja kantanauhoituksia CD-muodossa -- ainakin Viinikaisen kvartetin nauha on mun makuun vielä parempi kuin tuo julkaistu levy.
 
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true." - Homer S
Sammo
04.07.2007 14:05:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barney Kessel- The poll winners
Vuonna 1957 äänitetyssä levyssä Barney pistää haisemaan. Kesseliä on usein syytetty jäykäksi ja jämähtäneeksi studio&sessio muusikoksi mutta tämä levy todistaa kyllä jotain ihan muuta.

 
Mun tutustuminen Kesseliin on jäänyt Legends of Jazz sarjan DVDeihin sekä Anttilan halpiskokoelmaan (matskua vuosilta 68-73) ja live-kasettiin ... välillä niitä tulee kuunneltua ja aina on jäänyt häiritsemään Kesselin manerismit, eli järjettömät sweepit, arpeggiot liutettuina tersseinä ja lähes garymooremainen tapa soittaa todella raskaalla kädellä ... tästä ketjusta inspiroituneena hain kirjastosta "Music to listen Barney Kessel by":n joka on kai vuodelta -57 ja se oli todella iloinen yllätys : nuo maneerit loisti pitkälti poissaolollaan ja konaisuuden kruunaa Kesselin puupuhallin-sovitukset, jotka ainakin mun korvaan kuulostaa omaperäisiltä. Ei silti vielä mun suosikki kitara-jazz levy mutta hieno kokonaisuus silti.
 
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true." - Homer S
Simplex
06.07.2007 15:59:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wes Montgomerylta ainakin Smokin' at The Half Note, Full House, The Wes Montgomery trio - A Dynamic New Sound. Oikeastaan Wesalla ei paskaa olekkaan. Sonny Rollinsin ja Jimm Hallin yhteistyöllä veistetty levy The Bridge on aivan mahtava! Onhan noita, ei jaksa muistaa. Yleensä noi jatsit on kasetteina parempia.
 
Kyllä mää ite leikkaan tukkani niinku muutkin meidän perheessä!
terone
06.07.2007 21:45:09 (muokattu 06.07.2007 21:49:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rosenberg Trion- Tribute to Django Reinhard-dvd.
Lisäksi löytyy vhs:lläkin aika paljon Rosenberg Trioa.
 
Muutama Duke Robillard- jazzilevy löytyy. Swing ja Ellis Herbin kanssa Conversations in swing guitar. Enpä tiedä arvostaako näitä muut ...
 
Pari Djangon 1 euron kokoelmaa löytyy, ja kolmas missä on myös Charlie Christiania.
 
Eli ei mikään laaja kokoelma, kunhan nyt ilmoitin ;)
 
En suosittele antabusta kellekään, sen kanssa tulee ryypätessä ihan kauhea olo / Matti Nykänen
sax machine
08.07.2007 18:21:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

John Scofield - What We Do
 
You can't be idealistic in this world and not be crazy.
brecker
08.07.2007 18:53:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

John Scofield - What We Do
 
Tämä. Unikset soljuvat kuin puro ja Scofieldin ajoittainen leslie-mörkö-soundi sopii kuin nakutettu. Suosittelen vilpittömästi jokaiselle.
 
RIP Michael Brecker
blastoff
08.07.2007 21:40:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kevin Eubanks - Spirit Talk
 
90-luvun alussa Kevin Eubanks teki Blue Note -levy-yhtiölle pari tällaista akustisvoittoisempaa levyä, joista ensimmäinen Spirit Talk on minusta paras. Tässä yhdistyy jotenkin tosi mainiosti hyvät (ja aika mutkikkaatkin) sävellykset, vapaampi improvisaatio ja orgaaninen soundimaailma. Lisäksi koko bändin soitto groovaa järjettömän hyvin. Suosittelen!
 
MadMatt
09.07.2007 21:12:32
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kevin Eubanks - Spirit Talk
 
90-luvun alussa Kevin Eubanks teki Blue Note -levy-yhtiölle pari tällaista akustisvoittoisempaa levyä, joista ensimmäinen Spirit Talk on minusta paras. Tässä yhdistyy jotenkin tosi mainiosti hyvät (ja aika mutkikkaatkin) sävellykset, vapaampi improvisaatio ja orgaaninen soundimaailma. Lisäksi koko bändin soitto groovaa järjettömän hyvin. Suosittelen!

 
Voin puolestaan suositella Kevin Eubanksilta Face to Face (1986) Mukana akustista ja sähköistä kamaa. standardejakin löytyy Esim. Wave ja Relaxin' at camarillo ovat hienoa kuultavaa.
 
Nothin' but the blues
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti