Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: HEO kansanopiston musiikki/musiikkiteknologia
1
LV
21.06.2016 09:40:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hoi! Tuore ylioppilas haki typeryyksissään vain PJK:lle ja Metropoliaan, konsa ei lykästänyt ja Metropolian tuloksia odotellaan vielä, mutta kahdeksatta ihmettä tuskin tapahtuu. Tavoite olisi siis löytää opiskelupaikka ja seuraavana keväänä pistää uudet konsat ja amkit hakuun.
Minkäslaisia kokemuksia ihmisillä on tuosta HEO:n musisoinnista? Laitoin jo hakua ja vähän kummastuttaa, kun ei ole minkäänlaisia pääsykokeita. Omaa soittotaustaa on pitkälti ja haluaisin löytää mahdollisimman tasokasta seuraa. Joku viisas sanoi, että kannattaa tuputtautua itseään parempien kanssa tekemään, siinä kehittyy.
 
nenissaK
06.07.2016 22:04:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LV: Hoi! Tuore ylioppilas haki typeryyksissään vain PJK:lle ja Metropoliaan, konsa ei lykästänyt ja Metropolian tuloksia odotellaan vielä, mutta kahdeksatta ihmettä tuskin tapahtuu. Tavoite olisi siis löytää opiskelupaikka ja seuraavana keväänä pistää uudet konsat ja amkit hakuun.
Minkäslaisia kokemuksia ihmisillä on tuosta HEO:n musisoinnista? Laitoin jo hakua ja vähän kummastuttaa, kun ei ole minkäänlaisia pääsykokeita. Omaa soittotaustaa on pitkälti ja haluaisin löytää mahdollisimman tasokasta seuraa. Joku viisas sanoi, että kannattaa tuputtautua itseään parempien kanssa tekemään, siinä kehittyy.

 
Noniin, sama katastrofiresepti kuin minulla (paitsi että hain pelkästään PJK:hon ja valmistuin lukiosta jo 2 vuotta sitten).
Sinänsä tuskin tarvitsee kummastella HEO:n hakemusten "hakemuksettomuutta", sillä niinkuin toivottavasti jo huomasitkin, on lukuvuoden hinta 4500 € HEO:lla. Itsekään en löytänyt ketään jolla olisi kokemusta kyseisestä paikasta (ainakaan muusikoiden.netistä). Raamattuopistolla on myös "kovat" hinnat, 400 € per kuukausi.
Itse mietin että joko HEO tai sitten IVMK eli Itä-Vantaan musiikkikoulu ("koulu", vaikka paikkaan ei ole yläikärajaa) johon hintaa on lukukaudelle 600 € eli lukuvuodelle 1200 €. Piti vielä erikseen soittaa ja varmistaa että 21-v. jamppakin voi sinne etsiytyä. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, toisessa päässä sanottiin että vielä on hyvin paikkoja jäljellä (kai) joten laitoin sinnekin hakemusta.
Hintoja enemmän kannattaisi tietysti tuijottaa sitä, kuinka paljon opetusta rahalla oikeasti saa. IVMK:sta saa kyllä 3/3 jne, mutta missä ajassa, sitä kysyin vielä erikseen. Voin infota sitten kun vastaus tulee.
Mutta alkuperäiseen dilemmaan yhdyn täten: ONKO KELLÄÄN KOKEMUSTA MUSIIKKILINJASTA HEO:LLA, TAI KOKEMUSTA IVMK:STA ELI ITÄ-VANTAAN MUSIIKKIKOULUSTA?
 
Short rolls in 6/8 = lyhyet kääryleet, joista on neljännes syöty
nisumaka
07.07.2016 10:09:31 (muokattu 07.07.2016 13:58:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koulussa voidaan suorittaa myös Musiikkiopistojen liiton vaatimusten mukaisia musiikin perusopetuksen laajan oppimäärän perustason tutkintoja (perustasot 1-3)
 
Mä osaan vastata tohon. Puhutaan rytmimusiikista, niin 3/3 (= 10/10) eli Tohtori Toonika ja siihen vähän lisää opiskelumonisteita. Tuollaisen suoritus on noin 2 - 3 vuotta hieman musiikin perusteita omaavalle henkilölle. Moniin musiikkiopistoihin otetaan aikuisia rytmimusiikkipuolelle, ja siellä opiskellaan teoria "omaan tahtiin", eli teoriatunti on kerran viikossa ja opettaja siellä läsnä, mutta menet sitä vauhtia, mitä itse kukin menee. Taidemusiikkipuolella/kansanmusiikissa/klasarissa mennään määrämuotoisemmin, ja ohjeellinen aika 3/3:lle on noin 3 vuotta, kun siis lähdetään ihan tyhjästä, eli 1/3 = eka vuosi, 2/3 = toinen vuosi, 3/3 = kolmas vuosi. Tossa on tarkoituksena se, että jos haet SibA:an, Pop-jazz-konsaan jne... niin noita kysellään ja noi on "lähtötasovaatimus". II-asteen koulutus sitten konsissa yms. on aika lähelle musiikkiopistojen tasoista, toki II-asteen suorittaminen on virallinen tutkinto (korvaa siis esimerkiksi lukion). Tarkentakaa tätä, jotka paremmin tunnette tämän päivän tilanne, mutta tuossa on karkeasti asian periaate. Ja alkuperäiseen kysymykseen, tuo oppilaitos on vain yksityinen opinahjo, jonka tutkintoja ei virallisesti noteerata. Siis jos siellä teet vaikka jonkin 3/3:n, sitä voidaan kysyä pääsykokeissa, mutta se ei ole "virallinen", esimerkiksi hyväksi luettava tutkinto/suoritus.
 
EDIT: Mun on hyvä tarkentaa, että itse en ole käynyt HEO:a tai Vantaan Musiikkikoula, vaan erästä toista musiikkiopistoa aikoinaan.
 
nenissaK
07.07.2016 17:24:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa on tarkoituksena se, että jos haet SibA:an, Pop-jazz-konsaan jne... niin noita kysellään ja noi on "lähtötasovaatimus". II-asteen koulutus sitten konsissa yms. on aika lähelle musiikkiopistojen tasoista, toki II-asteen suorittaminen on virallinen tutkinto (korvaa siis esimerkiksi lukion). Ja alkuperäiseen kysymykseen, tuo oppilaitos on vain yksityinen opinahjo, jonka tutkintoja ei virallisesti noteerata. Siis jos siellä teet vaikka jonkin 3/3:n, sitä voidaan kysyä pääsykokeissa, mutta se ei ole "virallinen", esimerkiksi hyväksi luettava tutkinto/suoritus.
 
Mitä tarkoittaa, että esim. se 3/3 ei ole "virallinen"? Jos siitä saa todistuksen ja sen voi suorittaa siellä (HEO:ssa tai IVMK:ssa esimerkiksi) niin tarkoitat siis sitä että jos myöhemmin pääsee sisään esim. konsaan niin joutuu suorittamaan samat asiat uudestaan? Jännää.. no, eipä se haittaa.
 
Short rolls in 6/8 = lyhyet kääryleet, joista on neljännes syöty
oksatboys
08.07.2016 16:11:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nenissaK: Mitä tarkoittaa, että esim. se 3/3 ei ole "virallinen"? Jos siitä saa todistuksen ja sen voi suorittaa siellä (HEO:ssa tai IVMK:ssa esimerkiksi) niin tarkoitat siis sitä että jos myöhemmin pääsee sisään esim. konsaan niin joutuu suorittamaan samat asiat uudestaan? Jännää.. no, eipä se haittaa.
 
Siis sillä tutkinnolla ei saa hyväksiluettua yhtään kurssia toisen asteen "konsalla", amkissa tai sibassa. Eipä sillä kyllä sisään pääsyynkään ole mitään vaikutusta, kyllä se on vain soittokoe joka ratkaisee. Taso jolla 3/3:n saa suoritettua ei ensinnäkään riitä vielä juuri mihinkään ja toisekseen se nyt on jokaisella joka on tarpeeksi monta vuotta musiikkiopistossa käynyt.
 
Kamarunkkaus on kuin laittaisi rahaa pankkiin jonkun muun tilille.
Spedemix
11.07.2016 14:05:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on 3/3 opiskeltu ennen konsaan pääsyä, siellä voi heti ekoissa kokeissa käydä sen tason kokeet läpi ja saada kurssimerkinnät niistä. Näin mäkin tein.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
nisumaka
15.07.2016 08:04:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia tarkennuksista. En halua missään nimessä alkuperäisen kysyjän motivaatioita laskea, mutta taso on todella kova alan "virallisiin" ja tutkintoon johtaviin opinahjoihin pyrittäessä. Itse olen tehnyt taannoin SibA:n tasotestin musiikkiteknologian kursseja varten, ja siinä oli vain teoriaa ja kuuntelutehtäviä (olin siis avoimella ns. täydennysopiskelija, eli osallistuin muutamille SibA:n kursseille täydentääkseni vanhaa AMK-tutkintoani ja näille kursseille oli tasovaatimus about tuo 3/3 + I/II-tolpat).
 
vsko
08.08.2016 14:14:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
voin vastata tähän oman opistomme puolesta.
 
Itse olen valmistunut sekä SibA:n MuKalta, Metropolia AMK:sta (musiikkipedagogi, pop/jazz) sekä Turun AMK:n musiikinohjaajalinjalta. Periaatteessa tuon 3/3-tutkinnon 'virallisuus' on paljolti opiston maineesta kiinni. Kuten tuossa aiemmin on tullut ilmi, ei tuolla paperilla välttämättä ole kuin suuntaa-antava vaikutus jatko-opintoihin hakemisessa. Korvaavuudet katsotaan useimmiten juuri tasokokeilla. Toisen opiston 3/3-kurssi saattaa olla jopa tasokkaampi, kuin toisen opiston D-kurssi.
 
Taso on yleisesti melkoisen kirjava, ja lähinnä noiden suurimpien toimijoiden suorituksiin voi suurpiirteisesti luottaa. Silti on sanottava, että SibA:n ja Metropoliankaan D/C-kurssit eivät kyllä vaatimuksiltaan vastaa toisiaan. Siinä vaiheessa kun näitä vertaillaan, katsovat mahdollista hyväksilukua arvioivat opettajat lähinnä kurssin arvioineen raadin kokoonpanoa. Siksi olisi hyvä saada kurssiinsa mahdollisimman nimekäs raati, jotta suorituksesta olisi jatkossa hyötyä. Alan kärki on Suomessa kuitenkin niin pieni, että usein opettajat tuntevat toistensa uran ja tekemiset ainakin jollain tasolla nimen perusteella.
 
Mikäli konservatorioihin haku kiinnostaa, niin tervetuloa myös meille! Viime vuonna meiltä eteenpäin hakeneista yli puolet pääsi jatko-opintoihin. Monet kehuivat varsinkin opistollamme saamaansa teoriapuolen valmennusta, jota ilman eivät oman arvionsa mukaan olisi päässeet jatko-opintoihin. Opistomme on maksullinen, kuten esim. HEO, mutta opintoihin voi hakea täydet KELA:n opintotuet sekä lisäksi meiltä opintoseteliavustusta. Lisätietoja osoitteesta www.vsko.fi.
 
Pekka Kolehmainen
rehtori
p. 050 4327410
Varsinais-Suomen Kansanopisto
Vistantie 37
21530 Paimio
 
e-mail: pekka.kolehmainen@paimio.fi
www.vsko.fi
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti