Muusikoiden.net
16.01.2021
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Otto Tiusanen
1
Gotnine
18.05.2019 16:39:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään kokemusta viulunsoitonopettajaksi itseään mainostavasta Otto Tiusasesta, jonka "juttu" on se, että hän opettaa ilmaiseksi. Onko kyseessä joku musiikkiopistossa katkeroitunut puoskari, joka pitää itseään jonain pelastavana enkelinä, vai elämäänsä tarkoituksen löytänyt miljoonaperijä, jonka ei tarvitse ajatella rahaa?
 
Mitään tietoja Otto Tiusasen ja viulun reaalisesta suhteesta ei verkosta löydy. Hänen opinnoista ja muista pedagogisista pätevyyksistä ja kyvyistä ei ole mitään tietoja, kuten ei mitään soittonäytteitäkään.
 
Tyyppi mainostaa itseään mm. Facebookin Puskaradio Helsinki -ryhmässä. Jos joku sattuisi tietämään Otto Tiusasesta jotain, olisin ihan aidosti kiinnostunut kuulemaan, mistä on kyse.
 
oksatboys
19.05.2019 10:47:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gotnine: Onko kyseessä joku musiikkiopistossa katkeroitunut puoskari, joka pitää itseään jonain pelastavana enkelinä, vai elämäänsä tarkoituksen löytänyt miljoonaperijä, jonka ei tarvitse ajatella rahaa?
 
No tämmönen juttu löytyi https://www.ts.fi/mielipiteet/lukij … a+keinoja+lasten+musiikkiopinnoissa
 
Gotnine
20.05.2019 11:10:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: No tämmönen juttu löytyi https://www.ts.fi/mielipiteet/lukij … a+keinoja+lasten+musiikkiopinnoissa
 
Tuo oli itselleni entuudestaan tuttu juttu. Tyypin mielipiteitä ei ole vaikea löytää verkosta. Kiinnostaisi vain hänen pedagoginen pätevyytensä.
 
oksatboys
20.05.2019 16:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gotnine: Tuo oli itselleni entuudestaan tuttu juttu. Tyypin mielipiteitä ei ole vaikea löytää verkosta. Kiinnostaisi vain hänen pedagoginen pätevyytensä.
 
No miks et kysy Otolta jos hänet kerta facebookistakin löytää?
 
basisti1971
22.05.2019 05:31:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
oksatboys: No miks et kysy Otolta jos hänet kerta facebookistakin löytää?
 
:)
 
Kysymyksenasettelusta veikkaisin ettei omalla nimellä julkisesti kyseleminen välttämättä mielytä ja kantakin tulee selväksi heti kärkeen.
 
Etenkin kun tuosta linkkaamastasi artikkelista -joka aloittajalle on tuttu- välittyy ainakin mulle kuva henkilöstä joka pitää teknistä pätevyyttä pedagogista tärkeämpänä.
 
Mutta ollaanhan pedagogista pätevyyttä "vaadittu" milloin minkäkin lasten tai nuorten kanssa tekemisissä olevan ammatti- tai harrastajaryhmän edustajille, ja varsin usein Apro ei heille ole riittävä.
 
Jotkut vaativat pedagogisen pätevyyden aikuisopiskelun opettajille ja ohjaajillekin, mutta toisaalta juniakin sanotaan olevan monia...
 
T:Samuli
 
oksatboys
22.05.2019 21:02:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
Kysymyksenasettelusta veikkaisin ettei omalla nimellä julkisesti kyseleminen välttämättä mielytä ja kantakin tulee selväksi heti kärkeen.

 
Niin kyllä mutta sinänsä jos Otto jossain mainostaa niin on ihan asiallista laittaa kysymys että "hei etsin viuluopea hesoista. Onko sinulla millaista työkokemusta tai alan opintoja". Eikä sellasesta tartteis loukkaantua kyllä kenenkään.
 
basisti1971
23.05.2019 06:15:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
oksatboys: Niin kyllä mutta sinänsä jos Otto jossain mainostaa niin on ihan asiallista laittaa kysymys että "hei etsin viuluopea hesoista. Onko sinulla millaista työkokemusta tai alan opintoja". Eikä sellasesta tartteis loukkaantua kyllä kenenkään.
 
Näin jälkikäteen katsottuna kirjoitin varsin epäselvästi, tarkoitin ketjun aloittajan kysymyksenasettelua ja ennakkoasennetta.
 
Varmasti kaikki oikeasti kiinnostuneet ottavat vastaavanlaisissa tapauksissa yhteyttä suoraan palvelun tarjoajaan, eivätkä ryhdy vauva.fi/Suomi24-henkiseen taustatutkimustyöhön.
 
Tietty, kuka mistäkin syttyy...
 
Ainakin itselle välittyi aloittajan kirjoituksista mielenkiinto ensisijaisesti pedagogiseen pätevyyteen (puhtaasti ilmaiseksi opettamisen takia?), tekninen pätevyys tuntui olevan huomattavasti vähemmän tärkeä.
 
Olen ehkä ajatusteni kanssa yksin, mutta omasta mielestä ilman rahallista korvausta tai kompensaatiota mikä tahansa opettaminen tai tekeminen on tänä päivänä (virtuaali)hatunnoston arvoinen suoritus, etenkin koska raha on edelleen valitettavan monelle kaiken määre ja mitta.
 
T:Samuli
 
Gotnine
23.05.2019 10:00:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
Ainakin itselle välittyi aloittajan kirjoituksista mielenkiinto ensisijaisesti pedagogiseen pätevyyteen (puhtaasti ilmaiseksi opettamisen takia?), tekninen pätevyys tuntui olevan huomattavasti vähemmän tärkeä.

 
En ihan saa kiinni siitä, miten koet teknisen ja pedagogisen pätevyyden olevan toisiaan poissulkevia asioita. Mutta valitettava fakta on se, että maailmassa on paljon loistavia soittajia, jotka eivät osaa opettaa. Opettajalla tulee olla kykyä antaa toisaalta alkuvaiheessa hyvät eväät, toisaalta omata sellainen työkalupaketti, jolla hyvästä saadaan vielä parempi.
 
basisti1971
24.05.2019 06:20:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Mitä herra Tiusanen vastasi pedagogisesta pätevyydestään?
 

 
Gotnine: En ihan saa kiinni siitä, miten koet teknisen ja pedagogisen pätevyyden olevan toisiaan poissulkevia asioita.
 
Eivät toki ole toisiaan poissulkevia, mutteivät myöskään korreloi toisiaan millään tapaa.
Suuntaan eikä toiseen.
 
Pedagoginen pätevyys on kuin mikä muu tahansa titteli, sen saa kun jaksaa roikkua sellaisen myöntävässä opinahjossa kunnes pääsee läpi.
Niin pääsy-, kuin läpäisyvaatimuksetkin vaihtelevat laitoskohtaisesti, joten kaikkia pedagogisen pätevyyden hankkineita on kokolailla turhaa niputtaa samaan kastiin.
 

 
Gotnine: Mutta valitettava fakta on se, että maailmassa on paljon loistavia soittajia, jotka eivät osaa opettaa.
 
Totta.
 
Mutta silti kelpaisivat sulle kunhan pedagoginen pätevyys löytyy?
Ja opetus on tarpeeksi kallista?
 

 
Gotnine: Opettajalla tulee olla kykyä antaa toisaalta alkuvaiheessa hyvät eväät, toisaalta omata sellainen työkalupaketti, jolla hyvästä saadaan vielä parempi.
 
Täysin totta, mutta tuota ei pedagoginen pätevyys(kään) takaa.
 
T:Samuli
 
kimurantti1
24.05.2019 17:02:16 (muokattu 24.05.2019 17:32:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Instrumenttipedagogin opintoja ei pysty suorittamaan ilman kohtalaista soittotaitoa, eli kyllä se pedagogin paperi jonkinlainen tae myös teknisestä osaamisesta on. Sen sijaan tekninen osaaminen ei ole tae pedagogisesta pätevyydestä. Ei sillä, että pedagogin paperikaan täydellinen tae olisi. Tunnen useamman todella pätevän paperittoman soittomaikan kuten myös paperillisia, joiden tunneille en aio ohjata ketään. Kuitenkin kaikista itseään soitonopettajiksi kutsuvista mulla on lähtökohtaisesti enemmän luottoa sellaisiin, jotka on pedagogiset opinnot tai edes jonkin ammattipätevyyden instrumentillaan suorittaneet. Jos joku antaa soittotunteja on musta täysin perusteltua kysyä, että miltä pohjalta, koska iso osa näistä ei ole päteviä hommaan, vaikka toisin varmasti itse uskovatkin. Ilmaiseksi antamisessa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta kyllä se mullakin vähän kysymyksiä herättää, jos joku oikeasti ammattitaitoinen maikka haluaisi "harrastaa omaa työtään". Olen samaa mieltä oksatboysin kanssa, että ko. henkilön pätevyys selviää varmasti helpoiten kysymällä häneltä itseltään. Myös Samulin huomio aloitusviestin sävystä ja asenteellisuudesta on osuva. Tokihan useamman vuoden koulua käynyt henkilö siitä ilmoituksessaan muistaisi mainita, joten lienee selvää, että ainakaan ammattiopintoja instrumentista ei ole. Käytännön soittotaitoon ja pätevyyteen en ota kantaa, koska en niistä tiedä.
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Gotnine
28.05.2019 17:03:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Inttäminen, vänkääminen ja saivartelu ovat toki mukavaa ajankulua, mutta puhueessani "pedagogisesta pätevyydestä", tarkoitan sekä muodollista että käytännöllistä pätevyyttä. Ja jokainen opettaja tajuaa sen, että tämän homman oppii oikeasti vasta vuosikymmenten kokemuksen kautta, eikä se oppiminen ja vaatimus itsensä kehittämisestä lopu koskaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti