Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lauluntekijät ja co-writing
1
Koivulahti
28.08.2013 03:10:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuuminpa tässä yön pimeinä tunteina, että millaisia työtapoja mahtaa muilla biisintekijöillä olla näissä yhteistyöproggiksissa. Miten teette yhteistyöbiisinne? Miten osuudet jaetaan? Tehdäänkö töitä face to face, etätyöskentelynä vai kuinka?
 
Kiva olisi myös kuulla, että kuinka paljon biisejä tulee noin keskimääräisesti synnytettyä per sessio / kuukausi / vuosi tms.
 
Itsellä tulee tehtyä ehkä puolet projekteista etähommina, niin että säveltäjä joko säveltää mun valmiin sanoituksen tai toisinpäin.
 
Toinen puoli proggiksista taas on duunattu lähialueen biisintekijöiden kanssa siltä pohjalta, että mulla on osapuilleen valmis tekstirunko ja joku haju melodiasta, minkä pohjalta sitten on ruvettu työstämään biisiä.
 
Yhdessä sessiossa tulee itsellä tehtyä helposti 2-5 laulunraakiletta, riippuen vähän siitä kuinka paljon on aikaa ja montako kertaa aloitetaan alusta ;-)
Janus
28.08.2013 13:11:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koivulahti: Tuuminpa tässä yön pimeinä tunteina, että millaisia työtapoja mahtaa muilla biisintekijöillä olla näissä yhteistyöproggiksissa. Miten teette yhteistyöbiisinne?
 
Miten osuudet jaetaan?
 
Tasan. Yleensä niin, että kaikki saavat sävellys- ja sanoitusosuuksia yhtä paljon, toimenkuvasta kauheasti riippumatta. Jos teen kappaleen sanoittajan kanssa ja roolit on selvillä, edelleen 50/50, mutta niin, että sanoittaja ottaa kokonaan oman osuutensa ja itse säveltäjänä säveltäjän osuuden.
 
Tehdäänkö töitä face to face, etätyöskentelynä vai kuinka?
 
Etänä tai samassa paikassa tai näiden yhdistelmänä, kahdestaan (tai ihan max. kolmistaan).
 
Kiva olisi myös kuulla, että kuinka paljon biisejä tulee noin keskimääräisesti synnytettyä per sessio / kuukausi / vuosi tms.
 
Per sessio, mieluusti yksi valmiiksi asti. Välillä käy niin, että alkuperäinen idea ei lähde toimimaan ainakaan siinä sessiossa ja se siirtyy aihiona pöytälaatikkoon odottamaan parempia aikoja tai seuraavaa sessiota - mutta tämä ei ole kovin tavoiteltava tilanne.
 
Kuukausi- ja vuositasolla todella vaihtelevaa muista kiireistä riippuen (rundit, keikat, opetus, muut kirjoitus/sovitusduunit jne.). Eräs Suomen eturivin kirjoittajista (lukuisia ykkössinkkuja kotimaassa, myös kansainvälistä menestystä) tekee vuodessa "vain" 40 biisiä ammattitason demotuksena valmiiksi asti. Jos lomakuukaudet ottaa tuosta pois, sehän on yksi biisi per viikko - mutta pitää huomioida, että nuo eivät sisällä aihioita, jotka eivät päädy lopulliseen demotuotantoon/pitchattaviksi asti. Lisäksi, noista 40 biisistä läheskään kaikista ei tule edes albumiraitoja, saati sitten singlejä. Tosin, ammattitason demo voi saada "elämän" useamman vuoden demotuksen jälkeenkin, jos oikea artisti löytyy.
 
Objectif Lune
04.09.2013 21:21:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaamme 50/50 sekä sanoituksen että sävellyksen riippumatta siitä, kumpi on tehnyt kyseiseen biisiin enemmän. Kaiken kaikkiaan kuitenkin työmäärä jakaantuu tasan, joten kun sekä sanoituksiin, että sävellyksiin kumpikin ottaa aina osaa, on kivointa jakaa kaikki tasan.
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti