Muusikoiden.net
16.01.2021
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä avuksi, kun asiakas jättää maksamatta?
1
--Roller--
02.12.2017 23:05:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt onkin herkullinen tilanne. Päädyin soittamaan erittäin pienen profiilin keikan josta oli x määrä rahaa luvassa. Soitto kulki ja tuntui että nyt on kaikki aivan kohdallaan. Paitsi eipä ollutkaan, nimittäin asiakkaan mielestä etukäteen sovittu palkkio ja soiton laatu eivät kohdanneet. Laitoin tehdystä työstä sovitusti laskun menemään oman firmani kautta, mutta rahoja ei näy eikä asiakas vastaa yhteydenottoihin.
 
Kinkkisen tilanteesta tekee se, että keikka sovittiin Facebookin välityksellä. Chatista löytyy pitkät pätkät keskustelua, jossa sovitaan palkkiosta yms, mutta onko tällä mitään juridista arvoa?
 
Tiedän, oma moka, kun olen liian sinisilmäinen enkä tehnyt sopimusta paperille kuten normaalisti, mutta onneksi tässä ei valtavan korkealta putoa.
 
morfin_mafer
03.12.2017 12:02:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on niin, että asiakas ei ollut tyytyväinen soittosi laatuun niin se voi vapaasti riitauttaa maksamisen sinulle.
 
Ilman kirjallista sopimusta, että maksetaan X summa voi olla hankalaa laittaa lasku edes perintään koska asiakas voi väittää mitä hyvänsä.
 
--Roller--
03.12.2017 12:45:55 (muokattu 03.12.2017 12:52:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli fb-keskusteluilla ei ole mitään painoarvoa tässä kohtaa? Eihän hän nyt ihan mitä tahansa voi väittää, kun kuitenkin tilaisuudessa on ollut kolmansia osapuolia paikalla toteamassa että esiintyminen oli erittäin laadukasta ja maksuista yms on keskusteltu sekä ennen että jälkeen chatin välityksellä.
 
Ja kolmannella osapuolella tarkoitan paikan henkilökuntaa, johon kuului muunmuassa kanttori.
 
E: Ja ei kait se käy riitauttamisesta, ettei vastaa yhteydenottoihin ja että on moneen otteeseen sanonut, että palkkion saatte?
 
morfin_mafer
03.12.2017 13:29:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Facebook keskustelulla on kyllä painoarvoa samallailla kuin sähköpostilla.
 
Laskun voit toki laittaa perintätoimiston hoidettavaksi. Itse käytän Helpostilasku PRO -moniyrityslisensillistä versiota ja ohjelmassa on mukana suora perintätoimistoyhteys.
 
nisumaka
11.12.2017 10:42:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleisesti ottaen nämä ovat erittäin ongelmallisia juttuja, mitä itselläni on kokemuksia. Tämä yleistynyt FB käyttö ei myöskään ole ihan yksiselitteistä, sillä tilaaja voi vaatia keskustelusta liiketoimintahaittaperusteella korvauksia. Yrittäisin itse äärimmäiseen rajaan asti sopia asian.
 
Kalmo
19.02.2018 14:38:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Yleisesti ottaen nämä ovat erittäin ongelmallisia juttuja, mitä itselläni on kokemuksia. Tämä yleistynyt FB käyttö ei myöskään ole ihan yksiselitteistä, sillä tilaaja voi vaatia keskustelusta liiketoimintahaittaperusteella korvauksia. Yrittäisin itse äärimmäiseen rajaan asti sopia asian.
 
Rohkenisin olettaa, että fb:iin kirjoitettu toimii pätevänä sopimuksena, jos siellä on mainittu aika, paikka, palkkio jne. Liiketoimintahaitta realisoitunee vain, jos lähdet mollaamaan tilaajaa turhan pahasti julkisesti.
Vastaavasti, jos tilaaja ryhtyy fb:ssa suomimaan suoritustasi, voi hän syyllistyä haitan aiheuttamiseen sinulle.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
kimurantti1
20.02.2018 20:11:59 (muokattu 20.02.2018 20:13:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanallinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen, vaikka sellaista on tietenkin todella vaikea todistaa. Sen sijaan mikä tahansa kirjallinen tapa, sähköposti tai vaikka Facebook -keskustelu on pätevä dokumentti sovitusta. Laita lasku perintään ja jos tilaaja ei ole tyytyväinen saamaansa palveluun, voi hän tietenkin riitauttaa sen. Tässä tapauksessa kolmansilta osapuolilta, siis yleisöltä, voidaan kysyä vahvistusta moiselle väitteelle. Riitauttaminen ja asian käsittely tietenkin maksaa jonnin verran ja jos tilaaja alkaa hankalaksi, ei ole nopeaa keinoa rahojen saamiseksi.
 
Edit: Jaaha, edellinen olikin nekropostaus ja asia ilmeisesti kauan sitten käsitelty.
 
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Hargon
10.04.2018 10:09:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ota rohkeasti yhteyttä perintätoimistoon, kuten:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sicilian_Mafia
 
Kaikki yllä esitetyt mielipiteet ovat fiktiivisiä. Viittaukset todellisiin asioihin tai henkilöihin ovat täysin sattumanvaraisia.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti