Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tie merkkari myyjäks
1
Juhnimus
06.01.2014 21:52:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs olisi kova kiinostus työskennellä musabisneksessä mutta kun soittaa ei osaa eikä laulaa niin jää vain nämä tausta hommat vaihtoehdoksi.
 
Olisi kiva tietää miten tai mitä kautta olis mahdollista päästä jollekin bändille oppiin ta hommiin merch myynin ja yleiskäden hommiin.
 
Kaupallinen peruskoulutus elikkäs merkonomin paperit olis ja hitusen työkokemustakin kaupan alalta ja keikka hommia tapahtuma rakennuksessa sekä talkoo muotoinen lavakätösenä oleminen.
 
nisumaka
07.01.2014 10:37:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaupallinen peruskoulutus elikkäs merkonomin paperit olis ja hitusen työkokemustakin kaupan alalta ja keikka hommia tapahtuma rakennuksessa sekä talkoo muotoinen lavakätösenä oleminen
 
Koska nää työpaikat on vähän kiven alla, katso pikaviestisi :) . Jos tuollainen kiinnostaa, niin lähettämäni linkki ottaa tuottajia oppiin nyt kevään aikana.
 
Juhnimus
07.01.2014 17:41:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Koska nää työpaikat on vähän kiven alla, katso pikaviestisi :) . Jos tuollainen kiinnostaa, niin lähettämäni linkki ottaa tuottajia oppiin nyt kevään aikana.
 
Viro-Suomi kääntäjää ja editoijaa haettiin joissa editoja vaatis uskonnolista vakaumusta... Mut kiitos kuitenkin linkistä.
 
Bändien oheistavara myyjäks havittelen siksi että pääsis käyttään kaupallista koulutusta ja kertynyttä kokemusta roudaus hommista, eli jos siihen suuntaan osais joku neuvoa niin olis tosi jees.
 
Wiitala
07.01.2014 21:29:16 (muokattu 07.01.2014 22:41:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opiskele alaa?
 
Yhdistelmä musiikkitiedettä ja tapauskohtaisia sivuaineita (markkinointi, journalistiikka, vieraat kielet tms. etc.) ovat työllistäneet ainakin omasta kaveripiiristä tyyppejä juurikin mainitsemiisi taustahommiin - oli kyse sitten levy-yhtiöhommista, hallintopuolen pestistä, tapahtuma-/tms. tuottajan roolista tai vaikka musaviennin parissa hääräilystä.
 
Tosin, jos opiskelu ei nappaa niin em. vaihtoehdot voivat olla suhteellisen vaikeita saavuttaa.
 
Jos haluat ns. "paitamyyjäksi", niin siihen tuskin tarvitaan sitä korkeakoulututkintoa. ;)
 
"Siat pääsee taivaaseen, ihmiset ei. Liity meihin enkeleihin."
Janus
07.01.2014 22:56:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlaa "kulttuurituottaja (AMK)".
 
Juhnimus
08.01.2014 00:37:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis juurikin tähän myyjän hommaan hakisin vinkeijä ja ei siihen jumalauta mitään amk kultuuri alan opintoja tarvita... muuta eroa luulis perus kauppaan olevan kuin että istutaan paljon perseellään bussis ja myynti ajat on yöl sekä se että myyntipiste pystyyn ja pakettiin joka kerta.
 
Näitä juttui ei kauheesti googlesta löydy, en mä tääl muuten kyselis.
 
nisumaka
08.01.2014 08:41:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitten en oikein osaa muuta neuvoa, jos ne tuottajajutut oli jo menneet mun vinkistä, kuin ohjelmatoimistot tms. Niistä ihan kyselemällä, jos sattuisi nappaamaan.
 
Kukkis 77
08.01.2014 12:45:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhnimus: Siis juurikin tähän myyjän hommaan hakisin vinkeijä ja ei siihen jumalauta mitään amk kultuuri alan opintoja tarvita... muuta eroa luulis perus kauppaan olevan kuin että istutaan paljon perseellään bussis ja myynti ajat on yöl sekä se että myyntipiste pystyyn ja pakettiin joka kerta.
 
Hirveän monella bändillä ei liene varaa palkata ukkoa pelkästään myymään paitoja. Siksikin olisi hyvä osata jotain muutakin kuin istua perseellään.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin" -Aki Kaurismäki
nisumaka
10.01.2014 09:49:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä ei taidettu ottaa esille, että yrittäjyys on tietysti yksi mahdollisuus.
 
Kallekorvola
12.01.2014 12:18:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukkis 77: Hirveän monella bändillä ei liene varaa palkata ukkoa pelkästään myymään paitoja. Siksikin olisi hyvä osata jotain muutakin kuin istua perseellään.
 
Tämä on totuutta. Suomessa on hyvin pieni määrä bändejä, joilla on mahdollisuus ottaa yksi tyyppi vain merkkamyyntihommiin. Merkan myyntikin on määrällisesti melko pientä, eikä niillä tuloilla useinkaan palkata ylimääräistä hahmoa viemään bussista tilaa. Pitäisi siis olla muutakin tarjottavaa...
 
Auttaa, jos jokunen muukin keikkailun osa-alueista on hallussa. Jos osaa roudata ja jeesata teknikoita kasauksessa (valo ja/tai äänipuolella), hoitaa oman tonttinsa tehokkaasti ja luotettavasti, sekä tarvittaessa pystyy vaikkapa tuuraamaan kuskia ajovuoroissa, on jo aika hyvät lähtökohdat.
 
Mistä sit töihin? En tiedä, mutta veikkaan että ei haittaisi tuntea jokusta bändin ukkoa. Rundille aika usein valitaan messiin tuttu tyyppi, jonka toiminta mm. yllättävissä tilanteissa tunnetaan luotettavaksi... Sanoisin, et bändi ja management näitä hommia yleensä säätää.
 
www.5by5.fi
Wiitala
12.01.2014 15:44:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poikkeuksia varmasti on, mutta varsinkin vähänkään keskikokoisemmat tai sitä pienemmät bändit hoitavat merkkarimyyntinsä seuraavasti:
 
a) Itse.
b) Roudari, tai joku muu crewmember joka nyt sattuu ehtimään.
c) Paikkakunnalta hätiin soitettu kaveri. Palkkana esim. liput keikalle tai pitsa ja kalja.
 
Jos suurin osa bändeistäkin taistelee elannostaan - vaikka olisi koko ajan kiertueella - niin voi olla kyllä merkkarillakin tiukkaa.
 
Että tuota... en nyt ehkä lähtisi hirveästi taloudellista varmuutta hakemaan tästä hommasta. Harrastuksena varmasti kiva, mutta jos pitäis ihan laskujakin maksaa, niin pienellä ynnäilyllä selvinnee yhtälön mahdottomuus. En halua dissata ideoitasi, vaan tuoda hieman realismia peliin.
 
Koulutettu "merkkari" joka hoitaakin sitten hommia lähinnä puhelimessa/toimistossaan on eri asia. Siinä saattaa olla jo monien bändien kiertuehommat ja taloudet hoidettavana, ja työ on lähinnä organisointia, palaveeraamista ja taloushallintoa. Siinä voidaan jo puhua myynnistä, sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja siihen kyllä vaaditaan se koulutus, mielellään korkea-. Sillä voi todistetusti elää. Leveästikin, jos hyvä tuuri käy ja hoitaa hommansa hyvin.
 
"Siat pääsee taivaaseen, ihmiset ei. Liity meihin enkeleihin."
lolinde
31.01.2014 03:54:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin pikaviestillä aloittajalle omia (rajallisia) kokemuksia aiheesta, siitä tuli vähän pitkä kirjoitus. Mutta sen verran mainitsen tässä julkisestikin, että edellä mainittujen asioiden lisäksi merkkareita ei välttämättä oteta edes joka keikalle mukaan. Laivakeikoilla ei oikein ole paikkaa mihin laittaa puotia pystyyn, samaten festareilla on jo muutenkin ne kauppiaiden bändipaitakojut ja voi löytyä muitakin kriteereitä miksi muihinkin paikkoihin ei kannata ottaa puotia mukaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti