Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Koulun vaihto
1
Arppe
17.02.2014 13:08:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen kirjoittanut tästä aiemminkin, mutta kirjoitan silti vielä :). Teen parhaillaan kaksoistutkintoa puualalla, ja ala ei kiinnosta enää juuri ollenkaan, eikä siitä olisi minulle hyötyä juurikaan tulevaisuudessakaan. Minulla on siis menossa toinen vuosi lopuillaan ja sitten olisi vielä vuosi jäljellä. Tiedän työskenteleväni tulevaisuudessa musiikin alalla ja tähtään sibaan, joten järkevintä oikeastaan olisi luoda pohjaa konservatoriolla kaksoistutkintoa tehden. Aionkin hakea tänä keväänä Oulun konsalle ja aion harkita vakavasti koulun vaihtoa, koska musiikki kiinnostaa tällä hetkellä elämässä oikeastaan enemmän kuin mikään muu. Soitan siis pianoa ja urkuja ja suuntautuisin kirkkomusiikkiin. Kertokaa ihmiset, onko järkevää vaihtaa haluamalleen alalle vai kituuttaa itseä vielä vuosi tällä ei niin kiinnostavalla alalla? ;(
 
oksatboys
17.02.2014 14:54:47 (muokattu 17.02.2014 14:55:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Järkevyydestä en tiedä, mutta itte samassa tilanteessa vaihtaisin jos konsalle pääsis.
Puualan tutkinnolla ei kuitenkaan töitä saa samalla tavalla kuin vaikka lähihoitsun papereilla, joten siihen ko. tutkintoa ei tarvitse. Jos lukion voi vetää siinä sivussa niin siinä on vielä yksi valttikortti tulevaisuuteen, jos musahommat ei onnistu/kiinnosta.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
nisumaka
24.02.2014 09:23:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teen parhaillaan kaksoistutkintoa puualalla, ja ala ei kiinnosta enää juuri ollenkaan
 
Teet itse oikeat ratkaisusi. Kukaan ei voi sanoa, mikä on oikein tai väärin, varsinkaan allekirjoittanut. Tämä on sinun elämäsi. Itse kävin iltakouluna kauppaopiston, jotta pystyisin hakeutumaan korkeakouluopintoihin ja haluamalleni alalle. Puutahan se oli lukea osaa noista aineista, mutta mielestäni keskeyttää ei kannattanut, ja kohtuullinen todistuskin kannatti hoitaa. Tässä pitää mainita, että en ole yo, eli hoidin aikoinaan korkeakouluopintokelpoisuuden keskikoulumerkonomitutkinnon kautta.
 
Rantsu
27.02.2014 10:27:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arppe: Soitan siis pianoa ja urkuja ja suuntautuisin kirkkomusiikkiin. Kertokaa ihmiset, onko järkevää vaihtaa haluamalleen alalle vai kituuttaa itseä vielä vuosi tällä ei niin kiinnostavalla alalla? ;(
 
Jos kanttoriksi aikoo, niin kannattaa myös pitää mielessä, että kanttorin musiikillisesta perustyöstä n. 75 prosenttia on laulamista muodossa tai toisessa, IMO. Jos se ei oikein suju tai kiinnosta, niin homma käy nopeasti vähän hankalaksi ja raskaaksi.
 
Hobare
28.02.2014 00:58:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uusi sääntö estää hakemisen ammattikouluhaussa on jo ammattitutkinto. Eli konsille haku ei myöhemmin enää välttämättä onnistu (veikkaan, että tähän tulee kyllä jonkunlainen muutos).
 
"When it comes down to what you really, really need when youre playing, you use your hi-hat, snare, ride, and kick drum. Honestly, I think the more gear you have, the less creative youll be."
Epämuusikko
28.02.2014 14:55:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hobare: Uusi sääntö estää hakemisen ammattikouluhaussa on jo ammattitutkinto. Eli konsille haku ei myöhemmin enää välttämättä onnistu (veikkaan, että tähän tulee kyllä jonkunlainen muutos).
 
Joo, Nuorisotakuu on "hieman" hämmentäny. Itsekin toivon että nämä ylhäältä käsin tapahtuvat kikkailut unohdetaan äkkiä.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
lassikou
28.02.2014 16:46:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hobare: Uusi sääntö estää hakemisen ammattikouluhaussa on jo ammattitutkinto. Eli konsille haku ei myöhemmin enää välttämättä onnistu (veikkaan, että tähän tulee kyllä jonkunlainen muutos).
 
Ammattitutkinto estää yhteishaussa hakemisen. Ammattitutkinnon suorittaneet voivat hakea erillishaussa suoraan oppilaitokseen aikuiskoulutushaun kautta tekemään samaa tutkintoa.
 
www.pianisti.info
Vessajono
28.02.2014 16:55:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hobare: Uusi sääntö estää hakemisen ammattikouluhaussa on jo ammattitutkinto. Eli konsille haku ei myöhemmin enää välttämättä onnistu (veikkaan, että tähän tulee kyllä jonkunlainen muutos).
 
Ei kai se nyt sentään kokonaan estänyt? Eiks sen pitänyt olla niin että peruskoulupohjalta hakevia suositaan, ts. ne saavat enemmän pisteitä.
 
"Notice that the lead guitar is overdubbed. The two voices are parallel fifths apart. This creates an eerie, medieval sound. That's because they actually used a lot of open fifths back then."
freakingenius
04.03.2014 21:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselin pop/jazzin sihteeriltä ja ei ole mitään eroa lukio pohjaisten ja amis pohjasten välillä kuin että amikset eivät täytä netissä hakua vaan jonkun oppilaitoksen oman hakemuksen. Mutta pakko myöntää että vähän pelottaa jos joku tollanen sääntö tulis voimaan ennen kuin ehtii itse päästä sisään. Toivotaan parasta, mutta onhan tollanen ihan perseestä jos ihminen ei tulevaisuudessa saa hankkia laajaa osaamista eri aloilla.
 
Osta Korg, se on parempi.
freakingenius
04.03.2014 21:16:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vessajono: Ei kai se nyt sentään kokonaan estänyt? Eiks sen pitänyt olla niin että peruskoulupohjalta hakevia suositaan, ts. ne saavat enemmän pisteitä.
 
Joku sanoi että tavoite on muistaakseni 70% suoraan peruskoulusta mutta tietenkin harvoin näin nuori on valmis konservatoriolle opiskelemaan jossa suurin osa on varmaan yli 20? Joten silloin lukio/amiswhatever pohjaisia voidaan ottaa enemmän.
 
Osta Korg, se on parempi.
Janus
05.03.2014 19:15:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rantsu: Jos kanttoriksi aikoo, niin kannattaa myös pitää mielessä, että kanttorin musiikillisesta perustyöstä n. 75 prosenttia on laulamista muodossa tai toisessa, IMO. Jos se ei oikein suju tai kiinnosta, niin homma käy nopeasti vähän hankalaksi ja raskaaksi.
 
Tämä.
 
Ääntä pitää käyttää ja nuotissa täytyy pysyä, mutta toisaalta voi myös ottaa huomioon, että kanttorin työtehtävissä laulaminen on hyvin kaukana "laulusolistina omana itsenään" esiintymisestä. Jos motivaatio on kohdallaan, laulaminen (yksin) ei tunnu vastenmieliseltä ja intoa kehittää äänenkäyttöä ja peruslaulutekniikkaa on, en välttämättä näe estettä sille, etteikö kanttorina voisi toimia, vaikka pääasiallisesti olisikin klaveerisoittaja eikä sankaritenori.
 
Omista kokemuksista tiedän muutaman kanttorin uralla hyvin pitkällekin edenneen (maakunnissa, toki) ja työssään tyytyväisen koulu- ja inttikaverin, joilla ei varsinaisesti olisikaan ollut ns. edellytyksiä tehdä uraa laulusolisteina. Ev.lut-kanttorin työssä (kuten kaikissa kirkollisissa duuneissa) ja siihen hakeutuessa ideologiset syyt näyttelevät toki usein tärkeää roolia - niin myös em. tapauksissa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti