Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaksoistutkinto
1
antipathy
03.06.2013 11:04:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten käytännössä ammattikorkeakoulun ja konservatorion opinnot pystyy yhdistämään? Oletteko käyneet samaan aikaan konservatorion ja jonkun korkea-asteen musiikkialan koulutuksen?
 
nisumaka
04.06.2013 08:22:22 (muokattu 04.06.2013 11:53:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän varmasti tulee vielä tarkempia vastauksia, mutta tarkenapa hieman. Konservatorion tutkinto, tarkoittanet II-asteen muusikon tutkintoa. AMK-tutkinto on selkeä, eli tarkoitat ammattikorkeakoulututkintoa. Mitä tarkoitat yhdistää saman alan ammattikoulututkinnon ja ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen yhtä aikaa? Ja miksi haluaisit suorittaa nämä yhtä aikaa?
 
Sellaisen tiedän ainakin pääsäännöksi, että sinulla saa olla vain yksi oppilaspaikka ammattioppilaitoksessa. Tässä pitää erottaa kaksoitutkintona lukio-ammattikoulu, koska tuollainen on mahdollista. Jos ylipäätään haluat suorittaa amk:n, sinulla pitää olla ylioppilastutkinto, ammattikoulututkinto tai sitten sinun tulee hakea erivapautta (=vanha teknikko esim ilta-ammattikorkeaan). Tällä sitella on muutamia alaa hyvin tuntevia henkilöitä, he varmasti osaavat kertoa tämän päivän tilanteen musiikkialan opintoihin liittyen minua paremmin.
 
Jos tarkoitat sitä, että konservatorio on oppilatoksena, ja siellä on sekä II-aste että amk. Nyt sinua kiinnostaa tietää, miten amk:ssa opiskevana voit suorittaa soittimeesi liittyen opiskeluita esim II-asteella ja saat näistä korvaavuuksia. Tätä sinun tulee kysyä oppilaitoksesta.
 
sickboy
06.06.2013 18:30:36 (muokattu 06.06.2013 18:32:11)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän sivuston mukaan ei ole mitään laillisia estetiä käydä yht'aikaisesti toisen asteen koulua ja ammattikorkeakoulua. Kahta korkeakoulupaikkaa ei kylläkään voi ottaa vastaan.
 
http://www.opintoluotsi.fi/fi-fi/ky … 4639933-0d15-417d-bf4f-18acda713900
 
Ja tosiaan joku toisen asteen tutkinto on oltava tehtynä ennen kun korkeakouluopinnot voi aloittaa.
 
nisumaka
07.06.2013 08:14:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos sickboy tarkennuksesta. Tuota en tullut ajatelleeksikaan, että henkilö voi olla opiskelemassa esimerkiksi yo-merkonomiksi ja pääsee kauppakorkeaan opiskelemaan ekonomiksi ja jatkaa siten, että opiskelee yo-merkonomin II-asteelta loppuun. Miten sitten käytännössä musiikkialalla? Pitäisikö tässä tulkita kysyjällä olevan mielessä sellainen tilanne, että hän opiskelee II-asteella konsassa ja hakee Sibelius Akatemiaan. Olisi hyvä, että alkuperäinen kysyjä tarkentaisi hieman sitä, mitä hän kysymyksellään tarkoittaa.
 
tarmo
07.06.2013 08:49:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletteko käyneet samaan aikaan konservatorion ja jonkun korkea-asteen musiikkialan koulutuksen?
 
Tulkitsen tämän kysymyksen perusteella, että kysymys koskee nimenomaan kahta musiikkialan tutkintoa...
 
Miten käytännössä ammattikorkeakoulun ja konservatorion opinnot pystyy yhdistämään?
 
...josta päästään tähän. Virallisesti "yhdistäminen" on melko pitkälti oppilaitoskohtaista. Konservatoriossa (jos sillä tarkoitetaan tässä II-astetta) suoritettu D-kurssi mm. johtaa siihen, ettei sitä tarvinne suorittaa erikseen ammattikorkeassa, jossa se lähtökohtaisesti "pitäisi" jo olla suoritettuna (tämä sillä varauksella, että tutkintovaatimukset olisivat nykyään toisistaan poikkeavia).
 
Ei ole mitenkään poikkeuksellista opiskella esim. samaan aikaan musiikkikasvatusta yliopistossa / sibassa ja samaan aikaan suorittaa II asteen muusikkotutkintoa konservatoriossa.
 
AMK:n ja konsan ydistämisen tarkoituksenmukaisuudesta en kuitenkaan menisi takuuseen. Jos puhutaan pelkästään muusikko-opinnoista, on II asteen hyvä puoli juurikin siinä vapaudessa, eli enemmän aikaa treenata. Tämän hyödyn menettää saman tien, jos kimpoilee siinä samalla AMK-opintoja.
 
Ei se lienee mahdotonta ole noita tutkintoja yhdistää, mutta tuskin siinä mitään järkeäkään on. En ole henkilökohtaisesti törmännyt yhteenkään opiskelijaan esim. Hkin pop&jazzilla, joka olisi päässyt AMK-puolelle ja jatkanut siitä huolimatta II asteen opintojaan loppuun...
 
Epämuusikko
07.06.2013 10:01:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellänikin tuli sellainen "mikä järki" -fiilis. Vaikka itsekin olen ollut osittain hieman päällekkäin eri kouluissa.
 
Soiva lopputulos ratkaisee. Mutta jos kysymys koskee hyväksilukuja kirja-aineista yms niin silloin ändöstän.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
antipathy
12.06.2013 08:35:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Anteeksi epäselvä kysymys. Konservatorio+amk kaksoistutkinto kiinnostaa, koska olen opiskelemassa klassiseksi musiikkipedagogiksi, mutta tarvitsisin kunnon pohjan pop/jazz-musiikissa, sillä minua kiinnostaa jazzin opiskeleminen korkea-asteella musiikkipedagogin opintojen jälkeen. Eikö kukaan tosiaan ole käynyt konservatoriota ja jotain musiikkialan ammattikorkeakoulututkintoa samaan aikaan?
 
tarmo
12.06.2013 09:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

antipathy: Anteeksi epäselvä kysymys. Konservatorio+amk kaksoistutkinto kiinnostaa, koska olen opiskelemassa klassiseksi musiikkipedagogiksi, mutta tarvitsisin kunnon pohjan pop/jazz-musiikissa, sillä minua kiinnostaa jazzin opiskeleminen korkea-asteella musiikkipedagogin opintojen jälkeen. Eikö kukaan tosiaan ole käynyt konservatoriota ja jotain musiikkialan ammattikorkeakoulututkintoa samaan aikaan?
 
Nyt ymmärrän paremmin. Varmaan kohtalaisen ainutlaatuinen tilanne siinä mielessä, että suorittaisit tutkintoja samaan aikaan.
 
Aika on yleinen realiteetti. Jos pystyt mielestäsi organisoimaan ajankäyttösi molempiin tutkintoihin, kannattaa varmaan kääntyä oppilaitosten puoleen kysymyksesi kanssa. Eihän siinä mitään sen kummempaa, ei asioita tarvitse tehdä kuten muut tekevät.
 
Jos jazzin opiskeleminen korkea-asteella (esim. siba) kiinnostaa, pohtisin hyvin vakavasti, onko klassisen musiikkipedagogin koulutus tässä vaiheessa se oikein opintolinja. Täytyy tehdä päätöksiä, ei välttämättä siksi, että koulu edellyttää vaan ihan siitä syystä, että saavuttaisit tavoitteesi.
 
Toinen vaihtoehto on opiskella tutkinto kerrallaan, joka tosin käytännössä katsoen tarkoittaa kohtuullisen pitkää opiskeluaikaa.
 
Klassinen koulutus antaa lähtökohtaisesti melko vähäiset eväät korkea-asteen jazz-opintoihin, joten kannattaa miettiä priorisointia. Sinänsä mikään ei liene estä opiskelemasta pop/jazz -musiikkia klassisten opintojen ohessa muualla kuin tutkintolinjalla. Konservatorio ei luonnollisestikaan ole edellytys päästä suorittamaan jazz -puolen korkeakouluopintoja.
 
sickboy
12.06.2013 11:15:56 (muokattu 12.06.2013 11:17:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainahan on myös se mahdollisuus, että otat klasaripedagogin tutkinnon vapaavalintaisina aineina kursseja pop&jazz-puolelta. Ainakin Helsingissä näin on mahdollista (joskin yllättävän vaikeaa sieläkin) tehdä. Esim. jazz-puolen rytmiikka/teoriakurssit olisivat varmasti hyödyllisiä ja mahtuisivat vapaastivalittaviin opintoihin. Samaten sinne mahtuisi varmasti vielä oman pääinstrumentin "sivuopintoja" pop&jazz-puolelta.
 
Ja ainahan voit ottaa yksityistunteja ja viedä jazz-osaamistasi eteenpäin itsenäisesti.
 
Molemmissa kouluissa (konservatoria ja AMK) on niin paljon pakollisia kursseja, että en mitenkään usko näiden koulujen suorittamisen olevan mahdollista yht'aikaisesti.
 
Oletko muuten jo hakenut molempiin oppilaitoksiin?
 
Janus
12.06.2013 11:59:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pedagogiset opinnot kannattaa nykytilanteessa ehdottomasti tehdä loppuun, vaikka klasaripuolella olisikin. Niitä ei tarvitse "uudestaan" enää kaikilta osin suorittaa, jos korkea-asteen jazzkoulutuksessa opettajan pätevyyttä "myös jazzpuolella" haikailisikin.
 
II asteen konservatoriotutkinnon pystyy suorittamaan myös joustavasti aikuisten näyttötutkintona: http://www.popjazz.fi/hae-opiskelemaan/aikuisten-nayttotutkinto/ Voisit ehkä harkita tuollaista menettelyä, jos siis olet ollut klasari-AMK:ssa jo jonkun aikaa sisällä, ja kieliopinnot jne. ovat jo plakkarissa, ja tasostasi ja harrastuneisuudestasi riippuen pystyt ehkä jopa tenttimään osan teoria-, solfa- ja historiakursseista. Tänne hakeminen voi tosin edellyttää pidempää työkokemusta alalta tms., mutta nämä(kään) asiat eivät ole tulleet aloittajan kysymyksistä selväksi. Hakulomakkeesta saanee jotain osviittaa http://www.popjazz.fi/wp-content/up … ads/2012/09/Hakulomake_aikuiset.pdf ja loput ottamalla yhteyttä oppilaitokseen.
 
Tämä siis Helsingin Pop&Jazz-konservatoriossa - sikäli kun aikuisten näyttötutkinto on käsittääkseni periodiluonteista/"monimuoto-opiskelua", voisi tulla ehkä kyseeseen hakea näyttötutkintolinjalle johonkin toiseen kuntaan/kaupunkiin, jos PJK:lla tie nousisi jostain syystä pystyyn.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti