Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: muusikon näyttötytkinto
1
Hekku56
26.09.2017 11:17:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheesta oli joitain kirjoituksia mutta olivat niin vanhoja, että aloitan uuden.
Olen opiskellut ja työkennellyt ihan muuta alaa, musiikki alkaa nyt viedä mukanaan. Olen pikkupoikana soittanut useita vuosia pianoa musiikkiopistossa, kilkuttanut niitä pianokouluja läpi. Sitten vaihdoin huilunsoittoon, soitin sitä musiikkiopistossa joitain vuosia. Tämä joskus 70-luvulla. Soittamisessa oli vuosien tauko. Nyt olen soittanut saxofonia n 6 vuotta, saanut 10 tunnin kurssin musiikkiopistossa. Soitan puhallinorkesterissa ja omia keikkoja kadulla ja kapakoissa ym useita kymmeniä. En varsinaisesti tarvitsisi muusikon papereita mutta osittain mielenkiinnosta olisi kiva hankkia alalta joku todistus. Sen verran sillä voisi olla merkitystä, että kun hain erääseen hankkeeseen apurahaa, sain käsityksen, että kun virallinen koulutukseni ja ammattini on ihan muuta, hakemus lensi samantien ö-mappiin.
 
Tunnen näyttötutkintosysteemin muulta alalta aika hyvin. Onko musiikin puolella kenelläkään kokemuksia näyttötutkinnosta? Tiedän että aika moni muusikko ei ole saanut minkäänlaista koulutusta ja itselläni on on noita opintoja kymmenkunta vuotta. Siihen aikaan tosin ei keskitytty esittämiseen, äänentoistoon, tekniikkaan ym ja niihinkin olisi mielenkiintoista tutustua. Jos olisi joku tavoite, tulisi potkittua itseä persiille ja tehtyä jotain
 
Hekku56
17.10.2017 18:26:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aihe ei näytä herättävän keskustelua. Sen verran olen saanut selville että toistaiseksi näyttötutkinnon voi suorittaa neljässä paikassa (tämä Opetushallitukselta).
 
Jyväskylän Ammattiopistossa: https://www.jao.fi/primus/Musiikkia … rustutkinto,-muusikko/25037/4-12675
 
Turun Konservatoriossa: http://www.turunkonservatorio.fi/opetus/ammatillinen-koulutus/
 
Helsingin Konservatoriossa: https://www.konservatorio.fi/musiik … ikki-ammatiksi/musiikin-osaamisala/
 
Pop Jazz Konservatoriossa: http://www.popjazz.fi/hae-opiskelemaan/ammatillinen-koulutus/
 
Selvittelen asiaa lisää
 
nisumaka
13.11.2017 14:20:44 (muokattu 13.11.2017 14:21:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sinuna selvittelisin sitä, onko Hämeenlinnassa päin musiikkiopistoa, jossa on aikuiskiintiö. Siellä voit suorittaa rytmistä esimerkiksi Toonikan ja siihen jatkoja I- ja II-tolppa (ainakin Helsingissä onnistuu). Taso ei varmasti jää liian matalaksi, kun vielä henkilökohtaisesta soittimestasi suoritat ylimmän tason (tod näk II-tolppa tai sitten 10/10 jos rytmi, vanha 3/3), niin kyllä sillä jo pärjäileepi vallan mukavasti.
 
Hekku56
20.11.2017 16:10:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

on Hämeenlinnassa hyvä musiikkiopisto ja olen ottanut sieltä aikuisille tarkoittuja tunteja. Se oli hieno juttu, puolet ajasta keskusteltiin mutta sain juuri sitä mitä halusinkin. Enhän minä niitä 'muusikon papereita' välttämättä tarvi mutta kun tunnen tuon näyttötutkintohomman muulta alalta, alkoi kiinnostaa miten homma menee musiikkipuolella. Jätin jo yhteen paikkaan hakupaperit, toisen paikan kanssa homma on vielä kesken. Jos totta puhutaan, itse en ottaisi itseäni ainakaan varsinaiseksi opiskelijaksi. Minähän olen vanha ukko, kohta jäämässä eläkkeelle omasta hommastani enkä siis välttämättä tarvitse tätä. Nuorilla pitää olla etuajo-oikeus. Katsotaan nyt mielenkiinnosta mitä tästä tulee
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti