Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soitinkauppiaaksi?
1
markq
08.04.2018 10:33:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olisi mahdollisuus toteuttaa parikymmentä vuotta vanha "unelma" ja ryhtyä musiikkikauppiaaksi paikkakunnalla, jossa ei vielä ole minkäänlaista soitinliikettä.
Pieni liiketila olisi vapaana ja vuokra ihan siedettävä 350 eur/kk
 
Mutta mutta..
Epäilevä Tuomas astuu esiin. Paljonhan noita tilataan netistä Thomannilta ja muualta, kuinka mahtaa asiakkaita riittää ja pystyykö kilpailemaan hinnoissa? Toki uskon, että moni haluaa kuitenkin ostaa soittimensa kivijalkamyymälästä, että pääsee kokeilemaan kunnolla.
 
Ja mitään hajua ei ole myöskään siitä, että miten uusia kitaroita haalitaan myyntiin? Onko valmistajilta mahdollisuus saada soittimia myyntiin, niin ettei tarvi heti olla ostamassa kymmentä stratocasteria sisään.
 
Kuinka nihkeää tällainen soitinkauppiaana toimiminen nykyään mahtaa olla, onko paikalla ketään, jolla asiasta omia kokemuksia?
 
Entä kannattaako panostaa uusiin vai käytettyihin soittimiin? Ja meneekö parhaiten kuitenkin kaupaksi juniorien soittimet joulun aikaan.
 
Kalmo
09.04.2018 12:53:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En valitettavasti osaa mitään viisasta vastata, mutta lykkyä pyttyyn!
 
Riippunee tuo koko juttu paikkakunnasta. Onko esim. sadan kilometrin säteellä jotain isompia paikkoja, joissa tarjonta on niin hyvä että se vaikuttaa aiotun myymälän "reviirille" asti? Se lienee varmaa (??), ettei johonkin reilusti alle 10 000 ihmisen taajamaan kannata soitinliikettä perustaa.
 
Tai musiikkiliike lienisi parempi termi.
Minulla on luulo, että alan myymälöiden katteesta pääosa syntyy muusta, kuin itse soittimista - kielistä, puhaltimien lehdistä, mikkitelineistä, piuhoista ja mitä tuollaista tarviketta nyt onkaan.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
nisumaka
09.04.2018 13:43:17 (muokattu 09.04.2018 13:45:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulen osaavani sanoa tähän jotain asiaakin. Ensinnäkin kivajalkamyymälät ovat pääsääntöisesti kannattamattomia pelkän myynnin osalta. Keskeistä on opettaminen (oikeesti) ja huoltotyöt. Tällöin pystyt tarjoamaan myös kursseja siten, että ostamalla kitaran saa alkeisopetusta vähän. Huoltotöiden osaaminen myös johtaa siihen, että osaat ITSE huoltaa ja säätää kitarat myyntikuntoon. Rämää ei osta kukaan ja työt ovat todellisuudessa erittäin kalliita. Tarvikemyynnistä tulee joo vähän tuottoja, mutta valitettavasti vain KESKEISIMMISTÄ tarvikkeista. Sinun täytyy pitää suurin osa soittimista tilaistavarana, ja esim. Ruotsista löytyy hyviä tukkureita, myös Saksasta. Sinun täytyy luoda kontaktit. Vaihdossa ei oikein voi ottaa mitään, katteet ovat tosi pienet (10 - 25 %). Muutoin sinun likvidit siirtyvät epäkuranttiin varastoon. Starttirahoista en tiedä, koska jos olet työtön ja aloitat yritystä, tuollainen voisi olla mahdollista. Ennen kuin siis yrityksesi pyörii, sinulla olisi oltava 200 e vähintään päivässä käteismyynin kate (= siis mitä sinulle jää käteen, ei brutto). Opetuksella ja huoltotöillä saat ehkä kasaan tuon rahan, ja siihen sitten vähän myyntiä oheen. Huomaa, että jos saat katetta kitarasta 100 e, käytännössä sinun on myytävä 10 kpl 100 e kitaraa päivässä (tämä on vain kuvaa antava). Jos et ole aiemmin ollut yrittäjänä, suosittelen jotain kurssia pikaisesti.
 
Lyhyt oma "liikeideani":
Myynti 100 e päivässä nettokate 15 e.
Opetus 100 e päivässä nettokate 80 e.
Huoltotyöt 50 e päivässä nettokate 35 e.
 
Siitä kun lasket, että saat about nettotuottoa 100 - 120 e per päivä. Maksat vuokrat ja jonkin verran kuljetuskuluja = 500 e per kk. Sulle jää itselle palkaksi sanotaan vaikka 1700 e. Tästä työnantajamaksut yms., jotta voit nostaa siis palkkaa. Jää 1300 e, siitä verot, niin sulle jää palkkaa sillai 30 - 50 e per työpäivä (lasken, että olet lauantaisinkin töissä = tärkeä myyntipäivä).
 
Sitten varmista, että ei ole ongelmana kaupasta lähtevä ääni. Varsinkin, jos annat opetusta iltaisin = kannattavaa.
 
Tossa jotain sinne päin. Tarkoitus ei ole esittää mitään absoluuttista, vaan se, että jos ajattelet tehdä vain soitinkauppaa, pitäisi sulla olla vähintään tollainen 30.000 e myynti brutto RAHALLA (ei siis vaihtojen kanssa). Sen kun suhteutat soittimiin, joita siellä myymälässäsi voisit myydä, niin pääset vähän jyvälle siitä, onko toiminta realistisesti kannattavaa.
 
markq
10.04.2018 17:05:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia hyvistä vastauksista!
 
Itse tämän ajatuksen jo kertaalleen hautasin, koska minulla on jonkin verran kokemusta kivijalkamyymälän pitämisestä, ei tosin musiikkialan, ja tiedän miten nihkeää se voi olla. Kuitenkin yhden nukutun yön jälkeen ajatus alkoi taas kiusata mieltä.
 
Mutta tilanteeni on tarkalleen ottaen sellainen, että minulla on myös siviilityö. Liikettä ei tosin voisi pitää ihan täysiä tunteja auki päivittäin tämän työni takia. Mutta rahaa tulee siis muualtakin kuin tästä myymäläjutusta.
 
Tuo tarvikemyynti oli hyvä pointti, ja näin asia varmaan onkin.
 
Myös soitonopetus tuli itsellekin mieleen.
 
Lisäksi mietiskelin jonkinlaista demojen äänityspalvelua tämän myymälähomman lisäksi kun olen noita studiohommia joskus myös tehnyt.
 
Ainut mitä on osaa kovin hyvin on tuo huolto, mutta perusteet jollain tavalla hallussa. Ehkä pitäisi paneutua asiaan ja opiskella tärkeimmät kitaroiden huoltohommat perusteellisesti.
 
nisumaka
11.04.2018 10:24:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Demojen äänityspalvelua pidän hieman kuolleena ajatuksena, mutta jos hallitset tietokoneet ja äänityssoftat, niin sillä sektorilla löytyy kyllä töitä. Tosin ne on aihealueen opetushommia. Ainakin minulta (Helsinki) jatkuvasti kysytään, tekisinkö opetusta aiheena tietokoneen käytön alkeet, perusteet nettiohjelmien tekemisestä (simppeli kotisivu tai vastaava), jatkokurssi äänenkäsittelyyn painottuen, eli lopputulemana oppilas osaa tehdä omat kotisivut, tehdä sinne äänetkin jne. En ole ottanut näitä mitään vastaan, kun minullakin on tavallinen päivätyö.
 
Tympee Huttunen
11.04.2018 12:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helppo tapa saada 10 000€ tilille, jos siihen voi käyttää 100 000€. En ihan heti keksi toista liikeideaa juuri nyt, joka olisi yhtä tukossa. Käytetty kamaa liikku tosi hitaasti verraten pariin vuoteen, nuoriso ei kiinnostu enää yhtä paljon soittamisesta, vanhat esikuvat alkaa lähennellä eläkeikää ja lisäksi isot "kodinkoneverkkokaupat" ovat ottaneet myös kamaa halvalla myyntiin. Joku uusi ja pieni kivijalkakauppa tähän väliin tuntuu aika riskiltä ikävä kyllä.
 
zekeode
07.07.2018 21:48:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levykaupat, soitinkaupat, leffavuokraamot...Moni on kokeillut laittaa kylkeen myös muutakin palvelua, ja silti kuolevat. Meno on kovaa. Monet pitkäaikaiset haaveet saa kuopata netin myötä. Toki tilalle on tullut muuta, mutta itse koen 4-kympin kynnyksellä olevani jo dinosaurus.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia - Rouhee Blues - Spotifyn paras blueslista... ...tai aina
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti