Muusikoiden.net
16.01.2021
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Toiminimeen ja bändiin rekisteröitymiseen kyssäri
1
CherryYo
17.01.2019 14:03:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heippa, osaisiko joku vähän kertoa lisää ja opastaa seuraavassa.
 
Meillä on 5 hengen yhtye joka keikkailee lähinnä kesäisin häissä. Tienestit jäävät 2000e-3000e vuositasolle.
 
Olemme ennen keikkailleet ukko.fi kautta mutta tilanne muuttui kun saimme Facebookissa tietää, että oli eräs toinen saman niminen bändi jolla oli joskus ollut kaupparekisterioikeus nimeen mutta joka oli mennyt vanhaksi. Kaikki oli sinänsä siis ok, mutta tämän jälkeen liitimme nimen (jonka haluamme todellakin pitää) Kaupparekisteriin. Saimme sitä kautta Y-tunnuksen ja nyt olen seuraavan kysymyksen äärellä.
 
Nyt kun olemme (minun ollessani päävastuussa) kerta rekisteröityneet ja saaneet y-tunnuksen ja kun alvia ei mene keikkaesiintymisistä niin eikö ole järkevintä hoitaa keikkalaskutus jatkossa toiminimen kautta?
 
Ilmeisesti mitään kummempaa kirjanpitotarkastusta ei (ainakaan kaupparekisterin puolelta) vaadita kun tulot jäävät niin pieniksi.
 
Jos me alamme tähän prosessiin niin mitä se käytännössä tarkoittaa? Maksanko minä toiminimen kautta muille bändiläisille osuutensa? Ja miten on eläkkeiden ja muiden laita?
 
Tiedän että nyt moni sanoo, että olisi ollut kannattavampaa jäädä vain kevytyrittäjäksi koska sitä kautta nää asiat on ulkoistettu, mutta tilanne on nyt tämä. Lämmin kiitos jos saan valaisua. Kaupparekisteristä ei autettu tässä, vero chatissa ja numerossa ei autettu ja kehotettiin ottamaan yhteyttä verottajan toiseen numeroon mutta aattelin kysyä täältä eka kokemuksia.
Kauheen pitkä viesti, kiva jos joku jaksoi lukea.
 
iku13
19.01.2019 18:08:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekaksi kannattaa muistaa ettei ole "meitä" toiminimessä vaan olet yksin siitä vastuussa. Olet myös kirjanpitovelvollinen (vaikkei se mitään rakettitiedettä noin pienimuotoisessa toiminnassa olekaan). Et voi maksaa itsellesi palkkaa, vaan otat yksityisottoja. Voit maksaa muille palkkaa mutta sitä varten joudut liittymään työnantajarekisteriin (jos palkanmaksu säännöllistä) ja joka tapauksessa aina huolehtimaan lakisääteiset velvoitteet. Sun hommaa tietty säästää jos laskutat keikat toiminimen kautta, otat itsellesi osuutesi yksityisottona ja muut bändin jäsenet laskuttavat sinua haluamansa palvelun (ukko, op yms. "kevytyrittäjä/laskutuspalvelut) kautta.
 
https://rocktheparty.fi/
sepisti
09.03.2019 01:39:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teette oikeasti 2-3 hääkeikkaa vuodessa ja sitä varten meinaat pistää firman pystyyn? Kaikella kunnioituksella sanon, että siinä ei ole mitään järkeä. Jos sulla on toiminimi, se ei todellakaan tarkoita, että sä voisit laskuttaa keikat ja sitten jakaa rahat kavereiden kesken. Oletko ottanut huomioon, että tuollainen yrittäminen saattaa käydä sun sulle mahdollisesti maksettavien korvausten päälle, jos satut jäämään työttömäksi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti