Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Opetusta ja ohjeistusta studiotyöskentelyyn??
1
SidVicious316
11.11.2013 23:47:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löytyykö mistään paikkoja joissa saisi ammatimaista opetusta ja ohjeistusta studio hommiin.. En tarkoita siis mitään kouluja vaan vaikka yksityisopetusta tai jotain vastaavaa..
 
sammakko54
12.11.2013 02:41:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rockwaylla (nettimusiikkikoulu) löytyi ainakin ennen suht hyviä perusteet läpi käyviä studio-opetusvideoita. Perus plugarit ja mikitykset käytiin läpi ainakin. Ei tule mieleen ketään tunnettua miksaajaa tai äänittäjää Suomessa joka antaisi yksityistunteja. Varmasti kysyntää olisi! Kun valitetaan ettei äänihommilla elä, niin miksei opetusta harrasteta? Niinhän Suomessa lähes joka ammattimuusikkokin antaa myös soittotunteja keikkojen ja studiosessioiden ohella.
 
Hippien kaveri.
Kallekorvola
12.11.2013 17:50:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ei ainakaan oo mitään sitä vastaan että opetan ääniduuneja, ja olenpa joskus niin ihan oppilaitoksella tehnyt. Mutta ongelmaksi nousee se hinta... Onko asiakas valmis maksamaan esim täyden studiopäivän hinnan opetuksesta? Voin tarjota opetukseen melko kilpailukykyisen ympäristön kyllä.
 
www.5by5.fi
sammakko54
15.11.2013 14:11:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kallekorvola: Mulla ei ainakaan oo mitään sitä vastaan että opetan ääniduuneja, ja olenpa joskus niin ihan oppilaitoksella tehnyt. Mutta ongelmaksi nousee se hinta... Onko asiakas valmis maksamaan esim täyden studiopäivän hinnan opetuksesta? Voin tarjota opetukseen melko kilpailukykyisen ympäristön kyllä.
 
Eihän soittotunneilla käydä koko päivää, vaan se tunti jolloin opettaja opettaa, antaa materiaalia, näyttää esimerkkiä ja vähän oppilaskin koittaa tehdä mukana asioita. Kotona sitten oppilas reenaa asiaa ja opiskelee sen kunnolla. Tekee esim. miksauksen tai äänityksen joka sitten seuraavalla tunnilla arvioidaan ja mennään uuteen asiaan. Eli useampi oppilas sinne studiopäivään niinkuin muusikoillakin on opetuspäivinään, niin tippuu se yhden oppilaan maksama summa. Toki oppilaalla pitää olla mahdollisuus reenata kotona, eli minimi miksaussoftat ja äänityskamppeet tarvitaan, mutta niinhän tarvitaan soittimia soiton opiskelussakin. Musiikkiopistoissa vuokrataan kalliita jousisoittimia opiskelijoille, joten onnistuisi varmaan äänittäjän vuokrata kalliita mikkejään ja ständejään välillä oppilaalle opiskeluun.
 
Hippien kaveri.
Kallekorvola
15.11.2013 15:08:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sammakko54: Eihän soittotunneilla käydä koko päivää, vaan se tunti jolloin opettaja opettaa, antaa materiaalia, näyttää esimerkkiä ja vähän oppilaskin koittaa tehdä mukana asioita. Kotona sitten oppilas reenaa asiaa ja opiskelee sen kunnolla. Tekee esim. miksauksen tai äänityksen joka sitten seuraavalla tunnilla arvioidaan ja mennään uuteen asiaan. Eli useampi oppilas sinne studiopäivään niinkuin muusikoillakin on opetuspäivinään, niin tippuu se yhden oppilaan maksama summa. Toki oppilaalla pitää olla mahdollisuus reenata kotona, eli minimi miksaussoftat ja äänityskamppeet tarvitaan, mutta niinhän tarvitaan soittimia soiton opiskelussakin. Musiikkiopistoissa vuokrataan kalliita jousisoittimia opiskelijoille, joten onnistuisi varmaan äänittäjän vuokrata kalliita mikkejään ja ständejään välillä oppilaalle opiskeluun.
 
Juurikin näin. Studiopäivän hinnan voi toki jakaa useammalle oppilaalle. Isoimmaksi ongelmaksi tässä jää sopivan oppilasryhmän kasaaminen ja muu organisointi. Jos pätevä oppilaskandidaatti ottaa tämän hoidettavakseen, ei varmasti ole isokaan ongelma buukata studiota ryhmälle.
 
Studiotyöskentelyn, eli vaikkapa miksaamisen, opiskelu vaan toimii hieman erilailla kuin soiton opiskelu, koska ihan kaikilla ei välttämättä ole omanaan laitteistoa, jolla voi mukavasti pyöritellä isompaa miksausta. Eikä sellainen ihan parissa tunnissa valmistu. Siksi näitä studiokursseja yleensä järjestetään studioissa, ja päivän tai muun periodin opin voi sitten soveltaa käytäntöön omatoimisesti, ja oman laitteiston ehdoilla.
 
Tollaisessa "tunti kerrallaan ja palaute ens kerralla" -mallissa se oma laitteisto, ja sen eri muuttujat nousevat ihan eri rooliin. Tällainen metodi kun edellyttäisi sitä, että osallistujilla on laitteisto sillä mallilla, että asioita voi ylipäätään toteuttaa. Kuunteluolosuhteet näkisin potentiaalisesti suurimpana kompastinkivenä, ja pahimmillaan oppimisprosessia hidastavana tekijänä.
 
Jälkimmäisessä tavassa, tekniset ongelmat poissulkien, näkisin kyllä monta hyvää aspektia oppimisen kannalta. Ajankäytön, ja osapuolia hajanaisesti sitovan luonteen vuoksi näkisin jopa muutaman miinan.
 
www.5by5.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti