Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tutkinnon arviointi ja kanttorin työt
1
Yackee
15.05.2016 12:46:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, olen soittanut pianoa 9-vuotiaasta ja nyt 14-vuotiaana alkanut soittaa urkuja.
 
Tein pianolla 3/3-tutkinnon ja sain arvioksi 21/25 pistettä ja primavistasta 5/5. Onko tuo hyvä arvio, jos haluaisin alkaa kanttoriksi?
 
Sax-pappa
15.05.2016 13:26:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yackee: Moi, olen soittanut pianoa 9-vuotiaasta ja nyt 14-vuotiaana alkanut soittaa urkuja.
 
Tein pianolla 3/3-tutkinnon ja sain arvioksi 21/25 pistettä ja primavistasta 5/5. Onko tuo hyvä arvio, jos haluaisin alkaa kanttoriksi?

 
Nuorena aloirettu soiton opiskelu on tarpeen mm. kanttorin ammattiin. Tästä on hyvä jatkaa. Tarkemmin saat tietoa esim. tästä: http://www.akiliitot.fi/00010150-kanttorikoulutus
 
basisti1971
27.05.2016 09:21:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Yackee: Onko tuo hyvä arvio, jos haluaisin alkaa kanttoriksi?
 
Arviosi lienee hyvä, jos tuolla pääset koulutukseen joka mahdollistaa kanttoriksi valmistumisen.
 

 
Tilanne lienee muuttunut kovastikin siitä kun sivusta seurasin erään tutun tietä kanttoriksi, mutta ainakin tuolloin kanttorinvirat olivat vain aniharvojen saavutettavissa.
 
Virkoja oli vähän, ja uusia avautui usein vasta entisen siirryttyä oikokoipisten leirintäalueen puolelle musisoimaan.
Kun näin kävi, hakijoista ei ollut pulaa, ja kun usein puuhaan valkkautui nuorehko henkilö, homma oli moro taas useammaksi vuosikymmeneksi.
 
Politiikkakin oli vahvasti valintaprosessissa läsnä, asia joka kannattaa pitää mielessä alusta asti.
 
Tietysti, jos on valmis muuttamaan työn perässä mihin tahansa, mahdollisuudet paranevat hieman.
 

 
Tuosta ylläolevasta linkistä on varmasti hyvä aloittaa, vaikka näin AMK inssin matematiikalla työllistymislupaukset, virkojen määrä ja vuosittain opinnot aloittaneiden suhteet eivät kohtaa.
 

 
Onnea ja menestystä unelmallesi.
 
T:Samuli
 
oksatboys
29.05.2016 22:37:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noilla tutkintojen arvosanoilla ei kyllä tee juuri mitään. Hyvä toki että menee hyvin eikä huonosti :) Sen verran nuori olet että on hyvin aikaa reenata ja hakea sitten opiskelemaan kanttoriksi. Jos et ajatellut käydä lukiota niin laulu tai piano toisen asteen koulussa vois olla aika kova. Sen jälkeen sit siballe.
 
Kamarunkkaus on kuin laittaisi rahaa pankkiin jonkun muun tilille.
Yackee
05.06.2016 15:59:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Noilla tutkintojen arvosanoilla ei kyllä tee juuri mitään. Hyvä toki että menee hyvin eikä huonosti :) Sen verran nuori olet että on hyvin aikaa reenata ja hakea sitten opiskelemaan kanttoriksi. Jos et ajatellut käydä lukiota niin laulu tai piano toisen asteen koulussa vois olla aika kova. Sen jälkeen sit siballe.
 
Tarkoitatko konservatoriota?
 
nisumaka
06.06.2016 14:31:13 (muokattu 06.06.2016 14:33:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

II-asteen tutkinto ("ammattikoulututkinto"), joka korvaa lukion pitää tehdä sellaisesssa virallisessa oppilaitoksessa, josta voi saada sen II-asteen paperin. Helsingissä esimerkiksi POP-Jazz-konservatoriossa on II-asteen linja. Tutki paikkakaunnaltasi, missä tuollainen opiskelu on mahdollista. Tavanomainen musiikkiopisto voi antaa korkeatasoista opetusta ja voit suorittaa siellä tasoltaan vastaavia suorituksia, mutta ne "eivät ole virallisia". Niitä kuitenkin kysellään, jos esimerkiksi haet SibA:an / KiMu:un (Kimu=Kirkkomusiikki). Yhden vaihtoehtona on aina kaksoistutkinto, eli suoritat sekä musiikkiopintoja että lukioin. Ainakin tällainen on mahdollista Helsingissä. Valitettavasti tietoni koskevat sähköalaa, ei musiikkialaa (siis tämä viimeinen kommentti kaksoistutkinnosta). Mutta siis SibA on Uniartsissa, eli Suomeksi sanottuna Taideyliopistossa eli sinne tarvitset yleisen yliopistokelpoisuuden, joita ovat esimerkiksi ylioppilas, merkonomi, muusikko jne. Mutta selvitä, ihan tarkasti en minäkään tiedä tänään, miten asia on. Ja vielä just se, että sun pitää katsoa asiat siitä kuvakulmasta, että pystyt käymään sitä koulua (siis kulkemaan sinne jne.). Tuli vielä mieleeni, että SibA:ssa on nuoriso-osasto. Ehkäpä se ja lukio voisi olla hyvä kombinaatio. Toivottavasti löydät paikkasi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti